Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1390
Tıklama
0
Öne Çıkarma
140000TL civarı otomatik tavsiye
E
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar öncelikle.

140000TL civarlarında temiz sorun çıkarmayacak. KM 120K, 10 yaşını geçmemiş otomatik hb araç arıyorum. Eşimde kullanacağı için hb ve otomatik tercihimiz.
Benzin dizel lpg fark etmez. Dizel zor zaten bu rakamlara.

Piyasaya baktığımda 2 marka araçla karşılaştım. Bunlar;

Opel Astra 1.4 T
Opel Astra 1.6 Benzinli
Ford Fiesta 1.6 Benzinli

Bu araçlar çıktı karşıma hep. Ben bunlardan Astra 1.4T baya tutuldum.

Sizlerin tavsiyeleri nelerdir? Yada şu araç çok masraf çıkartır yada çok sorunludur diyebilirsiniz. Daha önce 2 araca da hiç binmedim.
(Micra, eski kasa i20 ve corsa tipleri pek hoşumuza gitmedi.)

1 buçuk senedir punto evo 2011 kullandım.



C
3 yıl
Yarbay

Biraz daha çık ve otomatik clio 5 al cok iyi vites sorunsuz ve sıfır milletin kokmuş arabasına 140 bin ve otomatik hayatta ben vermem şahsen bol şans.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İ
3 yıl
Yarbay

Astra motorları pek LPG sevmez biginiz olsun alırken.



B
3 yıl
Teğmen

Bir dönem Astra 1.4T lere çok baktım ben de. Bu açıdan araştırmalarım sonucu çıkardığım izlenimlerden bahsetmek istiyorum.

Öncelikle 2010-2015 arasında bence C sınıfının en yakışıklı hb'si Astra. Buna karşın dikkatinizi çekmiştir, 2. elde fluence-egea gibi arabaları saymazsak fiyatı uygun c sınıfı arabalardan biri.

Bunda birkaç etken var gibi. Yaşça benden büyük olup da arabalarla ilgili kişilere ne zaman Astra bakıyorum desem sorunlu araba vazgeç dediler. İnsanların yorumlarına pek aldırmam kendim araştırmadan, o yüzden biraz bakayım dedim. Galiba sorunların temelinde Opel motorunun biraz sıcak çalışması yatıyor.

İlk sorunlardan birisi, araba çok ağır. Üstüne bir de aktarma organları biraz verimsiz çalışıyor. Bunun sonucunda da hem 140 beygirlik bir arabadan istediğiniz performansı alamıyorsunuz, hem de su gibi yakıt içiyor. Motoru LPG'ye uyumlu ama sorunlar çıkarabiliyor.

En çok karşılaşılan sorunlardan birisi supap erimesi. LPG supapların ömrünü kısaltıyor, ama lpg olmasa da biraz daha uzun km'de değişmesi gerekiyor.

Diğer bir çok karşılaşılan sorun yağ soğutucusu arızası. Suya yağ karışıyor.

Bir diğer sorun manifolt çatlaması. Yine turboda da sıkıntılar oluyor.

Çok sık rastlanmasa da piston kırma sorunu da olabiliyor. Bunlar motora ilişkin sorunlar. Bir de BCM modülünü kalorifer peteklerinin altına konumlandırmışlar. Kalorifer sisteminden su sızarsa BCM'ye gelip bozuyor.

Tabi bunlar her araçta olacak değil ama genel olarak kronik denebilecek sorunlar. Bir de çok yakıyor tabi. Fakat tüm sorunlara rağmen halen aklım kayıyor. Arabanın tipini çok beğeniyorum.



M
3 yıl
Teğmen

15.000 lira civarı üstüne koyabilirseniz 2008-2009 model Bmw 1.16i Premium paket.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.