Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1569
Cevap
347985
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Cevap: En İyi Kedi Maması ? (79. sayfa)
B
2 ay
Teğmen

kedimin kilo almasını istiyorum british shorthair kedim n tavsiye edersiniz kuru mama



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
2 ay
Teğmen

Kedim 1,5 yaşında British Shorthair. Büyüme sürecinde önce Royal Canin ardından ND markalarını kullanmıştım. ND döneminde inanılmaz tüy döktü, ayrıca dışkısı da koku yapıyordu.

Birkaç ay denedim ancak düzelmediği için tekrar Royal Canin'e geri döndüm. Hem tüy sağlığı hem de dışkı tarafında çok memnunum. Açıkçası bunu pek değiştirmeyi de düşünmüyorum belki Pro Plan yapabilirim sıkılırsa mamadan.

Ancak Royal Canin nedense kötüleniyor mama içeriğinden dolayı. İyi içerikli mama verdik kötü sonuç aldık, memnun olduğumuzda devam etmek mi mantıklı yoksa ömürlük Royal Canin uzun vadede kötü mü etki eder?



I
2 ay
Yarbay

Merhabalar ;


Kedim 10 aylık, kısırlaştırıldı.
Arkadaşlar mama olarak önce royal canin kitten ardından hills'in ton balıklı kısırlaştırılmış mamasına geçtim.Önceki mamayı bayılarak yiyordu ama hills'in mamasına alıştırana kadar canım çıktı.Kedim mamayı yiyor ama ne kilo alıyor ne zayıflıyor, yani aç kalmamak için yediğini varsayıyorum.Arkadaşımın kedisinin mamasından verdiğimde bayılarak yiyor(markası enjoy) ya da marketten whiskas aldığımda. Tahminimce hills'in mamaları küçük top şeklinde bebe yerken zorlanıyor.

Ne yapmamı önerirsiniz?
British Shorthair


Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
geçen ay
Yarbay

Merhaba,

Kedi kafası işte... zorlamaya da gelmez. Bence tekrar Royal Canin alın. Hills'i de, eğer tarihi elveriyorsa saklayın, iki ay sonra fikri değişebilir. Veya azar azar ekleyerek tüketebilirsiniz.




Bu mesajda bahsedilenler: @Ironim
B
geçen ay
Teğmen

hilss sevmiyorlar bunu bende denedim sanabell var onu daha ck sevdiler royal canin tabi bütce varsa alınacak mama


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ironim
E
geçen ay
Er

Britcare mamalarını sanabellden daha çok seviyor bizdeki kediler. Fiyatı biraz daha pahalı ve ilk geçişte ishal yaptığı olmuş bazılarında, dikkat etmekte fayda var.




Bu mesajda bahsedilenler: @bukimyahu
R
geçen ay
Yarbay

Sürekli urinary kedi maması tüketmesi kedi sağlığına zararlı mı yoksa 6 ay sonra kesmek mi gerekiyor ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerea -- 16 Mart 2024; 21:0:6 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mR.Hoppala
M
geçen ay
Teğmen

Evet. Bu tip bir mama içerik olarak amaca yönelik ve süreli olur, kullanılan diğer girdiler genelde önemsizdir yani ucuzdur. Kedi de bu konuya ilişkin bir sağlık problemi bulunmuyorsa bu tip bir mama zarar verir. Birde markadan markaya urinary mamaların hem içeriği hem de çalışma sistemi farklı olabilmektedir. Sağlıklı bir kedinin böyle bir mamaya gereksinimi yoktur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 16 Mart 2024; 23:22:2 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @rerea
R
geçen ay
Yarbay

idrar yolu sıkıntısı var veteriner almamızı söyledi fakat ocak ayından beri tüketiyor.2 ayda tekrar eski mamaya dönsek, tekrarlamasından korkuyoruz.en az 6 ay kullanması gerektiğini okudum.
3 kez veterinere götürmüştük 20-30 günlük aralıklarla.yapamadıgı için gelip bağırıyordu evde,bu mamadan tüketmediği için doktorun yaptıgı ilaçla yapabiliyordu tuvaletini.kullandıgından beri sorun yok. tekrarlamasından korkuyoruz.
royal canin urinary s/o kullanıyoruz şimdi, virbacta kullandık.temmuza kadar tüketse sorun geçer diye düşünüyorum.geçmezse artık bu mamadan kullanıcam ömür boyu





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerea -- 16 Mart 2024; 23:26:34 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mR.Hoppala
M
geçen ay
Teğmen

Muhtemelen tekrarlar. Alternatif ek gıda ürünleri var urinary için ama normal bir kuru mama ve ek gıda (TheraVet Urinary, UrinaryMet gibi) ile kontrollü bir süreç olabilir mi bilemiyorum. Bunu uygulayan ve başarılı olanlar var fakat dediğim gibi bu kedideki mevcut durumun oranına da bağlı. Benimde yaşlı olan bir kedim de karaciğer yağlanması mevcut olup diyetini değiştirmeden yani renal mama kullanmadan renal bir gıda takviyesi ile ilerliyoruz. Bunu uyguladınız mı veya veterineriniz ile konuştunuz mu? Mama olarak bulabilirseniz eğer bir denemenizde fayda var, içerik olarak diğerlerinden daha besleyici ve iyi olduğunu söyleyebilirim. İlgili mama; Pro-Nutrition Protect Urinary Kedi Maması





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 17 Mart 2024; 2:13:51 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @rerea
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.