Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
937
Tıklama
7
Öne Çıkarma
Yeter Artık!Şartlara bakın!Yoruldum ve okumaktan soğuyorum
J
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Dolu dolu cümleler yazılır buraya fakat net birkaç cümle ile açıklayıp bir soru sorup gideceğim.Görüşü farklı olana da saygım sonsuz.Öğrenciyiz köpek gibi ders çalışıyoruz bi üni kazanabilmek için.Peki sonrası ne olacak?En baba bir üniyide bitirsem alım gücüm ne kadar yüksek olabilir üniversite mezunu olup okuduğum bölümden ne kadar para kazanabilirim ya da şöyle sorayım kazandığım parayla bu ülkede neler yapabilirim?Eşit ağırlık öğrencisiyim üniden mezun olduktan sonra en iyi bölümde olsa rahat 10 sene boyunca belki asgari ücrete belki bir tık fazlasına çalışacağım.Kendimi kandırıyor gibi hissediyorum şu sınavı atlatıyım bu yaşayamadığım zamanları yaşayacağım diyorum fakat üni hayatının zorlu geçeceği aşikarken üniden sonrası da bok gibi olacak.Yurtdışına çıkmak istiyorum ne finansal yönden ne de tanıdık yönünden bir avantajım var ne yapılır bilmiyorum.Uzun lafın kısası okusamda hiçbir şey kazanamayacağımı yine lüks araçlara lüks evlere lüks bir hayata sahip olamayacağım.Sorum ise şu böyle bir hayatım olmayacaksa ne için çabalıyorum,böyle bir hayata nasıl ulaşabilirim?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Judge2exam -- 29 Ekim 2020; 20:0:51 >

Yurtdışında yapabileceğiniz bir meslek seçmeye çalışın. Dünyadaki tüm meslekleri yurtdışında yapan bir sürü Türk var. Bu dönem çok daha zor mu? Zor. İlerid...
Yoruma Git
Yorumun Devamı helixSNAA - 3 yıl +11
J
3 yıl
Er
Konu Sahibi

up up up



H
3 yıl
Binbaşı

Yurtdışında yapabileceğiniz bir meslek seçmeye çalışın. Dünyadaki tüm meslekleri yurtdışında yapan bir sürü Türk var. Bu dönem çok daha zor mu? Zor. İleride daha da zor olacak. Artık insanlar 2 senelik birikmişleriyle Almanya'da bile okuyamaz. Eskiden 2000 Dolarlık Almanya Master programlarına, Türkiye'de 2 sene çalışıp para biriktirip giden insanlar biliyorum. Simdi 20.000TL ediyor sadece okul masrafi.


Umut kaybedilmemesi gereken bir şey. Kendinizi bir şeye inandırın, düşük ihtimal de olsa gerçeklerden çok kopmadan, ülke gündemine bakıp ve böyle konulara bakıp kendinizi demoralize etmemeye çalışın.

Şu an İngilizce öğrenmek, ders notlarınızı yüksek tutmaya çalışmak iyi bir başlangıç noktası olabilir. Öldük bittik demenin bir faydası yok. Beni yanlış anlamayın, bu kötü durumu reddetmek değil. Sorunu çözmüyor böyle tavır almak. Yapacak bir şey yok. Yola devam, kendinizi inandırın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
3 yıl
Er
Konu Sahibi

biraz daha sabır diyorsunuz hocam :) dediğiniz gibi olsun..


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @helixSNAA
J
3 yıl
Er
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-041AC64DC

Bu mesaj silindi.
örneğin hocam yardımcı olursanız çok sevinirim



L
3 yıl
Yüzbaşı

J
3 yıl
Er
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: laplasyen



bu videoyu izlemenizi öneririm.
bakıyorum hocam şimdi



H
3 yıl
Binbaşı

Öyle bir şey demedim.




Bu mesajda bahsedilenler: @Judge2exam
G
3 yıl
Yüzbaşı

Türkiye nin en iyi üniversitelerindeki en iyi bölümleri oku alacağın maaş 5-10 bin arası(en iyi ihtimalle o da )
okumakla zengin falan olunmaz,işsiz,aç kalmamak için okuyoruz yoksa aileden zengin ya da çok şanslı değilsen hiçbi şekilde o lüks arabalara,evlere sahip olamazsın



R
3 yıl
Çavuş

Eğer ideallerin yoksa (ben fizikçi olup türkiyede bilim yapcam Ya da telekomünikasyon mühendisi olup tüm türkiyeye daha hızlı internet sağlama çalışmaları yapcam gibi), ilerde para kazanabilmek için okuyorsan okuma. Para okulda değil, ticarette. En basitinden aslında tasarım programlama dillerinden olan html ve cssi öğrensen yaptığın iş başı baya baya kazanabiliyorsun. Ya da veri bilimi uzmanları da çok iyi kazanıyorlar saati 300dolara çalışan bile var türkiyede.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

R
3 yıl
Çavuş

Arkadaşım üniye bu sene geçti, dediğim gibi tasarımları canlı siteye çeviriyor css ve birkaç şey daha kullanarak. 1000tl altı klavyede tuş basmam diyor.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.