Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
407
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Breguet Classique Double Tourbillon 5345 Quai De L'Horloge modelini duyurdu
S
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi



İlk olarak 1775 yılında Paris-Fransa'da Louis Abraham Breguet tarafından kurulan, horoloji dünyasının en eski ve ağır toplarından biri olan Breguet; horoloji bakımından oldukça komplike, sanat bakımından ise adeta bir rönesans tablosunu anımsatan yeni ‘’Classique Double Tourbillon 5345 Quai de l’Horloge’’ modelini duyurdu.



46 mm’lik geniş kasa çapına sahip yeni modelde yine Abraham Louis Breguet tarafından icat edilen birbirinden bağımsız 2 adet tourbillon bulunmakla birlikte merkezi diferansiyel üzerine oturtulan mekanizma, aynı Jacob & Co modellerinde olduğu gibi 12 saatte 1 tam turunu tamamlıyor yani diğer bir deyişle saatin içerisindeki mekanizma tur atıyor.





Tourbillon





Tur atan mekanizma akrebi de hareket ettiriyor böylece akrepten saat, yelkovandan dakika, tourbillonlardan ise saniye ( tourbillon 1 tam turunu 60 saniyede tamamlıyor ) takibi yapılabiliyor.



Yeni modelde manuel kurmalı ve tam olarak 738 bileşen içeren 588N kalibre bulunmakla birlikte mekanizmanın 2,5 Hz frekansla çalıştığını ve 50 saatlik güç rezervine sahip olduğunu belirtelim.



Ayrıca Bkz.Breuget Tradition Quantième Rétrograde modelini duyurdu



Son olarak büyük usta Abraham Louis Breguet’in 1775’te, Paris’in Île de la Cité bölgesinde quai de l’Horloge adı verilen sokakta 39 numarada bulunan atölyesinin saatin arka baskıları üzerine kalem işi olarak işlenmiş olduğunu da belirtelim.





Oldukça üst düzey komplikasyonlara sahip yeni model 628.000 CHF ile satışa sunuldu.






Kaynak:https://www.breguet.com/en/house-breguet/news/mechanical-virtuosity-aesthetic-mastery-breguet-presents-its-new-double-tourbillon

 Haberi Portalda Gör

Saatçiye gidip bu saatin ismini düzgün söyleyebilene hediye etmeleri lazım
Yoruma Git
Deathburn - 3 yıl +5
D
3 yıl
Binbaşı

Saatçiye gidip bu saatin ismini düzgün söyleyebilene hediye etmeleri lazım



Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
3 yıl
Yüzbaşı

Fiyati, CHF 628,000
(694,579.93 USD)




V
3 yıl
Yarbay

Abi bu nasıl manyak bir saattir...

1 milyon yapmamışlar fiyatını iyi ki. Şu kadarcık alanda/hacimde inanılmaz bir iş.




E
3 yıl
Yarbay

Teknolojisi, içerisindeki parça sayısı, işçilik muazzam olabilir ama saatten başka her naneye benziyor.

Kadrana baktığımda direk zamanı öğrenmek isterim. Bunda ekrana bakıp beynim ve gözlerim istediğim şeye odaklanıncaya kadar kafadan 10 saniye lazım...




T
3 yıl
Binbaşı

Pardon sizde Classique Double Tourbillon 5345 Quai de l’Horloge modeli var mı acaba. :) diye söyleyebildiğimi hayal etmeye çalıştım o da olmadı.





Bu mesajda bahsedilenler: @Deathburn
E
3 yıl
Yarbay

akıllı saatler çıkmadan önce uzun süre kol saati takibi yapardım. milyonluk saatlere bakar iç geçirirdim. her biri ayrı sanat eseriydi benim için. akıllı saatler çıkınca hevesim kaçtı artık kolumda bu kadranlara benzer saatler taşıyabiliyorum.



M
3 yıl
Yarbay

Muazzam görünüyor. Mükemmel bir mühendislik. Bu kadar küçük bir kasada 738 parça olması insanı hayrete düşürüyor. Normalin iki katı kadar parça var. Hatta biraz daha fazla. Ortalama bir otomatik saatte aşağı yukarı 200-300 arası parça olur.

Saat dünyasının bana göre en büyük iki devinden biridir. Diğeri de Patek. Benim için her daim Breguet bir numaradır. Rolex bunların yanında afedersiniz halt etmiş. Yanlış anlaşılmasın tabi Rolex mükemmeldir ama Breguet söz konusuysa kenara alalım Rolex’i.

Rolex Şampiyonlar Ligi’dir Breguet FIFA Dünya Kupası’dır.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.