Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
238
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İyi Bir Elektrik Tesisatında Olması Gerekenler
Z
4 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Merhaba,

Yaklaşık 25-30 yıllık bir binamızın daire içindeki elektrik tesisatını yeniletmeyi düşünüyoruz. Son zamanlarda çok fazla elektrik kesintisi, sigortaya giden kabloda yanma ve cihazlarda çalışmama hatta tam emin olmamakla birlikte bulaşık makinesi gibi beyaz eşyalarımızda bozulma gibi sorunlar yaşıyoruz.

Sorum şu iyi bir elektrik tesistatında olması gerekenler nelerdir? Hali hazırdaki tesistatta ana sigorta ve buna bağlı 5 ek sigorta bulunuyor. Bunlar dışında herhangi bir eleman yok ayrıca elektrikçinin söylediğine göre binada topraklama da bulunmuyormuş fakat bazı odalarda topraklı prizimiz var. Bu prizlere topraklama ihtiyacı duyan cihazlarımız bağlı.



Z
3 yıl
Çavuş

Özellikle mutfakta her prize bağımsız hat çekilip ayrı sigorta ile korunmalıdır.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

A
3 yıl
Yüzbaşı

  • Daire içini yenilerken özellikle beyaz eşya ve yüksek güç tüketimi için kullanılacak prizlerin kendi sigortası ve harcayacakları akıma uygun kablo kesiti olmalı.
  • Eğer yok ise sigorta kutunuza bir adet kaçak akım sigortası ekleyebilirsiniz.(Eski yapı olduğundan olmayabilir)
  • Dairenize gelen hattın kablolarını kontrol ettirmek önemli. Sonuçta daire içini yapsanız bile panodan gelen hattı da kontrol ettirmeniz faydanıza.
  • Daire büyüklüğüne göre sigorta sayısı belirlenmesi faydanıza. Sonuçta bir sigortanın atmasının dairenin yarısının enerjisini kesmesini istemezsiniz.
  • Tesisatçıya özellikle dikkat edin ki prizleri sürekli atlama yapmasın. İşin kolayına kaçıp 5 tane prizi birbirine atlayabiliyorlar. Priz sayınıza dikkat edin.
  • Aydınlatma ve priz sigortalarını ayrı yaptırın.
  • Özellikle prizler için toprak hatlarını bağlatın.

Yani söylediklerimiz baz şeyler ama siz yine de işin başında durun. Tesisatçılar işi çabuk bitirmek adına kolay yolları deneyebilirler. Madem tesisat yenileyeceksiniz en azından sağlam olsun. Uzun yıllar sizi idare etsin.



Y
3 yıl
Çavuş

her prize ayrı sigorta olmalı sigorta panosuna ise kaçak akım rölesi ve parafudur sigorta işinizi layığıyla görecektir. tabi her prize topraklama çekmeniz de faydanıza olacaktır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusdogan -- 16 Kasım 2020; 23:51:29 >

B
3 yıl
Çavuş

Topraklama hattı. Kaçak akım rölesi. Kablo kesitleri sınırda olmasın hiç bir yerde. Kırma dökme olacaksa buatları büyütün. Eskiler çok küçük ve sıkışık oluyor. Ethernet hattı çektirin ne olacağı belli olmuyor.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.