Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
25
Cevap
4189
Tıklama
7
Öne Çıkarma
Cevap: Gözden kaçan fiyat performans kasası Zalman N5 MF detaylı inceleme (2. sayfa)
R
3 yıl
Yarbay

Kasayı dün aldım kasanın fanları sessiz güzel ufak bir kasa .Bu kasanın en büyüyk sorunu Bendeki 750 W Gold psu yu takmak oldu büyük geldi kablolar tıkış tıkış oldu biraz zorlayarak taktım . Daha kısa psu ile sorunsuz kullanılır . Psu yu takınca kabloları geçirecek yer kalmadı. Üst tarafta Anakart cpu bağlantısını arkadan bağlamak için kablo hem kısa geldi birde kabloyu geçirince ankartı takamıyorsunuz.



M
3 yıl
Yüzbaşı

Ürünü dün KDV indirimi bitmeden Vatan şubesinden edindim. Eve gelip kurulumunu yaptım, kurulum işlemi benim amatörlüğümden de kaynaklı olarak biraz uzun sürdü fakat görünürde pek bir kablo kalmadı. Bir süredir sistemimi kasa ile beraber kullanıyorum, ürünle ilgili biraz fikir edindim. Kasanın içi gayet ferah ve kasa fanlar sessiz çalışıyor. Boyutları beklediğimden daha küçük geldi ve internette gözüktüğünden daha şık gözüküyor. Fanları yüksek devir dönerken çok hafif bir ses var, düşük devirde dönerken işlemci fanının sesinden fark edilmiyor bile. Fan ledleri güzel gözüküyor, fanlar için led açıp kapama ve hız kontrolcüsü olayı çok güzel düşünülmüş. Fakat fanların girişi diğer 3 pin fanlar gibi değil, o yüzden ileride başlarına bir şey gelirse ve piyasadan standart girişlere sahip fanlar alınırsa aynı kontrol kartına bağlanmaz maalesef. Kontrol kartının 4 fan girişi mevcut, bir de fanlara güç vermek için molex kablosu var. Kablo boyutları bayağı bir uzun. Kasanın kendi kabloları yassı ve siyah, kasanın içinde sarı kırmızı kablolar görmektense bu şekilde olması çok daha iyi ve kablo kalitesi gayet iyi.

Benim elimde High Power Performance GD 600W psu mevcut, bilen bilir bu psu’nun cpu kablosu piyasadaki muadillerine göre kısa kalıyor; yanılmıyorsam 55cm. Bu kasadan önce mini tower bir kasa kullanıyordum ve onda bile dolandırmadan direk uzatmak zorunda kalmıştım, bu yüzden almadan önce tereddüt ettim ama tam uydu diyebilirim. Ürün çok büyük değil, QS 240’dan 3cm uzun 6 cm derin ve yanlamasına 1 cm'e yakın daha ince. Silverstone Ar01 v2.1 kule tipi işlemci soğutucu taktım, özelliklerinde 159mm uzunluğunda olduğu yazıyor ve tam ucu ucuna sığdı.

Yan kapak karartılmış akrilik, başka hiçbir RGB donanımım olmadığı için kasa içi fanların ışıklarından başka bir ışık yok. Fanlar kasayı hafiften aydınlatıp genel olarak parçaları az da olsa görünür yapıyor ve karanlık olduğu için hiçbir kablodur şudur budur gözükmüyor. Almadan önce temperli cam olmadığı için kafam karışmıştı ama böyle olması daha çok hoşuma gitti.

Kasanın malzeme kalitesi orta şeker. Genişletme yuvalarının kapakları vidalı değil, çıkarttığınızda daha sonra aynı kapakları tekrar takamazsınız. Psu – HDD yuvalarının arasındaki boşluk kabloları tepiştirmek için yeterli, birazcık da HDD yuvalarının altına tepiştirdiğinizde kasanın kapalı kalan tarafı da düzenli gözüküyor. Kızaklı hdd yerleri sorunsuz, kasaya doğrudan monte edilen yerlerin hiçbirini beğenmedim. Ön tarafa dikey olarak ssd monte ettiğimizde sata ve güç kablosu dümdüz giremediği için giriş yerlerine baskı yapıyor. Bir de benim psu’mun sataları çok kalın olduğu için bayağı bir uğraştırdı. Mini tower kasadan sonra sıcaklıklar çok fazla düştü. Kasanın fanlarını kapatsam bile ekran kartım mini tower kasada olduğundan daha serin çalışıyor çünkü mini tower’da hava alacağı boşluk yoktu. Fanları açınca zaten içerisi yayla gibi esiyor. Toz filtresi kaliteli gözüküyor.

Bence fiyatına göre çok güzel ürün. Msi Mag 100R ile bu ürün arasında kalmıştım sırf cpu kablomun kısa olması yüzünden bunu tercih ettim, pişman değilim.

Konudaki incelemenin çok faydası dokundu uğraşan arkadaşa teşekkürler.

Düzenleme: 159 mm'lik Ar01 kule tipi soğutucunun kasaya ucu ucuna sığdığını söylemiştim. Pc ilk açıldığı esnada soğutucu üzerindeki fan 2 - 3 saniye boyunca 2500 rpm gibi çılgın bir hızda döndüğü için titreşim yapıyor ve soğutucunun bakır borularının uçları akrilik paneline temas ettiği için "tırrrrr" gibi bir ses çıkarıyor. Ayrıca akrilik yan kapak üzerinde bakır uçların temas ettiği bölgede çizikler oluştu. Gerçekten maksimum 158 mm soğutucu destekliyor, almak isteyen arkadaşlar dikkate alsın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoonShine07 -- 8 Aralık 2020; 8:50:33 >

E
3 yıl
Teğmen

Benim kasa da dün geldi, gayet şık hoş bir kasa, hala kurulum yapmadım vize haftam olduğu için, şuanki kullandığım kasa oldukça eski bir kasa o yüzden bir yorum yapamayacağım fakat 4 rgb fanlı ve mesh bir zalman kasa için fiyatın oldukça uygun olduğunu düşünüyorum bu fiyatlara bu tarz kasaların 2. ellerine bakıyordum genelde bu da biraz üzüyordu beni. Sadece dert ettiğim muhabbet yan kapak oldukça karartılmış :'( keşke bunun rengini açmanın bir yolu olsa cidden :D belki parçalar takınca severim kasayı emin değilim henüz :D En azından toz filtresi v.s olması iyi olacak benim için, çünkü üşengeç biriyim ve düzenli olarak kasamı açıp içinin tozunu almam muhtemelen eski kasada tabiki toz filtre falan yoktu bu yüzden 1-2 ayda çok rahat tozlanıyordu kasa, cpu sıcaklığım zaten max 55-60 derece civarına çıkıyordu onda bi değişme olacağını zannetmiyorum ama oyunlarda ekran kartı 65-70 dereceleri görüyordu sanırım onun için faydası olacak, kasaya kurulum yaptığım zaman tekrardan editlerim bu mesajı, haber veren arkadaşa ve yardımcı olan herkese çok teşekkürler :)



S
3 yıl
Çavuş

Yahu benim power supply anakartın 4/8 pin kısmını beslemede kısa geliyor. 420mm benimki.
Sizi kullandığınız powerler ne kadar uzunlukta ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 yıl
Yüzbaşı

Highpower Performance GD 600W Psu'nun 8 pin cpu kablosu uzunluğunu kendim 52 53 cm civarı ölçtüm. 50 cm tam ucu ucuna denk gelir diye düşünüyorum, benim kablomda gerdirme yapmadı 2 - 3 cm oynatma payı kaldı.




Bu mesajda bahsedilenler: @Szayel
S
3 yıl
Çavuş

Ben gene bir zalman markasından yürüdüm. Kabloları uzun tuttum seneye de giyerim diye :))
Sonuç; heryer kablo..



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.