Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
134
Cevap
5227
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Cevap: Konya’daki ‘dünyanın en büyük’ güneş enerjisi santralinde üretim başladı (7. sayfa)
A
4 yıl
Yüzbaşı

* Akkuyu Nükleer Enerji Santrali için dendi ki, "Yılda 80 Milyar kWh üreteceği enerji ile Türkiye ihtiyacının %28'ini karşılayacak."
* Şimdi bu paneller için "1.300 megaWatt güç ile Türkiye ihtiyacının binde 1'ini karşılayacak." deniyor.
*** Şu matematik hesabını bir yapın, tutmuyor.

Ayrıca sizin bir standardınız yok mu yahu, kWh mı diyoruz, megaWatt mı diyoruz, kurulu güç mü diyoruz, toplam yılda üreteceği enerjiyi mi söylüyoruz, "Türkiye'nin yıllık ihtiyacı" verisini kim veriyor, hangi yıla ait veri... Ya da işimize hangisi gelirse mi? Örneğin nükleer enerji santralinde rakam büyük dursun diye kWh cinsinden vermeyi tercih etmişler.

Sonraki sitem, sayın @theJuDGe_41 ; hadi önüne gelen gazeteye TV ye konuşuyor, hadi diyelim Murtaza Ata da "Uzaydan görülen Çin Seddi gibi insan yapıları vardır. Burası Türkiye’nin uzaydan görülen ilk tesisi olacak.” dedi...
Bunu tırnak içinde vererek sorumluluğu üstünden atamazsın, Çin Seddi'nin uzaydan görüldüğüne ilişkin kulaktan kulağa şehir efsanesini, tırnak içinde bile olsa, koyup meşrulaştıramazsın. :) Yine ver, ama peşine de not düş yanlış olduğunu?

Bu hataları biz yapalım, işi haber editörlüğü olan biri yalan yanlış bilgiler verdiği zaman o haberin yeri Zaytung oluyor.




G
4 yıl
General

Doğal oluşumu öyle ama insan müdahelesi arttırıyor.

https://www.trthaber.com/haber/turkiye/bilincsiz-su-kullaniminin-gostergesi-obruklar-418409.html



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @e d d a i
M
4 yıl
Yüzbaşı

T
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: gun

Otomatik yıkayan robotlar var dolaşıp yıkıyorlar ancak rüzgar ile oturan tozun kalkacağınıda düşünüyorum.

Güneşi takip eden bir sistem yapmışlar haberde öyle diyor hatta paneller çift taraflı yerden sekeni de yakalıyormuş.
Kulağa harika gibi gelse de 20 yıl önce Anadolu teknik lisesinde mezuniyet öncesinde her sınıftan 2 kişi bir atölye projesi yapmak zorundaydı: Güneş bulucu sınıf arkadaşımın projesiydi(Musa) , benim ki de manyetik sensör ile aktif olan değirmen idi. Yani 20 yıl önce bile biz bunları yapabiliyorduk, şimdi ise çok önemli bir şeymiş gibi gösterilmesini sevmiyorum. Şuan böyle gözükmesinin sebebi de daha sonra meslek liseleri yerine muhtemelen imam hatip liselerinin artması!Ayrıca okuyan insanlarda bu ülkede kendi mesleğini yapamıyor; sebebi ise torpil sistemi, şefin ya da amirin senden bilgisiz ise yurt dışında senin yükselmeni engelleyemiyor. Bu ülkede şefin bile senin hayatını karartabilir , araç park sorunu yüzünden 4 kişiden dayak yersen(sadece sen bıçaklanıp sadece senin kırıkların olsa bile parası olan 2 avukat tutar ve davayı kazanır...) ve karşılık verirsen ODTÜ mezunu olsan bile sabıka kaydın çıkar bulaşıkçılığı zor bulursun. Tecrübe ile sabittir, yani bu ülke ettiğini buluyor ; asgari ücrete çalışmaktan, KYK bursları ödemekten, avukatlara para ödemekten, kiracı olmaktan, 30'lu yaşlara kadar tatile bile gidememek.. Keşke adalete güvenmek yerine o zaman yurt dışına gitseydim , aklınızda olsun adalet bu ülkede fakire sökmez!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 30 Eylül 2020; 17:47:24 >

S
4 yıl
Yarbay

obruk su çekmekten dolayımı oluşuyor ? vah vah biz boşuna okumuşuz.Yer altı suyunun, karbondioksit ile birleşimi sonucu karbonik asit oluşur. Bu karbonik asit kireç taşının yoğun olduğu toprakları zamanla çözerek yer altında mağaralar oluşmasına neden olur, bir müddet sonra mağaranın üstünde bulunan toprak çöker işte bu çökme sonucu oluşan derin çukurlara obruk denir.




Bu mesajda bahsedilenler: @gun
A
4 yıl
Yüzbaşı

'Dünyanın en büyük' sırada Mars var.Yapılan iş çok iyi ve ihtiyacımız olan bir mesele ama bu şekilde servis edilmese.Okuma-yazmamız var çok şükür.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperhan52 -- 30 Eylül 2020; 20:29:58 >

E
4 yıl
Yarbay

bireysel yapılan sistemlere devlet teşviği gelse almanyadaki daha mantıklı olur.tüm fabrikalar ve tesisler kendi çatılarında üretmeli aynı şekilde.



L
4 yıl
Yarbay

Dünya yine bizi kıskanıyor. En büyük biziz. Keşke iyi bir şeyler olsaydı, beni ilgilendiren dünya'nın en büyüğü, yok dünya'nın en iyisi olma algısı değil; gerçek olan şu ki, şu an dünya'nın en büyük sorunlarını yaşadığımız konusudur. Böyle bir sorun içinde olmasaydık zaten iki de bir dünya'nın en büyük algısını yaratma gereksinimi olmazdı bu kusursuz zihniyetlerin :) Uyutun bu milleti. Ama bakalım nereye kadar sürecek tüm bunlar...



B
4 yıl
Yarbay

nobody:bizimkiler: adamlar avrupada amerigada güneş enerjisi tesisi kuruyor. biz verimli topraklara sahibiz ama yandaşlar kazanacak diye nükleer vs yapıyoruz. ne sözler verildi he cevap verin.nobody: tamambizimkiler: oo şit. hurşit. ne demek güneş enerji tesisi kuruluyor. hangi yandaş kazanacak he cevap verin.



M
4 yıl
Yarbay

bukadar büyük bir alana güneş paneli kurulup , ülkedeki elektrik ihtiyacının 1000/1'ini karşılaması çok az değil mi ya !Eleştiri anlamında söylemiyorum. bu tarz yatırımlar olsun olmali da, güneş panelleri de aynı piller gibi ! daha çok gelişmesi lazım (dünya da) o zaman belki 1000/1 değil de 100/1 olursa elle tutulur , gözle görülür bir yatırımımız olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: monacomen

Bakalım güneydoğu illerimizin kaçak elektrik oranının ne kadarını kapatabileceğiz bu panellerle. Bu arada Konya haritada sarı çizgili alan, yüzde 8,4 ile en düşük kaçak elektrik oranına sahip. Bu hali ile yüzde 80'ni kaçak kullanan illerin açığını kapatacak, helal olsun onlara. Birilerinin yüzü kızarır mı?

< Resime gitmek için tıklayın >
Ulan memleketin en saf milleti biz çıktık ya. 2.1 ile hiç elektirik kaçıramayan il omuşuz. (karabük). O da zaten bir şekilde sistemin kendi açığıdır. Sokak lambası buna dahil mi bilmiyorum ama dahilse kimse kaçak kullanmıyor demektir. Helal memleketime


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: CleanCoders

hocam, bu en büyük olsa da tek başına hiç bir şey ifade etmeyecek kadar küçük, yani aslında büyük değil, sadece göreceli büyük. bu büyüklükte belki 100 tane daha kurulmalı. buradaki asıl büyük olan şey panellerin yerli üretilmesi. buna odaklanmak lazım. niye %70 yerli niye %100 e çıkamıyor diye sorgulamak lazım.
Mesela Urfa Diyarbakır arası komple boş arazi ve tabanı kayalık olduğundan tarım da yapılamıyor. Döşe gitsin abi.. Konya'da kuruyan bir göl havzasına yapılıyormuş galiba doğruluğundan emin değilim. İnşallah tarım arazilerini heba etmezler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Yarbay

Başkası yapsa sevinirdim ancak yandaşlardan biri yapınca aklıma direkt "Acaba bu sefer cebimizden ne kadar daha vergi vermemiz gerekecek?" sorusu geliyor.İnsanlar projelerin yapılmasına karşı değil, yapılan projelerin cebimizde kara delik açmasına karşı. Tıpkı şu geçiş garantisi verilip tonlarca para akıttığımız köprüler gibi



D
4 yıl
Yarbay

Haberdeki hesapta yanlışlık var.Türkiyenin yıllık üretimi yaklaşık 290 milyar kwh.Bu santral ise 2.6 milyar kwh. Yani yaklaşık ülkenin %1 'i.





Bu mesajda bahsedilenler: @McCarty
U
4 yıl
Teğmen

Yatırım güzel ancak somut sonuçlar da alırsak kısa süre içerisinde daha iyi olacak. 1 Ekim itibariyle elektriğe gelen zam gelmese mesela vs.




C
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: sürattrage

Mesela Urfa Diyarbakır arası komple boş arazi ve tabanı kayalık olduğundan tarım da yapılamıyor. Döşe gitsin abi.. Konya'da kuruyan bir göl havzasına yapılıyormuş galiba doğruluğundan emin değilim. İnşallah tarım arazilerini heba etmezler.

Alıntıları Göster
daha bu pilav çok su kaldırır. daha nice hükümetler gider gelir. gelenlerden biride Urfa Diyarbakır arası için ihaleye çıkarırlar. eğer dediğin gibi göl havzasına yapıldı ise kısa süre içinde orayı su basar. AKP kısa süreli iktidarda kalma peşinde değil. projelerin çoğu 10-20 yıl sonra meyve verecek projeler. bugün yapılan güneş santralleri bu gün bize kar getirmiyor 10 yıl sonra ancak kendini amorti ediyor. AKP babamızın partisi değil. geçmişte bir çok partiyi sandığa gömdük. zamanı geldiğinde AKP yide sandığa gömeriz.



M
4 yıl
Yarbay

Denizli 1,3 ile en az kaçak elektrik kullanan şehir. Karabük de gurur kaynağı. Onurlu olmak böyle bir şey bu şehirde yaşayanlar hak yemeyen onurlu kişiler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sürattrage
S
4 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: monacomen

Denizli 1,3 ile en az kaçak elektrik kullanan şehir. Karabük de gurur kaynağı. Onurlu olmak böyle bir şey bu şehirde yaşayanlar hak yemeyen onurlu kişiler.
Algıda seçicilik olsa gerek Denizli yi hşç farketmedim. Onları da hasseten tebrik ediyorum.



H
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: veteriner69

Cengiz inşaat , Kalyon vs den gelmiş 1 tane temiz iş gördün mü? Hep vatandaşa giren, daha ucuza çözüm örmnekleri görülürken adamaları daha da semirten işler yapıyorlar. Anlamadığın kısım nedir?
TR'nin en devasa projelerini yapıyorlar yahu. Temiz iş gördün mü ne demek. Laf mı bu



A
3 yıl
Yarbay

“tek parsel üzerinde bir yatırımcı tarafından yapılan dünyanın en büyük güneş santrali” cümlesi aynı üniversite kadro ilanı gibi.
Başlıkta, ama, dünyanın en büyük güneş santrali yazıyor. Clickbaitinizle cima eyleyeyim.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.