Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
550
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Motosiklette Gümrük Vergisi Kararı
F
4 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

Motosiklette Gümrük Vergisi Kararı

Otomobillere gelen ötv düzenlemesinin etkilerini halen hissederken bir haber de motosiklet tarafından geldi.Trafiği rahatlatan ve büyük dostluklara öncü olan motosikletler bir süre daha az satılacak gibi duruyor.

Geçtiğimiz Nisan ayında motosikletleri de içeren yüzde 10’luk ek gümrük vergisi getirilmişti.Bu vergi düzenlemesi ile birlikte AB ülkeleri dışındaki ülkelerden gelen motosikletler ek vergilere tabi tutuluyordu.Özellikle kuryeler ve yeni başlayanların düşük hacimli motosikletleri tercih ettiğini düşünürsek ve bu motosikletlerin genelinin AB dışından ithal edildiğini düşünürsek tüm sektörün etkilendiğini söyleyebiliriz.

Bugün (24 Eylül) tarihli Resmi gazete kararı ile de bu ek gümrük vergisinin 3 ay daha devam edeceğini üzülerek öğrendik.Anlaşılan otomobil ve motosikletlere gelen bu vergiler ile birlikte tüm ülkemizin her karışında çok büyük Metro-Tren-Otobüs yani toplu taşıma çalışmaları var.Yoksa adımsayarlarımız bi hayli yüksek olacak…

Kaynak:http://www.fwmotor.com/motosiklette-gumruk-vergisi-karari/



M
4 yıl
Yarbay

Kalıcı olacak bekle gör.



G
4 yıl
Binbaşı

Ötv de yıllar önce kalkacaktı. Yani anlayacağınız kalıcı bir vergi



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.