Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
281
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Piezo ve Mikromotor Burun Sanatı Estetiği
B
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Piezo (Ultrasonik) Rinoplasti
Burun estetiğinde ultrasonik dalga kullanımı, ilk olarak ağız ve diş sağlığı ile ilgili cerrahi müdahalelerle başlamıştır. Ses dalgalarının yarattığı titreşim ile buruna müdahale etmeyi sağlayan bu teknikte burun kemiği kırılmadan şekillendirilebiliyor. Yumuşak dokulara hasar vermeden operasyonu gerçekleştirme imkanı sunduğu için yara ve kanama riski oluşmaz. Yumuşak doku hasarı oluşmadığı için de burun estetiği sonrası morluk ve ödem oluşma riski de düşük olur. Bu sayede hastanın iyileşme süresi çok daha zahmetsiz ve hızlı olur.

Piezzo (ultrasonik) rinoplasti, operasyon sırasında, burnun doğal yapısında bulunan yumuşak dokulara, sinirlere, damarlara ve mukozaya zarar verme riskini en aza düşürüyor. Bu cihazla lineer ve minimal kesim yapılabilirken mukozal hasar kontrol altına alınabiliyor. Cihazın en temel özelliği cerraha, daha hassas çalışma ve daha hızlı işlem yapabilme imkanı sunmasıdır. Cerrahi prosedür boyunca tam kontrolün sağlanması için dokunmatik ekranı ve çok fonksiyonlu ayak pedalı ile kolay ayarlama ayarlarına sahiptir. Ultrasonik güç jeneratörleri, elektronik modül, el aleti ve uçları ile cerraha esneklik sağlarken hastaya da daha az hasarla daha hızlı ve kolay iyileşme süreci sağlar.

Mikromotor Rinoplasti
Mikromotor rinoplasti, kırmadan burun estetiği tekniklerinden birisidir. Bu teknik, mikromotor cihazına bağlı ortalama 2’mm’lik ince uçlar aracılığı ile burun kemiğindeki şekil bozukluklarına hassas bir şekilde müdahale etme imkanı verir.

Geleneksel teknikler ile burun kemiğindeki kemer, genişlik, büyüklük gibi sorunlara keski ve çekiç kullanılarak müdahale ediliyordu. Törpü kullanımı da cerraha olması gerektiği kadar hassas çalışma imkanı sunmuyordu. Mikromotor tekniğinde kullanılan ince uçlar aracılığı ile burun kemiğine hiç kuvvet uygulanmadan müdahale edilebiliyor. Burun kemiği üzerinde milimetrik düzeltmeler yapılabiliyor.

Hassas uçlu aletler sayesinde milimetrik çalışılabildiği için yumuşak doku hasarı oluşmuyor. Bu sayede kanama ve ödem oluşma riski de düşük oluyor. Bu sayede iyileşme süreci de daha rahat ve hızlı oluyor.

Mikromotor rinoplasti ile Piezzo (ultrasonik) rinoplasti, kemikteki şekil bozukluklarına buruna herhangi bir kırma işlemi uygulanmadan müdahale etme fırsatı veriyor. Bunun yanı sıra milimetrik düzeltmeler yapacak kadar hassas çalışma imkanı sunması burun estetiği operasyonlarının daha hatasız olarak tamamlanmasını sağlıyor. Cerrahlar için operasyon süresini hızlandırırken hastalar için ise morluk ve ödem oluşmadan hızlı bir iyileşme süreci sunuyor.

Detaylı bilgi için:https://www.guncelozturk.com/piezo-ve-mikromotor-burun-estetigi/



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.