Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
208
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Tüy hücre maturasyonunda kilit rol oynayan protein keşfedildi
S
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Tüy hücre maturasyonunda kilit rol oynayan protein keşfedildi



İç kulakta bulunan duysal hücreler veya diğer bir adıyla tüy hücreleri işitmede oldukça önemli role sahip olmasına karşın şiddetli seslere maruz kaldığında bahsi geçen yapılar zarar görebiliyor. Bilim insanları tek bir proteinin, embriyonik tüy hücrelerinin yetişkin kök hücrelere maturasyonunda kilit rol oynadığını keşfetti.



University of Maryland ve University of Stanford araştırmacıları tüy hücrelerinin maturasyonu üzerinde çalıştı ve GF11 adı verilen proteinin kaybının, tüy hücrelerini mutasyona sürüklediğini ve bu sürecin de duyu kaybına yol açtığını keşfetti.



Tüy Hücreleri



Tüy hücre maturasyonunda kilit rol oynayan protein keşfedildi



Araştırma ekibi GF11 adı verilen protein üzerine yoğunlaştı ve kemirgenler üzerinde yaptıkları çalışmalar ile GF11 proteinini kodlayan genin fonksiyon görmemesini sağladı. GF11 eksikliği olan farelerin tüy hücrelerinin mature olmadığı aksine sinir hücresine benzer şekilde prolifere olduğu gözlendi.



Ayrıca Bkz.Kan glukoz düzeyini ölçebilecek yama geliştirildi



Yakın gelecekte GF11 ve benzeri proteinler üzerindeki çalışmalar, işitme kayıplarında potansiyel tedavi hedeflerini oluşturabilir ve kök hücrelerden tüy hücre maturasyonu sağlanabilir.



Yeni araştırma Development dergisinde yayımlandı.




Kaynak:https://www.medschool.umaryland.edu/news/2020/UM-School-of-Medicine-Researchers-Identify-Role-of-Crucial-Protein-in-Development-of-New-Hair-Cells-Needed-for-Hearing.html

 Haberi Portalda Gör

T
4 yıl
Yüzbaşı

Yaratılmış harika bir sistem ve yıl 2020 neredeyse insanlık tarihininde 50 bin yıl geçmiş gelinen nokta işitme kaybı nedenlerinden bir henüz analiz edilebilmiş. Görmek isteyene gerçekten ibretler var.




U
4 yıl
Yarbay

Editör hocam saygılar. Sanırım tıp okuyor veya çalışıyorsunuz. Haberlerinizde çokça tıp ile ilgili terim kullanıyorsunuz ve bunlar herkes tarafından anlaşılmıyor diye düşünüyorum. En azından ben anlamıyorum bazen :D Kullanılan kelimelerin kısaca ne anlama geldiğini de yazsanız fena olmaz hani :d Bilemiyorum tabi belki ben cahilimdir:d



Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 yıl
Yarbay

Bu da güzelmişte bu teknoloji çağında, artık insan bile teoride klonlanabilirken hala daha nasıl saç beyazlaması, tüy beyazlamasına çözüm bulmuyorlar anlamak zor. Hangi maddenin eksikliğinin sebep olduğu belli. Kediler, köpeklerde yaşlılığa bağlı beyazlama yok belli. Yani çözülmesi lazım artık bunun.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
4 yıl
Binbaşı

bu kök hücrelerle belki ilerde yaşlanmayı da çok yavaşlatılabilir hatta bizi de gençleştirebilirçoğu bilim adamı şu an telemorı uzatmaya çalışıyor çünkü hücrelerimizin canlı kalmasını uzatmak istiyorlar



G
4 yıl
Yarbay

Her b... bilenler konusunda doktora yapanlar gelmiş yine saçlamayıp gitmiş yok ibretler varmış mış..... allaaan yobazı




K
4 yıl
Yarbay

Milyonlarca yıllık evrimi çözmek kolay değil.





Bu mesajda bahsedilenler: @Spider_hip
K
4 yıl
Yarbay

Haklısınız, bir çok editörün en büyük hatası; herkesi doktora yapmış süper bilgili bireyler zannetmeleri.

örnek; mesela "mature" kelimesi, hepimiz elimizde sözlük haber okuyoruz ya...





Bu mesajda bahsedilenler: @Ussuz
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.