Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
343
Tıklama
0
Öne Çıkarma
GLUTEN DİYETİ SORUNSALI
S
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Dermatitis Herpetiformis hastasıyım. Gluten diyeti yapmaktayım. Muayene olduğum zaman doktorun bana vermiş olduğu raporda ''Gluten diyeti eşliğinde askerliğe elverişlidir demekte. Fakat bildiğiniz üzere askeriyede böyle bir imkan yok. Askeri şubeye sorduğumda gluten diyeti sağlanmaz dendi fakat yinede askere gidersin dendi bende rapora itiraz ettim.
Bu konu ile alakalı bilgisi olan var mı?



T
4 yıl
Binbaşı

Kimse sana özel yemek hazırlamaz. Askeriyede gelen yemekler toptan gelir veya yapılıyorsa birlik içinde yapılır. Ama, özel durumdan dolayı üs komutanlığına gidip, diyetin için gerekli besinleri sağlayabilirsin belki. Aynı değil ama, bir devrem sporcu olduğundan dolayı her şeyi yiyemiyordu, dışarıdan özel besin getirtti sonradan.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

S
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Bu konu hakkında bilgisi olan yok mu?
Askeriye bana bu imkanları sağlamadığı sürece beni askere alabilir mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Teğmen

Bulgur, Makarna dışında gluten içeren bir yemeğin askeriyede verildiğini düşünmüyorum.

Askeri birlik bir catring şirketi ile anşalmış bile olsa Türkiyenin her yerinde güvenlik sebebiyle yemek askeriyenin içinde pişirilir.

Ben de 381. Dönem yedek subayı adayı bir gıda mühendisiyim.
Muhetemelen senin sorunun da gıda hijjen subayı bir meslektaşıma bildirilir.

Ben olsaydım senin için her öğün bir patates haşlanmasını sağlardım herhangi bir sulu yemeğin içerisinde. Ekmek yerine bir adet patates yiyerek enerji ihtiyacını giderebilirsin büyük ihtimalle.

Prosedür nasıl işliyor bilmiyorum, ama çözüm bana kalsa bu şekilde yaklaşırdım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @selim41414141
Ç
4 yıl
Teğmen

Çölyak nedeniyle zamanında çürük verilen bir akrabam vardı. Askeriyede böyle bir diyet şansın olmaz.Muayeneyi nerede olmuştun?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.