Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
14
Cevap
2083
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Acer NİTRO 5 2020 AN515-55 Düşük Performans
C
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bu laptopu bugün aldım. İlk olarak sürücüleri vs kurdum. Birkaç oyunu denemek istedim ve FIFA 19'u kurdum. 1080P Ultra ve 4X MSAA ile 120-130 FPS alıyorum. Baktığım çoğu testte 200-250 FPS alınıyor. Benim istediğim 144 FPS sabit oynamak. Sorun sizce nedir?

İzlediğim ve baktığım testlere göre performansın neredeyse yarı yarıya olması kafamı karıştırdı. Ayrıca bu ayarlarda GTX 1650 Ti 144 FPS veremiyor diye bu laptopu tercih ettim. CS GO en düşük ayarlarda maksimum 140-150 FPS alıyorum. Sizce 1660 Ti ve 10. nesil i7 ile normal mi ?

Birkaç test daha yaptım sanırım işlemci frekansı ile ilgili bir sorun var. Dalgalanmalar biraz fazla gibi geldi 3.6 ike 4.1 GHz arası. Sıcaklıklar 90 derecelerde. Bunun yanında neye bağlı bilmiyorum ama GPU az kullanılıyor.
Arkadaşlar sürücüleri kaldırdım ve kurdum, performans ayarlarını ve harici ekran kartını her zaman seçtim ancak hala düşük performans alıyorum. Bu kadar para verdim ama daha ilk günden moralim bozuldu. Sizce ne yapmalıyım ? Bir de test için bir şeyler yükleyip siliyorum SSD'ye zararı olur mu ? Yaklaşık 250 GB falan kullanmışımdır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
4 yıl
Yüzbaşı

Çoğu laptopta oyunu harici ekran kartı renderlasa bile bunu dahili ekran kartına gönderir ve o dahili ekran kartı o görüntüyü ekrana verir

Bunun sonucu olarak yüksek fps değerlerinde gpu ne kadar çok fps verirse versin dahili ekran kartı limitleyici bir faktör olur

Yukarda bahsettiğim işlemci ve ya ekran kartından bağımsız bir kısıtlayıcı faktör fakat örneğin cs go'da genelde sınırlayıcı faktör işlemcinin tek çekirdek performansı ve bu performansı destekleyen ram ve onun özellikleri belirler


Özellikle dual channel ram kullandığınızdan emin olun



C
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

RAM dual channle değil. Sanırım bundan kaynaklanıyor. Ama yine de 16 GB ram ile stabil fps alamıyorum sanki. Yani çift kanal 90 fps alıyorsa ven 60'a razıyım ama o da stabil değil.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
4 yıl
Onbaşı

O kadar fark yaratmaz çift kanal olması testlere bakabilirsiniz farklı bir sorun var büyük ihtimalle



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

C
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Ben de öyle düşünüyordum ama testler de bu şekilde. Tek kanal RAM olan bir YouTube kanalına baktım aynı performansı alıyorum. Her oyunda devasa fark yok ama bazı oyunlarda çok var. Yine de bir tavsiyeniz varsa deneyeyim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
3 yıl
Er

Biraz önce siparişini verdim sorunu çözebildiniz mi ne durumdasınız?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Çok geç gördüm ancak çift kanal RAM'e geçiş yaptım. Sorun birkaç oyunda %100 olmasa da genel anlamda %100 çözüldü diyebilirim.




Bu mesajda bahsedilenler: @Nisroc'
O
3 yıl
Onbaşı

bende pc yi yeni aldım ama ets 2 de dahil droplar kasmalar olıyor genel anlamda çok memnunum ama lol dışında başka bir şey oynanmıyor kasıyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
3 yıl
Onbaşı

Hocam içindeki ram neydi ve siz yanına ne taktınız acaba ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
3 yıl
Onbaşı

Merhabalar bahsettiğiniz model laptopa sahibim bende genel olarak bir sıkıntı yaşamadım (i7-10750, 16GB ram 1650ti ekran kartı) benim merak ettiğim konu. ram ve ssd için upgrade yapmak istiyorum. içinde tek slotta 16 gb 3200 mhz ram mevcut diğer slota aynı şekilde ram takacağım. ama ssd konusunda bilemediğim bir konu var yardımcı olabiliecek biri varmı? kasa içerisinde 2 adet nvme destekli m2 yuvası var. birinde 512 gb takılı diğer slota ssd almak istiyorum ama kaç gb alabilirim. servise sorduğumda maksimum 512 gb takabiliyorsunuz. sizde zaten 512 olduğu için ekstra ssd takamazsınız diyor. 2. slotu sorduğumda biri bozulursa diğerini kullanırsınız diye 2 slot var diyor ama saçma bir yaklaşım gibi geldi. bilgisi olan aydınlatabilirmi rica etsem?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

İçinde 3200 MHz CL22 RAM var idi. Ben de Kingston marka 3200 MHz CL22 olan bir RAM aldım. Ancak işlemci kısıtından dolayı 2933 MHz olarak çalışıyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @kenan.e
C
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hocam başka bir sorun vardır. ETS 2 vs. çerez oyunlar zaten. Nicelerini oynadım hiçbir sorun yok. Yasak değilse yaptığım oyun test videolarını paylaşayım.
Videoyu izlemek için tıklayınız




Bu mesajda bahsedilenler: @OZstriker78
C
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hocam servise hiçbir şey sormayın. Tamamen yanlış bilgi veriyorlar ve zaman kaybından başka bir şey değil. Sorunuza gelirsek. İstediğiniz NVMe M.2 SSD'yi takabilirsiniz. Bu nasıl saçmalık ya! 512 GB üstü takılmıyormuş.(!) RAM için de tekar CPU-Z ile SPD ve Memory sekmesinbe bakın. Muhtemelen 10. nesil Nitro 5'lerin tamamında 3200 MHz CL22 SINGLE RAM kullanılmış.




Bu mesajda bahsedilenler: @KRMNHSYN
O
3 yıl
Er

Merhaba . Acer nitro 5an 515-55 i5 10030F 1660ti 512 ssd 16gb ram versiyonunu aldım. Valorantta 120 fps lolde 100fps vermesi hiç normal değil bunun kesin çözümü ikinci 16gb lik ram almak mı sen aldın ve fps değerlerin tamamen düzeldi mi instagram osmanfatihdemirhan dan ulaşırsan çok sevinirim çok muzdaribim kaç gündür gözüme uyku girmiyor çözüm aramaktan



C
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Çok geç gördüm ancak evet çözüm RAM. Ya da monitör, TV ile görüntü alarak kullanmak.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.