Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
287
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Boom Overture ile süpersonik hava yolculuğu aynı zamanda karbon salınımsız olacak
C
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi



Concorde’nin kullanımdan kaldırılmasından bu yana neredeyse 20 yıl olsa da süpersonik havayolu ulaşımı fikri hâlâ akıllarda. Bu fikri gerçekleştirmek üzere harekete geçen firmalardan bir tanesi olan Boom, Overture adlı uçağının tasarımını bitirene kadar ortaya çıkardığı 3’e 1 modeli XB-1 adlı uçağını 7 Ekim’de ilk kez tanıtacak. XB-1 aynı zamanda hiçbir karbon salınımı yapmayacak, yani doğaya karbon dioksit salınımı yoluyla zarar vermeyecek.



Boom’un CEO’su Blake Scholl tarafından yapılan açıklamaya göre “Overture, New York ile Londra arasını 3,5 saate, San Francisco ve Tokyo arasını 6 saate düşürecek.” Uçak tüm bunları yaparken hiçbir karbon salınımı yapmayacak ve yolculuk hızı Mach 2,2 olacak. 



Ayrıca Bkz.Bursa'da Abdülhamid döneminden kalma saat restore edildi



Tüm planlar yolunda giderse Boom’un XB-1 modeli, 2021 yılında test uçuşlarına başlayacak. Overture için hedef ise 2030 yılında ticari uçuşların başlaması. Uçakların karbon salınımı olmadan süpersonik hızlara ulaşması için gereken motor teknolojisinde firmanın ne seviyede ilerleme kaydettiği bilinmiyor.



Kaynak:https://boomsupersonic.com/

 Haberi Portalda Gör

karbon salinimsiz dediklerine gore yakit buyuk ihtimal hidrojen olacak. gunumuz teknolojisiyle baska alternatif cok zor. supersonik hiza jet yada roket motoru disinda baska bir itici gucle cikmak mumk...
Yoruma Git
Yorumun Devamı darkaura - 4 yıl +7
D
4 yıl
Yüzbaşı

Bu kadar büyük boyutlarda süpersonic uçuş ben hiç sağlıklı bulmuyorum.



Zaten defalarca düştü bu uçaklar...



Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
4 yıl
Binbaşı

Diğer uçaklar daha fazla düşmedi mi?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @DIA
D
4 yıl
Yarbay

karbon salinimsiz dediklerine gore yakit buyuk ihtimal hidrojen olacak. gunumuz teknolojisiyle baska alternatif cok zor. supersonik hiza jet yada roket motoru disinda baska bir itici gucle cikmak mumkun degil, bu iki teknolojide birseyleri yakarak bu gucu elde ediyor. yandiginda karbon dioksik salmayacak tek gercekci yakitta hidrojen. jet ucaklarinin ilk zamanlarinda amerika hava kuvvetleri hidrojen kullanmayi ciddi sekilde dusunmustu, keza enerji/agirlik orani en yuksek yakit. gelgelelim depolamasi, guvenligini saglamasida bir o kadar zor. amerikan hava kuvvetleri bu nedenlerden vazgecmisti.




D
4 yıl
Yüzbaşı

Bugüne kadar 20 Concorde yapıldı. Yaşanan kazalar burada hepsi düşme değil ama adının çıkması için yeterlihttp://www.concordesst.com/accident/past.htmlUçuştan kaldırılmasının asıl sebebi de işletme maliyeti.7 kat daha pahalı bir Boeing 747 ye göre.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
4 yıl
Yarbay

Düşmesinden çok meskun mahal üzerinden geçerken yaşanan patlama sesleri nedeniyle vatandaşlardan çokça tepki çekiyorlar. Condorde Londra ve Paris' te uzun süre protesto edildi bu yüzden.

Gövde yapısı nedeni ile ise bu hızlara ulaşmadığı takdirde havada tutunamıyorlar.

Okyanus aşırı harici kullanılması pek mümkün bir cihaz değil.

Kaza konusuna gelirsek, meşhur 737' nin 50 lerden beri her yeni versiyonda ne kadar kazaya karıştığını bir araştır derim. Bir ölçüt değil.





Bu mesajda bahsedilenler: @DIA
N
4 yıl
Yüzbaşı

Bu nasıl haber arkadaş.

Başlıkda karbon salınımı yapmayacak diyor, haberin içinde aynı cümleyi 4 defa tekrar etmiş başka bir bilgi yok




T
4 yıl
Binbaşı

Üstünde boom yazan bir uçağa binmekte ne bilim?

Patlarsa üstünde yazıyordu diyebilirler. :)



Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
4 yıl
Yüzbaşı

Salınım değildir o. “Salım”dır



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

S
4 yıl
Yarbay

Hızı yaklaşık 2700 km/s.

Mach ne nereden bilelim anlayacağımız şekilde yazsanıza.




C
3 yıl
Yarbay

Kitaptada book yazıyor ama içi güzel😁 isime aldanma😂




Bu mesajda bahsedilenler: @ti7800
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.