Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1349
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yabancıların gemide çalışabilmesi için?
B
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hiç deneyimi olmayan bir yabancının gemide çalışması için ne yapması gerek? TR içerisinde PANAMA + COOK ISLAND + HONDURAS bu ehliyetlere sahip olabilir mi?



C
4 yıl
Binbaşı

Öncelikle bunun için Türk ehliyetine sahip olması gerek. Saydığın bayraklar Panama hariç birbirinden beter. Genelde kaçış yani iyi durumda olmayan, sürekli liman otoritelerinin tutukladığı ve maaş ödemesi olmayan gemilerin kullandığı bayraklar.

Panama, Malta, Liberya, Honduras vs. yeterliliği endorsement denilen eş yeterlilikle alınır. Türk ehliyetinde hangi yeterliliğin varsa onun aynısını verirler. Sıfır adam gidip direk Gemi Kaptanı ehliyeti alamaz. Tabi sahte ve parayla alınan ülkeler vardı bir zamanlar ama bunların geçerliliği yok.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coaxem -- 11 Ağustos 2020; 22:9:41 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

TR'de yabancı olan biri türk ehliyeti alabilir mi peki?




Bu mesajda bahsedilenler: @coaxem
C
4 yıl
Binbaşı

Hayır.

quote:

Gemiadamı Olabilme Koşulları (MADDE 50) - (Değişik:RG-23/8/2012-28390)

Gemiadamı olabilmek için;
a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ya da Türkiye Cumhuriyetinde veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde denizcilik ile ilgili eğitim-öğretim gören ve/veya mezun olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak ya da 25/9/1981 tarihli ve 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiyede Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun kapsamındaki Türk soylu yabancı olmak,



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Nerden alabilir nasıl olabilir bu iş?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @coaxem
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.