Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
346
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Reklam şirketi için bilgisayar toplama
G
4 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar, amcam reklam şirketi açtı neredeyse her şey tamam şuan idare eden bir dizüstü kullanıyor ama render işlemi yapılamıyor bu bilgisayardan haliyle. Bize render yaparken herhangi bir sorun çıkarmayacak düzgün bir bilgisayar lazım ama maalesef çok uçuk fiyatlara kaçamıyoruz :), kullanacağı programlar; Autocad, Coreldraw, 3DS Max Vb. programlar. Ben şuan için ekte vereceğim bilgisayarı topladım kaba taslak olarak, sizce bu bilgisayar yeterli midir? render işlerinde üzer mi? değiştirmemiz veya eklememiz gereken bir parça var mıdır? yada ondan kıs bunu artır dediğiniz bir parça. Bu arada alacağımız ürünlerin hepsinin aynı mağazadan olması zorunlu, parçanın birini İtopya birini Vatan yapma şansımız yok. Bu arada unutmadan sistemde kasa kullanmayacağız açıkta duracak aynı test sistemleri gibi, seçtiğim bilgisayar parçaları;


https://www.itopya.com/asus-tuf-b450-pro-gaming-amd-b450-ryzen-2-am4-ddr4-3200mhz-oc-m2-hdmi-dvi-anakart/


https://www.itopya.com/amd-ryzen-7-3700x-36ghz-32mb-am4-7nm-islemci/


https://www.itopya.com/cooler-master-mwe-750-white-230v-v2-750w-80-120mm-fanli-psu/


https://www.itopya.com/gskill-16gb-2x8gb-ripjaws-v-siyah-4000mhz-cl18-ddr4-dual-kit-ram/


https://www.itopya.com/samsung-500gb-860-evo-okuma-550mb-yazma-520mb-m2-ssd/


https://www.itopya.com/msi-radeon-rx-5500-xt-mech-8gb-gddr6-128-bit-ekran-karti/

Not: Arkadaşlar unuttuğum herhangi bir parça varsa düzeltirseniz çok iyi olur.



A
4 yıl
Yüzbaşı

ssd'yi 970 evo, mümkünse pro seçmesi daha iyi olur. 500gb yeterli olur muhtemelen, anakart x370 ya da daha güncel olması daha iyi olur, çünkü renderda işlemcinin sınırlarını uzun süre zorlamanız gerekecek. Psu'da kesinlikle kaliteli olmalı, attığınız psu'yu bilemem ama seasonic, silverstone, evga gibi markaların high end ürünlerine yönelmenizde fayda olur. Son olarak bütçe kısıtlı olamaz maalesef çünkü bu işten para kazanacaksınız, eğer şirket tutmaz düşüncesi varsa düşük bütçeli render sistemi kurun ve eğer işler iyi giderse high end bir pc kurarsınız. Kullanacağınız Autocad gibi yazılımların yıllık fiyatları zaten onbinlerce lira. Demek istediğim para kazanacağınız işe yatırım yapıyorsunuz ve pc'de bu işin kilit noktalarından biri.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.