Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
435
Cevap
13944
Tıklama
11
Öne Çıkarma
Cevap: Yerli otomobilin fabrika inşaatı başladı: Üretimle birlikte yerli batarya devreye alınıyor! (2. sayfa)
X
4 yıl
Yarbay

Vatana millete hayırlısı olsun, çıldıranlar yazmaya devam etsinler, bu araç satışa çıksın o aracı alıp kullanacaklar ama yine lanet olsun bu arabayı aldım biniyorum ve hala da diyorum bunlar araba yapamaz diye hastag paylaşacaklar. Şimdiden yazalım bunları. ;)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
4 yıl
Teğmen

Seçim malzemesi yaparlarsa olacağı bu geçmişe bakınca suçları kabarık bakınız : yerli uçağımız göklerde 2023 billboardu hani nerede uçak? yok ee neden inanmayanlara hak vermiyorsun? Aynı olayı kılıçdaroğlu başa gelir gelmez 3 yıl içinde yerli araç yollarda dese gülmez misin yoksa inanir mısın :D inanırımde de birlikte gülelim akjsdahjsgfdhajsfdas



Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hollowman_
M
4 yıl
Yüzbaşı

soda iç iyi gelir.birde ilk sıraya girenlerden olmassın umarım oto üretildiginde





Bu mesajda bahsedilenler: @ebavamqko
M
4 yıl
Yüzbaşı

yok ya ne 15 bini 3 bin olacakmış oda taksitle



Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Teterboro
D
4 yıl
Yarbay

önemli olan bir yerden başlanması bu sektörde zira 10-15 yıl içinde fosil yakıtlı araçların ömrü bitirilecek ve tamamen elektrikli araçlara yönelim başlanacak.Batarya teknolojisinde ilerde farklı komponentlerle güneş enerjisi teknolojiside eklenebilir,bu zamanla olacak bir şey şey.2022 yılında bu araçların trafiğe çıkması haricinde sarj istasyonları konusuda ayrıca çözülmek durumunda.ayrı bir sektörün doğması söz konusu zira sarj istasyonları muhtemelen park alanlarına entegre edilecek ve daha sonra apartman garajlarına entegrasyon çalışmaları başlanacak.Dünyanın en iyi elektirikli aracını üretelim düşüncesinde olmuyor bu girişimler,sadece zamanın ruhuna uygun ve en basit ihtiyaçları karşılayacak sistemlerin bir araya getirilmesiyle çalışan bir ürün ortaya çıkarılmak isteniyor.Marka ve üretim tescili bizde olacağı için bu araç üstünde istediğimiz değişikliğide yapabilceğiz.Misal A bataryası yerine B bataryası,şu modül yeni bu modül gibi değişiklik özgürlüğü mevcut olacak.Bu ürünle birlikte yan sanayi sektöründe yeni kapılar açılacağını unutmayalım,bence en hassas kısım bir aracın yan sanayi ulaşılabilirlik kısmıdır.En azında bu proje 60lı yıllardaki devrim arabalarının kaderini yaşamayacak,üretim zaman aralığı uzun ve proje üstünde çalışan sayısı yeterli düzeyde.Önemli olan ilk üretim modellerini yollarda görmek ve eksiklikleri tecrübe edip bir sonraki aşamalarda bu araçları geliştirmek olmalı dolayısıyla içten yanmalı araç devrini kaçırdığımız geçen yüzyılda bu sefer elektirikli araç devrini kaçırmamalıyız.Nasılki iha-siha teknolojisinde şuan dünyada ilk 3 sırada yerimizi aldıysak elektirikli araçlardada elimiz dışa bağımlı kalmamalıdır.Bu proje zaten iha-siha projesi sürecine çok benziyor,15 yıl önce iha-siha projesine başlandıldığı zamanda togg araçlarına yapılan eleştirilerin aynısı yapılmıştı ancak 15 yılda iha-siha ların geldiği konum ortada.Dünyanın en iyi siha larını yapmıyor olabiliriz ama dışa bağımlı olmamamız en büyük avantajımız ve bunu sahadada yaşıyoruz zaten.Kısaca togg projesinde "garb aklıyla araç üretip şark aklıyla o aracı yürütmeye" çalışmayacağız,o devirler tarih oldu artık..



Ş
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: hollowman_

-İlk otomobil tanıtımı yapılmadan önce inkar ediyorlardı, "milleti kandırıyorlar, hani nerede otomobil" diyorlardı.
-İlk tanıtım sonrasında hep bir ağızdan "daha ortada fabrikası yok, fabrikası nerede, tasarımı italyan" demeye başladılar.
-Şimdi fabrika temeli atıldı, birazdan gelip "hani nerede otomobil, daha ortada üretimi yok, bunlar hep show" diyecekler.
-Fabrikanın açılışı yapılıp ilk üretim otomobil banttan çıktığında önce bir sus pus olacaklar, sonra elde tutunacak argüman arayıp ilk başta tasarımından sonrasında alt komponentlerinden başlayıp; "filanca parçası yerli değil" edebiyatına girişecekler sadece tasarımı ve markası Amerikan olup bütün parçaları Çin'de üretilen Apple Iphone telefonlarından.
-Otomobiller piyasada görünür olmaya başlayınca her otomobilde olduğu gibi illa ki TOGG'da da bazı geçici sıkıntılar görülecek, bunlar biri bin edip buralarda markayı karalayacaklar.

Velhasılıkelam memleket adına yapılan şu girişimi yapılmadan önce neden yapılmıyor diye defalarca yazıp, yapılmaya başlanınca sırf kendi siyaseten destekledikleri parti zamanında olmadığı için karalayıp duracaklar. Memleketleri adına bir sevince, bir gelişmeye 18 yıldır ortak olamadıkları gibi bundan sonra da olmamaya devam edip sürekli kendilerince haklı mazeretler üretecekler.
Bir ara kamuflajlı "yerli oto" vardı, sonra Cadillac çıkmıştı, ne oldu ona?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
4 yıl
Yüzbaşı

50-100 daha üstü olabilir maksat ithalat azalsın,zenginlerimiz doysun şu almanları ezsek yok etsek yeter



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @The Seven Deadly Sins
S
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: mokoko_TR

yok ya ne 15 bini 3 bin olacakmış oda taksitle
iyiymiş o zaman...



M
4 yıl
Yüzbaşı

yerli uçak göklerde sakızını çigne çigne bıkmadınız, başkada yiyecek bişeyiniz kalmadı.. yakında tei 1400 motorla gökbey uçacak yine aynı terane :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mokoko_TR -- 18 Temmuz 2020; 21:6:9 >



Bu mesajda bahsedilenler: @Alperk87
E
4 yıl
Teğmen

dün DEDELERİ istemezükçüydü bu gün TORUNLARI :))))

la istemezükçüler soda ısmarlarım :)))




G
4 yıl
Yüzbaşı

Artık reyiz efendi yerli otomobile binip istikametini bulur.




H
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri

Bir ara kamuflajlı "yerli oto" vardı, sonra Cadillac çıkmıştı, ne oldu ona?

Alıntıları Göster
O Sanayi ve teknoloji bakanlığı tarafından bir geliştirme projesi için hakları alınan test bed idi ve bugün onunla başlayan girişim TOGG'a evrildi. O platformun kazandırdığı sadece hava yastığı güvenliği sistemine dair bilgi birikimi bile önemli katkılar sağlar, üstüne bakanlık onun üzerinden ASELSAN ve HAVELSAN ile elektrikli otomobil çalışmaları yürütmüştü, TOGG girişimi ile o bilgi birikimi devam etti.



C
4 yıl
Binbaşı

İniş takımlarının montajı unutulduğu için 6 senedir halen göklerde olan yerli uçağımız gibi olmaz umarım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
4 yıl
Yüzbaşı

Fiyatını niye açıklamazlar



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 yıl
Teğmen

Ba ba ba uretemediler hazir marka aldilar derlerdi. :))



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TIGERSHARK
4
4 yıl
Yarbay

Öncelikle Vatanımıza Milletimize Hayırlı Olsun Ülkemizde Taş üstüne taş koyandan allah razı olsun ama ben şuna dikkat cekmek isterim Mesele yerli otomobil gözüyle bakılmaması alım gücü ile bakılması şimdi bu araclar piyasaya 300 bin 400 bin bandında bi fiyat ile cıkarsa yerli otomobil in anlamı kalmaz . Ama ben şunu arzularım yerli otomobil alım gücünün cok rahat olması lazım kısaca parası ucuz olcakki ozaman espirisi kalsın. Dip not : Range rover düşünün suanda onu yerli otomobil gibi hayal edin ama fiyatına bakın 500 bin sizce bunu almak kolaymı ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Alperk87

Seçim malzemesi yaparlarsa olacağı bu geçmişe bakınca suçları kabarık bakınız : yerli uçağımız göklerde 2023 billboardu hani nerede uçak? yok ee neden inanmayanlara hak vermiyorsun? Aynı olayı kılıçdaroğlu başa gelir gelmez 3 yıl içinde yerli araç yollarda dese gülmez misin yoksa inanir mısın :D inanırımde de birlikte gülelim akjsdahjsgfdhajsfdas
Ya geçin kardeşim, bir billboard olayını temcit pilavı gibi dönüp dönüp söyleyip durmayın. Bu adamlar 18 yıldır onlarca Köprü, otoyol, hızlı tren, tunel, Üniversite, havaalanı, stadyum projesini zamanında tamamlayıp bitirmiş insanlar. Avrasya Tunelini yapmış, Marmarayı yapmışlar. Dahası;İlk milli uçağımız Hürkuş yıllar önce göklerle tanıştı, şimdi 15 adeti TSK envanterine eğitim uçağı olarak girdi. Ardından Hürkuş C ile TR bu türde en verimli CAS/COIN savaş uçağını da envantere almış olacağız. Onun ardından Hürjet geliyor. Zaten F-16 üretim tecrübesi olan TAI'miz Hürjet'in ilk uçuşunu 2023'te yapacak. Onun arından da Türkiyenin ilk 5. nesil stealth savaş uçağı TFX gelecek, ilk uçuşunu 2025'te yapıp envanterimize 2030'larda girecek. Öyle lafta yaptık ettikle olsa adamlar bu gerçekçi tarihleri vermezlerdi.İlk yerli savaş helikopterimiz üretileceği zaman da palavra deniliyordu, T129-Atak helikopterimiz bugün yüksek adetlerle envanterimize girip Operasyonlarda yerli mühimmatlarımızla birlikte aktif şekilde kullanılıyor. Onun ardından ağır abileri gelecek,T629 ve Atak 2'de geliştirme aşamasında. Üstelik yerli turboshaft motorumuz da yakında aktif kullanıma hazır hale gelecek. Genel maksat kullanım için geliştirilen T625 Gökbey helikopterimiz de inşallah yakın zamanda üretime geçecek. Gökbey malum ilk uçuşunu yaptı.İlk İHA'mız Anka tanıtıldığı zaman da hemen bunlar yalan, palavra, milleti kandırıyorlar denildi, bugün sadece Anka değil, Bayraktar TB2, Vestel Karayel aktif olarak 120'den fazla adetle envanterimizde, bütün dünya konvansiyonel harp alanında dahi aktif şekilde kullandığımız SİHA'larımızı konuşuyor. Yakında Akıncı ve Aksungur ile bu işi bambaşka boyutlara taşıyacağız. TAI Göksungur ve Baykar MİUS ile de jet motorlu SİHA sınıfına yükseleceğiz.SOM gibi bir seyir füzemiz, Khan balistik füzemiz, HGK, LGK, KGK, NEB gibi akıllı mühimmatlarımız, UMTAS, OMTAS, Cirit, Mam-L, MAM-C gibi antitank/ antipersonel/ Siha füze akıllı mühimmatlarımız, Atmaca Gemisavar füzemiz, TORK, AKYA, Orka gibi denizaltı torpidolarımız, Gökdoğan, Bozdoğan hava hava füzelerimiz envantere girdi, giriyor, girmeye devam ediyor, Gezgin uzun menzilli seyir füzemiz geliştirme aşamasında. TRG-107, TRG-122 gibi güdümlü topçu roketlerimiz, TRG-230 füzemiz yıllardır envanterde.Milgem ile ilk milli savaş gemimiz envantere girdi, şu an 4 tanesi mavi vatanımızı koruyor. İ sınıfı ilk yerli fırkateynimiz Tuzla tersanesinde üretim sürecinde 2022'de envantere girecek, ardından her yıl birer İ sınıfı envantere alınacak. Toplam 4 tane olacak. Onun ardından TF-2000 hava savunma muhribimiz gelecek ki bu ülkemize çağ atlatacak bir proje olacak. Hali hazırda kendi tersanemizde üretiğimiz 6 adet Type-214 denizaltı sonrasında milli denizaltı tasarımımızı da ete kemiğe büründürüp üretime başlayacağız.TR'nin ilk piyade tüfeği MKE üretimi MPT-76'nın 80 bin adet teslimatı tamamlandı, MPT-55 ise yine 30 bin adet civarında teslim edildi. Bunun dışında Sarsılmaz gibi firmalarımızın çeşitli piyade tüfeği, keskin nişancı tüfeği gibi silahları, mühimmatları da değişen adetlerde envanterimize giriyor.Zırhlı araç konusuna girersem satırlar yetmez sanırım. FNSS, Otokar, Katmerciler, Nurol Makina, BMC, Aselsan, MKE gibi firmalarımızın; Ejder Yalçın, Akrep, Kobra, Kobra 2, Kaya 2, Ural, ACV-15, Akıncı ZMA, Kaplan-20, Kaplan-30, Korhan, Zaha, Pars, Arma gibi ZPT ve ZMA'ları, Tulpar, Kaplan-MT gibi hafif tankları, Fırtına, Panter, Yavuz gibi Obüsleri, Kirpi, Vuran, Amazon MRAP'ları ve daha saymayı unuttuğum çeşitli ZPT çeşitleri envanterimize girdi, girmeye devam ediyor.Motor motor deniliyordu, şimdilerde sus pus oldu bunu diyenler. Yerli İHA/ SİHA motorumuz TEI PD-170 artık aktif şekilde Anka SİHA'larımızda kullanılıyor, SİHA'larımız yerli motoruyla uçuyor. Bir üst versiyonu olan PD-222 yani 230 beygirlik versiyonu da yakında üretime başlayacak.Helikopterlerimizde (T129 Atak, T625 Gökbey, T629, Atak 2) TEI TS1400 yerli turboshaft motorumuzun geliştirme süreci devam ediyor. O da 2021 gibi saha testlerine başlar. Bu motorumuzun farklı varyasyonları ile turboprop motora çevirelerek Hürkuş, Akıncı gibi hava araçlarımızda da kullanabileceğiz.BMC Power'ın geliştirdiği 600 beygirlik motor, Tülomsaş'ın geliştirdiği ve geliştirme süreçlerinin devam ettiği 1000 beygir'e kadar çıkabilecek TLM6 turbo dizel motorlar yine Tümosan'ın geliştirdiği 150 beygirden 1000 beygir'e kadar olacak motor aileleriyle Zırlı araçlarımız da artık yerli motorla sahada oluyor ve olmaya devam edecek.Daha sayacağım yüzlerce proje var, ama onlar 3-5 salak partilinin iş güzarlıkla bilboard'a astığı hatalı bir afiş kadar aklında yer etmeyecek.


Bu mesaja 5 cevap geldi.
C
4 yıl
Teğmen

daha dondurma çubuğu üretemeyen bir ülkenin 2 sene içinde üstelik tesla gibi elektrikli çalışan bir araç üretebileceğine ciddi ciddi inananların olması şaşırtıcı değil ama işte yine de insan üzülüyor.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
4 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: richardfeymanınsaçı

1 milyar dolara volvo satıldı onu alsaydık bence daha mantıklı olurdu ama böyle yaptılar sonuçta hayırlısı olsun izleyelim bakalım neler olur
Malum kesim o zamanda ne derdi biliyormusun ? 1 milyar dolara elin markasini satin alana kadar 1 milyar daha koy kendi markamiz olurdu kendi arabamizi uretirdik derdi. Bak bu denirdi. Bu malum kesim bu forumda %95 bi cogunluga sahip. Ve okadar nankör bir kesim ki. Idda ediyorum bu arac 2-3 sene sonra piyasada dolasmaya baslicak ve aracinin bataryasini doldurmayi unutup yolda kalanlari dahi gorunce bile diyecekler ki "aha alin size yerli otomobil" bunlar boyle "cigerli" insanlar. 5 sene sonra ulkenin ekonomisi duzelir ve burdaki gibi mevcut yonetimi begenmeyen kesimin oylari ile hic bir halt yapmayan metroya balon asip heykel dikmekten ote gidemeyen malum parti basa gelicek. ve uzun vadeli yapilan hizmetlerin ekmegini onlar yiyecek tabi daha sonra ulkeyi 80 lere dondurecekler ve tekrar bir Erdogan cikip duzeltmeye calisacak kiyamete kadar bu kisir dongu devam edecek.Ove ove bitiremedikleri, sayisiz fabrikasi olan bilmem kac adet otomobil fabrikasi otomobil devi olan Almanya tarihine bakiyorsun.Hitler zamani yasamis koca ulke yerle bir olmus ve koca ulkeyi bastan kurmuslar 1945 ile baslayip bu zamana kadar neler yapmislar. Bir de ayni yil iciinde malum partinin yaptiklari ile ulkenin 2000 lere kadar nasil gelistigine bakin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.