Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
12
Cevap
364
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Websitemi Eleştirin
Y
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Uzun bir süredir tek tük web sitesi yapıyordum ama hiç bir düzenim yoktu. Bu sebeple genelde tanıdık insanlara web sitesi yapıyordum biraz daha profesyonel olarak bunu yapmak için sonunda kendime bir portfolyo sitesi hazırladım.
Sitemin adresi: kilicaslan.dev
Ama çok ciddi eksiklikleri olduğuna eminim, renkten yazılara logonun konumundan tasarımda size göre kötü gözüken şeyleri söyleyebilirseniz tasarımını iyileştirebilirim.



C
4 yıl
Yüzbaşı

"Projelerimizi daha detaylı görmek için tıklayın." butonunu fotoğrafların altına sade bir şekilde yerleştirebilirsin.

Süreç kısmında imleç geldiğinde önüme istediğim yer gelmiyor, tıklayınca geliyor. Bunu imleç üzerindeyken yaparsan daha iyi olur.

Üst kısımda iletişim,projeler,tasarım butonlarına tıkladığımda direk o kısma gidiyor. Yavaş bir şekilde oraya inerek gitmesi daha iyi olur.

Bir de o en alttaki vs code background güzel durmuyor bence. Hafif saydam yapabilirsin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codforc -- 3 Temmuz 2020; 12:25:44 >

Y
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Smoot scrool özelliği var sitede yani menü ya tıkladığında yavaş bir şekilde inmesi lazım. Fazla mı hızlı iniyor? Yoksa bu özellik sende hiç mi çalışmıyoru acaba.

O süreç kısmında dediğin şeyi yapmak istemedim çünkü hangi kısmı hover ediyosa orda kalması lazım dediğin durumda. Bunu yapmak benim için pek kolay değil kısaca nasıl yapmacağımı bilmiyorum. Onu öğrenmek için bir zaman harcamak. Kodda debelenmek istemedim hem mobil cihazlarda bu şekilde çalışması daha iyi oluyor. Kullanıcıların çok büyük bir kısmını mobil olmasını bekliyorum bu sebeple onun bu ekilde kalması daha iyi olabilir.

Arka planı kısımda bir sıkıntı olduğunu bende farkettim daha güzel bir şey düşünüp düzelteceğim.

Yorumun için teşekkürler.



G
4 yıl
Yüzbaşı

Hocam öncelikle emeğinize sağlık. Ben birkaç noktaya değineceğim.

1-)Siteyi apple sitesinin tasarımı gibi yaparsanız bence daha profesyonelce durur.
2-)Sağ üstteki anasayfa,hizmetler kısmında hizmetlerin üstüne gelip tıklamadan başlıkları göstermesi daha iyi olur
3-) Sitenizin arka planı beyaz ve göz yorabilir o yüzden sol üst tarafa karanlık mod butonu getirip arka tarafı karartma olayı olursa şahsen süper olur.

Bunlar dışında animasyonlar,tasarım gerçekten profesyonel görünüyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
4 yıl
Er
Konu Sahibi

1-) Apple ın sitesi kadar sade bir site yapmak şuan benim için mantıklı omadığını düşünüyorum çünkü bunu destkleyecek görsellerim yok. O kadar sade bir tasarım yaparsam görsellerin önemi artacak. Ama renklerder sadeleşmek istiyorum turuncu fazla iddali gözükmeye başladı gözüme.
2-) Menüden bahsediyorsunuz galiba o ksımda bir dropdown yapmak çok mantıklı değil bence zaten hepsinin bulunduğu yer aynı sadece kullanıcının hafasını karıştıracak bir faktör olduğunu düşünüyorum.
3-) Renkler ile ilgili genel bir sıkıntı var daha iyi renk kombinasyonları yaparak bu sorunu aşmayı düşünüyorum. Zaten mesela header kısmında arka fon bir görsel karanlık temalı olması durumnda bu görseli komple değiştirmem gerekir. Bu durumdan kaçınmak isterim daha ugun bir görsel bulabilirsem arka fon için bu dediğin sorun komple çözülebilir.

Yorumun için teşekkürler


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @from softwave
G
4 yıl
Yüzbaşı

rica ederim hocam cevabınız için sağolun




Bu mesajda bahsedilenler: @ykilicaslan26
M
4 yıl
Yarbay

Eksiklerini gormek icin guzel secenektir. Mobil puani co kotu. Masaustu puani da idare eder seviyede.
https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?hl=TR&url=https%3A%2F%2Fkilicaslan.dev%2F


Bu mesaja 2 cevap geldi.
Y
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Çok teşekkürler böyle birşeyin varlığını bile unutmuştum. Puanlarım şimdilik mobilde 52 masaüstünde 87 bunları yükselteceğim.




Bu mesajda bahsedilenler: @mahoni_38
M
4 yıl
Yüzbaşı

Y
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Zaten başkalarına websiterleri yaparken template kullandığım oluyor tempate kullanamasam bile ciddi oranda şeyi başka templatelerden kopyalmıyorum ama kendi sitemde bunu yapmam .




Bu mesajda bahsedilenler: @mokoko_TR
Y
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Şuana kadar mobil skor olan 52yi 68e ve 87 olan masaüstü puanını da 95 e çıkarabildim bundan daha iyi seviyelere gelmemem artık zor bu kadar oldu.




Bu mesajda bahsedilenler: @mahoni_38
Y
4 yıl
Binbaşı

script ve still dosyalarınızı defer edin. Bunları defer ettiğinizde en son yüklenecekler ve haliyle bu süreç içerisin html blokları yüklenirken class özelliklerini kaybedecek. Bunun önüne geçmek için head etiketi içerisinde bu blokların class özelliklerini abanmadan tanımlayabilirsiniz. Yada body etiketine display none deyin, bütün her şey yüklendikten sonra silersiniz. http1 yerine 2 kullanın. 13 tane script dosyası ile ne yapmaya çalıştığınızı da anlamadım. Kendi ellerinizle bir satır bile javascript kodlamadınız sanırım. Muhtemelen html kodlarını da siz yazmadınız yada html hiyerarşisini bilmiyorsunuz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Defer etmek yerine. Sayfada ilk görüntü oluşma hızını hızlı tutmayı tercih etmiştim. Headin içinde bulunan css dosylarının hepsi sitede ilk görüntü gelme hızını yavaşlatmıyor mesela font awsome un bulunduğu tag e bakarsanız siteyi vayaşlatmadığını görürsünüz. Ama dediğiniz gibi defer edersem böyle dosyaları daha iyi sonuçla karşılaşacağım sanırınm. Script dosyalarının fazla olmasının sebebi siteyi olabildiğince modüler olarak yazdım yani her blok gerekli aslında birbirinden bağımsız çalışıyor bu sayede bu parçalardan birini başka bir web sitemde kullanmak istersem direk scss dosyasını, js dosyasını ve gerekli html tagını kopyalamam mümkün aynı zamanda bunu dünenlemeye yarayan backhand de bu şekilde modüler olarak çalışacak. Her proje için yeniden bachandin uyarlamam gerekmeyecekti. Ama bu konudada haklısınız bu dosyaları birrleştirmem lazımdı.

Js lerin yanlış hatılamıyosam 7 tanesi dışardan kütüphane olması lazım geri kalanı benim kodum söylediğim gibi fazla sayıda olmasının sebebi modüler olarak yapmamdı ama haklısınız bu aşamadayken bu js dosyalarını birleştirik tek dosyada saklamam lazımdı bu şekilde parça parça olması çok anlamsız. Aynı zamanda

Http2 konusudanki öneriniz için teşkkürler böyle bir teknolojiden haberdar değildim serveri gerekli şekilde ayarlayacğım. Acaba bi bakışta http1 kullanıldığını nasıl anladınız?
Edit: http2 kullanmaya başladımi js leri ve css leri olabildiğice bileştiridm ve sıkıştırdım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykilicaslan26 -- 10 Temmuz 2020; 13:24:51 >


Bu mesajda bahsedilenler: @yaman01
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.