Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
49
Cevap
1312
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: Siyasal islam diye bir şey yoktur (3. sayfa)
G
4 yıl
Binbaşı

Üstünlük taslamak niyetim yoktu. Öyle anlaşıldıysa kusura bakmayın, haz ettiğim bi tavır değildir normalde. Niyetim o değildi.

Fakat ifadelerinizi yok saymadım. Tek tek cevap vermek sayfalar sürer gibi hissettim ve paragraf paragraf yazarken genel anlamda değinmek istedim. Cevapları biraz üstü kapalı kalmış gibi olabilir öyle değinmeden ötürü. Yok sayma gibi bir durum yok, emin olun okuyup söylediklerinize ikna olsam zaten kendim geri çekilirdim. Aynısı sizin için de geçerlidir, ikna edemedik belli ki birbirimizi. Hakim olup olmamam konusunda da bir şey demeyeceğim. Belki de haklısınızdır, ilgi duyduğum ve araştırdım bi konu. Şu kadar biliyorum bu kadar biliyorum diyemem fakat bilmek gayretindeyim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @torlofan
G
4 yıl
Yüzbaşı

saçmalamışsın :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @atiuser
T
4 yıl
Binbaşı

Düzgün bir üslubun var onu biliyorum, uzlaşamamak normal bazen. Ancak bu konuda ben genel anlamda belki de ülke siyasetinden hiç haz etmediğim için böyleyim. Bazen dik konuşuyorum farkındayım. Ne Chp'yi Atatürk'e yakıştırabiliyorum ne de Akp'yi İslam dinine. Özellikle de Akp'nin İslam dininin siyasetteki temsilcisi olarak algılanmasına aşırı sinir oluyorum çünkü bu sebepten icraat yapmadan milyonlarca oy alıyor. Sana ve senin gibi düşünenlere çemkirme sebebim de belki bu, sizin gibi inanmayanlar bile Akp'yi İslam dininin siyasi temsilcisi gördüğü ülkede bu iktidar zor değişir. Z kuşağına ümit bağlamış bir muhalefet olabilir mi? Gençler Akp dışında parti bilmiyor o sebepten de bunlara az oy verilecek, 60 yaş üstü ölmeye devam ettiği müddetçe kurtulacağız diyen mevcut durumu kabullenmiş bir muhalefet var. Halbuki yapılması gereken Akp'nin İslam dinini temsil etmediğini göstermek.

Başka ülkede kutsallar sol/sağ fark etmeksizin sahiplenilir bizde ise kutsallar üzerinden siyaset dönüyor, hangi kutsalı daha çok sevdiğimize göre parti seçmemiz gerektiği bilinçaltımıza yerleştiriliyor. Ben benzer tartışmayı Mhpli ile yaptığımda Chpli sayılıyorum nedense Öyle garip bir ülkeyiz.

Yıllar önce Sultanahmet doldurulmuyor ki Ayasofya konuşalım diyenler bugün Ayasofya muhabbeti yapıyor, amaç din falan değil ortalığı bulandırıp asıl konuşulması gereken şeyleri konuşturmamak diyorum ben.

Akp ilüzyon yapıyor, siyasal İslam yapıyor diyenler Akp'yi sevmese bile Akp lehine çalışıyor benim iddiam budur özetle.




Bu mesajda bahsedilenler: @y9t
A
4 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: gokuba

saçmalamışsın :)
https://www.sde.org.tr/tevfik-erdem/genel/siyaset-nedir-kose-yazisi-14935

Siyasetin birden fazla anlamının olduğunu kısa bir araştırmayla zaten öğrenebilirsiniz.

"İktidar olarak siyaset"= Halk dilindeki, seçim ve partileri ilgilendirme.

Diğeri ise arkadaşın düşündüğü.

"Kamusal işler olarak siyaset"


Bu yazının sahibi bir Kamu yönetimi PROFESÖRÜ'dür.


Siyasetin birden fazla anlamı olduğunu söyleyen kişiye hiçbir karşı argüman sunmadan -ki argüman sunabilecek yeterli bilgisi olan birisi olduğunu zannetmiyorum- kestirip atan birisinin benimle tartışmaya denk olabileceğini hiç zannetmediğim için bloklayacağım. Konuda öğrenmek isteyenler için bu yorumu bırakmış olalım, konu sahibinin de kafa karışıklığı giderilmiş olur. İyi forumlar.



S
4 yıl
Yarbay

Siysaet karar alma politika karari en az tepkiyle hayata gecirme diyebilirmiyiz..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Nat Alianovna
G
4 yıl
Yüzbaşı

Atiuser arkadaşımız gibi insanlardan çok var, siyasetin farklı bir tanımını yapıp, anlam karmaşası yaratıp islamı siyasetten ayırmaya çalışıyorlar, önemli olan sağda solda bu tür algı yaratma peşinde olanlara hemen inanmamak ve kendimizin konuyu araştırması sorgulamasıdır. Bu arkadaş büyük ihtimalle oldukça üst seviyede ve zeki olduğunu filanda düşünüyordur, zaten bunu belirtmiş :) beni bloklama nedeni seviye meselesi değil, istediği algıları yaratamayacak olması.

SİYASETİN EN NET, AHLAKSIZ, ERDEMSİZ, YALAN ÜZERİNE KURULU GENEL VE BİLİNEN TANIMINA GÖRE ABRAHAM DİNLERİNİN HEPSİ SİYASETTİR. ZORBALIKLA ( bu zorbalık göstere göstere olmaz, sinsice ve beyin yıkama ile olur ) DAYATILAN BEYİN YIKAMA SİSTEMLERİDİR. Bunun üstünü örtmek, işte siyaset farklı anlamlara gelir işte halk dilinde böyle şu dilde böyle, siz anlamazsınız filan, bunların hepsi islam gerçeğini uyutulmuş toplumun anlamaması için emek sarf eden yetersiz, farkındalığı düşük insanların çabasıdır. Halbuki siyaset hiç o kadar karışık bir anlam taşımaz, hedef kitlede istenilen algıyı ve düşünce biçimini yaratma uğruna gösterilen her türlü çabayı siyaset olarak tanımlayabilirsiniz.

Abraham dinlerinin tarihine ve ayetlere bakan bu din kolunun( abraham dinleri kolu ) ideolojilerin siyasetten ibaret olduğunu net olarak görebilir, çok net, açın bakın islamın ilk zamanlarına bunları çok net olarak görürsünüz, aralarındaki sürtüşmelerine, savaşlarına, yayılma politikasına, işgal ve ele geçirme mantığına, sömürme kafasına, halifelik muhabbetine, islam dininden olmayanların katledilme, yok edilme mantığına, çocuk yaşta insanların beynini yıkama politikasına ( çocuk yaşta insanların beynini yıkar daha sonrada islamda zorlama yoktur derler ve buna beyni yıkamış çocuklarıda inandırırlar ) düzene ( örneğin kölelik düzenine ) ve asimilasyon amacına, arap tarihine bakın tarihçileri ne yazmış, ayetlere bakın ayetlerde neler yazılmış bütün bu siyasetlerin, lakırtıların hepsini kendi gözlerinizle görürsünüz.


Şunuda yazmadan geçemeyeceğim, bundan 1000 sene önceki lslam ile bugün ki islam arasında dağlar kadar fark vardır, çünkü sabit değişmez kalıplaşmış dogmalar ile bir toplumu sonsuza kadar yönetemezsiniz ( din kotarıcılarının en büyük sıkıntısı, tanrının sözü evrenseldir, değişmez mantığıdır, bu en büyük çıkmazları ve türlü taklalar atmalarına neden olan yalanın en bariz çatlağıdır. ) ideolojiler, siyasetler zamana göre değişmek zorundadır, bu islam dinide insan ürünü bir ideoloji olduğu için, o da değişmek, bariz yalanlarının açıklarının kapatılması, güncellenmesi, aslının anlamsızlaştırılması ve cilalanması zorunludur. Aksi halde yalanlar beyan olur, insanlara yutturamazlar. Zamana ve topluma göre dini farklı öğretmelerinin yanında ayetleri bile değiştirdiler, kuranda'ki islam kendi açımızdan konuşmak gerekirse Türkiye'nin kaldırabileceği bir ideoloji değildir, örnek vereyim Türkiye'nin her bölgesi sokak ortasında hırsız diye insanların ellerinin, bacaklarının canlı canlı kesilmesini kaldıramaz, eğer bu ayetleri ve öğretileri değiştiremiyorlarsa millete palavra yutturmaya çalışırlar mesela o ayette şuradaki köke göre ellerini kesin demek istemedide, işte gücünü kuvvetini kesin, yok sigorta desteğini kesin demek istedi gibi gibi :) umarım açıklayıcı olmuştur.


Hemen hoş olmayan siyasetle konuyu bitireyim...


Kehf/74. Yine yola koyuldular. Nihayet bir erkek ÇOCUKLA karşılaştıklarında, adam (hemen) onu öldürdü. Mûsâ, “Bir cana karşılık olmaksızın suçsuz birini mi öldürdün?

Kehf/80. “anası babası mümin (DİNİMİZDEN OLAN) insanlardı. Çocuğun ( kafirliği ile ) onlarıda AZGINLIĞA ve KÜFRE ( DİNİMİZİ İNKARA ) sürüklemesinden korktuk.” ( islam dininden olmayan, islam dinini inkar den herkesin yanına bir tane kötü sıfat koyacaksın ki, dinimizden olmamayı kötülük ile algılasınlar, bu iş böyle yapılır, burada da azgınlık koymuş ama asıl amaç dinimizden olmamaları, islam dini ise ahlak, doğruluk, ışık, erdem, iyi huy, vb vb vb dir değilmi? :) Unutmayın dini bölgedeki din kotarcısı istediği gibi değiştirebilir, hele hele o bölgedeki din, bölge halkının dilinde değil ve başka bir topluma ait bir dinse, yani toplum o dinin dilini ve temelini bilmiyorsa o dini değiştirmesi çok kolaydır. Ülkemizde ayetler sürekli değiştiriliyor, kelimelerin anlamlarını iyice araştırmadan emin olmayın, sizi uyutmalarına izin vermeyin. kendiniz araştırın Şunu demek istiyorum sizlerin bu siyasetlerin farkına varma ihtimalinizi biliyor ve ayetleri değiştiriyorlar, önlem alıyorlar )

KEHF-81: ( Ve bu hikmetle çocuğu öldürdük ) Rablerinin onlara, bu çocuğun yerine daha hayırlı bir çocuk vermesini diledik.”



Şimdi bu siyasi metni okuyan bir müslümanın beyni nasıl bir algıya yönlenir? Tekrar tekrar okuyun





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 22 Haziran 2020; 0:20:37 >

N
4 yıl
Moderatör

quote:

Orijinalden alıntı: sething

Siysaet karar alma politika karari en az tepkiyle hayata gecirme diyebilirmiyiz..
Yönetme, idare gibi aynı anlamlara gelen kelimeler "siyaset" ve "politika" birbirinden farkı yok. Yalnızca etimolojileri farklı politika Yunanca politike tekne yani devletle (polis) ilgili zanaat ifadesinin diğer Batı dillerine (Latince sonradan da Fransızca'ya) geçmesiyle geliyor, siyaset ise Arapça seyislikten geliyor birisi Batı'nın öbürü Doğu'nun yönetme işini adlandırma şekli Türkiye Türkçesi hem Batı (Fransız) hem Doğu (Arap) etkisinde kaldığı için eş anlamlı iki terim adına da sahip. Politika kelimesine sırf Yunan'dan ve Batı'dan geliyor diye ilk anlamına ilaveten kelimeye daha demokrasi ve meşruiyetle alakalı bir konnotasyon, siyaset ise Doğu'dan geliyor diye siyasete daha buyurgan ve despotik bir konnotasyon yüklenildiğini açıkçası düşünmedim. Sanıyorum ki aralarında bir fark yok. Politika veya siyasetin ama şu tanımını fena bulmam. Sorunlarımızın çözümü için kaynak ve statülerin dağıtılması veya yaratılmasına politika deniyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
4 yıl
Moderatör

quote:

Orijinalden alıntı: sething

Siysaet karar alma politika karari en az tepkiyle hayata gecirme diyebilirmiyiz..
İlk dediğin şey zaten politika yapım (policy making), ikincisi ise yürürlüğe konan politikayı merşu kılma çabası (legitimization of initiated policy).



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

İlk dediğin şey zaten politika yapım (policy making), ikincisi ise yürürlüğe konan politikayı merşu kılma çabası (legitimization of initiated policy).

Alıntıları Göster
Aciklama yapmak yerine evet desende biraz sisinsem..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
4 yıl
Yarbay

Değildir



C
4 yıl
Yarbay

Siyasal İslamcılar tıpkı dinsizler gibi Allahın kuralları ile hükmedilmesine karşıdırlar. Bu bakımdan dinsizlerden daha kafirdirler.

Ben günümüzün dinsizlerini peygamberimiz zamanındaki müşriklere, dincileri de yine peygamberimiz zamanındaki münafıklara benzetiyorum. Kuran yüzyıllar önce bu iki gruba karşı müminleri uyarmıştır. Dinciler de dinsizler de İslama düşmandır. Dinciler Müslüman gözüktüğü için daha tehlikelidir. Nitekim Allah katında onların cezası daha ağır olacaktır.


Ekim 1909'da bu topraklarda yayımlanan bir derginin sayfasını aşağıda paylaşıyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupant -- 28 Haziran 2020; 14:54:57 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.