Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
590
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Windows 10 %100 scalingte rezil kalitedeki fontlar!!
D
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar uzunca bir süredir kişisel kullanımım için NB, oyunlar için de PS4 + TV şeklinde hayatıma devam ederken karantina döneminde NB basında gecen süre artınca güzel bir PC ve monitor ikilisine geceyim dedim. İmzamdaki sistemi topladım, Windows 10'u kurunca çok afedersiniz ama rezil bir görüntü kalitesi ile karsılastım, tüm driverları tamamlayınca düzelir diye düşündüm ama nafile. Internette bir sürü şey araştırdım, cleartype'ta ince ayar, scaling ayarlaryan bazı minik uygulamalar, registerda yapılan bir takım hareketler vs derken gördüm ki aslında bu birçok insanın muzdarip oldugu bir konuymus. Scaling %150 yapınca fontlardaki bu silik, blur, keskinlikten uzak görüntü gidiyor ama %150 olunca da 27"'te hersey kocaman oluyor. Aynı durumda olan, bunu bir şekilde çözen birileri var mı ?



Y
4 yıl
Yarbay

Hocam %100 değerini elle girip tekrardan olceklendirip PC yi yeniden başlatmanız lazım.
Özel olceklendirme diye bir bölüm var hemen altında oradan yapacaksınız.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolBUDUR -- 4 Haziran 2020; 23:25:7 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

P
4 yıl
Binbaşı

ben elle %110 girdim düzeldi.



D
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaslar önerileriniz için çok teşekkürler, %110 denemedim ama deneyeceğim. Bu arada rtings ten text clarity puanına baktım düşükmüş. 27” ekranda net text istiyorsan 2K değil 4K ekran almak daha mantıklı gibi görünüyor ama o zamanda 60hz bariyerine takılıyorsun. Şimdilik %125 ile devam ediyorum. Bu arada monitörden ara ara garip bir ses geliyor(mekanik disklerde disk dönerken gelen bir ses vardır onun gibi) normal mi bu? Bu boyuttaki ekranlarda standart bir durum mu?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.