Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
57
Cevap
2405
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: Yeni normalin ilk gününde Türkiye'nin koronavirüs bilançosu (3. sayfa)
C
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: monacomen

Fazla hızlı mı? İnsanlar evde kalmaktan isyana gidecek Cem beyimiz fazla hızlı diyor. Bir aydan fazladır üçer dörder gün evde kalmak nasıl bir duygu pek bilmiyorsun tabii işin bilgisayar başında oturmak olunca, para dışarıda eve ekmek getirmek zorunda kalanın halini bilen yok. En zengin ABD, Almanya bile vaka ve ölüm sayılarına rağmen normalleşmeye bizden önce başladı başlamak zorunda kaldı. Bizim gibi orta karar ülke insanlarının zorluklarla dolu hayatına "şeytanca gülmek" de anca böyle geniş insanlara yakışır. Hayrola ailen anne baban sen koronaya bir aşı buldunuz veya okunup üflendiniz mi bu rahatlık bu genişlik nerden geliyor acaba, azrail sizi pas mı geçecek bu güven nereden?
Senin kafan güzel galiba, benim ne yaptığımı, ne işle meşgul olduğumu, ne riskler aldığımı nereden biliyorsun da böyle GENİŞ GENİŞ (aslında bunun başka tabiri de varda şimdi dünkü trol bi hesap için ceza almayım) yorum yapabiliyorsun. Hadi git işine, saldıracak yer arayan çakma hesap.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Yarbay

Yani şu ülkenin aleyhine gündem bölümünde 7/24 yazılar yazan birinin acaba ne gibi mesleği, işi olabilir ki? Düşünüyorum da var öyle bir meslek, atm odaklı. Virüs yayılsa da ekonomi çökse diye acaba ne tür totemler tutuyorsun aman dikkat et virüsün pek pasaportlara bakmadığı söyleniyor. Ailecek sığınakta iseniz orası ayrı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 2 Haziran 2020; 19:58:26 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Cem
C
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: monacomen

Yani şu ülkenin aleyhine gündem bölümünde 7/24 yazılar yazan birinin acaba ne gibi mesleği, işi olabilir ki? Düşünüyorum da var öyle bir meslek, atm odaklı. Virüs yayılsa da ekonomi çökse diye acaba ne tür totemler tutuyorsun aman dikkat et virüsün pek pasaportlara bakmadığı söyleniyor. Ailecek sığınakta iseniz orası ayrı.
Senin gibi biri daha vardı, gelirdi böyle asılsız asılsız hakkımda yazar çizerdi. Bir gün süphelendim, profiline bir girdim yeni bir hesap, belli ki geçmişte bolbol benden laf yiyip banlanan, banlandıkça çoşan biri. Geçen gün engelledim, yazamıyor, alıntı yapamıyor garibim. Şimdi de sen türedin, acaba niye Neyse sanada bir engel yapıştırayımda alıntılayama



M
4 yıl
Yarbay

He Cem he, herkes seni düşünüyor zaten. İlgi budalası ne çokmuş.



V
4 yıl
Binbaşı

Bunun bir önemi yok şu an.
8-13 haziran arası nasıl olacak sayılar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
4 yıl
Yarbay

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olur mu sizce?



S
4 yıl
Yüzbaşı

İlk günün değil bundan bir veya iki günün öncesinin sadece ölümler bu ilk günün bilançosu



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

G
4 yıl
Yüzbaşı

gizli sürü bağışıklığı bence

steril sayılabilecek gençleri ve ihtiyarları sokağa salmak bu virüsü patlatır.

daha kontrollü olmalıydı .



L
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

Taşımacılıkta da %50 sınırı kalkmış balık istifi devam.
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
4 yıl
Yarbay

Son 1-2 haftadır açıklanan rakamlardan pek farkı olmaması biraz mantıksız.Tabi henüz vaka çıkmaz zaten.Haftaya ne olacak görürüz.

Dolmuşlar toplu ulaşım tıklım tıklım millet maske takıyor ama 40 kişi bir dolmuş içinde maske taksan ne yazacak ? Eee 1-2 saat içinde 100 kişi binse bu kişiler arasında enfekte olmuş insan olmak şansı fazla.Oradaki 1 insana geçtim mi zaten bitti .Bu yüzden 1-2 hafta içinde sonuçlarını göreceğiz.İstediğin kadar maske tak eldiven tak dezenfekte kullan bazı durumlarda önüne geçemiyorsun.Her yere dezenfektan koysan ne olacak ? O sıvı eğer enfekte kişi eline yüzüne sıvı bulaştırdıysa onu geçiriyor yani.

Ben yine çıkmıyorum.Zaten alıştık çıkınca ne yapıyorduk falan unuttum gitti.

Şirketleri evden çalışmaya izin veren arkadaşlar sormak isterim şu an ne durumdasınız ? Yine devam mı ? Çevremdeki herkes işe başlamış durumda





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 3 Haziran 2020; 10:38:57 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

T
4 yıl
Yarbay

Beklenilen görüntüler..



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @lazer__
S
4 yıl
Binbaşı

👌👉😂 😂 😂
Daha çok test, daha çok kobay ve daha çok iyileşen adam. gerekli olduğu için, yapılmasın bu normalleşme.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastian Insane -- 3 Haziran 2020; 18:57:10 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

W
4 yıl
Binbaşı

sıraya gidelim,

Almanya milli takımını severim, Milli takımlar klasmanında felsefesi, mantalitesi , oyun yapısı, alt yapısı, oyun kurgusunu en beğendiğim milli takımdır. takımdaki en yıldız oyuncusu bile belki de dünyanın ilk 5 ine koyamazsın, toplu savunma, toplu hücum, tamamen takım oyununu benimseyen, bireysellikten sıyrılmış bir yapısı olduğu için. siyasi yada Almanya'da yaşadığımdan değil yani.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin mali durumunun, Federal ALmanya cumhuriyeti vatandaşlarından daha değersiz, paramız yoksa bu virüse ve risklerine rağmen 'yapacak bir şey yok' mantığı ile mermiye kafa atar gibi dışarılarda olmamızı, hayatımıza devam ettirmemizi gerektirmez.

Almanya önlemleri bizden önce aldı ve gerçek anlamda kademeli hayata geçiş yaptı. Futboldan bahsediyorsun, evet başladılar çünkü 18 takımda da yöneticinden malzemicisinden futbolcusuna kadar herkes negatif çıktı. Bizde hala pozitif vakalı takımlar var.

Türklerin zorluk çekmemesi için atılan adımlar her şeyden önce bir insan olarak sen ve senin gibileri de düşünerek rahatsız ediyor. Benim devletimin idaresindeki hükumet ekonomiyi iyi yönetemediği için 'paramız yok, yapacak bir şey de yok' mantığı ile sokaklara, fabrikalara, ofislere döndürülüyorsa devlet beni düşünmüyor anlamına geldiği içindir.

önemli olan zorluk çekmemek için adımlar atmak değil, bu virüs tehlikesi bitene kadar her vatandaşını önce virüsten koruyacak adımlar atması, bu süreçte de vatandaşının temel gereksinimlerini karşılaması olmalıdır. Tıpkı muasır medeniyeter seviyesinde olan diğer ülkeler gibi. Almanya'dan rahatsız mı oldun? Kanada diyeyim o zaman. Kanada yı damı beğenmedin? Virüsten kırılan ve Yunanistan'dan sonra en batık Avrupa ülkesi olan İtalya diyeyim.

Bence aramızdaki en büyük farkımız kendine verdiğin değer ile alaklı demek ki senin, kendinde bir değerin yok ki bunları normal görebiliyorsun. demekki elindeki en önemli değer olan hayatının yaşamının hiç bir önemi değeri yok senin için.

neden rahatsız olduğumu söyleyeyim, evet 20 Marttan beri eve kapandım, home office olarak çalışıyorum ve 15 günde bir 2 saatliğine ofise gitmenin ve evime 150 mt mesafedeki süpermarkete gitmenin dışında evden çıkmıyorum. 1 Haziran'da toplu taşımalardaki kapasiteyi kaldırınca dolmuşlar tıpkı 11 Mart öncesine döndü. ayakta tıka basa. Hayırdır aşı bulundu da bizim mi haberimiz olmadı bu ne rahatlıktır? Binene de kızmak gerek tabi ama onlarda senin mantığında sanırım hayatlarının değeri yok.

Turizmin açılmasını da keyfimden istiyorum çünkü. Çünkü benim rezervasyon yaptığım bir kişinin işinde yada tatilinde virüsü kapmasının üzerimde oluşturacağı vicdan azabı olmaz bende. o kişinin başka kişilere belki kendi eşine ve küçük çocuğuna bulaştırıp, Allah Korusun vefatına sebebiyet verebilecek kadar ciddi bir meselenin vebali umrumda olmadığı için, böyle bir durumda para kazanmayı düşünecek kadar aç gözlü olduğum için turizmin açılmasını istemiyorum. 20 yıllık turizmci olarak, Turizm'in her dalında, uçak yolculuğunda şehir yada tatil otelinde, günü birlik turlarda bir çok kişi ile sosyal temas kurulacağını, sosyal mesafesinin korunamayacağı durumları bilmeme rağmen, başta kendim olmak üzere çalışınından müşterisine kimsenin sağlığı umrumda olmayacak kadar maddiyatçı olduğum için istemiyorumdur belki de. ne dersin?

dostum kısacası benim için en önemli varlığım hayatım. Nefes aldıkça yaşarsın bu hayatta ve tamda nefes aldığın organ olan akciğerleri saran, sinsi, kaptığın andan 10 güne kadar kaptığını fark edemediğin ama bulaştırıcı olduğun bir virüsten bahsediyoruz.

Bu durumu ben yaratmadım, ben çıkarmadım, bunun bir parçası olmakta istemiyorum hem kendim, hem ailem, hem iş ortaklarım, hem misafirlerim, hemde sektördeki diğer emekçiler için

İnsan devleti için yaşar, vatandaş olarak devlete olan ödevlerimi yerine getiririm. seçmen olarak oyumu kullanırım, mükellef olarak vergimi öderim, yardım kampanyası açar yardımda bulunurum.

AMa böylesine bir mücbir sebep doğuran olayda da devletten de vatandaşına olan ödevini yerine getirmesini beklerim bu kadar net.

ve devlet vatandaşına yardım etmek zorundadır. senin mantığındaki gibi bizde para yok, normale dönüyoruz benden bu kadar demekle olmaz.

Almanya'da yada diğer ülkelerdeki kademeli geçişlerle bizimkileri kıyaslamanı tavsiye ederim, iş hayatına dönenlerin ne şekilde döndüğünü, tamam döndüler diye devletin desteğini çekip, nede olsa maaşlarını alırlar mantığı ile davranmadığını hala maddi desteğe devam ettiğini belirmek isterim.

para kazanmak herkesin sorunudur herkes gibi benimde ama bir can ne kadarlık meblağdan değerlidir? yada bir canın değerini hangi para veya hangi para birimi belirler?

son olarak belirttiğim gibi evden çalışmaya devam ediyorum, evet bu süreçte organize etmem gereken yurt içi iş seyahatleri oldu zira enerji gibi, transportasyon gibi. evden işleri yürütmeye devam ediyorum.

maaşımı iş verenimden alıyorum, iş verenimin iş gücü kaybının doğmasından ötürü devlete yaptığı başvuru sonucu kalanı da KÇÖ ile allıyorum. Allah razı olsun diyorum, ama eleştirdiğim noktası da var, sağ olsun devletimiz onu bile karşılıksız değil, işsizlik maaş sayısından düşerek verdi.

son olarak imzama neden takıldın bilmiyorum ama çok sevdiğim bir sözdür. Söz, İstanbul GP'sinde tanışma fırsatına da eriştiğim ve kendi el yazısı ile üzerimdeki t-shirt' ede yazdırdığım eski Jordan F1 Team'in sahibi Eddie Jordan'a aittir. ne anladın bilemiyorum ama anlayamadığından bile daha derinlik, gerçeklik içerir, hayata olan bakış açını değiştirir.

ama senin önceliğin para, insanların hayatının önemsiz, devletin maddi durumunun kötü olmasını kabullenen ama sebep - sonuç ilişkisini düşünmekten kendini men eden, kabullenmişlik çaresizliğin pençesinde olduğun için aslında ben emek verip bu cevabı yazarken bile vaktimi boşa harcadığımı düşünürken inşallah sende bir şeyleri değiştirebilme umudu taşıyorum ya,

işte bir umuttur yaşamak ve doğru bildiğinden ne olursa olsun asla vazgeçmemeyi öğretti bana o yazı.

saygılar


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @monacomen
T
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: vc1903

Bunun bir önemi yok şu an.
8-13 haziran arası nasıl olacak sayılar.
Bakan önceki gün açıkladı Ortalama 5,6 gün geriden geliyor sayılar. Bunu yuvarlayıp 6 yaparsak ve ortalama belirti verme süresini de ((14-2)/2) 6 gün alırsak, esas olarak 1+6+1 = 13 hazirandan itibaren vaka sayısını ard arda 5-6 gün izlemek lazım. Ben artış olacağını öngörüyorum. Bu tempo ile haziran sonunda 2000 sınırını aşmamız çok olası.



G
4 yıl
Onbaşı

düşüş olsun artık ama yaa



M
4 yıl
Yarbay

Ev ofis çalışman belli ki çalıştığını ve para kazandığını ve evde durmanın da sıkıntı yaratmadığını gösterir, en azından ekmeğini dışarıdan kazananlara karşı empati yoksunluğunu daha rahat anlayabiliyorum. Çünkü bencilsin bu yazın ile de üzerini değil altını çiziyorsun davranışının. Alman Milli takımını ayrıcalıklı görmek ve her üç kelimende de Almanya kelimesini kullanman ise önceliklerinin ve ilgi alanlarının bir göstergesi belki bu yüzden de bu memleketteki insanların sıkıntısını anlamak ve çözmek yerine bir Alman vatandaşı gibi düşünüp yermeyi veya üstten görmeyi tercih ediyorsun. Para senin paran, patronlarına göre çalışman ve konuşman da normal.

Kısacası dışarıdakileri değil düşünmek yanından bile geçmiyorsun. Ekonomi batarmış işsiz kalırlarmış çok da fifi sence. Hatta sokağa da çıkmasınlar, evlerinde aç ölsünler dememek için kendini zor tutuyorsun gibi de hissettim yaszını, niye böyle bilemedim, azılı muhalif görünen bir yabancı gibi gördüğüm için seni ondan olsa gerek.

Kısacası sen iste ya da isteme insanların önceliği can ve ekmek. Canı için eve tıkanıp kalır ama ekmek bulamaz ise de açlıktan ölür canından da olur. Almanya, İtalya, Fransa, İngiltere, ABD çıkın ve çalışın artık diyor ise bu ülkenin fakirinin de o devletlere göre görece az vaka ile evde durup devletin kendisine bakmasını beklemesi biraz alay etmişlik olur. Eczacı, doktor, hemşire, polis, asker çıkıyor ve çalışıyor onlarınki de can, ama diğerleri çalışamaz ise onların maaşını kim ödeyecek, Almanya mı? Ki onlarda bile bazı firmalar pandemide iflas ediyor yakında seni de işten çıkarırlar ise sonra gelip yasaklar devam etmeliydi deme, kimsenin ahını alma., kimsenin ekmeği ile oynama. Karma böyle der.


Ünlü Alman silah fabrikası salgın yüzünden iflas etti - Ekovitrin ...www.ekovitrin.com › dunya › unlu-alman-silah-fabrika...
2 gün önce - Dünyaca ünlü silah üreticisi Alman Sig Sauer Şirketi dünyayı etkisi altına alan korona virüs (Covid-19) salgınına yenik düştü. Silah şirketi ...

https://www.ekovitrin.com/dunya/unlu-alman-silah-fabrikasi-salgin-yuzunden-iflas-etti-h85181.html





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 7 Haziran 2020; 13:30:23 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @winwin35
W
4 yıl
Binbaşı

Bu konu başlığının tekrar uplanması gerekliydi bence. Çünkü o zamanda demiştik, normalleşmenin etkilerini 15 gün sonra görürüz demiştik.
Senin bana söylemlerine gelince, bekledim, vakalar artsın diye değil, insanların hayatları üzerinden prim yapmak için değil, ne söylemek istediğimi anlarsın diye.
‘İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın’ kim kullanıyor bu lafı? Recep Tayyip Erdoğan. Hemde pandemi sürecinde.
Biz burda neyi savuduk, normalleşme erken, avm lerin açılması erken, toplu taşımada kapasite sınırının kalkması erken, şehirler arası seyahatlerin açılması erken, tatil sezonunun başlaması erken, bu tehdit daha bitmedi. Normalleşmeye geçiş tehditi hortlatacak.
Sen ve senin gibiler, insan hayatını önemsemeyip, tek derdi para olanların baskısıyla dönüldü normale, bak şimdi ne oldu? Vaka sayıları arttı, inşallah vefat sayıları da artmaz ilerde.
Ben evden çıkmıyorum evet, evden çalılıyorum, Kısa Çalışma ödeneğinden yararlanıyorum. Zaten ben evden çıkmasınlar derken, Tıplı CB’nın dediğini yapması gibi, İnsanı yaşat ki devlet yaşasın zihniyeti ile, insanları evde tutup, sosyal devlet anlayışı ile insanların bu dönemde ama ksıa çalışma ödeneği, ama diğer yardımlar ile devletin insanlara karşılıksız, borçlandırmadan, geri dönüşümsüz yardım etmesini dile getirmekti.
Sürekli Alman’ya ya Laf edip duruyorsun ne alıp veremediğin var Almanlarla anlamadım ama böylesine insanların elinde olmadığı bir dönemde, Kanada, İtalya, Almanya, İngiltere, Hindistan, Hatta bizden ekonomik anlamda daha kötü durumda olan Afrika Ülkeleri bile vatandaşlarına nakit yardımı yaptı. KREDİ VERMEDİ Elektrik, gaz, su faturalarını HİBE ile almadı. Ötelemedi yani.
Bizde ise eğer kamu bankaları kredi vermek için kaynak yaratıyosa, yani ortada para varsa onu vatandaşına faizle geri ödemeli olarak değil, vatandaşlarını yaşatmak için nakit yardımı olarak sunup, vatandaşı evde tutsaydı, bu rakamlar artmamış olacaktı.
Kısa Çalışma ödeneği ni bile bir şeyin karşılığı olarak verdi devletimiz, işsizlik maaşı fonundan verip, eğer yarın bir gün işsiz kalırsan, maaş hakkından düşecek aldığımız 3 aylık maaş.
Dahası sayın Çalışma Bakanımız Kısa Çalışma ödeneğinin uzamayacağını, bunun normalleşmeye aykırı olacağını söyledi. Yani 15 gün sonra Kısa Çalışma Ödeneği bitip, iş yerleri tekrar faaliyete geçerse, yada geçmeyip, ücretsiz izne devam ederse, işte o zaman ben değil ama devlet için çokta fifi olacak insanların durumu, sağlığı, korkuları.
Kısacası dostum evet insanların evde oturmasını istiyorum ki insanlar yaşasın, ölmesin. Daha da önemlisi eğer ki bir ülkenin CB’nı insanı yaşat ki devlet yaşasın diyorsa, bu süreçte o zaman vatandaşına kredi değil, nakit yardımı yaparsa insanlar evde oturken açlıktan ölmez anlıyor musun?
Almanya dediğin ülke, normalleşme sürecine geçip, çalışana ‘eğer korkuyorsan işine gitme, yardım almaya devam edersin’ diyor, paket üstüne paket açıklayıp, çocuğunun eğitim masrafından, kredisine kadar desteğe devam ediyor, gaz, telekom, su faturalarını göndermiyor, haneye ilerde ödersin diye borç yazmıyor. Bizden daha kötü durumda olan Afrika ülkelerinde bile yardım destek varken, Bizi kıskanan ülkeler bile vatandaşını koruyup kollarken bizde, smsle yardım, faizli kredi var. Dahası o krediler de harcansın diye avmler, tatil yerleri, seyahat kısıtlamaları kalktı.
Tamda bu işte bu durumlardan ötürü başa sardık ve 15 gün ekonomiyi düzeltelim derken gör bak yine iş yerleri zorunlu kapanacak, yine sokağa çıkma yasağı gelecek. Yine berberler kapanacak. Çünkü tehlike geçmiş değil.
Ama asıl tehlike, para / insan hayatı ikileminde senin gibiler, parayı ve ekonomiyi düşünüp, insan hayatını 2. Plana atıyor, ve sanki bunu ben yapıyormuşum gibi birde beni suçluyorsun...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @monacomen
M
4 yıl
Yarbay

Okuduğum kadarıyla Türk insanını düşünecek en son kişisin. Sürekli Almanya diyen ben değil bizzat Alman Milli Takımı hayranı senin lafların. Bu kadar yüklüce mesaj yazıp mesai yapman da evdeki mesleğini ve kim veya hangi ülkenin yararına forum ve sözlüklerde yazarlık yaptığının kanıtı değil mi sence. Zaten aklını Osmanlıda seksin sapkınlığı tarihi ile bozmuş birinin aklı fikri belli ki bu ülkenin değerleri ile dalga geçip her eline geçen fırsatta da sizden bir halt olmaz tarihiniz ne ki bakın Almanlar öyle böyle, ama siz şöyle böylesiniz diye yazılar yazmak. Bu yüzden eveleyip gevelemene gerek yok Türk insanı için akıttığın timsah göz yaşlarına çok da takmıyor kısa kesip yoluma bakıyorum. Sana evinde iyi mesailer ama para ekmek sokakta, bu insanlar sokağa çıkıp işini yapmak zorunda tıpkı o dünya ülkelerinin insanları gibi. Hem bu ülkenin insanı ekmeğini domatesten portakaldan turizmden kazanamaz ise Almanın arabasını, buzdolabını ve elektrikli süpürgesini neyle alacak bunu da düşünmek gerek.


< Resime gitmek için tıklayın >




Bu mesajda bahsedilenler: @winwin35
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.