Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
409
Tıklama
0
Öne Çıkarma
SIFIR BİLGİSAYAR GEREKSİZ DARBOĞAZ YAPIYOR YARDIM EDEBİLİRMİSİNİZ
B
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Sistemimi alalı daha 1 ay olmadı ama herhangi bir oyunda en düşük vs en yüksek ayarlada dahi işlemci %100 gpu ise % 10-30 arası değişiyor aşırı drop ve kasma yaşıyorum yardımcı olursanız sevşinirim

Sistemim
intel i3 9100f
msi b360 gaming plus
asus rog strix gtx 1650 super
hyperx furry 2x8 gb 2666mhz
hyperx furry 3d 480 550/500
+seagate 1tb hard disk sadece depolama amaçlı

oyunlarda 70 dereceyi geçmiyor çok fazla
şimdiden teşekkürler



A
4 yıl
Binbaşı

Burası Windows Phone ve Windows Tablet PC bölümü!



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
4 yıl
Er

Merhaba kardeşim öncellikle soruna cevap olarak bunun nedeni orantısız şekilde bilgisyarı toplamandır.Sana örnek veriyim mesela intel i5 2.nesil alıp gtx1650 ti 4 gb ram kullanırsın dar boğaz yapar eğer bana ulaşıp işletim sistemini söylersen sana daha iyi yardım edebilirim.Görüşürüz bu zor günlerde kendine iyi bak.



S
4 yıl
Teğmen

İşlemci seçimin yanlış olmuş. İntel i3 9100f Gtx 1650 Super besleyecek güce sahip değil. Cpu kullanımının %100 Gpu kullanımının %90-60 arasında olması demek. Ekran kartı diyor ki hadi işlemci işini çabuk hallet de bizim de işimiz gücümüz var diyor. İşlemci tam kapasite çalışmasına rağmen iş gücünü zamanında bitiremiyor. Bu durumda ekran kartı yan gelip yatıyor. En basit anlayacağın dilden dar boğazın meydana gelmesi bu sebepten. Lakin aklıma takılan işlemcin bu kadar kötü değil bir iki araştırma yaptım evet o işlemci dar boğazda çalışıyor ama senin dediğin kadar gpu kullanımını %10-20 değerlere çekmiyor. Sende farklı bir hata daha var. Ekran kartının güç beslemesini taktın mı ? Sadece ekran kartının PCi express veri yolundan aldığı güç yetmediği için tam kapasite çalışmıyor olabilir. Eğer o da takılıysa sorun beslemenin yetersiz olduğundan kaynaklı olabilir. Senin kullandığın 1650 Super 100 Watt TDP değerine sahip i3 9100f işlemcin ise 65 Watt TDP. Tabi bunlar kağıt üzerinde veriler gerçekte bunun üzerine çıkıyor. Ortalamada 180 watt güç tüketimi mevcut. Güç kaynağın ile ilgili sorun olabilir. Eski ise değiştirmeni tavsiye ederim. Sistemin için en az 450w güç kaynağına ihtiyacın var. Piyasa bu değerde yani 450w-550w arasında yüksek kaliteli bir güç kaynağı bulman gerek watt değeri düşük olduğu için tür türlü markalar fiyatlarda çok sayıda güç kaynağı var. Bütçene göre en uygununa bakarsın. Tavsiyem Corsair ürünleri güç kaynağı ile ilgili youtube da tonla video var 80 bronz 80 gold vs araştır.

Bunun haricin de. En kısa sürede o işlemciden kurtul. Onu sat yerinde i5 8400 alabilirsin. İkinci el almanı tavsiye ederim. İşlemcilerde kullanımdan ötürü bozulma yıpranma diye bir şey yoktur. Gönül rahatlığı ile ikinci el alabilirsin. 2k monitöre geçmeyi düşünüyorsan bu da olabilir. 2k çözünürlükte ekran kartın full grafikte hiç bir oyunu yüksek fps ile sunmaz sana ama . Adı üzerinde 2k çözünürlük. Yüksek sıkıştırma oranından dolayı en düşük grafikte oyunlar sana gayet iyi gözükecek zaten. Bir iki grafik ayarı ile fps i düşürmeden doku kalitesini vs arttırırsın. 2k monitör de olabilir dedim. Bunun sebebi 2k çözünürlükte oyunu oynarsan tüm yük gpu üzerine binecek. 1080p güncel ekran kartları için çerez çözünürlük oldu. Hemen alıp işliyor ekrana yansıtıyor sonra hadi bakalım ben işimi yaptım cpu sıra sende diyor. Lakin 2k da aynı bu kadar rahat değiller. 2k yı işlerken epey bi zorlanıyorlar zaman alıyor bu da düşük güçlü işlemcilerin rahatlamasına sebep oluyor. Eğer monitörün 2k olsaydı işlemci kullanımının yarı yarıya düşecekti ortalama %40-60 kullanımda olacak ve ekran kartın da %90-98 kullanımı yerine getirebilecekti.


Benden bu kadar. İster 2k monitör al ister işlemciyi değiştir sana kalmış. 2k alacaksan eğer en az 144hz olsun 60hz in devri 3 yıl önce bitti. İşlemci alacaksan i5 8400 derim ben ama sen yinede arkadaşlara bi sor forumda konu aç ilgili yere. Ana kartını ekran kartını bildir bu sistem için işlemci tavsiyesi sor. Aynı sisteme sahip farklı işlemci kullananlar sana tavsiyelerde bulunurlar. Bu dar boğaz sorunu için iki farklı çözümdü.

Senin asıl problemin ise gpu kullanımının %10-20 lerde olması ki bu sahip olduğun sistem de normal değil.https://www.youtube.com/watch?v=Cn9wT8xzCRQ Bu video da sistemine benzer bir sistem de veriler var. Dar boğazın eşiğinde oynuyor. Kendi sisteminle karşılaştır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimyuksel -- 1 Haziran 2020; 17:30:35 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.