Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
923
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Tecilim Kendi Kendine Düştü - Askere Gitmem Gerektiği Yazıyor(?)
L
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba,

2017 yılında lisanstan mezun olduktan sonra anında Tezli Yüksek Lisansa başladım. Tezli yüksek lisansın sunduğu 3 yıllık tecil işlemlerini gerçekleştirdim. 2020 Ocak ayında tezimi verip mezun oldum. Mezun olduktan itibaren 1 sene daha tecil hakkım olduğundan 2020 Mart ayında askerlik şubesine giderek tecilimi gerçekleştirdim. Bana verdikleri kağıtta 2021 Mart'a kadar tecilimin olduğu, E-Devlet'teki Askerlik Durum Belgesi sorgulamasında Ocak 2021'e kadar tecilim olduğu yazıyordu.

Geçen haftaya kadar durum böyleydi. Kafamı karıştıran tek şey kağıt ve E-devlet arasındaki uyumsuzluktu. Ortalık malum pandemiden biraz durulunca şubeye gidip bunu da çözecektim. Bugün ise E-Devletten telefonuma mesaj geldi, sevk işlemleriniz için E-Devlet'i kontrol edin yazıyordu. Askerlik Durum belgesi oluşturdum hemen, 29 Haziran 2020'de tecilimin olduğu, sınıflandırılmış yükümlü konumunda olduğum yazıyordu. Er Sınıflandırma Sonucumda da yerimin dahi belli olduğunu gördüm, resmen şoka girdim. Temmuzda Sevk ve Celp Dönemim olduğu yazıyordu orada. Ancak Askerlik Erteleme Talebi ekranında da yine 2021 Ocak'a kadar ertelemem olduğundan erteleme işlemi yapamayacağımdan söz ediyor.

Ben bütün planlarımı seneye askere gitmek üzerine planlamıştım. Başına hiç böyle bir şey gelen oldu mu acaba, haftasonu olduğu için direkt şubeye de gidemedim, ne yapacağımı bilemedim. Herhangi bir sevk başvurusunda v.s bulunmadım E-devletten. ÖZETLE Ocak 2021'e kadar Mezuniyet sebebiyle tecilim varken birdenbire önümüzdeki ay askere gideceğimi öğrendim.

Bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba?



K
4 yıl
Yarbay

Yerin belli dahi olsa erteleme yapabiliyorsun yeter ki sevk belgeni alma. Askerlik şubene gidip durumu anlat yardımcı olurlar.



L
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Çok teşekkür ederim, yok hiç sevk belgesi falan almadım. Pazartesi gideceğim bakalım, umarım halledebilirim.



D
4 yıl
Er

tek ben bu durumdayım zannediyordum. Ne oldu acaba ?



L
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Ben de öyle sanmıştım :) Sistemde bir hata var sanırım, Pazartesi günü gideceğim bir bakalım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
4 yıl
Er

umarım hata vardır bu kadar erken gitmeyi beklemiyordum




Bu mesajda bahsedilenler: @LucaDor
Z
4 yıl
Onbaşı

Sağlık muaymesi olmadan askerlik başvuru ön formunu doldurmadan nasıl yerin çıkıyor çok saçma 😂😂



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Valla ben de anlamadım en son geçen hafta bakmıştım sanırım Askerlik Durum Belgeme, orada mezuniyet nedeniyle Ocak 2021'e tecilli olduğum yazıyordu, bugün ise birdenbire yerimin bile çıktığını öğrendim :D



L
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhabalar tekrardan,

Sistemsel bir sorun varmış, bu sabah Şubeye giderek halledebildim.



D
4 yıl
Er

Bende sistem mistem dinlemediler :D, askerlik yapacağım yer belli oldu fakat tekrar tecil ettiler sıkıntı çıkmadı.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.