Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
260
Tıklama
0
Öne Çıkarma
HDMİ çoklayıcı ile ilgili bir sorum var
M
4 yıl
Er
Konu Sahibi

selamlar. en açık şekilde anlatmaya calısacagım sorunu. eski laptopumda hdmi sürekli LED tv ye takılı duruyordu. İstediğim zaman kumandadan hdmi bağlantısına gelip netflix, youtube v.s seyrediyordum. telefonuma da wifi fare uygulaması kurmustum oradan kontrol ediyordum yani smart tv gibi kullanıyordum. Laptopta da aynı görüntü çıkıyordu o sırada. hiçbir sorun yoktu. Şimdi asıl probleme gelelim. Kısa süre önce masaüstü pc aldım. aynı deneyime devam edebilmek için hdmi çoklayıcı da aldım. fakat şöyle bir sorun var. ikisi de takılıyken görüntü hem monitor hem pc de çıkıyor. olması gerektiği gibi. sorun tv yle işim bitip kapattığımda veya kumandayla hdmi den çıktığımda görüntü monitörde de kapanıyor. aynı şekilde tv deki kabloyu coklayıcıdan cıkarttığımda da görüntü monitörde de kapanıyor. tekrar calısması için monitörü çıkarıp takmam gerekiyor.
bunu laptoptaki gibi rahatça kullanmam için bir yol yok mudur? monitor de tv de sürekli takılı kalsa tv yi kapattığımda da monitör sorunsuz devam etse laptopta oldugu gibi. donanımsal çözüm önerileriniz varsa onlara da açığım. yeni aparat almak v.s gibi. yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maskaze88 -- 25 Mayıs 2020; 14:9:29 >

T
4 yıl
Yüzbaşı

Masaüstü bilgisayarınızdaki ekran kartında kaç tane çıkış var? Bu işlemi çoklayıcı olmadan yapmanız lazım. Laptopta o yüzden sorun olmuyor. Direkt ekran kartından hem monitöre, hem de tvye bağlantı yapmanız gerekiyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Er
Konu Sahibi

2 giriş var birinde monitor takılı. diğer porta denediğim 3 farklı hdmi kablosunu da takamıyorum (monitor, tv , çoklayıcı) kablolarını denedim maalesef girmiyor. manuel bir şeyler yapmak gerekebilir mi o portu açmak için?


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @trkgncr
T
4 yıl
Yüzbaşı

O zaman o diğer giriş HDMI değil Display Port'tur. Eğer öyle ise display porttan hdmi'ya dönüştüren bir aparat işinizi görür. Girişin resmini atarsanız yardımcı olabilirim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @maskaze88
T
4 yıl
Yarbay

Ekran kartınızın modeli nedir?
Benim PC dvi ila monitöre, Hdmi ile de tv’ye bağlı. Ekran kartı sürücüsünden de her iki ekrana da aynı görüntüyü ver (klonlama) diye ayarladım ve bir sorun olmuyor



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @maskaze88
M
4 yıl
Er
Konu Sahibi

girişin fotosu. soldaki monitorun baglı oldugu hdmi girişi. sağdaki de meçhul girş :)
< Resime gitmek için tıklayın >

kartın marka modeli
nvidia geforce rtx 2060





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maskaze88 -- 26 Mayıs 2020; 8:2:41 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @trkgncr
T
4 yıl
Yüzbaşı

Tamam o diğer giriş display port. Eğer monitörünüzde de aynı girişten var ise display port kablosu alın, monitörü onunla bağlarsanız. Yoksa da display port hdmi dönüştürücü aparat işinizi görecektir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @maskaze88
T
4 yıl
Yarbay

En sağdaki muhtemelen DisplayPort çıkışı. Bulanık fotodan dolayı emin olamadım :-)

Bu arada ekran kartının tam modelini yazar mısın? Msi gaming x vs gibi tam modeli lazım ki arkadaki çıkış yuvalarından emin olalım.

Misal benim ekran kartında 2 Hdmi çıkışı, 1 dvi, 1 de DisplayPort çıkışı var. Ama alttaki modelde 3 DisplayPort 1 de Hdmi var.


https://www.itopya.com/msi-geforce-rtx-2060-super-gaming-x-8gb-gddr6-256-bit-ekran-karti/


Eğer bunun gibi 3 DisplayPort ve 1 Hdmi çıkış varsa diğer arkadaşın dediği gibi bir DisplayPort-Hdmi dönüştürücü alıp monitörü bu şekilde bağla. Tv’yi de doğrudan Hdmi ile bağla



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @maskaze88
M
4 yıl
Er
Konu Sahibi

çok teşekkürler cevaplarınız için. monitor kutusunda bir giriş kablosu daha vardı diye hatırlıyorum. display kablosu sanırım o kolinin içindeydi. o değilse de alırız artık. son olarak aklıma bir şey daha takıldı. o kabloyu takarsam veya dönüştürücü kullanırsam grafik kalitesinde düşüş yaşar mıyım? tv'de hd görüntü alabildiğim sürece sorun yok. monitorden bahsediyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
4 yıl
Yüzbaşı

Monitörünüzde eğer display port girişi varsa ki yenilerde genelde oluyor direkt display port ile bağlayın monitöre. Display port daha iyi bir yöntem diye biliyorum ama ikisi de dijital olduğu için fark olmaz. Sadece display port ile hdmidan daha fazla monitör desteği sağlanabiliyor diye biliyorum (4 ekran falan). Hdmi ayrıca ses de aktarıyor ama monitörde işinize yaramaz zaten eğer ekrandan ses almıyorsanız.




Bu mesajda bahsedilenler: @maskaze88
M
4 yıl
Er
Konu Sahibi

monitor kutumdan çıkan kablo vga kablosuymuş. monitorde hdmi ve vga girişleri var. display ve dvi yok. ekran kartımda da vga yok. displayport to hdmi aparatı spariş ettim bakalım. umarım bir sorun yaşamam. teşekkürler cevaplarınız için



M
4 yıl
Er
Konu Sahibi

arkadaşlar display to hdmi çalışmadı maalesef. 2 monitorde de denedim görüntü gelmedi. öğrendiğim kadarıyla da dönüştürücüler olmasına ragmen displayport dönüştürmek zor bir işmiş ve dönüştürücülerin cogu sorunluymuş iade ettim onu. geriye kalan seçenek dvi to vga veya dvi to hdmi siz hangisini önerirsiniz. monitor için illa ki kayıplar olacağını düşünyorum grafik konusunda ama hangisinde daha azını yaşarım bilmiyorum



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.