Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
109
Cevap
7891
Tıklama
8
Öne Çıkarma
Cevap: Renault iflasın eşiğinde (3. sayfa)
M
4 yıl
Çavuş

Evet türkiyeye geliş fiyatı ve vergilerle alakalı ama citroen nisan sonunda çok ucuza araçlar sattı eğer öyle bir durum varsa indirim yapıp nakit ihtiyaçlarını karşılayabilirler.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Clusive
M
4 yıl
Çavuş

Onlar şuan ait olduğu yerin yasını tutuyor. Şoktalar hiç dünya çapında ki ekonomik krizden bahsetmezler. Kesin yanlış modeller çıkardıkları için batıyorlardır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @nurullah_seven7
M
4 yıl
Yüzbaşı

2002-2005 arası 3.5 sene özel Renault servisinde çalıştım ve rahatlıkla şunu diyebilirim ki batmayı ta o zamandan beri hak ediyorlardı.

- Beğenmediğin Koreliler bile 16 valf motor yaparken bunlar hala ısrarla 8 valf motor yapıyordu. İlk versiyon meganelarda ve makyajlı 19'larda uzun yıllar o kağnı motor kullanıldı.
- Flash'ta ve Meneger'da kullanılan sorun makinesi 1.7 motoru kesip biçip 1.9'a çıkarıp üstüne mazot pompası ekleyip aynı sorunlu haliyle Express ve ilk nesil Kangoo'lara koyup milletin parasını iç ettiler. Hatta tutmayan 2.0 Meganelerda da kullandılar.
- Japonlar arkaya disk fren koyarken bunlar inatla arka frenleri kampana yapıyordu. Hatta hala yapıyorlar. Ayıptır artık.
- O dönemki en ucuz modelinden tut en pahalısına kadar şanzumanda bir kere yağ kaçağı başladı mı geçmiş olsun. 10 kere sök revize et gene de sızıyordu.
- İlk nesil 1.5 dci motorların hepsi turbosunu patlattı ve bir tane müşterilerine bile garantisini kullandırmadılar. Bir de üstüne utanmadan piyasadan daha yüksek tamir masrafı çıkardılar. Bir sürü kişi garantisini yakıp turbosunu bizde değiştirtmişti.
- Son çıkan Broadwaylerin RN modelleri yani karbüratörleri olanlarının motoru o kadar kötü malzemeydi ki lpg'siz olanların bile motoru 80 binde yağ yakmaya başlıyordu cayır cayır.
- Hidrolik direksiyonu olan Renault 19'larda direksiyon kutuları problemliydi. Km yükselince kutu patlıyor ve bildiğiniz yağ fışkırıyordu. İşin kötü yanı tamir de kurtarmıyordu. Keçeleri vs. değişsek de geri patlıyordu. Kutunun yenisi de aşırı pahalıydı.

Tofaş karşısında artısı çok olduğu ve önden çekiş olduğu için tercih edildi fakat 2000'lerdeki Megane II garabetinden sonra insanların gözü açıldı.

Ayrıca insanlar aynı bütçeyle sorunsuzluk ve daha fazla donanım vaadeden alternatif markalara yönelmeye başladı. Renault'un Türkiye'deki satışları devamlı arttı belki ama satışlar yanıltıcıydı. Rent a car firmalarının filo alımları sayesinde cirolar yüksek olsa da hane halkı Renault'u bırakmaya çoktan başlamıştı. 90'larda kapılardaki arabaların 10'da 7'si Renault iken 2010 geldiğimizde bu oran çoktan düşmeye başlamıştı bile. Opel, Vw, Honda, Toyota, Hyundai vb. birçok marka Renault'un pazar payından çaldı.

Global ölçekte durum nedir bilemem ama Türkiye'de olay bundan ibarettir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
4 yıl
Çavuş

Renault dünyanın en büyük üç otomobil üreticisinden biri, ellerinde kaç marka var biliyor musunuz? Bakın:
https://www.alliance-2022.com/about-us/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MencRarin -- 23 Mayıs 2020; 21:32:26 >


T
4 yıl
Yarbay

Batıyor diye yazınca sakız parasına alinir sanıyorlar.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @falre
R
4 yıl
Çavuş

Renault marka olarak Fransa için çok önemli gerekli desteği sağlayacaktır en kötü ihtimal ya devlet alır yada başka bir şirkete hisse satışı gerçekleşebilir.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

W
4 yıl
Yüzbaşı

Fransa hükümeti Renault hisselerindeki etkisini arttırmak için bir sav aradı sanırım. Bu savın yerine geçebilecek bir açıklamayı uygun gördüler ve ekonomi bakanı açıklamayı yaptı. Bu benim varsayımım tabi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Water -- 23 Mayıs 2020; 21:43:15 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
4 yıl
Yarbay

Renault Türkiye'de tutan bir marka. Eğer Fransızlardan bahsetmek gerekirse Avrupa'da Citroen ve Peugotlar cirit atıyor. Onlar da bizim ülkede tutmadı




Bu mesajda bahsedilenler: @ByBaterist
A
4 yıl
Yüzbaşı

Türkiye ortak olsun işte herşeyi ile tam bir marka gücü elinde olur



Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
4 yıl
Yarbay

Hocam peki siz kimin hayranısınız? Cengiz holding'in mi? Siz neden bu kadar kafaya taktınız.

AKP'li değilim yazmanıza gerek yoktu. Biz onu zaten biliyoruz.




Bu mesajda bahsedilenler: @nurullah_seven7
C
4 yıl
Yüzbaşı

2. dünya savaşında batmayan bu şirketler şimdi batacak öyle mi. 2. Dünya Savaşında bu şirketlerin fabrikası bile kalmadı ama devletleri aldı sırtına çıkardı bir şekilde. Çocuk olmayın lütfen.




R
4 yıl
Yarbay

reno batarsa herkes batar daha ne kadar araba satacaklar peynir ekmekten çok sattılar





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redshift -- 23 Mayıs 2020; 22:59:19 >

T
4 yıl
Yarbay

Fransa hükümeti devreye girer destekler. Batmasına müsade etmezler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
4 yıl
Yarbay

Çinliler alacak yakında.




D
4 yıl
Yarbay

Fransa Covid-19 için destek paketi açıklamadı mı?




D
4 yıl
Yarbay

Dünya kadar araba satıyorlar en ufak krizde hemen batıyorlar




D
4 yıl
Yarbay

Koca dev şirketlerin üç ay yetecek kadar ekonomik planı yoksa zaten bırakın batsınlar..<br /><br />Yine ne varsa küçük esnafta var her zorluğa rağmen ayakta kalmayı başarıyorlar.




D
4 yıl
Yarbay

bu kadar bilgisizlik zor olsa gerek hahahahah araçları her yıl ülkemizde en çok satılan araçlar listesinde. keşke girip bir listelere baksaydınız megane ve clio nerede diye. bilgisiz insana yorum yapmak kolay. balkonunuz yol görmüyor sanırım