Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
20
Cevap
1126
Tıklama
2
Öne Çıkarma
ALMANYADA YAŞAYANLAR ZENGİN Mİ?
T
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hiç akrabanız vs var mı harbi zenginler mi? Krallar gibi mi yasıyolar almanyada?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
4 yıl
Yarbay

Ordaki haklar trde olmadigi icin hocam.
Ayni haklari trde saglayabilseler kimse gitmez belkide.



E
4 yıl
Yüzbaşı

Almanya'da da, Amerika'da da dünyanın her yerinde yoksulluk çeken ve refah düzeyin altında hatta çok altında yaşayan çok sayıda insan var. Ama bu ülkelerde ülke yöneticileri genel dönemde ve seçim dönemlerinde kutsanmıyor. Milletin kafasına seçim dönemlerinde 250 gr çay, satranç takımı atmıyor. Millet "Allah benden alsın sana versin Merkel, Trump" demiyor. Orada insanların büyük çoğunluğu kendi hayatlarına bakarlar. Avrupa'da halkın bir çoğu oy bile kullanmaya gitmezler. Çünkü hangi parti gelirse gelsin sistem asla değişmez, hiçbir parti kendi ideolojisini ve inancını devlet yasası haline getirmez. Konudan biraz saptım lakin baştada dediğim gibi her yerde var bu yoksulluk lakin bizim rakamlar çok daha fazla.

Bir bayan arkadaşın ablası orada evli ve eşi taksici belki fazla söyledi ama aylık 9 bin euro'ya yakın kazancı olduğunu söyledi ki ben onun yalancısıyım, abartmış da olabilir ama durumları oldukça iyiydi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exellanss -- 23 Mayıs 2020; 4:25:11 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bir de bize bak. Gecen video izledim. Malum zat elini uzatıyor vatandaşa. O da elini öpüyor ümmetin lideri diye



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @nellex
İ
4 yıl
Teğmen

Aslında zenginlikle pek alakası olmayan bir durum. Almanya'daki alelade bir insanın hayatını Türkiye'de yaşayabilmek için burada nispeten zengin denebilecek bir gelir düzeyinde olmak gerekiyor. Birim bazında aynı gelire sahip iki insanın bu ülkelerdeki yaşamları arasında dağlar kadar fark var.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İrfan Galip Bey -- 23 Mayıs 2020; 4:33:6 >

İ
4 yıl
Teğmen

Hollanda da uzun süre yaşadım. Almanya, Fransa ve Belçikada da bulundum.

Herkes zengin değil. Fakat asgari alım gücü dünya ortalamasının çok çok üstünde. Alım gücü iyi.

Bu ne demek?

Asgari ücret alan bir insan, ki bakın bu saydığım ülkelerde asgari ücret alan insan çok çok az, genelde öğrenciler veya çok hafif işler yapanların maaşı asgari saat ücretinden veriliyor, yani asgari ücret alan az, ama biz asgari ücret olarak varsayalım.

Hollanda da bu 1600-1700 euro civarı. Ortalama maaşlar 2000 euro üstü. Tecrübeli bir işçi veya ustalar 2500 euro civarı. Okumuş kesim 3000-5000 bin civarı. Bu böyle artarak gider ama genel ücretlendirmeler böyle.

Şimdi bu parayla ne yapılabilir?

Tek başına yaşayan kişi 1700 euro ile bile kraldır. Gider bir ev arkadaşı bulur, oda tutar veya ailesiyle kalır. Maaşının yarısıyla güzel bir araba alabilir, bizim 10 yıl çalışıp alamadığımız arabaları orda 2-3 maaşıyla alabiliyor insanlar. Maaşının yarısıyla güzel bir bilgisayar alabilir. Maaşının üçte biriyle güzel bir telefon alabilir. Yılbaşında ve yaz tatilinde dünyanın herhangi bir yerinde krallar gibi tatilini yapabilir. Haftasonu sadece 100 euroluk bütçe ayırarak komşu ülkelere gidip gezebilir. 100-150 euro ile 1 aylık bütün gıda maddelerini alabilir, sebze meyve et süt peynir abur cubur vs vs herşey.

3 kişilik bir aile düşünelim. Tek kişi çalışıyor ve adam tecrübeli işçi. 2.500 euro dolaylarında maaş. 700-800 euro kiraya gider. Ortalama 300 euro sağlık sigortası(orta düzey) masraflarına gider. 100 euro civarı faturalara gider. 2500-1200=1300 euro kalır geriye. Ki bu aile düşük gelirli olduğu için kira ve sigorta yardımı alır nerdeyse yarısından fazlasını devlet öder. 1200 ün 600-700 eurosunu verir geri sana. Elinde ki para 2.000 euro oldu bak tekrar. Çocuğun var, 18 yaşına kadar birde ona aylık yaklaşık 100 euro destek çıkar sana. Etti 2.100 euro. Bu aile bu 2.100 euro ile gıda masraflarını karşılar, sosyal ihtiyaçlarını karşılar, hobilerini gerçekleştirebilir, pikniğini yapabilir, çocuğuna oyuncak alabilir, büyük oranda istediği herşeyi yapabilir. Hatta birikim bile yapabilir. Altına senin 10 yılda çalışıp alamayacağın arabayı çeker Türkiyeye gelir ve elindeki 2-3 bin euroyu bozduğunda krallar gibi tatilini yapar. Bu adam işten çıkarılsa, tekrar iş buluncaya kadar devlet maaşının %70ini öder.

Bu anlattıklarım benim bizzat gördüğüm şeyler. Herkes zengin değil. Ama herkesin kendisini mutlu edeceği güzel bir alım gücü var. Senin 10 yıl çalışıp alamadığın arabayı o adam birkaç ayda alabiliyor. Senin 5 maaş verdiğin bir bilgisayarı adam maaşının çeyreğiyle alabiliyor. Market, fırın, kasap, mağaza vs girdiğinde istediği herşeyi bol bol alabiliyor, senin gibi 10 kez düşünüp fiyatlara tekrar tekrar bakıp birçoğu şeyi rafa geri koymuyor. Sen 300-400 tl ye deponu ancak doldurabiliyorsun o 300-400 euroya araba alabiliyor. Sende birim para olarak 2-3-4 bin alıyosun ortalama, oda ortalama aynı birim parayı alıyor.

Bunun adı zenginlik değil. Avrupada 2 bin euro civarı alan adam zengin falan değil, en alt tabaka. En alt tabaka bunları yapabilip insanca yaşayabiliyor.

Mesele budur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İAmSterdam06 -- 23 Mayıs 2020; 5:16:14 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
4 yıl
Onbaşı

insan gibi yaşamayı zenginlik zannediyoruz coğrafya kaderdir



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

M
4 yıl
Yüzbaşı

Hocam arkadaslarım var ek olarak yakın bir akrabam karı koca uzman doktor göç etti.
Huzurlular ve çalısırlarsa haklarını alacaklarını biliyorlar , netlik var.Adalet var , kurallar net ve herkese , beslenme-spor vb daha iyi.
sözde islamcıların yönettiği ülkemizde ise en basitinden bunlar yok.



S
4 yıl
Onbaşı

Bir çok ülkeye gittim. Gördüğüm en ideal toplum ve ülke norveç ve almanya. Gerçekten zenginler. Zenginlikten kastım ise tabi ki bize göre zenginler. Ayrıca çok mutlu ve güvenli ortamda yaşıyorlar. Burada gece sokağa çıkmaya korkuyorsun. 2 ayaklı itler 4 ayaklı itler saldırabilir. Orada en ufak bir korkun yok. Norveç'te otobüs durağında biraz kalabalık oluştu. Bir anda o güne kadar 1 kez bile görmediğim polis aracı ortaya çıkti ve vatandaşa bir problem olup olmadığını sordular ve daha sonra teşekkür edip gittiler. Insan gibi yaşam orada arkadaşlar üzgünüm.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

R
4 yıl
Yüzbaşı

.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 9 Ocak 2021; 11:34:43 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

S
4 yıl
Yüzbaşı

Avrupa’da amelelik değil mühendislik yapan teknoloji ve inovasyona katkı sunan Türk vatandaşı gösterin desem bir elin parmaklarını geçmez. Gurbetçilerin büyük bir çoğunluğu orada işçi olarak çalışıyor. Hollanda’da bir tanıdığım vardı orda sebze meyve fabrikasında çalışıyordu. €1600 maaş alıyordu haftada 4 gün çalışarak. Kur farkını çarpıp hesap yapanlar bence mantıksız davranıyorlar. Her para kendi kullanıldığı ülkedeki değeriyle değerlendirilmeli. Zamanında anası babası dedesi gitmiş orda doğmuş büyümüş iş güç sahibi olmuş ve kenarda yaptığı birikimi yazları gelip Türkiye’de harcayanlara neden hased ediliyor? Gurbetçi falan değilim. Duygusal olmayı bırakın. 1e karşı 7.5 kur var diyor. Bunu ben de biliyorum. Sende git oraya. Elini kolunu bağlayan mı var? İngilizcemi geliştirip Almanca öğreniyorum. Okulum yakın zamanda bitecek ve başvuru yapacağım ama gurbetçilere haset etmiyorum. Çalışıp helalinden kazanıp gelip burda yiyorsa bana ne? Hangi partiyi desteklerse desteklesin umrumda değil. İdeolojik kavgaların bu ülkeye vurduğu darbeyi kimse bu zamana kadar vuramadı. Amerika’da geçen yıllarda SpaceX roketleri katı yakıtlı mı olsun sıvı yakıtlı mı olsun diye tartışılırken biz içimizdeki aptalların gündeme getirdiği aptal aptal işlerle meşguldük. Eğer daha iyi bir yaşam ve gelir istiyorsanız ve bu ülkede yaşamak istemiyorsanız çok çalışmanız ve okumanız gerekiyor. Okumak ve alaka diyeceksiniz şimdi. Okumayan adam düşünemez. Düşünemeyen insan ise harekete geçemez. Haset etmeyin, çok ama çok çalışın birgün karşılığını elbet alırsınız.
Not: Almanya’da ve birkaç ülkede akrabalarım var ve 5 yıldır okul okuyorum cebime 10 tl bile koymadılar. Zenginliğiniz gönlünüzde ve zihninizde başlar. Çalışma ve gelecek adına yapacağınız plan program ve bunların sonucu meydana gelecek olan eylemler ve sonuçlar sizi hayata daha sıkı bağlayacak ve çalışma azminizi arttıracaktır. Hayattaki en büyük silahım başlangıç noktam olan koca bir 0’dır. Ben ordan başladım. Babam Zengin değildi. İnşaatta da çalıştım paketçilikte yaptım mobilyacıda da çalıştım bahçede şeftali de topladım. Hayatın ne olduğunu çok iyi biliyorum. Yine söylüyorum haset etmeyin. Haset edenin şerrinden Allah’a sığınıyorum.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

A
4 yıl
Yarbay

Krallar gibi yaşamıyorlar ama sürünmüyorlarda.Adamların faturamı nasıl ôdüyecem çocuğumun karnını nasıl doyurucam die endişeleri yok. Burda lüx olan herşey orda standart temel ihtiyac.Adam bir maaşıyla altına motorsiklet alabiliyor ben o motorsikleti alabilmek için 1 sene bedel ôdedim.Krallar gibi yaşamak deyimide herkese göre değişir bu arada.Genel olarak geçim dertleri yok.İş nasıl bulucam dertleri hiç yok kuzenim gitti 20 yere başvurdum 20 yerdende cevap geldi diyor İstanbuldayken hiçbiyerden cevap gelmiyordu demişti.Krallık budur işte özgürlük şeffaflık adalet eşitlik.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

J
4 yıl
Yarbay

soyle dusun.

oranin fakiri, asgari ucretlisi senin profesorunun seviyesinde yasiyor.



R
4 yıl
Yüzbaşı

gayette zenginler alım güçleri çok yüksek ayrıca asgari ücret almanız için gerizekalı olmanız gerekiyor yani almanyada asgari ücret arada bi çalışan adamlara veriliyor bizim gibi nüfusun %60ı asgari kazanmıyor en kötü maaşlı adam bile kötüde olsa araba alabiliyor peugeot vs daha geçen gün kuzenim ps4pro aldı 360euroya burda 6k ulaşmak imkansız oldu telefonlar zaten aldı başını gitti kısacası alım gücü enflasyon vs orda bize göre zengin yaşıyolar ne diyelim allah arttırsın



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

2
4 yıl
Yarbay

Türkiye de yaşayan hollanda ve belçika emeklilerinin karı koca .ortalama emekli aylıkları 20000 tl den başlıyor. 30 binden fazla alanlarda var. Zengin değiller ama yaşam standartları çok yüksek. Zaten avrupa ülkelerinde tr deki gibi çok zengin insan bulamazsın.



M
4 yıl
Yarbay

çok zenginden kastın yat, özel uçak değilse gayet zengin çoğu. bizim tüm anne tarafı Hollanda'da. sadece Redbulla verdikleri para, Türkiye'de 5 bin TL falan ediyordur.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: İAmSterdam06

Hollanda da uzun süre yaşadım. Almanya, Fransa ve Belçikada da bulundum.

Herkes zengin değil. Fakat asgari alım gücü dünya ortalamasının çok çok üstünde. Alım gücü iyi.

Bu ne demek?

Asgari ücret alan bir insan, ki bakın bu saydığım ülkelerde asgari ücret alan insan çok çok az, genelde öğrenciler veya çok hafif işler yapanların maaşı asgari saat ücretinden veriliyor, yani asgari ücret alan az, ama biz asgari ücret olarak varsayalım.

Hollanda da bu 1600-1700 euro civarı. Ortalama maaşlar 2000 euro üstü. Tecrübeli bir işçi veya ustalar 2500 euro civarı. Okumuş kesim 3000-5000 bin civarı. Bu böyle artarak gider ama genel ücretlendirmeler böyle.

Şimdi bu parayla ne yapılabilir?

Tek başına yaşayan kişi 1700 euro ile bile kraldır. Gider bir ev arkadaşı bulur, oda tutar veya ailesiyle kalır. Maaşının yarısıyla güzel bir araba alabilir, bizim 10 yıl çalışıp alamadığımız arabaları orda 2-3 maaşıyla alabiliyor insanlar. Maaşının yarısıyla güzel bir bilgisayar alabilir. Maaşının üçte biriyle güzel bir telefon alabilir. Yılbaşında ve yaz tatilinde dünyanın herhangi bir yerinde krallar gibi tatilini yapabilir. Haftasonu sadece 100 euroluk bütçe ayırarak komşu ülkelere gidip gezebilir. 100-150 euro ile 1 aylık bütün gıda maddelerini alabilir, sebze meyve et süt peynir abur cubur vs vs herşey.

3 kişilik bir aile düşünelim. Tek kişi çalışıyor ve adam tecrübeli işçi. 2.500 euro dolaylarında maaş. 700-800 euro kiraya gider. Ortalama 300 euro sağlık sigortası(orta düzey) masraflarına gider. 100 euro civarı faturalara gider. 2500-1200=1300 euro kalır geriye. Ki bu aile düşük gelirli olduğu için kira ve sigorta yardımı alır nerdeyse yarısından fazlasını devlet öder. 1200 ün 600-700 eurosunu verir geri sana. Elinde ki para 2.000 euro oldu bak tekrar. Çocuğun var, 18 yaşına kadar birde ona aylık yaklaşık 100 euro destek çıkar sana. Etti 2.100 euro. Bu aile bu 2.100 euro ile gıda masraflarını karşılar, sosyal ihtiyaçlarını karşılar, hobilerini gerçekleştirebilir, pikniğini yapabilir, çocuğuna oyuncak alabilir, büyük oranda istediği herşeyi yapabilir. Hatta birikim bile yapabilir. Altına senin 10 yılda çalışıp alamayacağın arabayı çeker Türkiyeye gelir ve elindeki 2-3 bin euroyu bozduğunda krallar gibi tatilini yapar. Bu adam işten çıkarılsa, tekrar iş buluncaya kadar devlet maaşının %70ini öder.

Bu anlattıklarım benim bizzat gördüğüm şeyler. Herkes zengin değil. Ama herkesin kendisini mutlu edeceği güzel bir alım gücü var. Senin 10 yıl çalışıp alamadığın arabayı o adam birkaç ayda alabiliyor. Senin 5 maaş verdiğin bir bilgisayarı adam maaşının çeyreğiyle alabiliyor. Market, fırın, kasap, mağaza vs girdiğinde istediği herşeyi bol bol alabiliyor, senin gibi 10 kez düşünüp fiyatlara tekrar tekrar bakıp birçoğu şeyi rafa geri koymuyor. Sen 300-400 tl ye deponu ancak doldurabiliyorsun o 300-400 euroya araba alabiliyor. Sende birim para olarak 2-3-4 bin alıyosun ortalama, oda ortalama aynı birim parayı alıyor.

Bunun adı zenginlik değil. Avrupada 2 bin euro civarı alan adam zengin falan değil, en alt tabaka. En alt tabaka bunları yapabilip insanca yaşayabiliyor.

Mesele budur.
Bunları görüp geri döndüysen yazık olmuş

Benim de bir arkadaş iki yıl önce kanadaya gitmişti. Hiç unutmam, biz Türkiye' de aslında yaşamıyormuşuz ızdırap çekiyormuşuz demişti. İlk gittiklerinde devlet 5.000 dolar yardım vermişti, virüs çıkınca da işsiz kalanlara ekonomi normale dönene kadar aylık 2.000 dolar ödüyormuş bu sıralar.

Biz gss ödemeye devam





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 23 Mayıs 2020; 15:8:4 >

R
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: İAmSterdam06

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
Başınız sağolsun hocam. Akrabalar da kötüymüş. Bizde de durum aynı, dinci geçinen tayfa çok, zerre haz etmem, fırsatını buldular mı aynısını bize yaparlar.

Ben global çalışabildiğim için takılıyorum, yoksa ben de kanadaya geçerdim. Kazandığım para burada daha çok ediyor, euro kazanıp tatile gelen alamancı gibiyim





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 23 Mayıs 2020; 20:33:52 >