Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
14
Cevap
2291
Tıklama
1
Öne Çıkarma
GameGaraj'dan topladığım RTX 2060'lı sistem ve firma deneyimim
R
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar, benim gibi sistem toplamak isteyen insanlara yardımcı olabileceğini düşündüğüm için böyle bir başlık açmaya karar verdim.
Öncelikle GameGaraj yeni bir firma, daha doğrusu Eksa elektroniğin yan firması diyebiliriz. Eksa 18 yıldır piyasada olduğu için, şüphelerim olsa dahi diğer sitelerden daha uyguna geldiği için buradan sistem topladım. (Kendilerini daha önce hiç bilmiyordum)

Sistem toplarken amacım, 5000 TL civarında bütçem ile RTX 2060'lı bir sistem toplamaktı. Açıkcası hızlıca artan dolar kurundan ötürü pek umudum yoktu. Çünkü piyasadaki bütün siteleri araştırdım denemediğim yol kalmadı ve fiyatı 6000-6500 civarında tutmak bile çok zordu. Üstelik Asus TUF gibi sıcaklık problemi olan kartlarla kurulan sistemlerdi. Ya sistem kurmaktan vazgeçecektim ya da ekran kartını düşük model seçecektim. 1660ti'lı bir sistem kurmaya karar verdim fakat yine de fiyatları aşağı çekemiyordum. Şans eseri GameGaraj'ın sitesine denk geldim.
Şu ürün gözüme çarpmıştı.

Sistemin fiyatı diğer sitelere göre makuldü. Ben de acaba RTX 2060'lı sistem kurarsam kaç civarına denk gelir diye denedim.
RAM'i 2*8 GB 3200 MHz yaptım, INNO 3D RTX 2060 seçtim ve SSD'yi çıkarttım. Bozulan laptobumda olan 120GB SSD'yi ve 1TB HDD'yi başlangıç olarak kullanıp ilerde gerekli olursa yükseltirim diye düşündüm ve sistemin bu hali 5,201.53 TL (500GB SSD'li hali 5.700 TL) tuttu. Açıkcası 5000 TL civarında RTX 2060'lı sistem topladığım için şaşırmıştım.

Topladığım kasanın tüm ürünlerini yazacak olursam şu şekilde olmuştu;
AMD Ryzen 5 2600 3.4 GHz 19MB AM4 × 1
Biostar B450MH 3200MHz (OC) DDR4 AM4 mATX × 1
Inno3D GeForce RTX 2060 Twin x2 6GB 192Bit × 1
Crucial Ballistix 8GB 3200MHz DDR4 CL16 × 2
GameGaraj 550Watt 80+ Bronz × 1

Sistem kafama yattı, tek sorun PSU kalitesi ve 550Watt'ın yeterli olup olmayacağı idi. İnternette biraz araştırdıktan sonra 550Watt'ın Ryzen 2600 ve RTX 2060'ı beslemekte hiçbir problem çıkarmayacağı bilgisine ulaştım. PSU kalitesi içinde Eksa uzun süredir piyasada, kalitesiz bir PSU kullanmaz diye umarak siparişi verdim. Bu arada INNO 3D bilinmeyen bir marka gibi gözükebilir fakat bundan 10 sene önce Türkiye piyasasında olan bir marka olduğu için çok problem olacağını düşünmedim. Anakart içinse, yine eski bir marka fakat artık eskisi kadar göz önünde olmayan bir firma olduğunu biliyordum.


27.04.2020 akşamı siparişimi verdim (22.00-23.00 civarı). Bir çok sitenin haftaları varan teslimat sürelerini düşününce, tahattüt ettikleri 3 iş günü süre pek inandırıcı gelmemişti açıkcası. Fakat yeni firma olmaları ve pek yoğun olmadıklarını düşünerek beklemeye koyuldum. Siteden takip ettiğimde, ertesi gün siparişim halen işleniyor gözüküyordu. 29.04.2020 tarihinde sitedeki numarayı aradım ve bir hanımefendi siparişimin kargoya verildiğini söyleyip takip numarasını verdi. Ayın 30'unda sistem elime ulaştı. Yani 2 gün içinde bilgisayarım geldi. ( Bu arada halen sitede sipariş durumu işleniyor gözükmekte)

Kasa karton kutu içinde klasik köpüklerle korunmuş şekilde geldi. Bir kutu daha vardı onda ise ekran kartı ve diğer bileşenlerin boş kutuları mevcuttu. Ekran kartını taktım, laptobumdan çıkardığım SSD'yi ve HDD'yi monte ettim. SATA kablosu almıştım kendim fakat kasayla birlikte 2 tane SATA kablosu yollamışlardı (Poşet içinde hiç açılmamış). Kendi gönderdikleri daha kaliteli geldiği için gözüme, kasa içinden çıkan SATA kablolarını kullandım.

Monitörü olarak ise ViewSonic XG2405 24" tercih ettim. Bunu N11 üzerinden 1550 TL'ye aldım. Monitörüm de kasa ile aynı gün geldiği için hemen bağlantıları yaptım ve kasayı çalıştırdım. Merak ettiğim ise, neredeyse her kartta mevcut olan Coil Whine olup olmadığıydı.

Oyun dışı farklı işlemler yaparken hiçbir sıkıntı olmasa da, oyunlara girdiğimde çok hafif bir ses geliyordu karttan. Fakat kulaklık kullanmıyorken bile rahatsız edecek derecede olmadığı için bunu problem yapmadım. Sonuçta bütün markaların neredeyse her serisinde olan bir şeydi ve pratikte sisteme bir zararı yoktu. Sesi de tolere edilebilir düzeyde olduğu için kafama takmadım.

Sistemi deneyebilmek için Red Dead Redemption 2 ve MSI AfterBurner'ı yükledim. 6-7 saat aralıksız RDR2 oynadım. Çoğu ayar ultrada bazı ayarlar high ve medium olmak üzere ( bilmeyenler için ek bilgi vereyim: RDR 2'de çok fazla ayar mevcut ve bazıları görünürde neredeyse hiçbir değişiklik yapmıyor fakat fps değerini düşürüyor. Bu sebeple bazı ayarlar high ve medium) 60fps alarak sıkıntısız oyunu oynadım. AfterBurner ile, işlemci CPU kullanımı&sıcaklığı, GPU kullanımı&sıcaklığı'nı sürekli takip ettim. Ulaştığım değerler ise ekran kartı için maksimum 70 derece (71-72 yi bile neredeyse görmedim, işlemci için 60derece (genelde 55 civarı) idi. Ryzen 2600 ise, maksimum %50 zaman zaman %60 seviyesinde bir performansla çalıştı. Ekran Kartı ise %99 seviyesinde çalıştı. Yani sistem darboğaz da değildi. PSU'dan farklı sesler gelmedi, en ufak takılma olmadı, ekran kartı fanları bile hep düşük-orta devirde döndü. Kasayı havalandırma açısından gayet başarılı buldum açıkcası. Şuan yaklaşık 1 haftadır sistemi sorunsuz kullanmaktayım. Ayrıca Gamegaraj teknik desteği ise aklıma takılan bir kaç soruyu yanıtladı. Gayet ilgililerdi.

Eğer benim gibi sistem toplamak isteyen ve ne yapacağına karar veremeyen insanlar varsa soru sormaktan çekinmesinler. Benim deneyimlerim böyleydi, umarım sizlere faydalı olur bu deneyimim. Uzun süreli deneyimlerimi de vakit geldikçe ekleyebilirim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryan Oreily -- 5 Mayıs 2020; 13:41:40 >

P
4 yıl
Onbaşı

Hocam, sadece lol oynuyorum ve 3-4 bin lira arasında toplayabileceğim bir kasa işimi görür mü?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ryan Oreily
R
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: popeyee

Hocam, sadece lol oynuyorum ve 3-4 bin lira arasında toplayabileceğim bir kasa işimi görür mü?
onboard ekran kartı bile işini görür. Ryzen grafik kartı olan bir işlemci her türlü işini görür lol için.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
4 yıl
Onbaşı

Hocam peki bir şey sormak istiyorum, sistemde 4gb ram var görev yöneticisinden baktığımda 2 gb saklı diyor ben uygulamalar için daha fazla bellek alanı açmak istiyorum nasıl yapabilirim?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ryan Oreily
R
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: popeyee

Hocam peki bir şey sormak istiyorum, sistemde 4gb ram var görev yöneticisinden baktığımda 2 gb saklı diyor ben uygulamalar için daha fazla bellek alanı açmak istiyorum nasıl yapabilirim?
Saklı derken anlayamadım? Görev yöneticisinden kullanılan ve kullanılmaya hazır RAM miktarı görülüyor.



A
4 yıl
Teğmen

Açıkcası benimde dikkatimi çekti bu site. Benimde günlük işler için bir laptopa ve oyun konsoluna ihtiyacım var. Fakat düşününce bu ikisini tek çatıda toplamak daha mantıklıklı geliyor. İkisine ayrı ayrı para vermek yerine bir masaüstü toplama pc alıp hdmi ile tv ye bağlasam hem oyun hem pcdeki günlük kullanım yapsam daha iyi olmaz mı? Ama bu pc toplama işinden hiç anlamıyorum. Sizin sistem anlattığınıza göre gayet uygun



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Sizin kullanımınıza kalmış, elbette Tv'ye bağlayıp kullanmak mümkün. Fakat kurduğum sisteme 250 lira kadar bir zam gelmiş, üstelik 3200Mhz RAM kalmamış, 3000Mhz RAM ile fiyat 250 lira daha fazla. Halen diğer sitelere göre uygun fiyatı. Aklınıza takılan bir şey varsa bana sorabilirsiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryan Oreily -- 9 Mayıs 2020; 13:36:36 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @AnthemSY
O
4 yıl
Binbaşı

İsabetli bir konu olmuş. Ben de Game Garaj'dan yaptığım alışveriş sonrası deneyimlerimi aktarayım.

Satın aldığım ürün bu: AQUARIUS 5AN-X

Birebir aldığım ürün bu değil aslında kendime göre değişiklikler yaptım (İşlemci'yi 3600X istedim, Anakart'ı Asus istedim vs. vs.) bu sebeple fiyat vermem uygun olmaz ama ben alırken bu sistemin link'teki hali ile fiyatı 6799 TL idi. Kendime göre ayarladığım parçalar ile bile toplam fiyat yine de diğer hazır sistem satan sitelere göre daha uygun idi. Yeni bir firma olduğu için araştırdım. Eksa elektronik'i biliyordum bu da onların firması imiş. İnternet'te bulduğum yorumları okudum. En son olarak da pc hocası youtube kanalında bu videoda almak istediğim sistemi, kasayı vs. görünce de içime sindi ve sipariş verdim

Öncelikle bahsetmek istediğim konu ve şahsen benim de en çok aradığım özelliklerden biri teslimat hızı idi. 27 Nisan Pazartesi verdiğim sipariş 29 Nisan Çarşamba günü elime ulaştı. Gerçekten bu kadar hızlı gelebileceğini tahmin etmiyordum ki kendilerinin de tahattüt ettikleri süre 3 iş günü idi. En iyi ihtimalle bir sonraki hafta başı gelmesine razı iken kapıda kargoyu görünce şaşırmadım desem yalan olur. Malum salgın dönemindeyiz, böyle bir hız beklemiyordum. Çoğu hazır sistem satan sitelerden alışveriş yapıp mağdur olan pek çok insan var. Ya ürünleri temin edilemedi ya da çok uzun bir süre teslimat için bekleyenler oldu. Bu yüzden hızlı teslimat konusunda gerçekten çok iyi bir iş çıkardılar.

Ürün oldukça güzel bir şekilde paketlenmişti. Kasa ile beraber diğer ürünlerin kutularını da gönderdiler. Ayrıca kutunun içinden 1 tane de kendi logolarının olduğu tshirt çıktı. Ekran kartı demonte olarak ayrı bir kutu ile geldi. Gerekli montajı ve kontrolleri yaptıktan sonra kurup kullanmaya başladım. 3600X işlemci ile beraber normalde gelmeyen Wraith Prism RGB fan geldi. Bu çok güzel bir artı oldu açıkçası. Hyper 212 tarzı bir soğutucu alırım ilerde vs. diyordum ama gerek kalmadı. Kasanın da genel olarak performansından da oldukça memnunum. Yukarda verdiğim link'teki videoyu da izlerseniz genel olarak (oyunlar, soğutma vb) fikir sahibi olabilirsiniz.

Marka ile ilgili en büyük eleştirim ise web sitelerinin çok amatör olması. Sipariş verdim, alındı maili vs. geldi ama sitelerindeki profilimde siparişi bir türlü göremedim. Bir süre bekledikten sonra bir sorun mu var acaba diyerek telefon ile ulaştım "Siparişinizi aldık, hiçbir sorun yok" dediler ancak sitelerine acilen el atmaları şart. Ayrıca anakart kutusu ile beraber sata kabloları gelmedi. M2 aldığım için göndermemiş olabilirler belki de normalde böyledir ama sata kablolarını da göndermelerini beklerdim. Ve yine ürünün e-faturası henüz gelmedi. Konu ile ilgili aradım görüştük, ilgileniyorlar. Online altyapılarını cidden düzeltmeleri gerekiyor.

Genel manada deneyimlerim bu şekilde. Umarım sonrasında da bir sorun yaşamam.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orctzl -- 9 Mayıs 2020; 17:23:0 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
R
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hayırlı olsun sizin de sisteminiz
Ben depolama birimi almamama rağmen bende 2 adet SATA kablosu çıktı ama tişört yoktu

E-fatura benim de gelmemiş, gözümden kaçırmışım, ben de pazartesi günü bildireyim yollasınlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryan Oreily -- 9 Mayıs 2020; 20:18:51 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @orctzl
O
4 yıl
Binbaşı

Sağolun, sizin de.

Bugün yazışmıştık geldi faturam. Siz de görüşün gönderirler. Dediğim gibi siteleri ve sistemleri amatör biraz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Ryan Oreily
A
4 yıl
Yüzbaşı

Uzun araştırmalar sonucu bende game garaj'dan sistemi aldım, ekran kartını 1660 süper ssd'yi 500 gb m2 yapmıştım. Şu anlık bir sorun yok. En çok hoşuma giden yanları da ürünün aynı gün kargoya verilmesi oldu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

kasadan memnun musunuz, benim kasamda hiçbir problem yok. 2 ay oldu mu bilmiyorum alalı fakat aynı ilk günkü sıcaklık değerleri ve performans ile devam ediyor. 550W güç kaynağı tekler mi diye düşünmüştüm ama şuanlık bir sıkıntı yok. Umarım 1 sene sonra da aynı performansla devam eder.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @orctzl
O
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Ryan Oreily

kasadan memnun musunuz, benim kasamda hiçbir problem yok. 2 ay oldu mu bilmiyorum alalı fakat aynı ilk günkü sıcaklık değerleri ve performans ile devam ediyor. 550W güç kaynağı tekler mi diye düşünmüştüm ama şuanlık bir sıkıntı yok. Umarım 1 sene sonra da aynı performansla devam eder.
Evet kasadan oldukça memnunum. Hava sirkülasyonu bence de gayet güzel. Ama 2 hafta önce oyun oynarken birden ekran kartım gitti. Pc kapandı ve tekrar açılmadı. Ne yapabiliriz diye aradım isterseniz kargo ile gönderin ya da kendiniz getirin dediler ben de nispeten bana yakın olduğu kasayı alıp adreslerine gittim. Kontrol ettiler ekran kartının mosfet'leri yanmış. Dediler bu kartı bu şekilde biz sizden geri alalım size başka kart verelim. Açıkçası garanti ile uğraşmamak ve beklememek adına benim de işime geldi. İstediğim tipte 3 fanlı olan 2060 super yokmuş ellerinde o yüzden üzerine fiyat farkını da vererek bir üst model olan 2070 super'e geçiş yaptım. Yeni kart ile beraber garantimi de sıfırlayıp tekrar başlattılar. Sonrasında da bir sorun yaşamadım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Iyi bari garanti olarak umarım böyle devam ederler. Sevindim probleminize hemen çözüm olmalarına



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @orctzl
O
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Ryan Oreily

Iyi bari garanti olarak umarım böyle devam ederler. Sevindim probleminize hemen çözüm olmalarına
Evet şanssızlık işte bozulacağı varmış. En azından garantiye gönderelim deseler muhtemelen o arada beklememek için gidip dışardan başka ekran kartı alacak, sonra da arızadan geleni satmaya çalışacaktım. Bu da çok daha fazla masraf olacaktı. En azından bununla uğraşmamış oldum. Ayrıca aldığım Palit bozulan Inno3d'den daha sessiz ve serin çalışıyor gördüğüm kadarıyla. Gayet memnunum şimdilik. Hem de biraz da bahane ile bir üst seviye karta geçmiş oldum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.