Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
13
Cevap
1684
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kablonet-Vodafone Ortak Altyapı
K
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Selamlar arkadaşlar,
Senelerdir kablonet abonesiyim,Temmuz ayında kablonet taahütüm sona eriyor. Yeni tarifelere bakıyorum, belli saatler arasında hız sınırlama mevcut. Bu da tam ailemin ve benim en yoğun kullandığım saatler,kısacası işime gelmiyor. 100Mbps bile alsam 25'e düşüyor. Yoğun kullanımda yeterli bir hız olduğunu düşünmüyorum. Fakat altyapı stabil. Arada bir olan kesintiler ve eski modem dışında sıkıntı yaşamadım, sağolsunlar. Küçük sıkıntılar olduğunda da gerek gün içinde veya sonraki gün gelip çözdüler.
Eğer bana özel cazip bir teklifle gelmezlerse yollarımı ayıracağım.
Şu an 50mbps limitsiz/kısıtlamasız abonesiyim. Yeni fiyatına bakıyorum çok pahalı(TV dahil 230TL). Araştırdım başlıktaki gibi bir ortaklık buldum. Vodafone üzerinden alabiliyormuşuz. Fiyatlar daha cazip fakat sitesinden sorguladığımda ADSL altyapısı çıkıyor. Kablo Altyapısı gözükmüyor, SOL sitesinde de binamı bulamıyorum(ADSL/VDSL altyapım binadan kaynaklı çalışmıyor, Türksat Kablo altyapısı dışında alternatifim yok).
Bu iş nasıl işliyor neden sistemde göremiyorum,Ayrıca Ankara,Çankaya bölgesinde Kablonet altyapısıyla kullanıp sıkıntı yaşayan var mı? Bilgilerinize ihtiyacım var.
Saygılarımla...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KüfürbazHaydoo -- 28 Nisan 2020; 21:47:17 >

E
4 yıl
Yarbay

benim bildiğim kadarıyla kablonet kimseyle ortak altyapı kullanmamakta, yanlışta biliyor olabilirim ama şuana kadar kablonet altyapısı kullanıp farklı bir firmadan kullanan görmedim hız kısıtlamaları tarifelerden almak mecburiyetinde kalacaksınız gibi duruyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
4 yıl
Yarbay

Kablonet altyapısını vodafone ve süperonline kullanabilmektedir.

Bu arada kablonet tavsiye ederim en azından problem yaşama olasılığın diğer sağlayıcılara oranla daha düşük.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @erkaninn59
K
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: AMC

Kablonet altyapısını vodafone ve süperonline kullanabilmektedir.

Bu arada kablonet tavsiye ederim en azından problem yaşama olasılığın diğer sağlayıcılara oranla daha düşük.
Tabii ben de kablonet'te kalmayı istiyorum ama verdikleri tarifelerin hızı çok düşük. Belki bir iki kişi için yeterli ama aile kullanımına yetersiz olduğunu düşünüyorum . Türkiye'de ve bizde en yoğun kullanım 7-12. Bu saatte beni yavaşlatacaksan diğer saatlerde verdiğin hızlar sadece emekliler veya evden çalışanlara vs vs. yarar. 100 olan akıllı sınırsız 35 veya 50ye düşse rekor satar kampanya ama yanaşmıyorlar işte. Vodafone 50mbps 99tl, sol 35mbps 89tl veriyor bunlar tam limitsiz. Türksat tam limitsiz 50mbps 230tl kampanyalı hali.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KüfürbazHaydoo -- 29 Nisan 2020; 13:50:20 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
3 yıl
Yarbay

Türksat ile Vodafone şu sıralar araları kötü diye biliyorum. Kablonet olan bir binaya vodafone sorguladığımda VDSL çıkıyordu 2 ay önce. Bu tüm binalarda geçerli.



G
3 yıl
Yarbay

Teoride böyle:

Turkcell Fiber (FTTB/H) Altyapı
Bölgenizde/binanızda Turkcell fiber altyapısı mevcut ise şu firmalardan hizmet alabilirsiniz:
-Turkcell
-Vodafone Fibermaxx
-Millenicom
-Turksat

Turksat Kablo Altyapı
Bölgenide/binanızda Turksat Kablo altyapısı mevcut ise şu firmalardan hizmet alabilirsiniz:
-Turksat
-Vodafone Fibermaxx
-Turkcell

Vodafone Fibermaxx Altyapısı
Bölgenizde/binanızda Vodafone fibermaxx altyapısı mevcut ise şu firmalardan hizmet alabilirsiniz:
-Vodafone Fibermaxx
-Turkcell
-Turksat


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
3 yıl
Teğmen

merhabalar, binamda superonline fiber altyapı var fakat internet altyapı sorgusunda türksatın'ın sitesinde bulunduğum ilçe çıkmıyor zira türksat altyapısı yok. Superonline altyapı üstünden türksat internet bağlatmak için müşteri hizmetlerini mi aramam gerekiyor?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nicktatör
G
3 yıl
Yarbay

Superonline fiber var ise Türksat almanıza gerek yok. Millenicom alın 109.90 TL, 100 mbps hız.




Bu mesajda bahsedilenler: @lordindarkness
G
3 yıl
Yarbay

Ama yine de almak istiyorsanız Türksat Kablo Müşteri Hizmetlerini arayın, binamda Superonline fiber var Türksat kullanabiliyor muyum deyin. Olmaz derse boşverin, ama sol varsa millenicom almak daha mantıklı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 yıl
Yarbay

Millenicom un müşteri hizmetleri çok kötü. Superonline millenicom kullananlar en son smart TV lerden İnternete erişemiyordu. Çağrı merkezi ise hiç bir çözüm sunmuyordu. Çok araştırdım. Superonline uzerinden fiyat uygun olmasına rağmen başıma bela almayım diye abone olmadım. Çünkü 24 ay taahhüt veriyorsunuz ve indirimler çok fazla. İki bin lira cayma bedeli ödemeyi göze alamadım bir sorun olursa



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nicktatör
G
3 yıl
Yarbay

Millenicom'da taahüt yok, istersen var. Ve de BTK'dan Millenicom'a müşteri hizmetleri üzerine uyarı verildi. Yani bir nevi uyarısını aldı, artık hızlı destek olur diye düşünüyorum. Firmayı kötülemeye gerek yok, herşey önyargıdan ibarettir.


Kuzenime ADSL Millenicom aldım, hızı 8-9 mbps geliyordu arıza kaydı açtık. Müşteri temsilcisi 2 gün sonra aradı efendim VDSL'e geçirelim sizi canla başla uğraştılar geçirdiler 35 VDSL'e üstelik özel bir paket yaptılar, 89.90 herşey dahil 35 mbps internet. Her ay 89 TL stabil ödüyor ve mükemmel. Hiç sorunuda olmadı.


Türknet'e bakarsanız oda yok, Türknet yanında Milleni bugatti gibi. Alıcaksanız ADSL'de Türk Telekom, VDSL'de Millenicom tercih edin. Firmanın fanboyu değilim, dobra dobra doğruları konuşuyorum.



Türknet alıcaktım m.h altyapı yok diyor, bende neden altyapı yok nedir bu altyapı diyorum maalesef bilmiyorum Türk Telekom ile görüşün dedi. Kapattım, gittim altyapı geldi Türk Telekom aldım. Altyapının sahibi diye, ölmezsek Millenicom kullanacağız.

Millenicom gsm çıkarsa Millenicell diye onuda kulanırım, ama onun tahtını GIBIRNet alacak gibi duruyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mcrew
G
3 yıl
Yarbay

Türk Telekom, Superonline, Vodafone, D-SmartNet gibi taahhüt manyağı firmalardan uzak durmanızı öneririm. Alıcaksanız her daim şu sıralamadan alın;

1-Millenicom
2-Netspeed
3-GIBIRnet
4-Comnet datacenter istanbul
5-Turknet (risklidir)



G
3 yıl
Yarbay

Firmayı belli eden şikayet-çözüm sayısıdır.

Şikayetvar'da Türknet vs Millenicom var.


Turknet 1.9 puan, 21.363 şikayet yazılmış ve 0 cevap yazılmış.

Millenicom 2.6 puan, 12.300 şikayet yazılmış ve 12.144 cevap yazılmış.



M
3 yıl
Yarbay

Forumun bu bölümünü yıllardır takip ediyorum. Millenicom kullananların son zamanlarda müşteri hizmetlerinde sıkıntı çektiğini görüyorum. Binada superonline fiber olduğu için millenicom u fiyat uygunlugundan dolayı uzun bir süre takip ettim. Ama turknet in online müşteri hizmetlerinden daha kötü olduğunu anlamak çok zor değil. Superonline millenicom kullananlar için forumda oluşturulmuş bir konu var. Orada yaşanan sorunları görünce zaten tamamen vazgeçtim. Millenicom un Türk Telekom alt yapısında Taahhütü yok. Ama superonline alt yapısı için taahhüt istiyor.
Taahhüt ile sunulan ücretsiz olan hizmetler
Aktivasyon ücreti: 216 ₺
Evde kurulum ücreti: 259 ₺
Bu da her ay sunulan indirimler. < Resime gitmek için tıklayın >
https://www.milleni.com.tr/eviniz-icin/basvuru/internet/fiber-internet-kampanyasi/84ce9672-ab87-469d-9674-84f2d95451dd?selectedCampaignId=84ce9672-ab87-469d-9674-84f2d95451dd&SelectedInternetOfferId=b1e15280-64df-40c9-b07f-9362a64e28cb

Bu da Web sitesinde yazan 24 ay taahhütlü görseli.
< Resime gitmek için tıklayın >

Üç beş ay kullanıp iptal etmek istesem 1000 lira cayma bedeli çıkacak kısacası.

Gibirnet in tahtına gelirsek, Turknet in abone sayısı yarım milyon. Millenicom un ise 350 bin civarında. Gibirnet ise iki günlük firma ve Gibirnet tarafında da yoğun saatlerde sıkıntı çeken kişiler var. İki günluk firma kısa sürede yarım milyon aboneye ulaşip da birilerini tahttan indiremez. Millenicom ve turknet on yıllardır piyasada bu işi yapan şirketler.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @nicktatör
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.