Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir
5089
Cevap
526592
Tıklama
26
Öne Çıkarma
Tıraş makinesi (saç, sakal) fırsatları
C
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Böyle bir konu baktım ama bulamadım. Malum berberler kapalı. Fiyatlar her geçen gün artıyor. Ben aşağıdaki üründen aldım. Başka sitelerde satılanların çoğu sahte. Dinglung, dayling gibi markalar gönderiyorlar. Fiyat yükselmeden orijinal sitesinden alın derim. Şu an kargo dahil 99 TL

https://www.dingling.com.tr/urun/dingling-rf-609-tiras-makinesi/


Edit: 15 Nisan - 119 TL
Edit: 25 Nisan - 139 TL
Edit: ............ - 159,9 TL
Edit: ……………. - 179 TL

Edit: bazı cihazlarda uzun kesen taraklar yok arkadaşlar dikkat edin. Saç için alıyorsanız büyük numaralı tarak olması lazım. Benim aldığım üründe 20-16-12-8-3 numara taraklar var. Saçımı 3 e vurdum dedikleri tarak 9 numara oluyor.

Edit: fiyatların artmasında doların da etkisi olduğunu unutmayalım. %20 artış makul karşılanabilir çünkü dolar da o kadar arttı. Ama iki katına çıkaranlar fırsatçıdır.



Edit: usnn, powertech tr5000 modelini incelemiş
https://www.youtube.com/watch?v=DXRC4O1x4IM&feature=youtu.be/



Edit: newrophat, powertec modelleri ile ilgili faydalı bilgiler vermiş,
quote:



powertec modellerini merak edenler için kısaca açıklayayım ;

model numarasının son 2 hanesi 00 olan makinelerde(ör: tr-3200) daha güçlü motor vardır fakat en kısa ayarı 0,8 mmdir, kutu içinden 3-6-9-12 nolu 4 tane tarak çıkar (1-2-3-4 numaraya tekabül eder bunlar) bazı modelleri çift bataryalıdır, saç traşı için uygundur, sakal içinde kullanabilirsiniz fakat sıfıra yakın kesmez, kirli sakal gibi düşünün. bu makinelerde seramik kaplı titanyum bıçaklar vardır, makine üzerindeki çevirmeli ahahtarından 0,8-2 mm arasında 5 farklı uzunluk ayarı yapabilirsiniz

misal bende tr-6500 modeli var çekme sıkışma kesmeme gibi sorunlar yaşamazsınız. ayrıca hem kablolu hem kablosuz kullanabilirsiniz batarya öldüğünde traşa dewamke



model numarasının son 2 hanesi 58 ile biten makineler (ör: tr-658) hem makine boyutu hem bıçak genişliği olarak yukarıda saydığım makinelerden daha küçüktür, motoruda yukarıdaki modellerden bir tık daha küçüktür fakat bıçaklar sıfıra yakın kesim yaptığı için ve piyasa malı muadillerine göre daha kuvvetli motoru olduğu için sakallarda çok iyidir fakat bıçak yapısı ve tarakları saç kesimi için pek uygun değil, bu modellerin (T bıçak) ilk çıkış amacı zaten ense çizimi için yani en iyi olduğu konu ense çizimi yani saç traşı için alırsanız pek randıman alamazsınız ve kessenizde çok kısa keser, yinede herkeste aynı sonuç sizde olumlu sonuçlarda verebilir yani almayın demiyorum.


bu zamana kadar çift bataryalı 3 tane modelini kullandım 2 tanesini sattım 3 seneden fazladırda tr-6500 modelini kullanıyorum. t bıçaklı olarakta tr-558 658 ve 758 ve 1058 modellerini kullandım, tr-558 ilk çıktığında aldım sakal traşı için kullanacak bir arkadaşıma hediye ettim, 658 berber arkadaşım kullanıyor, 758 modelini kardeşime aldım (led göstergeli) 1058 modelinide 2 ay önce almıştım 1 kere traş oldum Ankara'daki evde kaldı. bu modeller arasında 558 dışında hepsini öneririm, 558 içindeki motor sanırım eski tr 258 ile aynı motor yani eski model, diğer modeller bariz daha güçlü.

tr-658 758 1058 arasında ne bıçak ne kutu içeriği nede motor gücü olarak hiçbir fark yok, birisi kırmızı birisi metalik renkli diğeride led ekranlı devir ayarı var üzerinde ama bence gereksiz.


powertec modellerinden tr-258 ve tr-558 dışında tüm modelleri alabilirsiniz aslında bunlarda işinizi görür ama eski tip motora sahipler , saç için sonu 00 ile biten sakal için sonu 58 ile biten bana sorarsanız mümkünse her 2 seridende aletiniz olursa daha rahat edersiniz.


benim canavar bu(tr-6500) , 3 seneyi geçti ne motoru zayıfladı nede bataryası, hatta yedek bataryasını daha hiç kullanmadım, tr-1058 gelince onunda resmini atarım ;



Edit: Virtual Reality, faydalı bilgiler vermiş.
quote:



Öncelikle, berber kalitesinde tıraş yapabilmek için, saç tıraş makinesi ve ense çizmek için T Bıçaklı (T-Kesim/T-Cut) tıraş makinesi olmak üzere 2 adet makine şart. Hatta, olmazsa olmaz.

Berberler de bu şekilde yapıyor zaten. Dikkat edin, ensenize almaya geldi mi büyük ağızlı makineyi bırakıp, T bıçaklı (T-cut) makineyi alırlar. Bu iş böyledir yani.

Bütçenizi zorlayıp macerada aramayın. Beberlerin de kullandığı Powertec markasından 1 adet saç için tıraş makinesi, 1 adet T Bıçaklı (T-Kesim/T-Cut) makine alın, arkanıza bile bakmayın. Tecrübeyle sabit

Orta kalite bir berber makası, 2-3 tane farklı ölçülerde berber tarağı, tıraş önlüğü ve yüzünüze, boynunuza yapışan kılları temizledikleri ense fırçasından alın. Berberde jilet ile sakal tıraşı oluyorsanız ustura, tıraş sabunu ve sabun köpürtme fırçası da alın. Havluyu da evden götürün.

Bu saatten sonra berbere gitseniz bile %100 hijyen için kendi ekipmanınız ile gidin. Hiç biri hayır demeyecektir. Kendi makinelerini eskitmemek berberlerinde işine geliyor.


Berbere gitseniz de, gitmeseniz de COVID-19 salgını sonrası ömür boyu hayatınızın bir parçası olacak tıraş malzemeleri liste;

- 1 adet saç tıraş makinesi (Yanında gelen taraklar sakal kesimi içinde kullanılıyor. Powertec al geç.)
- 1 adet T Bıçaklı tıraş makinesi (Ense çizimi için şart. Yanında gelen taraklar sakal kesimi içinde kullanılıyor. Powertec al geç.)
- 1 adet orta kalite berber makası (Tercihen Made in Germany. Ne olursa olsun asla yere düşürmeyin.)
- 1 adet orta kalite ara makas (Ara makas tamamen tercih meselesi, şart değil.)
- 2-3 adet farkı ölçülerde berber tarağı (En çok kullanılan ölçüleri alacağınız yere veya berberinize danışın.)
- 1 adet tıraş önlüğü (En ucuzunu al geç.)
- 1 adet havlu (Evden götürebilirsiniz. Berber dönüşü çamaşır makinesine atın.)
- 1 adet ense fırçası (Yüzünüze, boynunuza yapışan kılları temizlemek için.)

Sakal için;

- 1 adet ustura (Berberde jilet ile sakal tıraşı oluyorsanız alın. Diğer türlü kesimlerde makinelerinizin tarakları iş görecektir.)
- 1 adet tıraş sabunu köpürtme fırçası (Berberde jilet ile sakal tıraşı oluyorsanız alın. Başkasının yüzüne değen fırça yüzünüze değsin istemezsiniz.)
- 1 adet Arko tıraş sabunu (Berberde jilet ile sakal tıraşı oluyorsanız alın. Berberler sabunu bir tasa basarlar ve herkese aynı tastan sabun köpürtürler. Bu uygulama çeşitli hijyen riskleri içeriyor.)



quote:


Berberler Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Sezai Kara'dan kişisel malzemenin önemini destekler nitelikte bir açıklama geldi. Berberler odası başkanı küçük bir çanta yapıp kendi tıraş malzemelerinizi getirebilirsiniz diyor.

Sezai Kara'nın açıklaması;

"Kara, vatandaşlardan da temkinli olmalarını istedi. Kara, isteyen müşterinin tıraş malzemelerini evden getirebileceğinin altını çizdi.

Berberlerimiz de sizleri tıraş etmek, para kazanmak ister ama virüsü de unutmamak lazım. Her müşteriden sonra malzemelerimizi temizlememiz gerekiyor.

Kara, “Müşterilerimiz kendilerine küçük bir çanta yapsınlar. Bu çantayı meslektaşlarımıza danışarak yapsınlar. Müşterimiz geldiğinde içinde makas, tarak, havlu, şampuan olan bir çanta olursa kendisine özel kullanırız. Kendileri de böyle bir önlem alabilir” dedi."

Kaynak:https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/hazirliklara-baslayan-berberlerden-halka-cagri-akin-etmeyin-5795546/




N7K aşağıdaki ürünün f/p olduğunu iddia ediyor.

https://www.akakce.com/sac-kesme-makinesi/en-ucuz-xiaomi-enchen-boost-fiyati,677506178.html





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cLk -- 19 Temmuz 2021; 7:51:17 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Urfalıların kollarına taktıkları bavullarlarla 70TL çekip 15TLye sattıkları makinelerin fiyatları uçmuş hep
Yoruma Git
Yorumun Devamı asdemre - 4 yıl +49
Herhangi bir ürün biraz popüler oldumu anında fiyatını 3'e hatta 5'e katılıyorlar.
Corona vakası açıklandığı sabah 27 lira olan 1lt kolonyalar aynı gün akşam ü...
Yoruma Git
Yorumun Devamı mert_özcan - 4 yıl +46
arkadaşlar birleşip powertec firması ile irtibata geçelim 10 gün önce 90 tl lik ürün şimdi 200 tl üstünde,, powertec online satış açsın, veya toplu alalım 30 40...
Yoruma Git
Yorumun Devamı S20FE - 4 yıl +27
A
4 yıl
Binbaşı

Urfalıların kollarına taktıkları bavullarlarla 70TL çekip 15TLye sattıkları makinelerin fiyatları uçmuş hep



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
4 yıl
Yarbay

.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undermunder -- 26 Haziran 2020; 15:9:56 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

H
4 yıl
Çavuş

20 TL lık alet 99 olmuş ve fırsatlara girmiş. Vay anam vay



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


_____________________________

Eski kullanıcı adı: SYLOZİ


Y
4 yıl
Teğmen

Teşekkürler. İnternet fiyatlarına baktım 150-200 lira. Üreticiden daha çok kazanıyorlar resmen...

Bugün saçları makine ile keseyim diye girişmiştim olaya, sonu hüsranla bitiyordu az kalsın. :) Baktım makineyle yapacak yeteneğim yok, elimle saçı avuçladığımda çıkan uzun saçları kestim ve kısaltmış oldum saçı biraz. Berberler açılana kadar böyle devam edeceğiz. :)



H
4 yıl
Yarbay

Fiyat degisimi:
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 23 Nisan 2020; 23:44:52 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
4 yıl
Er

21 Mart'ta Hepsiburada dan 44 TL ye satın aldım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
4 yıl
Teğmen

HFA şikayet etmeli bu traş makinesi fiyatlarını bindirenleri de



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

K
4 yıl
Yarbay

fiyatlar çok artmış.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

D
4 yıl
Çavuş

2014 de Adana da teknosanın önünde satan seyyarcıdan almıştım. 70 diyip 20 ye almıştım 😄Öğrenciydim o zaman. Tam 5 sene kullandım.

Şimdi burjuva olduk. Philips braun vs vs olmadan kullanmıyoruz... ⛔⛔😑😑

Hey gidi günler.. Öğrencilik iyiydi be abi... 🤸‍♂️🙋‍♂️





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demirci54 -- 13 Nisan 2020; 23:58:45 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
O
4 yıl
Teğmen

3 hafta önce 80 lira olan aletlere 430 lira çekiyorlar bu hafta.



T
4 yıl
Moderatör

Braun mgk 5 veya bt 5 numaralı modeller ile philips mg7 numaralı modeller için fırsat kolluyorum. daha bu pazar braun bt5040 250 liraydı. cihazı araştıp videolarını izleyeyim diyene kadar fiyatı yükselttiler



K
4 yıl
Yüzbaşı

küçük olanını zamanında 20 küsür liraya almıştım. cidden iyiydi. şimdi 60 lira olmuş. bir düşünürüm ben olsam



A
4 yıl
Teğmen

Zerre utanma, iş ahlakı yok bizim esnafımızda < Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
4 yıl
Yüzbaşı

bide enflasyonu düşük çıkarıyorlar ya. herşey uçuyor, bu ay kesin eksi çıkar...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crowler -- 14 Nisan 2020; 3:2:15 >

Q
4 yıl
Binbaşı

1 hafta önce 285 ₺'ye aldığım makina, 599 ₺ olmuş, onda da stok olup olmadığı belirsiz. Stok olduğu kesin olan yerde 799 ₺ olmuş.



C
4 yıl
Binbaşı

sakalı 0 kesecek bir makine için fırsat çıkar mı acaba? Emektar cruzerın eleği delindi. Arka tarafındaki kesme yeri kırıldı alet perişan durumda.



A
4 yıl
Yarbay

https://www.a101.com.tr/product/5936/?integration_colour=KIRMIZI#
Bunu aldım kulllandim kesinlikle tavsiye ederim f/p ürünüdür



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
4 yıl
Yüzbaşı

berber malzemeleri satan yerel dükkanlara bakın orada daha uygun oluyor