Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
35
Cevap
3025
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: CoronaVirus asisini Turkiye bulacak gibi geliyor (2. sayfa)
S
4 yıl
Yarbay

Aynen öyle herkes böyle bir tedavinin bulunmasını ister.

Ama tv yi açıyorsun doktorlar söylüyorlar. Dünyada tamamen tedavi edilebilen tek bir virüs var. Bunu ben söylemedim doktorlar söylüyorlar.

bir taraftan canlı değil canlı olmadığı için de antibiyotiklerin işe yaramayacağını söylüyorlar.

Şu an herkesin hemfikir olduğu tek tedavi yöntemi var oda sosyal izolasyon ve tam karantina ile tamamen bu virüsün yok olması.

Başka çare yok.

Tekrar tekrar söylemeye gerek yok ama eğer dünyanın elinde böyle bir imkan olsa hiv virüsünü tamamen ortadan kaldırırlardı.




Bu mesajda bahsedilenler: @ykaya1983
C
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: sissil

Bugun gazetede bir yazı gördüm virüs şu kadar süre sonra canlılığını kaybediyormuş. Ulan zaten virüs canlı değil ki.

Virüs zaten canlı olmadığı için aşı geliştirilmesi imkansız gibi birşey.

İnsanoğlu herşeye çözüm üretebilseydi ölümsüzlüğü bulurdu. Kendini yaratabilirdi. Allahın yaratmasına da ihtiyacı olmazdı.

Dünyada hiv in daha aşısı bulunamamış haberiniz varmı ?
Virüsün canlı olup olmaması meselesi felsefi bir olay daha cok senin dediginle alakası yok.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

B
4 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: sissil

dünyada hangi virüslere karşı aşı geliştirilmiş ? bilmediğimden soruyorum. kaynak göstererek paylaşırsan bende öğrenmiş olurum.
Hocam bilmiyorsanız neden bu kadar net konuşuyorsunuz.Polio (çocuk felci) aşısı sayesinde dünyada neredeyse polio hastalığı kalmadı.Hepatit b aşısı sayesinde insanlar hepatite yakalanıp sirozdan ölmüyorlar.Bunun dışında su çiçeği (varisella) aşısı yine çocuklarda standart aşılama programında yer alıyor.Ayrıca grip ( influenza) içinde geçen senenin en yaygın görülen türlerine karşı aşı geliştirilir ama grip çok hızlı şekilde değiştiği için etkisi düşüktür genelde.Bu saydığım aşıların hepsi viral etkenlere karşı geliştirilmiştir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
4 yıl
Yarbay

Ummadık taş baş yararmış.

Keşke olsa da bitse artık şu çile evde duruyoz iş yok kafayı kırcaz



S
4 yıl
Yarbay

Benim net konuşmamın sebebi tv ye çıkan doktorların net konuşması. Artık içimiz dışımız corona oldu. Hangi kanalı açsam aynı tartışma sürüyor. Genel söylenenlerde bu minvalde.

Benim orta ve lise öğretiminde gördüğüm biyoloji dersinden başka bir bilgim yok. zaten anladığım kadarınıda oradaki bilgilerimden faydalanarak anlıyorum.

Genel söylenen canlı hücreyi klonlanarak kendine benzetmesi ve cansız olması.

Diğer konuda değişik hastalıklar için bulunan aşıların çok uzun sürelerde bulunması ve hiçbir hastalıkta bütün hastalarda tam anlamıyla iş görememesi.

Benim burada söylemek istediğim şey farklı taraflara gitti belki .

Benim net olarak söylemek istediğim mikroskop ile dahi çok zor seçilebilen bir virüsün bu kadar kısa sürede genel anlamda bir tedavisinin bulunamayacağı.

Doktorlardan veya biyologlardan medet ummak yerine tam karantina durumuna geçilmeli ve insanların bu şekilde virüsü taşıyanlarla sağlıklı hastaların birbirinden izole edilmeleri. Bu sonuçtada virüsün yok edilmesi.

Ayrıca ben aralık ayında viral enfeksiyon sebebi ile 25 gün işe gidemedim. Doktor tek bir ilaç dahi bana yazamadı. Kendi söylediği buna iyi gelecek bir ilaç yok.

Antibiyotik istedim onada dediki bu bakteri değil hiçbir işine yaramaz bol bol dinleneceksin dedi.

Şimdi bunları söyledikten ve başıma geldikten sonra bu kadar fikrimi paylaşırken doktor biyolog yada baytar olmama gerek yok herhalde.

Sonuçta burada fikir deneyim bilgi paylaşıyoruz. Ben burada kimseye ben şunu biliyorum bunu biliyorum iddaasında değilim.

Benim tek derdim bu ülkede herkesin tam karantina olmadan bu hastalığın tamamen yok olamayacağını anlaması




Bu mesajda bahsedilenler: @Bilmirem
İ
4 yıl
Teğmen

Atatürk: "Beni Türk hekimlerine emanet ediniz"



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

V
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: sissil

Bugun gazetede bir yazı gördüm virüs şu kadar süre sonra canlılığını kaybediyormuş. Ulan zaten virüs canlı değil ki.

Virüs zaten canlı olmadığı için aşı geliştirilmesi imkansız gibi birşey.

İnsanoğlu herşeye çözüm üretebilseydi ölümsüzlüğü bulurdu. Kendini yaratabilirdi. Allahın yaratmasına da ihtiyacı olmazdı.

Dünyada hiv in daha aşısı bulunamamış haberiniz varmı ?
Hmm 25 senelik Veteriner Hekimim, aşılar konusunda bu kadar cahilce bir yorum okumamıştım.
1885 de bir çocuğun hayatını kuduz aşısıyla kurtaran Pasteur'e hakaret gibi olmuş.
Kaç yaşına kadar eğitim alabildiniz merak ettim?



M
4 yıl
Yarbay

Aşı bulunmaz sammam ama kemoterapi tarzı uygun kademeli tedavi yönetmeleri geliştirilebilir.

Bilinir ki aşı bir hastalığa yakalanmadan öncesi için gereklidir aynı zamanda enfekte olduktan sonra bir önemi yoktur.

Ha kim bulur uygun tedaviyi muhtemelen bu salgını durdurmakta önceden önlemini almış bitmesi noktasına getirmiş kişiler güney kore veya japonya olabilir.Almanya şuan vakalarla uğraşıyor.ABD de aynı vaka ile uğraşıyor bulamaz kısa sürede



G
4 yıl
Yüzbaşı

Aşı bulunamayacak.

Tıp bilimi tahmin ettiğiniz gibi her şeye çare bulan bir şey değil.

Birçok şeye çare buldular ama birçok şeye de bulamadılar. (suçları var demiyorum, bu iş öyle verelim para bulsunlarla olacak bir iş değil.)

Aşıyı bulmak da üretmek de sonuçlarını belirlemek de zor bir süreç muhtemelen bulamadan salgın bitecektir.



R
4 yıl
Binbaşı

HIV ile coronayı nasıl karşılaştırıyorsun anlamadım. HIV bağışıklık sistemine musallat oluyor. En kötü senaryo. Corona gibi enfeksiyon ve solunum yetmezliği değil olay.
Kaldı ki zaten HIV+ olan insanların ölüm sebebi nihayetinde HIV değil, çöken bağışıklık sisteminden dolayı çok basit hastalıklar ölümüne sebebiyet veriyor.
Günümüzde de HIV, ilaçlarını kullandığın zaman (beyaz kan hücrelerini artırıyor) normal bir insan gibi yaşıyorsun, sadece hiv+ olarak yaşıyorsun. Kan ve cinsel yolla bulaştırma riskin oluyor.

Diğer mesajına gelecek olursak da mesela uzun süreli bağışıklık kazandıran aşısı olan kuduzun bir virüs olduğunu söyliyim. Ayrıca grip hastalığına sebebiyet veren virüslerin %30-40lık kısmı sürekli mutasyon halinde olan türler. Bugün grip aşısı diye bir şey var duydun mu hiç bilmiyorum. Sayıları atıyorum şuan 20 tane gribe sebebiyet veren virüs varsa bunların 12-13 tanesine uzun süreli bağışıklık kazanabiliyorsun, ama kalan kısmına kazanamıyorsun. Yani grip aşısı olup da grip olma ihtimalin yine var ama daha az. Aşısı imkansızı neye dayanarak söylüyorsun tam olarak?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 9 Nisan 2020; 11:16:26 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sissil
T
4 yıl
Teğmen

Çakralarım açıldı.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

S
4 yıl
Yarbay

Sende bana cevap veren ekip gibisin. Ben aşı olarak karşılaştırıyorum sen hastalık olarak karşılaştırıyorsun. Çünkü söylediklerim işinize gelmiyor yada çürütmek için birşeyler geveliyorsunuz olayı çarptırıyorsunuz. Biride yok temel bilimler mi biliyorsun falan demiş. Biride çıkmış baytar mıdır nedir çok bilmiş gibi birşeyler geveliyor.

Bana laf anlatmanıza gerek yok laf edecekseniz gidin tv ye çıkan doktorlara yada onları oraya çıkaranlara laf söyleyin. Bunları ben söylemiyorum tv ye çıkanlar söylüyor. 80 kerede yazdım halen aynı laf atma çabaları. Ben zaten birşey bildiğimi iddaa etmiyorum benim uzmanlık alanım değil.

Ama şu var forumda okadar çok ukala çok bilmiş varki bana laf atıyor yok cahil diyor. Asıl cahil sensin varsa kapasiten aşı yapacak bana laf yetiştireceğine girersin bir laboratuara yapabiliyorsan aşıyı yaparsın. Yapamıyorsan yoksa kapasiten susarsın...

Hiçbirinizde ne tuhaftır tam karantina yazmışım doğru dedin haklısın aşı öyle kolay bulunmaz diyemiyorsun. Çünkü bu forum böyle elini sallasan ukala ve çok bilmişe çarpıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ReaLGz
R
4 yıl
Binbaşı

Kardeş önce üslubunu düzelt bence. Sen nasıl okuduklarını söylüyorsan ben de okuduklarımı söylüyorum doktor değilim, bilmişlik falan da yapmıyorum. Aşıya demin imkansız diyordun şimdi kolay değil diyorsun. Sanki ben de aşıyı 2dkda bulcaklarmış çok kolay demişim gibi konuşmuşsun, belki aşı 5 yıl sonra bulunacak ben ne biliyim, sonuçta bulunanlar bulunuyor, imkansız değil anlattığım o. Yukarda da biri farklı örnekler vermiş, çocul felci, çiçek bunlar da viral hastalık. Ben de 3 haftadır evden çalışıyorum dışarıya adım atmadım, nasıl olsa aşı bulunacak diye düşünmüyor burada hiç kimse, sen aşı bulunması imkansız değil diyen herkesin öyle düşündüğünü zannediyorsun. TV'de izlediğin doktorların hiç biri de farklı bir şey söylemiyor zaten, durum ciddi evden de çıkmıyoruz. Aşı için de çalışılıyor olay bu. Sen yandık bittik diye ortalığı karıştırıyorsun sadece. İşime gelmiyormuş, ne işime gelmiycek bu işten kazancım yok tersine kaybım var, ortalıkta salgın var, sanki ben ilaç firmasıyım da algı kasıcam boş yapıyorsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sissil
S
4 yıl
Yarbay

kardeş üslüp hoşuna gitmiyorsa bana laf atma bende sana cevap vermek zorunda kalmayayım işine bak. başkasına bulaş. selametle yandan.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 9 Nisan 2020; 11:53:53 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ReaLGz
R
4 yıl
Binbaşı

Sen hasta mısın birader? Ne laf atıcam sana, yalan yanlış yazıyordun güzelce düzelttik. Hata bizde, sen yandan uza hadi. Engelle beni de bir daha muhatap olmayalım boş yere.




Bu mesajda bahsedilenler: @sissil
B
3 yıl
Binbaşı

Aşıyı buldunuz mu

Aşı için

Dünyada Kuyruğuna Girdik

53.Sıradayız

Sıra Gelir Mi





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 7 Aralık 2020; 23:35:29 >

C
3 yıl
Yarbay

Arkadaş pek bi optimist bakmış olaya. Ülkede liyakat olsaydı, işi hakkıyla yapana verilseydi, büyük beyinler küstürülmeseydi dediğiniz olabilirdi.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.