Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1114
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ram ekleme
P
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bilgisayarımda 8 gb ram var bunu 16 gb yapmak istiyorum. Fakat almışkende Corsair gibi vs iyi bir marka istiyorumm. 8fakat ramler arasında çatışma olur mu herhangi bir sorun olur mu veya sorun olmayacak bir ram almak için ne yapmam gerekir ?



T
4 yıl
Binbaşı

Anakartinizin marka modeli nedir , şuan kullandığınız ram ne marka kaç mhz?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Anakartım Msi z77 g43
Ram 4+2 gb 1333mhz elixir marka




Bu mesajda bahsedilenler: @TheArchaeologist
V
4 yıl
Yüzbaşı

Nick konu uyumsuzluğu

Yeterince slot varsa ve ramler aynı mhz e sahipse sorun olmaz mümkünse takılacak ramler tıpatıp aynı olsun

Anakartınız 1066/1333/1600 mhz ram destekliyor ayrıca 4 slot var, önerim 1600mhz ram takılması böyle bir anakarta 1333mhz ram takılması hata zaten. Ayrıca konuda 8gb demişsiniz aşağıda 4+2gb demişsiniz

Bilgisayarınızı en az 3 yıl kullanmayı planlıyorsanız bu yükseltmeyi öneririm çünkü ddr5 ram in eli kulağında ddr3 demode olacak 1-2 sene sonra yeni pc toplama işine girme potansiyeliniz varsa bütçeyi ileriye saklayın





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkan1x -- 1 Nisan 2020; 5:52:1 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Güzel mizahınız için teşekkür ediyorum
Aslında bu konu hakkında bilgiye sahibim ama aslında kafamı karıştıran şey şuydu mhz değerleri aynı olsa dahi sorun çıkma ihtimali bulunuyor veya mhz değerleri farklı olsa bile yüksek mhz değeri olan ram düşük mhz olan rame uyuyor ve uyumlu bir şekilde devam ediyor böyle bir olayda var. bunun gerçekliğini öğrenmek için ve bu konuda bilgi almak için açtım konuyu..

ilk mesajıma 8 gb yanlış yazmışım

Elimde olan ramler buydu aslında düşüncem 1600mhzlik 8+8 ram almaktı fakat ileride anakartımı değiştirmeyi düşünüyorum şuan okadar masrafa girmek istemedim. DDR 5i bilmem ama DDR4e geçiş yaparım muhtemelen bundan dolayı ramler elimde kalacak.




Bu mesajda bahsedilenler: @Volkan1x
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.