Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
24
Cevap
949
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Killers of the Flower Moon (20 Ekim 2023) | Martin Scorsese | De Niro & DiCaprio | Apple TV+ (2. sayfa)
E
5 ay
Moderatör

Osage halkının beyazlar tarafından organize şekilde öldürülmelerini anlatır film. Topraklarında tesadüfen petrol bulan kızılderili halkı, Scorsese'nin de bir sahnede gösterdiği gibi bu petrolle adeta yıkanır. Bedenin petrole bulanma durumu kanla eş değerdir. There Will Be Blood filminde de benzer bir alegori ele alınmıştır. Halkın kadınlarıyla evlenen beyazlar onları yok ederek bütün servetin tek temsilcisi olmak isterler. Bu topraklar tamamen özerk oldukları için adeta western kanunsuzluğuna bulanmış, insanları saran bir epidemi gibi bütün varisleri yutar. Halkın kadınları ise cahilliklerinin ve köklerinden kopmanın cezasını çekerler.

Uyarlama; yine hem kurgusuyla hem de anlatım dilinin akıcılığı sayesinde hiçbir zaman süresinin uzunluğunu hissettirmiyor. Martin Scorsese özellikle Amerikan panoramasını, paralel giden kurmaca öyküyle ustaca anlatan bir yönetmen. The Irishman filminde de görülen, Amerikan başkanları üzerinden giden tarihini anlatırken aynı zamanda üç farklı yapıyla giden senaryosunu finale bağlamıştır. Killers of the Flower Moon keşke en başında düşünülen şekliyle federal araştırma konulu, geniş boyutlu tasarlansaydı dedim izlerken. Hiç şüphesiz başyapıt olurdu. Şu haliyle biraz fazla dramatize, suçlu tiplemeleri anlamında komikliğe kaçan figürler var. Federal hükümetin olaya dahil olduğu ve mahkemeye uzanan anlar çok özensiz. Oysa ki olayın vehametini izleyici ancak bu yolla anlayabilirdi. Bunun haricinde olumsuz bir şey söylemek zor. Suç örgütünün başındaki William King Hale, De Niro'nun muazzam oyunculuğuyla kendinden nefret ettirir. Lily Gladstone, modellendirdiği karakterin ağırbaşlılığını çok güzel yansıtıyor. Beğendiğim bir film oldu. Zirveye gidecekken tercih hatasının kurbanı olmuş sadece. 8/10



F
5 ay
Binbaşı

Uzun süresine rağmen beğendiğim bir film oldu. Başroldeki üç oyuncununda muazzam oynadığını söylemem gerek. Aslında filmin ilk yarısı son bölümüne nazaran daha akıcıydı izleyiciye yavaş ve derinden nüfuz ediyordu, ancak federaller devreye girdikten sonraki kısım biraz oldu bittiye kaçmış olaylar çabuk geçişler hızlıydı, mahkeme bölümleri vs açıkça bu kısımlarda biraz sıkıldım diyebilirim. Yinede bütünü içinde bakarsak tarihi olayı bize güzel aktarmışlar, Oscar adaylığı garanti ama ( pek beğenmesemde) Openheimer ve bu film arasında bir rekabet olacak. Bence erkek oyuncuyu openheimer kadın oyuncuyu bu film alır, en iyi film ikisinden biri olur artık.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freshwind -- 8 Aralık 2023; 12:2:10 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
2 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Filmin göz korkutan uzunluğu beni hiç etkilemedi. Özellikle ilk yarıdaki bütün detaylara bayıldım. Scorsese, Osage'nin unutulmaya yüz tutmuş cinayetler zincirini çok da uzak olmadığı tarzda, tüm karakterlerinden verim alarak ve takibi kolay kurgusuyla anlatıyor. 8.5/10.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

D
geçen ay
Yarbay

Oscar'larda "SIFIR" çekti



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
geçen ay
Yarbay
Konu Sahibi

Bence Oscar adayları arasında en iyi filmdi.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.