Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
476
Tıklama
0
Öne Çıkarma
24mbit Superonline Netflix izlerken mbit düşmesi
C
4 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Herkese merhabalar.
Son 1 aydır TV'den Netflix izlerken internetim resmen yok oluyor. TV hariç diğer cihazlarda bağlantı problemi yaşıyorum. Mbit değerlerine baktığımda 4-5 mbit'e kadar düşüyor. Müşteri hizmetlerini aradığımda kimseden böyle bir problem bilgisi almadıklarını söylüyorlar. Daha önceden 1 TV'de Netflix izliyorken diğer cihazlarda başka videolar, canlı yayınlar izleyebiliyordum ve hiçbir şekilde yavaşlama olmuyordu. Son 1 aydır inanılmaz kötü. Müşteri hizmetlerini en az 15 kere aradım. Modem değişti ve düzelme yok. Tarayıcıdan sayfa açılmıyor bile. Müşteri hizmetleri yardımcı olamıyor, teknik de yardımcı olamıyor. Az önce müşteri hizmetleriyle görüştüm mevsimsel bir durum olabiliyor diyor ilk kez böyle bir şey duydum diğerlerinden hiç duymamıştım bunu. Böyle bir sorunla karşılaşıp çözebilen oldu mu? ya da ne yapmalıyım?

Özellikle Netflix'te olduğu için ona odaklanmışım yazarken şimdi fark ettim. 1080p video izlerken de aynı durum oluyor. Yani olay sadece Netflix ile alakalı değil. 1080p videolarda da 10-11 mbit'e düşüyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cladiusheredius -- 7 Şubat 2020; 1:26:46 >

D
4 yıl
Binbaşı

O müşteri hizmetlerine söyleyin, yalanı bıraksınlar. 1 yıl önce aynı sorun için aradıktan sonra düzeltmişlerdi. Sonrasında son 1-2 ay yine aynı sorun oluyordu. Superonline kasıtlı olarak prime-time zamanı netflixin musluğunu kısmakta. Vodanfonete geçtiğim (10 gün oluyor) günden beri bu kadar net izlediğimi hatırlamıyorum. Umarım böyle deam ederler. Bir ara microsoft-xbox downloadlarında da bunu yapıyorlardı. 5 gün telefon-twitter aracılığı ile çözebilmiştim. Sözün özü download trafiği yüksek portların hızını düşürmekteler.
En güzeli twitterda superonline yardıma yazmak. oradan yazınca dönüşleri çok hızlı oluyor. Sonuçta herkesin gördüğü bir yerde sorunun çözümünü bulmaları, prestijleri için çok önemli





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeGetBe -- 6 Şubat 2020; 23:47:47 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
4 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Haklısınız. Teknik geldiğinde modemi değiştirdi. Yavaşlama sorunu devam ederse nolacak dedim bizim yapabileceğimiz bir şey yok orasını Superonline halletmesi gerekiyor dediler. Bu arada Kablonet'in teknik servisi geliyor.

Müşteri hizmetleri bana superonline desteğe yazmamı söyledi. Sizin ne farkınız var ondan dediğimde de onlar sizinle birebir ilgileniyorlar memnuniyet çok önemli falan dedi. Ben anlamadım bu işi ama canımı çok sıkmaya başladı. Rahat rahat bi video bile izleyemeyeceksem fiber internetin ne manası kalıyor. İlk önce şu desteğe yazacağım. Daha sonra twitter'dan da yazacağım.




Bu mesajda bahsedilenler: @DeGetBe
D
4 yıl
Yarbay

SOLNet ( superonline ) resmen youtube v.s. hız kısıtlaması yapıyor kablotvweb bile donuyor...



X
4 yıl
Çavuş

Arkadaşlar,

Bu problem için özüm bulabilen var mı? 5 yıldır superonline fiber kullanıyorum (25 Mb/s), 6-7 aydır bağlantı inanılmaz yavaş.
TV + ta hiç problem yok, görüntü vs çok çok iyi. IPTv kullanıyorum kablolu, orada da akış hızı hiç iyi değil.

Ancak Netflix izlerken yayın kalitesi en kötü açılıyor. Periscope vb. programlarda yayın izlemek filan çok zaman imkansız. Hatta şöyle söyleyeyim, cep telefonunda scope izlerken bağlantı gidip geliyor filan yayın donuyor, kapatıyorum wifi ve cepten vodafone internetimi açıyorum sorunsuz izliyorum. Var mı böyle bir şey?

Hiç speedtest vs yapmazdım, bunlar yaşanınca indirdim kontrol ettim indirme hızım 1 Mb/s çıktı. 2-3 defa telefonla şikayet ettim, yok buradan bilmemne yapıyoruz, modemi kapatıp açın. Sonra düzelir gibi oluyor ama yine gidiyor.

Var mı tavsiyeniz?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
4 yıl
Yarbay

probleminiz muhtemelen bölgesel ayrılan kapasitenin yetersiz kalmasıyla alakalı, glasswire indirip netflix trafiğinizin hangi sunucular üzerinden geldiğine bakın daha sonra bu sunuculara hangi firma üzerinden çıktığınıza bakalım (Deutsche Telekom, KPN ya da TiSparkle üstünden geliyor çoğunlukla) ona göre çözüm konusunda yardımcı olmaya çalışırım.




Bu mesajda bahsedilenler: @xmutti
P
4 yıl
Yarbay

vps kurup kullanacaksınız başka yolu yok,iss sizin trafiğinizin tipini anlayamaz.



C
4 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Arkadaşlar superonline hiçbir şekilde çözüm sunamıyor. Bu işi halletmeden beni aramayın diyorum, utanmadan sıkılmadan arayıp yaptık diyorlar. Yaptık dedikleri internetleri sizinle resimlerde paylaşıyorum. Paralarını tıkır tıkır alıyorlar ama mecbur oldukları hizmeti vermiyorlar. Ben paramı ödüyorsam bunlar da yapmak zorunda değiller mi? Taahhüt biter bitmez bu rezil firmayı bırakacağım zaten. Müşteri hizmetleri de, teknik servisi de rezalet.

Sadece telefon bağlıyken alınan internet hızları. Film falan açıkken değil yanlışlık olmasın...
27.02.2020
< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

20.02.2020
< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cladiusheredius -- 27 Şubat 2020; 22:26:37 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.