Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
26
Cevap
1409
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: İnternet Servis Sağlayıcı Değiştirme Sorunu (2. sayfa)
H
4 yıl
Yüzbaşı

Evet gerekli görülürse uzatılır da gerekli görecek bir durum yok ki. Bence tamamen hakimiyetindekilerin beceriksizliği. olumsuz yanıt da alabilirsin Çünkü hakem heyetinde görevli kişilerin çoğu kanun nedir bilmiyor. Abartmıyorum gerçekten bilmiyorlar. Hatta kendimi övmek için söylemiyorum. Bizim buradaki hakem heyeti başkanına kanunları ben hatırlattım birkaç kez



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @JonSnow16
N
4 yıl
Onbaşı

Aynı sorunu yasamistim Türk Telekom benim tüm fatura borcumu sildi ve ineterneti kapattı sorun çözüldü. Arayıp özür dilediler.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
4 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: nickoloji

Aynı sorunu yasamistim Türk Telekom benim tüm fatura borcumu sildi ve ineterneti kapattı sorun çözüldü. Arayıp özür dilediler.
Vodafonnet malesef onu söylemiyor bizde bir iptal kaydı bulunmuyor diyor işin içinden çıkmaya çalışıyor. Benim elimde olan taşıma işlemi için turknete verilen yetki belgesini umursamıyorlar bakalım btk kurum incelemesi sonrası sonuç ne çıkacak.

Birde vodafonnet firması arayarak hattımın neden iptal olmadığını sorduğum görüşmelerde, soruna çözüm alamayıp kapattığım telefonlarda şu tarihte aramışsınız iptal talebinden vazgeçmişsiniz diyerek cevap veriyorlar şuan yani uzlaşmışız gibi davranış sergiliyorlar muhtemelen arama kayıtlarının hiçbirisini dinlemiyorlar.



J
4 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: hp_anka

Evet gerekli görülürse uzatılır da gerekli görecek bir durum yok ki. Bence tamamen hakimiyetindekilerin beceriksizliği. olumsuz yanıt da alabilirsin Çünkü hakem heyetinde görevli kişilerin çoğu kanun nedir bilmiyor. Abartmıyorum gerçekten bilmiyorlar. Hatta kendimi övmek için söylemiyorum. Bizim buradaki hakem heyeti başkanına kanunları ben hatırlattım birkaç kez
Merhaba

Kurum tarafından şikayetim kapatılmış ve alakasız bir bilgi içermekte yani soruna çözüm alınamadı. Bana türknete başvuru yapılmadan önceki faturalarım hakkında bişeyler yazılmış ama ben bunları zaten ödedim ayrıca türknete geçtikten sonra çıkan 2019 1. ve 2. ay faturalarını da ödedim. Ben bu kurumun ne işe yaradığını anlamış değilim hem türknet şikayetime evet interneti taşımışsınız diye şikayeti kapatıyor hemde burda iptal talebi gelmediğini içeren bir bilgi paylaşılıyor sizce artık ne yapmak gerekli?


Kurum Tarafından Kapatma
Şikâyetiniz işletmeciye yönlendirilmiş olup, işletmeciniz tarafından verilen cevap;

"Sayın ANIL,
İlgi yazınıza istinaden 0005107527 müşteri numarası ile alınan hizmete ilişkin şikayetiniz incelenmiştir.
Yapılan incelemede; 12 Ay Taahhütlü Size Özel ADSLMAX Kampanyası Digital Aile 8 Mbps'e kadar Limitsiz kampanyası ile başvuru sağladığınız görülmüştür.
Şikayetinize konu husus ile ilgili incelemede 09/04/2019 tarihindeki iptal talebinize istinaden ikna birimi tarafından arandığı ve ikna edildiğiniz görülmüştür.
16/04/2019 tarihindeki iptal talebinize istinaden birimi tarafından arandığı ve memnuniyet kapsmaında 25 TL indirim sunularak iptalden vazgeçildiği görülmüştür.
25/04/2019 tarihindeki iptal talebinize istinaden birimi tarafından arandığı ve cayma bedelinine istinaden iptalden vazgeçildiği görülmüştür.
Belirtilen tarihler dışında tarafımız aiptal talebinin iletimediği görülmüş olup, bahse konu hizmetinizin 09/08/2019 tarihinde borcundan dolayı iptal edildiği görülmüştür.
İlgili aboneliğinize ait yansıyan faturaların ödenmemesi ve cayma bedeli faturasının ödenmemesi nedeni ile yasal takip başlatışmıştır.
Yasal takibe aktarılan faturalar ile ilgili detaylı bilgi için İlhan Duman Avukatlık Ortaklığı ile irtibata geçilmesi gerektiğini belirtmek isteriz. İrtibat No: 2122173166
Ek olarak ödenmemiş fatura ile ilgili tarafınıza sms ile bilgi aktarılfığı görülmüştür.
“0005107527 nolu hizmetinize ait 31.12.2018 tarihli faturaniz henuz odenmemistir. (Toplam borcunuz 55,59 TL'dir). Odemenin geciktigi her gun icin tarafiniza gecikme faizi yansidigini hatirlatiriz. Odemenizi 08505421542'den,www.jetfatura.com dan ya da Vodafone Cep Merkezlerimizden gerceklestirebilirsiniz.”
“Hizmetinize ait 2 adet odenmemis faturaniz bulunmaktadir. Faturalarinizin odenmemesi halinde internetinizin kisitlanacagini hatirlatmak isteriz. Hattinizin kisitlanmasi durumunda bir sonraki faturaniza 34.90 TL tutarında hizmet acma bedelinin yansiyacagini önemle hatirlatiriz.Hattinizin kisitlanmamasi icin odemenizi yapmanizi rica ederiz. Odemenizi 08505421542'den,www.jetfatura.com dan ya da Vodafone Cep Merkezlerinden gerceklestirebilirsiniz.”
“Hizmetinize ait odenmemis faturaniz nedeni ile sozlesmeniz 08.08.2019 tarihinde feshedilecek ve iptalden dogan cayma bedeli faturaniza yansitilacaktir. Odemenin fesih sonrasi yapilmasi durumunda internetiniz tekrar acilmayacagindan odemenizi bir an once yapmaniz gerekmektedir. Odemenizi 08505421542'den,www.jetfatura.com dan, Vodafone Cep Merkezlerimizinden ya da yetkili odeme merkezlerinden gerceklestirebilirsiniz”
“Ödenmemiş faturanız sebebi ile internet hizmetiniz 09.08.2019 tarihi itibariyle iptal edilmiştir. 140,28 TL tutarındaki toplam borcunuzu ödeme kanallarımızdan ödeyebilirsiniz...”
Kampanya sözleşmesinde de belirtildiği gibi;
Aboneler, fatura ödemelerini gönderilen faturanın adresine ulaşmasını beklemeksizin yapmakla mükelleftir. Faturası eline ulaşmayan abone, fatura bilgilerini anlaşmalı bankalardan, Vodafone fatura bilgi hattından, Vodafone internet sayfasından ve Vodafone'un belirleyeceği ve usulünce duyuracağı diğer mecralardan öğrenebilir. Bu hükme rağmen (bu kurala rağmen) fatura borcu olan abonelerimize SMS, mektup, canlı arama ile borç hatırlatması müşteri lehine olacak şekilde iyi niyet kapsamında yapılmaktadır. Faturaya yapılacak olan itirazlar ödemeyi durdurmaz. Vodafone’un bu nedenle geciken ödemeye, son ödeme tarihinden itibaren faiz uygulama hakkı saklıdır.
Bilgi talep etmeniz halinde 0850 542 0 542 müşteri hizmetlerimiz ile görüşme sağlayabilirsiniz.
*0850 542 0 542 aramaları bütün operatörler ve sabit hatlar için mevcut tarifeler üzerinden ücretlendirilecektir.
Bilgilerinize sunarız,
Saygılarımızla" şeklindedir.

Tüketici şikâyetleri, Kurumumuz tarafından yapılacak düzenleme ve denetlemelerde dikkate alınmaktadır.

Diğer taraftan, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında yer alan parasal sınırlar içerisinde, tüketici hakem heyetleri ve/veya tüketici mahkemelerine başvuruda bulunabileceği değerlendirilmektedir.

Ayrıca, bürokrasi ve kırtasiyeciliğin azaltılması ile başvuruların ilave yazışmaya ihtiyaç olmaksızın doğrudan ilgili muhatabı tarafından ivedilikle işleme alınarak sonuçlandırılması kapsamında, sonraki tüketici şikâyeti başvurularının tüketici tarafından hizmet alınan işletmecinin internet sitesinde yer alan ve şikâyetler/işletmeci cevaplarının Kurumumuza iletildiği "Tüketici Şikâyetleri" bölümünden yapılması halinde, başvurular daha etkin ve hızlı sonuçlandırılacaktır.

Bilgilerinizi rica ederim.



J
4 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Merhaba,

Belki birilerinin işine yarar diyerek edindiğim son bilgileri yazayım.
Alttaki bilgiler doğrultusunda servis sağlayıcı değişimi onayı alındıktan sonra eski internet servis sağlayıcısı ile olan sözleşmemin fesh edilmiş olması gerekmekteydi, benzer sorunlar yaşayanlar bunlar üzerinden şikayetlerini dile getirebilirler.

Birde şu durum var, ben haklıyım ama hala bana önce öde sonra paranı iade alırsın diyerek çözüm sunan firma tahsilatçıları vb. bu yapılan hatanın sorumlusu neden ben olmak zorundayım neden para ödemek zorundayım. Kısaca hem mağdur ediliyorum bide mağduriyetimi gidermek için para ödemek zorunda bırakılıyorum.

İnternet Servis Sağlayıcısı Değişikliği
*İnternet servis sağlayıcınızı değiştirmek istiyorsanız, yeni hizmet almak istediğiniz şirkete başvuruda bulunmanız gereklidir. Transfer-In (geçiş işlemi) olarak adlandırılan, abonelik iptal ettirmeden başka bir internet servis sağlayıcısna geçme işleminde, internet hizmeti almak istediğiniz şirketin abone olmak için sunduğu yöntemlerden herhangi biriyle başvuruda bulunabilirsiniz.
*Başvuru işleminiz geçmek istediğiniz servis sağlayıcıya göre farklılık gösterir ancak bu şirketler genellikle size kargo ya da herhangi bir şekilde gerekli belgeleri ulaştırır ve imzalatır.
*BTK'nın sesli teyit uygulamasını aşamasını tamamlanır. Teyit alındıktan sonra verici internet servis sağlayıcı şirkete bu durum iletilir. Bu şirketin talebe cevap vermesi için 2 günlük bir süresi vardır. Buradan da onay alındıktan sonra işlem sonuçlanır.
*Nakil işlemi belgelerin tam olması gereklidir. Süre kısıtına uymadığı için BTK tarafından cezai yaptırıma uğraması için ve karşı İnternet Servis Sağlayıcı'nın red cevabu vermemesi için gerekli belgeler eksiksiz şekilde doldurulmalıdır.

Geçiş talebinin işleme alınmayacağı durumlar:
*Abonenin hizmet numarası üstünde açık iş emri var ise( devir, nakil, abonelik iptal)
*Geçiş işlemi başvurusu yapılır sonuçlanmamış ve bu durumdan 3 ay geçmemiş ise.

Tüketici hakları yönetmeliğinde geçen maddeler.
İnternet servis sağlayıcısı değişikliği


MADDE 24 –
(1)
İnternet servis sağlayıcısı değişikliği sürecinde abonenin aldığı hizmette yaşanabilecek kesintinin asgari seviyede olması esas olup bu durumun sağlanması için işletmeciler işbirliği içinde hareket etmek ve gereken her türlü tedbiri almakla yükümlüdür.

(2) Değişiklik süreci, abonenin talebi üzerine abonesi olmak istediği internet servis sağlayıcı tarafından yürütülebilir. Abonenin talebi, imzalı talep formu ya da abonelik sözleşmesinde vereceği onay şeklinde olabilir.

(3) Bu madde kapsamında abone onayının alınması, abonenin yapılan işlemlere dair kabulünü gösteren ispatlanabilir irade beyanı veya belgesinin sağlanması şeklinde yorumlanır.

(4) Kurum, gerekli gördüğü takdirde işletmeci değişikliği esnasında yaşanabilecek kesinti süresi dâhil bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar belirleyebilir.



J
4 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Merhaba,

Tüketici hakem heyeti şikayetimin reddine karar kılmış neden olarak da yeterli delil sunmadığım öne sürülmüş, ayrıca vodafonnet hiç bir şekilde şikayete savunma yapmamış.
Sonuç olarak elimde churn evrakı var ama bunu dikkate almamışlar, ben başka neyle kanıtlayabilirim böyle saçma sapan bir şey olamaz.



J
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Geçen onca zaman sonra yazayım dedim ve anladım ki tüketici hakkı diye bir şey yok böyle konularda sonuç olarak 831tl ödeyerek borcum kapanmış oldu vatana millete hayırlı olsun.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.