Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
507
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Çin, dünyanın ikinci büyük silah üreticisi oldu
Z
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi



Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü’nün (SIPRI)  yayınladığı rapora göre Çin, dünyanın ikinci büyük silah üreticisi oldu. Ülkeye ait dört şirketin dünyanın en büyük 20 silah üreticisi arasına girdiği listeye göre Çin, 54.1 milyar dolarlık toplam satış rakamıyla ABD’nin arkasında ve Rusya’nın ise önünde yerini aldı.



Paylaşılan verilere göre Çin Havacılık Endüstrisi Kurumu (AVIC) yaklaşık 20.1 milyar dolarlık satışla 6. sırada, Kuzey Çin Endüstri Şirketi (NORINCO) 17.2 milyar dolarla 8. sırada, Çin Elektronik Teknolojisi Şirketi (CETC) 12.2 milyar dolarlık satışla 9. sırada yer aldı. Çin Güney Endüstrileri Şirketi ise (CSCG) 4.6 milyar dolarlık satışla listenin 19. sırasında kendine yer buldu.



Ayrıca Bkz.İngiliz Rolls-Royce’dan mini nükleer reaktör hamlesi



Bundan yaklaşık 10 yıl öncesine kadar silah ihtiyacının büyük kısmını Rusya ve Ukrayna’dan sağlayan ülkenin bugün itibariyle ulaştığı rakamlar bir hayli çarpıcı görünüyor. SIPRI’den yapılan açıklamaya göre ülkedeki silah şirketlerinin devlete ait olması veri temini hususunu oldukça zorlaştırıyor. Ulusal güvenlik maksadıyla gizli tutulan veriler göz önünde bulundurulduğunda söz konusu rakamların daha yüksek olma ihtimali de bulunuyor. Yine aynı rapora göre ülkede üretilen 70 ila 80 milyar dolar tutarında mühimmat Çin Halk Kurtuluş Ordusu’na temin ediliyor.





2015 ila 2017 yılları arasını kapsayan raporda, silah satışlarında 1. sırayı alan ABD’nin 226.6 milyar dolar ve 3. sırada yer alan Rusya’nın ise 37.7 milyar dolarlık satış gerçekleştirdiği tespit edilmiş.



İsveç merkezli SIPRI’nin verilerine göre 2018 yılındaysa küresel silah satışlarının 1.8 trilyon dolar seviyesine ulaştığı belirtiliyor. Bu rakamlar ile savunma sanayine harcanan paraların Soğuk Savaş sonundaki düzeylere ulaştığı ifade ediliyor.


 Haberi Portalda Gör

M
4 yıl
Yarbay

Üzücü ve kaygı verici. Peki ama üretilen bunca silah ve son teknoloji harp makineleri ne yenir ne içilir, alındığına göre kullanmak gerekecek. Bütün bu silahları kullanacak olsak dünyada değil insan tek bir yaşam formu bile kalmaz, hatta bir kaç gezegeni bile yok edecek bir güce sahip oluruz. Sahi bu sonu gelmez silah üretimini ile bunca silah kullanılmayacak ise ne olacak?




S
4 yıl
Yarbay

Virüsler için de artık büyük silahlar üretirler.




F
4 yıl
Yüzbaşı

Dünya düzeninde lider Çin olursa bu dünya düzeninde çok garip değişiklikler olur. Çin maalesef çok sesli, yönlü bir yönetim ve düzene sahip değil. Tek niyetleri finansal güç ve kaotik istikrarsızlık üzerinden yeni dengeler oluşturmak değil hakimiyet ve egemenlik planları olan bir yaklaşıma sahipler. EU-US terazisindeki denge gibi bir denge olmayacak dünya lideri olduklarında.




E
4 yıl
Binbaşı

Silah üretimi gerekli bir şey arkadaşlar özellikle bu konudaki teknolojimizi arttırmalıyız eğer bir gün uzak yerlerdeki ziyaretçiler gelirse savunma gücümüz olmalı




K
4 yıl
Binbaşı

Dünyayı yönetenler ile silah üreticileri aynı. Mahalleyi haraca bağlayan serseriler gibi.




U
4 yıl
Yarbay

Amerikadan çaktığı silahları satmıştır




E
4 yıl
Yüzbaşı

BM 5 Daimi Üyesi: ABD, Çin, İngiltere, Rusya, Fransa.
En büyük 5 silah üreticisi: ABD, Çin, İngiltere, Rusya, Fransa.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
4 yıl
Yarbay

öncelikle eğitim ve akabinde mühendislik ve daha sonrasında arge (belki taklit ama olsun daha sonra öncü oluyorlar) çalışmaları ve yatırımları.
inşallah bir gün bizim devletimiz de bu düzeylere ulaşabilir.çin büyük örnek.




E
4 yıl
Binbaşı

yahu cin kendi icinde silah almis. ruslardan lisansladigi silahlarin hepsini cin uretimi diye cakiyor iste. 50 milyarlik anlasma yapmis kendi firmalari ile. iste bu sekilde ilk 20 ye girmis dunya pazarinda.

siyasal islam ve komunizmin ortak noktasi, ne olursa olsun itaat et, otla ...



S
4 yıl
Yüzbaşı

1,8 trilyon dolar silahlanma için harcanılar para. Bu paranın 10'da biri açlık için ayrılsa Dünyada zaten savaş diye bir şey olamzdı.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.