Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
12
Cevap
1434
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Aion’a başladım 7.2
B
4 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Yeni levelling sistemi çok iyi olmuş, dPs meter sayesinde hile ile karşılaşmıyoruz ve de oyunda farm yapilabilecek birsürü slot var. Bir günde 80 level oldum. Bir templar, bir chanter kastım.

Oyunun p2w herhangi bir yanini görmedim.
Bot ile milyonlarca kinah yapmak mumkun gorunuyor.

Her şey tamam ama insanlar nerede? 3.5-4.7 oyuncusu olarak 7.2’yi beğendim. Windiel ve Lediel (sanirim) setim var ama bu set 76 level. Acaba bunun disinda başka PvP ya da PvE seti var mıdır?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ne kadar enteresan birisi oyun P2win var diye veryansın etmiş öteki P2win yok hile kullan bot kur demiş.
Yoruma Git
Yorumun Devamı Turkhes - 4 yıl +3
G
4 yıl
Teğmen

oyunun p2w oldugunu ilerleyen zamanlarda goruceksin surekli tek yemeye basliycaksin ve oyundan soguyacaksin
he su bir gercek oyuna zaman ayirarark bir seyler yapilabiliyor bir arkadasim 12 tane karakter acip 2 pcden surekli narakali yapiyordu full pvp setini tamamlamisti +15 ama issiz olman gerekiyor gunde 12 saat oynuyacaksan alt karakter acip bir sey yapabilirsin ama oda hemen olmuyor 1 seneye yakin suruyor bence vakit kaybi yoksa tek bir karakterle hic bir sey yapamazsin belki pvede iyi bir noktaya gelebilirsin oda zor zaten oyundaki turk klanlarinin falza yardimi dokunmuyor garnizon gorevlerini yaptirmaktan baska aion oldu beyler 2008den beri oynadigim bir oyundu arada sikilirsam 80 levele car kasip siliyorum zaten mmorpg devri kapandi adam akilli oyunda yok zaten gidin silkroad knight metin 2 pvp serverlerde takilin paraniz bolsa bir sey diyemem.

sunuda belirtim aiona her 3 ayda 6 ayda bir patch geliyor setler cop oluyor okadar emek bosa gidiyor 7.5 yamasinda oyunun daha boku cikacak gibi duruyor bence hic bulasma zaten transformlardan bahsetmeye gerek yok cok cop bir sistem olmus





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A92D21C4E -- 13 Ocak 2020; 15:4:6 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Oyunun tam olarak neresi p2w? PvP setini dizebiliyor mu para veren biri?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @LeventNural
G
4 yıl
Teğmen

Oyunda gold pack alinip satiliyorsa yani premium oda yaklasik 60 m para oyun ici zengin basip bunun ticaretini yapiyor sonrada ultimate item alip gerekli yukseltme materyallerini toplayip direk bir ust iteme ulasyor sen emek vererek yaptigin topladigin seyleri adam bir gunde yapiyor gozumle gormuslugumde var en basiti bu yani.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A92D21C4E -- 15 Ocak 2020; 13:24:4 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Matthias9515
B
4 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Bunların tamamı oyunun zor olması ve kullanıcıların oyunu yeterince anlamamış olmasından kaynaklanıyor. İlk olarak şu an oyunda hesap kasmak çok kolay ve 80 levele gelmek sadece 8 saatimi aldı. Biri chanter, oteki templar olmak üzere iki hesap kastım. Chanter hesabımla Lakrum’da yaptığım 1 saatlik farm bana ortalama 19 milyon kinah kazandırıyor. Benim farm yapmaya vaktim yok diyenler, farklı bir hesap açıp günde 3 saat oyun oynadiği taktirde farkli eski bir bilgisayara kurduğu bot ile ayda 900 milyon ekstra kinah kazanabilir. Üstelik botu sadece siz ekran başindayken çaliştiracağiniz için GM geldiğinde banlanma riskiniz de bulunmuyor. Bunun dışında, bir hesapta bulunan 8 adet farklı karakterle etkinliklere katilarak iyi miktarda para yapilabilir. Ben oyunu 4.x versiyonunda oynarken shugoda extended weapons yapma parşomeni çıkmıştı ve bunu 1.2T’ye satmıştım. Garnizonlar ise çok kolaylaşmış, görevlerden ve genesis crystal karsiliğinda + basma taşları satın alınabiliyor. Ben daha hizli ilerlemek istiyorum dersen de 20m kinaha mor + basma taşı brokerde satiliyor. Gold pack ise çok kolay, bir legiona girip rica et. Sonra farmla kastigin itemleri sat ve parasini sana gold pack veren kişiye ver.

Geçmişte bu taktikle GMlere çok selam vermişliğim var, eskiden de insanlar gold pack olmasindan şikayetçiydi. Gold pack’in 50m olduğu gönemlerde 1 ayda 3-4T kinah kasiyoduk.. Aslinda oyun F2P, her şey olmasi gerektiği gibi olmuş.

Ben eskiden templardım, şu an pek vaktim olmadiği için oynayamiyorum ama yeniden başladiğimda chanter’i daha çok sevdim. Exitlag ya da WTFast ile oynadiğinizda çok seri oynayabiliyorsunuz.

Aion kadar güzel MMORPG yok, Gameforge’ye rağmen.. 4.x’de ne manastone’ya ne de item basma taşlarina bir kuruş para vermedim. Hepsi Katalam’daki moblardan çikiyordu. Kale savaşlarinda ise düşmani radarda gösteren botu açıyodum, deli gibi silius mu ne kasiyoduk adini unuttum şimdi (subay itemi alinan şey). 1. olana ekstra ekstra geliyodu. Göz vardi, yine radar açiyoduk AP veren moblara yaklaşinca radar ötüyodu.

Benim templarda extended weapons varken başka kimsede yoktu. Zaten fiziksel karakter oynuyosan elinde extended olucak, gerisi hikaye. Bu oyunda taktik çok, vaktinde shugo etkinliğinde uçup başka shugo alanlarina gitmişliğim bile var :~ (işe yaramiyor 1’den fazla shugo yapamiyorsun) Aion çok geniş ve keşfedilmesi gereken bir evren. Doğrusunu soylemek gerekirse aioninfo üzerindeki online sayisinin bu kadar dusuk olmasina sasirdim. O dönemlerde Angry Birds ve Lethal legionlarinda oynamistim. Şu an ikisini de göremedim. Asmolarda Osmanli var, eskiden Bosphorus vardi. Sanirim oyunun eskisi kalmamis.





Gelelim ekstralara..
Bugün farkettim farm yaparken 4 adet Crit Strike +62 düşürmüşüm (totalde 70 mana taşı düşürmüşüm, farklı farklı setler dizilir bunlarla).
Bunların tanesi brokerde 90m, düşürülenler brokerde satılamıyor ama set dizerken kullanacağım bunları. en azından manastone'ye para vermemiş olacağım..
Dahası. Yine farm yaparken mor renkli Legendary Enchantment Stone düşürdüm. Satın almaya kalksan 25m, yine farmdan beleş düştü.

Transform kağıtları nasıl elde ediliyor bilmiyorum ama haritalarda antin kuntin 30 saniyede kesilen bosslar var. 3'er tane transform düşüyor (mor renkli) idare ediyorum şimdilik.
AP desen lugbug görevinden 130k geldi, sanırım ap kasmak çok kolay.

Kısacası, biraz akıllı oynayınca şimdilik oyun f2p görünüyor. Çok bilmiş gibi konuşmak istemiyorum, gözlemlerim bunlar yanlış olabilir. 4.x'de bıraktım oyunu ve 7.2'ye yeni başladım.
Ben 7.2'yi sevdim, ne yazıkki oyunu oynayan arkadaş grubum oyuna devam etmiyor. Bu nedenle, oynayıp oynamayacağım konusunda emin değilim.
https://ibb.co/DLfGfdJ





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bPW -- 18 Ocak 2020; 14:50:41 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @LeventNural
D
4 yıl
Yarbay

Heves edip uğraşmaya değmez.Aion aionluktan çıkalı çok oldu.
2.7 3.5 4.7 de aldığın zevki bir daha bulamayacaksın artık.



T
4 yıl
Yarbay

Ne kadar enteresan birisi oyun P2win var diye veryansın etmiş öteki P2win yok hile kullan bot kur demiş.
İyi güldürdünüz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
4 yıl
Teğmen

Hocam bende haykırdım ama oyanayan arkadas coktan birakmistir fan boyluk yapamaya gerek yok bence bu oyun boş vakit kaybı senelerini veren biri olarak oynanmaz oyun ölü zaten aiona vereceğim parayla guild wars 2 almak daha mantıklı en azından surekli emek verip yaptigin itemler degismiyor ve oyuncu sayisi aiona gore kat kat fazla aion p2w degil diyip fanboyluk yapanlar bence kendini kandirmasin para vermeden emek verip oynayanda var ama onlarda issiz en son seti yapip +15 basan arkadaslarim var 5 kurus vermeden ama gunde 10-15 saat aion oynananmaz kardesim bu oyunda zaten gunde 2-3 saat oynayarak bir bok yapamazsin heleki tek karakterle baya bir alt karakter acip butun zamanini buna ayirman gerekiyor islevsiz bir oyun oldu eski tadinida vermiyor artik hele hile kullananlarım saymıyorum bile her yer afk materyal kasiyorlar ve gmler buna sesini bile cikarmiyor





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A92D21C4E -- 17 Şubat 2020; 14:57:9 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Turkhes
T
4 yıl
Yarbay

Mmorpg oyunlar birikim üstüne kurulu senin dediğin senaryolar tek başına oynayacaksan geçerli ama legion yada adam akıllı ekip varsa daha az oynayarakta karakter dizersin yada aylık oyuna bi bütçe ayırırsın 100tl mesela event zamanları onla coin alırsın.
P2win de kendi içinde kulvarlara ayrılıyor sonuçta aionda tam anlamıyla P2win yok yani bi knight online değil. P2lost ta olabilir.
Oyun güzel esasında asıl problem GFnin oyunu kaderine terk etmiş olması. Çok hata yaptılar sağdan soldan Türk oyuncuları çekmek için senelerce reklam yaptılar. Türkçe dil desteği geldi sonra da Server açtılar bi anda dil desteğini kaldırıp serverları birleştirdiler. Zubaba zamanı çok adamı sudan sebeplerle banladılar. Zaten şirketin ban politikası çok saçma farklı IP den giriş yapıldı diye ban atıyorlar falan yani sanane mk istediğim yerden girerim VPN yada DNS değişik diye ban atıyorlar. Sırf rankta yükselmek için üst rankında ki adama letterdan yüklü miktarda site aracılığı ile para yollayıp sonrada legiondakilere toplu ticket yollatıp, onu perma banlatan adamlar vardı. Başka oyunda göremessin bunları bok yoluna bi sürü adamın emeğini çöp ettiler.
Son zamanlarda Türk oyuncu kitlesinin private serverlara kayma sebebi bu aslında. Aion 2 muhabbetleri var bakalım NCsoft gene bulur bi yolunu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
4 yıl
Teğmen

Dedigim gibi benim icin aion bitmistir zubabadan sonra ne kadar geri donsemde bir turlu tutunamadim oyuna o eski ortami bulamadim zaten adam akiili turk guildi yok asmoda bir iyi is yapan osmanli var elyosta 1-2 tane vardi tam hatirlamiyorum zaten guild ici yardim sifir degebilirim elyos tarafinda turklerde asmoyu bilmiyorum yargilamamak lazim yeni oyuncu guilde girerse garnizon gorevlerine yardim ediyorlar oda kendi garnizon gorevleri varsa yoksa deli gibi alt car kasiyorlar pve donuyorlar boyle cok oyuncu heves edip 2 gune birakiyor zubabda lethal klanindaydim tokatlamadigimiz adam kalmamaisti sunguruyla ah o eski gunler eski arkadasliklar ortam yok aionda artik zaten painter classi baya op gelene gecene tek atiyor boyle sacmalik gormedim oyunu birakmak icin bir neden daha kisacasi aion son zamanlarini yasiyor elvada aion....


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Turkhes
T
4 yıl
Yarbay

Bende Bosphorus'taydım ortam iyiydi gidiyorduk sağa sola boş kalmıyorduk oyunda. Antriksha zamanıda kaldığımız yerden devam ettik arkadaşlarla ama sonra bi haller oldu. 5.8 'di sanırım Aion tarihinin en p2win faktörünü tavan yaptıran patchi. Millet broker başında karakter diziyordu townda oturarak bizim gibi senelerini vermiş adamlar kabullenemedi bu durumu.
Craft sistemi rezalet olmuş zaten en son girip baktım. Eskiden para kazanmak için insanlar craft yapardı şimdi pvp seti dizmek için mecbur craft yapmanı istiyor oyun. Çöplere servet vermek zorunda kalıyorsun craft yapacam diye. Bot sahiplerini ihya eden bir sistem yapmışlar yani. 7.5'te komple değişecekmiş sistem bakalım, kafama yatarsa devam ederim.




Bu mesajda bahsedilenler: @LeventNural
B
4 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Elyos tarafı ölü olduğu için ve Türkler Asmodae olduğu için oyuna devam etmiyorum ancak oyun daha önce de dediğim gibi F2P olmakta olup P2W tarafları yok denecek kadar azdır. Bu oyuna her zaman P2W diyenler vardı ancak biz farm yaparak ve birden fazla hesapla Shugo gibi etkinliklere katılarak deli paralar yapmıştık. Yani söylendiği kadar P2W değil, sadece biraz taktik ve emek istiyor ve bazı taktikleri herkes bilmiyor. Brooker’de 90 milyon kinaha satılan taşı ben farm ile düşürüyorum. Bir kişi farm yaparak çok iyi mana taşlarini bedavaya getirebiliyor, garnizonlar aşırı kolay, ıvır zıvır eşyalar satarak milyon kinah elde etmek mümkün ancak Aion garip bir oyun, ayrı bir evrendir. Bu oyunu oynuyorsan bir hayatın yoktur. Sene 2020 ve ben bir oyuna hayatımı adayabilecek yaşı çoktan geçtim.. Okulu olan, işi olan, eşi olan insan oyunu değil bu, emekli amcalar için çok güzel bir evren. Hayat kısa, MMORPG’ye ayıracak vakit yok





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bPW -- 2 Mayıs 2020; 3:16:21 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İ
4 yıl
Yarbay

Şu oyunda bir tüy için 20-30 bin TL harcayanları gördüm. Neyse ki sonunda tanıdığım üç arkadaş da tüyü alabildiler. P2Lose da olabilirdi.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.