Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
206
Tıklama
0
Öne Çıkarma
KDE Connect Sağ Tık
F
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Xubuntu'da Thunar Dosya Yöneticiyi kullanıyorum. Bilgisayardan telefona KDE Connect aracılığıyla dosya göndermek üstteki sabit ikondan dosyayı aramak uzun geliyor. Bunun için sağ tık menüye "KDE ile gönder" tarzı bir seçenek ekleyebilir miyim?



R
4 yıl
Onbaşı

aşağıdaki komutlarla indicator-kdeconnect paketini kurmayı deneyin . bu paket thunarın gönder menüsüne kdeconnect için bir seçenek ekliyor . eğer eklenmediyse oturumu kapat aç. bunu sadece thunar menüsünde kullanabilirsin. xfce de masaüstünü thunar yönetmediği için (xfdesktop yönetiyor), gönder kısayolu masaüstünde görünmeyebilir.

sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/indicator-kdeconnect
sudo apt-get update
auso apt-get install indicator-kdeconnect





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi remziaydintrk -- 26 Aralık 2019; 23:48:15 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
4 yıl
Onbaşı

masaüstü için aksiyon ekleyebilirsin. thunar ı açıp düzenle menüsünde özelleştirilmiş eylemleri yapılandırmayı seç. + ya tıkla, açılan alanda komut kısmına aşağıdaki komutu yaz. diğer kısımları istediğin gibi düzenle. görünüm durumları sekmesinden istediğini seç. bu şekilde seçtiğin dosya kdeconnect-send arayüzüne eklenecek. sonra gönder ile cihazını seçip atabilirsin.

kdeconnect-send %F





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi remziaydintrk -- 27 Aralık 2019; 0:1:11 >

F
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Sağolun. Masaüstünde dosya tutmadığım için alttaki eylemi eklemedim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @remziaydintrk
R
4 yıl
Onbaşı

rica ederim. aksiyonu ekleyince dosya yöneticisinin gönder alt menüsü yerine doğrudan içerik menüsünde seçenek çıkıyor. böyle iyi diyorsanız durum ayrı tabii. ayrıca belirteyim dedim.




Bu mesajda bahsedilenler: @feedyourhead.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.