Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 4 misafir
2091
Cevap
337091
Tıklama
22
Öne Çıkarma
Cevap: YURTDIŞI TUR TATİL FIRSATLARI (GÜNCEL) - (35. sayfa)
A
4 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: farukyil92

Benim satın aldığım önceki turda da sadece gündüz turları dahildi, akşam olanlar zaten genelde yemekli gece şeklinde, onu ekstra satın alıyorsunuz.

Yine gündüz turları dahil olan bir paket öneriyorlar, daha önce satın aldığım turun neredeyse aynısı. Asıl problem, müşteri temsilcisi Thy nin fiyatları her zaman daha pahalı o yüzden 1000 tl fark ödemeniz gerekiyor diyor fakat yeni turdaki uçak bileti gidiş-dönüş 900 lira zaten ki tur çok daha ucuza alıyordur.

Siz iptal ettiniz mi?

Alıntıları Göster
Orası farklı bir memnuniyetsizlik sebebi zaten, turu satın alırken tüm ekstra turlar dahil olarak satın almıştım, hatta gönderdikleri sözleşmede turların hepsinin altında tek tek **Fiyata Dahildir** yazıyor, 2 gün sonra içeriğini değiştirdiler bende doğrulama istedim tüm turlar için onu da sağlayamadılar.

Ondan haber beklerken şimdi bide bu çıktı. Henüz iptal etmedim ama bu gidişle edeceğim aradaki farkla kendim uçak bileti alıp gezerim onlara para verene kadar. Bir daha da tatilbudur'un dahil olduğu bir organizasyona dahil olacağımı hiç sanmıyorum (Turu tatilsepetinden almıştım aslında ama asıl operatör tatilbudur'muş problem direkt onlardan kaynaklanıyor.)



A
4 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: zippeople

13 Temmuz’da ben de atlasglobal ile belgrat uçuşlu Orta Avrupa turu aldım tatilsepetinden. Aradım hem tatil sepetini hem tatilbuduru. Herhangi bir iptalin olmadığını söylediler.

Alıntıları Göster
Bence tekrar sorgulayın, şubat sonrası için tümünü iptal etmişler ben arayıp sordum bu benim turuma özel mi diye, hatta konuyla ilgili tatilbudur'dan ve atlasglobalden gelen yazılı açıklamayı benimle paylaşmalarını istedim. Tüm turların iptal olduğunu, hatta atlasglobalin sitesinden o tarihlere artık uçuş vermediğini kontrol edebileceğimi söylediler. Şu an baktım gerçekten atlasglb avrupa uçuşlarını sistemde kapatmış.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
4 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: alperrTR

Bence tekrar sorgulayın, şubat sonrası için tümünü iptal etmişler ben arayıp sordum bu benim turuma özel mi diye, hatta konuyla ilgili tatilbudur'dan ve atlasglobalden gelen yazılı açıklamayı benimle paylaşmalarını istedim. Tüm turların iptal olduğunu, hatta atlasglobalin sitesinden o tarihlere artık uçuş vermediğini kontrol edebileceğimi söylediler. Şu an baktım gerçekten atlasglb avrupa uçuşlarını sistemde kapatmış.

Alıntıları Göster
Bana iptal yok dediler ama ben de müşteri temsilcisinin yeterli Bilgi sahibi olduğuna pek inanmadım. İptal var deseler belki bu süreçte daha uygun tur bulacam. Müşteri memnuniyeti sağlamazlarsa şikayetvar a yazalım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
4 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: zippeople

Bana iptal yok dediler ama ben de müşteri temsilcisinin yeterli Bilgi sahibi olduğuna pek inanmadım. İptal var deseler belki bu süreçte daha uygun tur bulacam. Müşteri memnuniyeti sağlamazlarsa şikayetvar a yazalım

Alıntıları Göster
Tatilbudur sitesindeki atlas jet ile olan tüm tur paketleri satıştan kaldırılmış. Sizin turunuz temmuzda olduğu için daha uzun bir süre var. Bir kaç ay kala iptal edildiğini söylerler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
4 yıl
Yarbay

annem ve babam için italya turu arıyorum ocak ayı(9şubata kadar vizeleri var) içerisinde. tavsiyesi olan var mı?

tatil.com da 400€ + ekstra turla 250€ civarı fiyatları.

hangi turu tercih etmek mantıklı olur?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_capkan -- 22 Aralık 2019; 22:18:8 >

F
4 yıl
Yüzbaşı

Thy ayarlayacaklarina pegasus ayarlasinlar fark almadan cok mu zor.isi yokusa suruyorlar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @alperrTR
H
4 yıl
Yarbay

Benelux turu 2 kişi 7 günlük turda kişisel harcamalar ortalama ne kadar tutar?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
C
4 yıl
Yarbay

https://forum.donanimhaber.com/cildirmamak-isten-degil--141342983

reserve edene göbeğim çatladı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
4 yıl
Teğmen

Merhaba arkadaşlar,

6-13 Aralık tarihleri arasındaki Bologna gidiş-dönüşlü İstya Turun düzenlediği İtalya Turuna katıldım.
Burada uzun uzun tur programını vermek yerine ilgilenenler için linkini bırakıyorum.https://www.istyatur.com/tr/detay/promo-italya-turu-pegasus-havayollari-ile-7-gece-5134/ Buu linke tıklayarak programı görebilirsiniz. Bizim tur programı da hemen hemen aynısıydı. Tur Ücreti olarak 199 Euro ödedim.Ekstra Turların hepsine de indirimli olarak 185 Euro ödedim.

Roma İkonları & Vatikan & Castel Gondolfo & Nemi & Outlet Turu (55 €) + Napoli & Pompei Turu (80 €) + Floransa Rönesans ve Orta Çağ turu (25 €) + Baştan Başa Toscana Turu (90 €) + Venedik Şaheserleri ve Gondol Turu (45 €) + Milano ve Verona turu (75 €)

Roma'da Hotel Aurora Garden'da, Floransa'da Montecatini Bölgesinde otel Casa Rossa Resort'da, Venedikte ise Treviso Bölgesinde olan Al Fogher Otel'de kaldık. Otellerde wifi vardı fakat Venedikteki otel haricinde odalarda çekim kalitesi katına göre değişkenlik gösteriyordu. Roma ve Venedik'teki otel gerek kahvaltısı gerek lokasyonu itibariyle oldukça iyiydi. Yaklaşık 100 metre kadar yakınlarında güzel bir market bulunuyordu. Floransa'daki otel ise bu iki otele göre oldukça zayıftı ama genede kalınmayacak bir yer değildi. Kahvaltısı sadece tatlı turta ve kahve'den oluştuğu için bizim damak tadımıza çok hitap etmiyordu. Diğer iki otelin özellikle Venedik'teki otelin kahvaltısı açık büfe ve iyiydi.

İlk gün uçak biraz rötarlı kalktığı ve gümrük sırası çok olduğu için yaklaşık 14 gibi toplanabildik. Hava hafiften yağmurlu olduğu ve yaklaşık 2 saat geciktiğimiz için Bologna Turunu Venedik'e giderken yapacağımızı söyledi ve Roma'ya doğru yola çıktık. Saat 19 gibi de otele yerleştik.

Tur genel olarak çok keyifliydi. Verdiğimiz ücretle kıyaslanınca aldığımız hizmet kat kat fazlasıydı. Eğer kendimiz gezse idik bu fiyata bu kadar yer gezemezdik. Tabi asıl soru şu bu turları almaya gerek var mı? Bu konu oldukça subjektif bir konu herkesin görmek istediği yer İtalya'da farklı bu turların hepsi de İtalya'nın mutlaka görülmesi gereken yerlerine götürüyor...

Ertesi gün düzenlenen Roma'daki Turu almanıza bence gerek yok. Biz Castel Gondolfo ve Outlete gitmedik. Bence Castel Gondolfo görülmesi gereken bir yerdi ama bu turu bir günde nasıl tamamlıyorlar bilemiyorum. Yemek molası bile vermeden sabah 8 de çıkıp akşam 8 de otele döndük... Nemi Köyü bizdeki Şirince benzeri bir yer otantik bir köy görmeseniz de olur diyeceğim bir yer. Oraya gidiş geliş yaklaşık 3 4 saat kaybetmek yerine Roma'da Vatikan'da daha fazla vakit geçirmek belki bir müzeye gitmek daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum...

Napoli ve Pompei turu gerçekten güzel bir turdu ancak burada da zaman mefhumu giriyor işin içerisine Sabah 8'de yola çıkıp akşam 9 gibi otele dönebildik. Yolda trafik sıkışıklığı mevcut ve yaklaşık 5 6 saat yolculukta geçiyor. Bu tur fiyatına göre ucuz diyebileceğim bir tur. İlk önce Pompei'ye gittik oranın yerel bir rehberi ve bizim rehberimiz birlikte kulaklık üzerinden anlatılanları dinleyerek Pompeinin büyük bir kısmını gezdik. Orada set menü şeklinde isteyen arkadaşlar yemek yediler. Daha sonra Napoli'ye vardık. Napoli'de rehber yaklaşık 15 20 dakikalık bir anlatımdan sonra bize yaklaşık 1 saat 15 dakika bir zaman verdi. Bu süre zarfında kendimiz gezdik. Ancak bu süre inanılmaz yetersiz bir süre. Sonuç olarak biz Napoli'yi değil Napoli bizi görmüş oldu. Bence bu tura mutlaka sabah 6 7 gibi çıkmak gerekiyor. Turla yada kendi başımıza Pompei görülmeli diyorum.

Bir sonraki gün Roma'dan Floransa'ya gidip Floransa Turuna katıldık. Bu tur alınabilir diye düşünüyorum ancak alınmazsa da çok farketmeyebilir. Floransa'da yaşayan bir rehberle birlikte yaklaşık 1-2 saat belli başlı yerlerini gezdik. Oraların hikayelerini dinledik. Daha sonrasında yaklaşık 4 saatlik bir serbest zamanda kendimiz gezdik. Floransa gerçekten çok güzel bir şehir her yerinde tarihi bir yapı var. Eğer vaktim olsaydı Katedralin kubbesine çıkmak isterdim ancak çıkıp inmek yaklaşık 3 saat sürdüğü için teşebbüste bulunmadım. Bir sürü gezilecek yer var ve ancak gözucuyla gezilebiliyor burada da...

Ertesi gün Baştanbaşa Toscana Turuna katıldık. Bu turda önce Pisa kulesinin bulunduğu Mucizeler Meydanına, San Gimignano ya ve Siena'ya gittik. Eğer kendi başımıza gezseydik bu kadar yer gezebilirmiydik emin değilim. İtalya deyince neredeyse büyük bir çoğunluğun aklına gelen Pisa kulesini görmeden olmaz diye düşünüyorum. Yeri gelmişken eğer İtalya'dan hediyelik eşya almayı düşünüyorsanız burası bizim İtalya'daki gezdiğimiz yerler arasında en ucuz yer. Hatta buranın dışında hediyelik eşya almanıza gerek yok bile diyebilirim. San Gimignano da görülesi hoş bir yer burada yediğim Enginarlı Pizza ve Dondurma İtalya gezimde yediğim en güzel şeylerdi. Mutlaka tavsiye ediyorum. Daha sonra Siena ya gittik burası da hoş bir yer at yarışları ile ünlü bir meydanı var. İlk Barok Kilise falan var görülebilir bir yer. Greve in Chianti ye ise tur programında olmasına rağmen götürmedi nasıl bir yer görülmesi gerekir mi bilmiyorum ama götürseydi de zaman yetermiydi emin değilim. Eğer Tura katılmayacaksanız Pisa ve San Gimignano ya kendiniz gidin derim...

Bir Sonraki gün Venedik'e gittik. Giderken yol üzerinde Bologna ya uğradık ve burayı gezdik. Burası güzel bir yer. Rehberimiz bize yaklaşık yarım saatlik yürüyüş boyunca burayı anlattı ve 1 buçuk saat kadar bir süre verdi. Buradan peynir alınabiliyor. İtalya demek parmesan demek burası da onun iyisinin bulunduğu bir yermiş. Daha sonra Venedik'e doğru yola çıktık. Venedik'te bir yerde araçtan inip shuttle a Venedik'e köprüden geçip girdik. Oradan vaporetto denilen bizdeki vapur tarzı bir botla Venedik Dükler Sarayının bulunduğu yere geçtik. Rehberimiz yol boyu bize burası ile ilgili anlatımlarda bulundu. Vapurdan inip belli başlı yerlerini anlatarak gezdirdi ve Gondol Turu sonrası yaklaşık 3 saat kadar bir serbest zaman verdi. Venedik'e gidilmesi gerekir bence turla birlikte gidilmesi gerekir. Eğer zamanımız olsa idi Murano ve Burano adasını veya Dükler sarayını gezebilirdik zamansızlıktan sadece tarihi binaların çevrelerini dolaştık ve 3 saat de göz açıp kapayıncaya kadar geçti. Rehberimiz en çok vakit geçirilmemesi konusunda burada uyarıda bulundu. Eğer vaktinde vapura binilmezse kendiniz gelmeniz gerekir o da oldukça pahalı olur dedi. Kimse de kalmadı tabi :) Saat 19.30 gibi Otele geldik. Bu geldiğimiz otel İtalya'da kaldığımız en iyi oteldi.

Ertesi gün Verona ve Milano turuna katıldık. Bu tur bence gereksiz bir tur çünkü yaklaşık 8 saatimiz git gel otobüs yolculuğu ile geçti bunun yerine gitmeden alternatif bir plan yapmak gerekir belki Slovenya Ljubljana turu yapılabilir ama katedilen yola karşılık gezilen süre gezmek için oldukça yetersiz. Gittiğimiz düşünürsek Verona ve Milano da gezilip görülmesi gereken yerler. Gittiğimiz yerler arasında en pahalı şehir de Milano diyebilirim.

Son gün yol üzerinde hızlı bir şekilde Ferrara ya uğradık. Kalesini meydanını falan dolaşıp havaalanına geçtik ve İtalya Turu bitti...

Kısa kısa aklımda kalanları paylaşayım. İtalya yemek yemek için pahalı bir yer. Eğer masaya oturuyorsanız yaklaşık 2 euro oturma parası veriyorsunuz. Bunun yerine her gittiğiniz yerdeki marketlerden veya parça pizza satan yerlerden 2 3 euroya parça pizza almanızı tavsiye ederim. Mutlaka yemenizi önereceğim San Gimignano daki Dondurma ve Enginarlı Pizza, birde Floransa'daki Tiramisu... Tabi bunların hepsini elinize alıp çıkıyorsunuz :)

Hediyelik anahtarlık, magnet, çanta kupa vb. şeyleri ise Pisa kulesinin oradan almanızı tavsiye ederim. Örnek vermek gerekirse benim Roma'dan 1 Euroya Floransa'dan pazarlıkla 1,5 Euro ya aldığım anahtarlıkların hemen hemen aynıları 3'ü 1 Euro ya Pisa kulesinin orada satılıyordu...

Peynir ve Makarna alışverişinizi marketten yapmanız oldukça mantıklı olacaktır. Özellikle Roma'daki Elite market ve Venedik'te kaldığımız otelin yanındaki Panorama markette envai çeşit ürün bulabilirsiniz... San Gimignano dan İtalyanın meşhur kienzi şaraplarından alabilirsiniz.. Roma'daki Elite markette Balantine's 70'lik Viski 8 Euroydu ama biz son gün saat 9 da gelince market kapandığı için alamadık. Her markette fiyatı 6 ile 10 euro arasında 70'lik viskiler mevcut bunları da değerlendirebilirsiniz. Son olarak ben almadım ama bazı arkadaşlar Floransa'da yaklaşık 30 35 Euro arası Skechers ayakkabılar aldılar. Oradaki gezi esnasında gözünüze çarparsa alabilirsiniz...

Toparlarsam Floransa ve Venedik Turlarına katılın derim... Pompei ve Toscana turlarına ben olsam katılırdım derim. Diğerlerine katılmanıza gerek yok kendiniz de gezebilirsiniz... Özellikle Milano turu yolda geçirilen zamana yazık...

Bu turu bence Roma'dan başlatıp Milano'da bitirmeleri en akıllıca sistem olurmuş. Son derece yoğun bir programdı. Tur boyunca hiç yağmura ve kara yakalanmadık. Pompeiye biz gittiğimizde yağmur dinmişti. Milanoya giderken yolda kar yağdığını gördük ama üstümüze hiç kar yağmadı. Gidebileceğimiz en uygun fiyata çok güzel bir zamanda gitmiş olduk. Bu turu yazın yapmak bence çok daha kötü olur hem kalabalık hem sıcak iyice bunaltır diye düşünüyorum... Bir daha gidecek olsam gene Kasım Aralık aylarını tercih ederim...

Yazı biraz uzun oldu ilgilenen arkadaşların inşallah kafalarındaki soru işaretlerini yanıtlayabilmişimdir...

Not : Yazıyı bitirdikten sonra farkettim konuyu açan arkadaşa teşekkür etmek aklımdaydı ancak yazı sırasında atlamışım... Buradan kendisine İtalya turuna vesile olduğu için çok teşekkür ederim... @ycakir

Birde aklımdayken ekliyeyim İtalya'da kahve içilir arkadaşlar... Bizdeki gibi tuvalet mantığı yok İtalya'da bunun yerine barlara girip tuvaleti kullanıp 1-2 euroya bir kahve içip çıkıyorsunuz... Önemsiz bir ayrıntı gibi görünebilir ama İtalya'ya yolunuz düşerse aklınızda bulunmasında fayda var :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pardayyan -- 25 Aralık 2019; 21:50:13 >
Bu mesaja 4 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ycakir
O
4 yıl
Yüzbaşı

Çok teşekkürler. Çok faydalı ve dolu dolu bir anlatım olmuş.

Not: Bu turun 25 Şubat - 3 Mart tarihleri arasında olanından devretmek isteyenler olursa ben talibim. Biz zaten almıştık ama bir başka arkadaş çift için bakıyoruz.




Bu mesajda bahsedilenler: @Pardayyan
İ
4 yıl
Teğmen

Arkadaşlar 26 temmuz sonrası balayı için yurt dışı tur düşünüyorum ve bütçem 5 bin civarında balkanlardı ancak ben bütçemi biraz daha zorlayıp 8 bine kadar (vize dahil) paris veya italya turlarına bakıyorum ancak korkuyorum vize başvurum reddedilir mi diye şuan 2 mizde öğrenciyiz ve haziranda biticek öğrenciliğimiz reddedilme ihtimali var mı bi yardımcı olur musunuz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
4 yıl
Moderatör

Selamlar,

bende 8-10 kişilik bir grupla ankara çıkışlı -vizesiz- balkanlar turu bakıyorum,

önerisi ve/veya tavsiyesi olanlar var mı acaba?



E
4 yıl
Binbaşı

Son zamanlarda gördüğüm tüm konulardaki en açıklayıcı , bilgilendirici msj di mesajınız. Teşekkürler paylaşım için .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Pardayyan
T
4 yıl
Teğmen

Teşekkürler gerçekten, gezdiğim dönemlere ilgili not tutmadığıma yanarım hep, gayet güzel bir açıklama olmuş, Roma ve Milano'ya görme şansım oldu, özel bir neden yoksa ekstra yol yapıp Milano'ya gidilmez bence de... Ek olarak gidilecek döneme göre özellikle yaz ise, müze gezmeleri dışındaki Roma'da yapılacak gezileri akşam yapmanızı tavsiye ederim, kalabalık turlardan kurtulursunuz en azından ayrıca gece çok daha görkemli çoğu yer diye düşünüyorum..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Pardayyan
K
4 yıl
Yüzbaşı

Yazın Temmuz ya da Ağustos farketmez 5-6 günlük Avrupa turu arıyorum lokasyon önemli değil, Balkanlar olmasın yeter. Yardımcı olabilecek var mı?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İ
4 yıl
Teğmen

Yardımcı olabilecek



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ihsanturkk
P
4 yıl
Yüzbaşı

Yürek yemiş olmalısın isterse 20 bin lira maaşın olsun vizenin red ihtimali hep var. Tavsiyem vizesiz veya kapıda vize olan yerlere gitmeniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ihsanturkk
A
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ihsanturkk

Arkadaşlar 26 temmuz sonrası balayı için yurt dışı tur düşünüyorum ve bütçem 5 bin civarında balkanlardı ancak ben bütçemi biraz daha zorlayıp 8 bine kadar (vize dahil) paris veya italya turlarına bakıyorum ancak korkuyorum vize başvurum reddedilir mi diye şuan 2 mizde öğrenciyiz ve haziranda biticek öğrenciliğimiz reddedilme ihtimali var mı bi yardımcı olur musunuz
Haziran'da öğrenciliğiniz bitecek ve Temmuz'da balayına mı gideceksiniz


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
4 yıl
Teğmen

İ
4 yıl
Teğmen

Vize red olduğu zaman ücret iadesi yapıcaklarmış o yüzden almayı düşünüyorum 2 ay içerisinde vize sonuçlanır dediler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @PuzzleMaker