Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
35
Cevap
2011
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Bu saatten sonra makine alınır mı ? (2. sayfa)
S
4 yıl
Yarbay

Konu açılanı epey bir zaman geçmiş ama ilk çıktığından beri Galaxy S8 kullanan ve bu işten profesyonel para kazanan birisi olarak yorum atayım dedim. Normalde yazılım, tasarım desteği verdiğim müşterilerime, müşterilerimin talebi üzerine çekim yapmaya başladım. Döneminde en iyi kameraya sahip telefonlarından birisi S8'di. Ki hala daha piyasada iyilerden sayılır. Epey bir interview hatta kurum tanıtım filminde kullandım. Sosyal medya ve hatta youtube için gayet yeterli kalitesi var. Daha sonra daha sağlam stabilizasyon adına yaklaşık 1000TL'lik dji osmo gimbal aldım. O da çok daha smooth hareketli videolar çekmemi sağladı. Zira ne kadar dikkatte edilse rahatsız edici titremeler, yürümeler belli oluyor. Dijital ortamda belli bir yere kadar stabilize edilebiliyor ama onda da nispeten artifaktlar ortaya çıkabiliyor. Yani hareketli çekim için gimbal şart, gerisi işkence.

Dezavantajı ise, hala büyük bir kesim çekime telefonla gittiğinizde verdikleri paraya kaliteli hizmet alamayacakları izlenimine kapılıyorlar. Ya çalışmak istemeyebiliyorlar ya da fiyat kırıyorlar haliyle. Şimdi peki haklılar mı? Şöyle ki İnanın S8 çoğu 5-10bin aralığındaki makineden çok daha hızlı ve iyi çekim yapabiliyor doğru kullanılırsa. Çoğu profesyonel makinada telefondaki gibi autofocus yok. Manuel fokuslama ile çok sıkıntılı sonuçlar doğurabiliyorlar. Çoğu makinası olanın adam gibi gimbali yok. Çünkü telefon gimbali 1000TL iken makine gimbali 5000TL. Yine manuel iso expolara girildiğinde işi bilmeyen biri prof görüneceğim derken telefonun auto expo ve isosuna göre çok berbat bir sonuç çıkartabiliyorlar. Bu gibi sebeplerden ötürü.

Peki prof makinelerin hiç mi avantajı yok. Elbette var. Öncelikle hangi telefon olursa olsun, son çıkanlar da dahil gerçekten düşük ışıkta kocaman lensli normal makineler ile kapışma şansı yok. S8'in hiç yok. Yapma o çekimi daha iyi, sonra canın sıkılacağına. Sabit fotoğraflarda da yine aynı şekilde belirgin daha iyiler. Onun dışında ise daha iyi sonuç için işi biliyor olmak gerekli. Ve biraz daha masrafı gözden çıkarmak gerekli diye düşünüyorum. Bir kere hareketli video çekimine girilecekse gimbal alınacak. Bunu sırf ben söylemiyorum. Farklı lensleriniz hatta belki efektli lensleriniz hazır olacak. Interview ise harici mic hazır olacak. Ve mümkünse 1-2 ışık aynası ve en az 3 ışığınız hazır olacak. Sonrasında düzgün renk paleti ayarlamasıyla holywood'u kesinlikle aratmayacak kalitede sonuçlar alabiliyorsunuz. Youtube da tutları da var.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
4 yıl
Binbaşı

Aynen katılıyorum ekleme olarak osmo pocket gibi alternatiflere de şans verilebilir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Spider_hip
J
4 yıl
Yüzbaşı

Katılmıyorum maalesef. Her ne kadar son zamanlarda çıkan telefonların kameraları iyi olsa da sadece hızlı tüketime cevap verir. İşe fotoğraf yönünden bakarsak: Sadece "hadi fotoğraf çekeyim hemen instagram'a atayım" dersek telefonda da makinede de bir fark göremeyiz. Fakat profesyonel bir iş için gerekli olan renk bilgisi, alan derinliği, piksel kalitesi, sensör kalitesi ve şu an aklıma dahi gelmeyen onlarca konuda fark var. Şu anki teknolojiyle yarım santimlik sensörle koca sensörü karşılaştırmak imkansız malesef.

Video konusunda ise profesyonel makinelerin sabitleyici, filtre, farklı lenslerle çalışma zorunluluğu gibi bir çok ihtiyacına karşın o işleri yapabilmenin başka bir mümkünatı yok maalesef.

+Olarak kendim Osmo Pocket sahibiyim. Alan derinliği olmayan bir aletle sadece youtube'a içerik çıkarılabilir maalesef. Ki her ne olursa olsun sensör farkı çok daha ortada. Aynasız bir makineyle çekilen 1080p görüntü bile 4K çekilen Osmo Pocket videosundan daha fazla estetik sunuyor. Sadece çözünürlük yükseliyor, fakat renk alan derinliği gibi konularda kayıplar çok büyüyor boyutlar küçüldükçe.



S
4 yıl
Çavuş

Hocam bilmiyorum ironi mi yaptınız yoksa ciddi misiniz ama, S8 nasıl oluyor da 5-10K aralğındaki profesyonel bir fotoğraf makinesinden daha hızlı çekim yapıp daha iyi AF özelliğine sahip oluyor? Çünkü şu söylediğiniz şeyin gerçekten hiç bir mantığı yok o yüzden soruyorum. 4K çekebiliyor musun? RAW çekebiliyor musun? LOG video çıktısına sahip mi? Teknolojiden anlamayan birisi çıksa şu yorumunuzu okuduktan sonra ''Salak mıyım lan ben makine alıyorum'' der. İşi bilmeyen adama 150K lık makine de versen o makine işe yaramaz. En pahalı daktiloyu alan oscarlık senaryo yazmıyor sonuçta :)
Ama işi bilen adamın elinde de S8 canavara dönüşür. Ama tekrar söylüyorum, yorumunuza göre makinelerin tek avantajı gece çekiminde lens konusunda ileride olmaları. Kesinlikle katılmıyorum buna. Bir kere kocaman bir sensör farkı var. Telefonunuzda çektiğiniz bir fotoğrafı baskı almak isteyin, veya JPEG olarak aldığınız fotoğrafı LR de bi düzenleyin. O zaman noise'ların nasıl arttığını göreceksiniz. İş sadece gece performansı olsa kimse Sony a7RIV gibi makinelere 20-25 bin lira baymaz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Spider_hip
S
4 yıl
Yarbay

İroni yapmadım. Bunu söyleyen sadece ben değilim. Bu işin profesyonelleri de aynı şeyleri söylüyor. S8 yine eskidi, zayıf yanları çok. Ama Iphone 11 şu anda piyasanın en iyi kamera çekim kalitesine sahip telefonlarından bir tanesi ve 7500$'lık (50-55bin TL'lik) pro kameralara bile çok yakın başarılı sonuçlar verebildiği durumlar çok. Bunun altında yatan sır ise computational photography. İngilizceniz varsa, elinde 7500$'lık kamerayı tutan pro bunun nasıl mümkün olduğunu, side by side foto video karşılaştırmalarını yayınlıyor.
Hangisinin iphone'dan hangisinin pro makinadan çıktığını anlamak gerçekten çoğu zaman zor olabiliyor. Buyurun.
https://www.youtube.com/watch?v=6irorkXCLyw&feature=youtu.be

4K'ya gelirsek. Siz de zaten biliyorsunuzdur 4K 8K 16K olması bir şeyin daha kaliteli çekim yaptığını göstermez ki iphone larda 4K da var zaten. Şu video da çok önemli. Pro kamera Fuji XT-3 ile Iphone karşılaştırması hem de karanlık çekim var. Iphone'un başarısı şaşırtıcı derecede iyi denebilir.https://www.youtube.com/watch?time_continue=57&v=7siRSWcdmKY

Diğer yandan işi bilmeyen ama elinde pro makinaları olan insanlar ülkemizde çok. Maalesef 3 sayfa bile manuel okumayan insanlarız. Ama o kameraları gerçek anlamda başarılı kullanamabilmek için sayfalarca kitaplar var. Işığı iyi anlamak için sayfalarca, interviewlar için sayfalarca, lensler için sayfalarca farklı farklı kitaplar var, eğitimler var, çoğu kameranın kendi özelliklerini bile anlatan saatlerce eğitimler var. Bizde kim doğru düzgün bunlara giriyor, çok azdır.

Benim başıma geldiği için söylüyorum. Büyük bir kurumda yaklaşık 20 binlik kamera ile çekim yaptılar. Onların sonuçları beğenilmedi, ben gittim S8 ile çekim yaptım beğenildi. Ha S8'in elbette kusurları çok, yani bir iphone 11 değil.

Yine video çekimler için konuşuyorum. Pro kamerada gimbal olmadan yapılan video çekimlerde kaliteli sonuçlar almak çok zor. Yani kendi stabilatörü olsa bile bir yere kadar. Diğer yandan telefonda bir de gimbal varsa yine video da gimbalsiz bir pro kameraya göre çok daha avantajlısınız.

Ha peki bu durum iyi mi normal mi tartışılır. Yani bir kere herkes ister istemez kabul ediyor ki fotoğrafçılığı öldürdü. Daha pro video çekimlerini öldürebilecek düzeyde değil ama ona da yaklaştı. Eskiden misal doğru ışık için sabahtan akşama galata önünde tripodda makineyle beklerlerdi. İnanın çoğu telefon, 3-4 dk içinde o tüm gün beklenen pro kameradan göreceli daha iyi sonucu verebiliyor. Sonra bin kişiye sorun hangisi kamera hangisi telefon diye çorba olur.

Bunlara rağmen muhtemelen önümüzdeki ay falan Fuji XT-3'ü almayı düşünüyorum. Ama yalan değil yani biraz da ye kürküm için alacağım. Yani aynı fiyattaki Iphone 11 neredeyse göreceli daha başarılı. Bir kere sonradan bilgisayarda işleme yapmaya bile gerek bırakmayabiliyor. Her şeyi üzerinden posta hazır hale getirip zaman kazanabiliyorsunuz. Normalde mümkün olmamalı ama işte birinde kapitalizm sayesinde yükselen computational photography var. Her sene çıkan telefonlar yüz binlerce satıyor ama pro kameralar öyle mi? O yüzden telefonlar için sürekli yazılım argesi yapılıyor. Pro kameralar ise senelerdir üvey evlat muamelesi görüyor yazılım konusunda. Hele son 5-10 senedir dünya genelinde kamera satışları telefonlarında etkisiyle çok düştü. Kazanç düşünce, argede azalıyor. Maalesef durum bu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider_hip -- 5 Temmuz 2020; 9:39:31 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SmachingCube
A
4 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşın söylediği sadece şu açıdan doğru fotoğrafları instagrama atıyorsanız zaten 2 megapiksele düşüyor. Bu düzeyde down-scaling de fark etmez tabi.

Ama dslr ile fark yok demek bunun için abartı. Eğer görüntüleri sadece telefon ekranından bakarsanız ya da laptop ekranından fark anlaşılmayabilir.

Bu arada gimball video işinde çok önemli. Bizde çok yaygınlaşmadı henüz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
4 yıl
Çavuş

Hocam anlamıyorsunuz. Bir telefon hiç bir zaman bir fotoğraf makinesi ile yarışamaz. Bir kere ortada bir sensör boyutu var. Bir fotoğraf makinesinin sensörü telefon ekranının yarısı kadar. Gimballı telefon ile gimbalsız kamerayı niye karşılaştırıyorsunuz anlamadım. Kaldı ki Fujifilm XT-3 den bahsettiniz. Size şunu bırakayım o zaman. Şu IBIS performansı bir çok gimbala taş çıkaracak nitelikte.
https://www.youtube.com/watch?v=28VHgM_HdYY&feature=emb_logo
Gimbal çok ayrı bir olay. Onu karıştırmayın. Karıştırıyorsanız da telefona gimbal verip makineye vermemezlik etmeyin. Madem karşılaştırıyorsunuz adil olsun. 1000 kişiye fotoğrafı telefon ekranından gösterirseniz kafalar karışır. Ama bir de telefonda çektiğiniz fotoğrafı televizyonunuzda açıp biraz zoom in yapın. O zaman neden bir telefonun fotoğraf makinesinin yanına yaklaşamayacağını görürsünüz. Kaldı ki bahsettiğiniz video ve fotoğraf kalitesi telefonda çok yüzeysel. Diyafram yok, iso vasat, enstantane yine öyle. Zoom teknolojisi getirdik bakın 30x zoom diyor telefon üreticileri, ama optik zoom değil. Dijital zoom. 30x de neye zoom yapmıştım diye düşünüyorsunuz öyle bozuluyor görüntü. Ama parktasın çocukların hoplayıp zıplıyor, çıkar telefonunu çek. Bunun için kimse git 30-40 bin lira ver FF bir makine al demiyor. Ar-ge ye gelince. Eskiden kimse telefonunu çıkarıp kızının oğlunun, veya ayda yılda gittiği bir gölün derenin fotoğrafını çekemiyordu. Ya gördüğüyle kalıyordu ya da biraz ilgiliyse filmli fotoğraf makinesi alıyordu. Şu anda böyle bir durum söz konusu değil. 2000 liraya telefon alıyorsun ve o anı tek tıkla kaydedebiliyorsun. Bir çok kullanıcının raw, log derdi yok. Çekeyim telefonumda dursun diyor. Fotoğraf makineleri daha çok ilgisi olanlara hitap ediyor artık. Bu yüzden çok normal fotoğraf makinesi satışlarının düşmesi. Satışların düşmesi telefonların makinelerden daha iyi olduğunu göstermez. Kullanmadığınız için bilmiyor olabilirsiniz ama fotoğraf makineleri de oldukça sık şekilde güncelleme alıyorlar. Bilgisayar işlemine gelince. Lr size sadece pozlama, açık alan, gölgeler vs vs şeyleri düzeltmeniz için olanak sağlamıyor. Bir çok preset ile fotoğrafınızı destekleyip farklı bir hava katabiliyorsunuz. Preset kullanmam derseniz kendiniz ayar yaparak bile filmli makineden çıkmış gibi görünen fotoğraflar elde edebilirsiniz Lr ile. Bu yüzde iPhone 11'in Lr ye ihtiyaç duymaması gibi bir şey söz konusu değil. Siz duymuyorsunuz. 4K olayı apayrı bir şey zaten. Bakın 4K olan makine var, 4K ''olan'' makine var. 4K 16fps hiç bir işe yaramaz. Ama sorarsanız var. 4k 60fps de bir 4k değeri 16fps de. Ama dediğim gibi 4K var mı ya diye kurcalarsanız evet var. Ama işe yaramıyor. Siz sanırım ufak çaplı çalışıyorsunuz. Bu yüzden sizin ihtiyaçlarınız doğrultusunda Fotoğraf makinesi gereksiz olabilir. Yine sizin kullanım şeklinize göre fotoğraf makinesi fazla masraflı gelebilir. Ama bu telefonların fotoğraf makinelerinden daha iyi olduğunu veya daha iyi performans verdiğini göstermez.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SmachingCube -- 5 Temmuz 2020; 13:42:30 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Spider_hip
S
4 yıl
Yarbay

Verdiğim örnek videoları izlediniz mi? İngilizceniz var mı bilmiyorum? Elinde 7500$lık makinayı tutan pro adam computational photography ile çok yakın görüntü alınabildiğini kabul ediyor. Ben daha iyi demiyorum. Ama oldukça yakın bu bir gerçek. Ben küçük orta büyük çaplı tanıtım filmleri çektim. Düzenli de çalışıyorum. Yeri geldi milyonluk binanın tanıtım filmini çektim. Bunlar youtube da ya da sosyal medyada paylaşılıyor. Oradan baktığınızda iki görüntü arasındaki farkı anlamak epey zor. Hatta eğer ki pro makinayı kullanan kişi makinaya yeterince hakim değilse inanın telefondan çok daha kötü iş çıkartıyor. Yine örnek xt-3 ile iphone 11 videosu göndermiştim. Yani durum ortada. Dijital zoom tabiki kandırmaca, ondan da bahsetmiyorum. Ama kaliteli tanıtım filmi, klip, video iphone 11 ile elinde pro kameram var diyen bir çok insandan çok daha başarılı şekilde çekilebilir. Ben bunu gördüm. Pro kamera tek başına harikalar yaratamıyor. Focus'unu, lensini çok düzgün ayarlamak lazım. Gimbal örneğini şundan verdim. Elinde pro kamerası olanların hala çoğunda gimbal yok. 3-5 binlira ekstra ona vermek istemiyorlar. Ama telefon gimbali örneğin dji, 1000tl. Daha kolay erişilebilir. Yoksa pro kameralar için eğerhttps://edelkrone.com/ şu sitedeki ekipmanları da toplayacaksanız tabi ki çok başarılı olur. Niye sürekli mevcut fotoya ya da videoya zoom yapma ihtiyacınız var bilmiyorum. Yani tv'ye reklam bile hazırlayacak olsanız. milyon dolarlık firma ile bile çalışıyor olsanız topu topu yayınlanacak çözünürlük Full HD. 4K yayın yapan kanal bir elin parmağı etmiyor hala zaten. Tv'sinden reklam izleyen kimsede pause yapıp dur şuna bir zoom yapayım kaliteli mi yeterince diye bakmaz.

Güncelleme aldıklarını biliyorum, sürekli takipteyim. Mesela xt-4 onca umutlarla çıktı, 3 ay oldu hala focus güncellemesi bekliyor. Youtube da onca videosu var. Ciddi focus sallantısı problemi var. Telefonların daha çok satması kameralardan daha iyi anlamına geliyor demedim zaten yanlış anlamışsınız. Daha çok arge, yatırım yapılmasını sağlıyor dedim. Bir şeyin piyasası ne kadar büyükse, ona göre arge çalışmaları artar. Aynı yatırım kameralara da yapılsa tabi ki telefonlar küçücük lensle aşık atamazdı.

Çoğu fotoğrafçı işinden oldu telefon kameralarının bu kadar gelişmesi sonucu. Maalesef işin gerçekleri bunlar. Youtube da tonlarca video var, başabaş giden. Yazılım, yapay zeka, gerçekten şaşırtıcı sonuçlar sağlayabiliyor. İnanın normal şartlarda xt-3 alacağıma, daha taşınabilir yapısı dolayısıyla iphone 11 alıp (hemen hemen aynı fiyat) işime devam etmeyi tercih ederim. Ama ye kürküm ye den dolayı. İnsanların hala daha eski alışkanlık dev gibi kameraları görünce daha iyi sonuç alacağı beklentisinden dolayı xt-3 alacağım. Hatta bu aynasızlar bile ufak olduklarından dolayı dandik algısı yaratıyor. Eskisi gibi 5-6 kg lık enine boyuna kamera görünce içleri daha rahatlıyor. Halbuki aynasız da aynalı gibi gayet kaliteli çekim yapıyor.

Ha kalkıp red arri kameralardan bahsedeceksek tabi ki onlar bir başka.




Bu mesajda bahsedilenler: @SmachingCube
S
4 yıl
Yarbay

Yine belirteyim benim bahsettiklerim özellikle video çekimleri için. Foto çekiminde lafım yok, haliyle pro makina daha iyi sonuç verecek. Ama iş videoya dönünce dinamik çok detay işin içine giriyor. Iso değişiyor, exposure değişiyor, focus değişiyor, bunlara realtime çok hakim olmak gerekiyor. Bugüne kadar çok öyle pro makina ile tanıtım filmi, ürün tanıtımı çekenlerin ürünün üzerinde patlattıkları exposure ları falan cgi ile temizledim, renkleri düzelttim. Ondan biliyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @SmachingCube
G
4 yıl
Yarbay

Makina ve telefon karşılaştırmak çok saçma bir durum bence, Bir makina ile yapabileceğiniz işleri telefon ile yapmanız mümkün olmaz, Tabi farklı durumlar var onları karıştırmayacaksanız, Benim arkadaş D7200 almıştı fotoğrafa çıkınca kullandığı iphone 7 modelinin daha iyi olduğunu söylüyordu niye peki, Tamamen ayarları kavramak ve makinayı doğru şekilde kullanmak ile alakalı, Öyle bas çek modunda ise kullanıcı tabiki telefon çok daha iyi sonuçlar verir, Ve günü kurtararır, Yazdığım gibi tamamen kimin hangi cihazı hangi amaçla kullanacağına bağlı durumlar tartışılacak çok şey olur.

Videoyu izleyin evet telefon gayet yeterli bir görüntü veriyor ama birden makinaya geçince aradki farkı anlamamak veya yok görmek büyük saçmalık olur.
Videoyu izlemek için tıklayınız



A
4 yıl
Yüzbaşı

Valla toplanmışız kuyudan taşı çıkaramıyoruz

Atalarımız ne kadar ileri görüşlüymüş



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

W
4 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Yerini tutamaz ama çoğu durumda çok daha faydalı olur. D-slr + lensleri = iyi bir şey alayım desen 6 -10 bin TL demek. O ise 3-4 bin liralık bir cep tel ile yapabilecekleriniz, üretebilecekleriniz çok daha fazla oluyor. Tabi sizin de kendinizi cep tel ile üretmek üzere eğitip, geliştirmeniz gerekir. Günümüzün akıll telefonları 1 tek foto işine yaramıyor. Fotoğraf + diğer yetenekleri ile 1001 türlü kazanç kapılarının yollarını açıyor akıllı telefonlar. 70 yaşındaki annem 6 aydır akıllı telefonundaki bir uygulama ile ürün satışı yapıyor, ürünleri kendisi üretiyor, kendisi fotoğraflıyor vs. hepsini 1 tek cep telefonu ile yapıyor, aylık gelidi 500-700 TL arasıda !.. 10 yıldır fotoğraf makinası kullanıyorum 1 tek ay olsun fotoğraf makinamdan sebep ayda 500 TL para kazanmış değilim !..
Hocam ürün satmak dert değil artık e-ticaret çok kolaylaştı ancak anneniz vergi işini ne yapıyor?




Bu mesajda bahsedilenler: @jiddi
T
4 yıl
Yarbay

Ben de konuya dahil olayım ;)
Hiçbir cep telefonu, şu an itibarı ile bir fotoğraf makinesinden daha iyi olamaz. Gerek amatör çekimlerde, gerekse de pro çekimlerde.

Amatör çekimlerde iyi olamaz zira ceplerde olan otomatik çekim modu foto makinelerinde de var.

Pro çekimlerde zaten iyi olamaz zira sinek kadar sensör ile aldığı görüntüyü yazılımla bir şeye benzetmeye çalışıyor ki evet bunu da başarıyor. Ama sonuç malesef ki değişmiyor. Ekrandan bakınca aynı gibi durabilir ve kıyaslayanlara da baktığınızda genelde ekrandan bakarak fark aradıklarını görürsünüz. Alın tam ebat bir çıktı yada video ise, min. 4K ekrana yansıtın ve izleyin.

Ama tüm bu söylediklerim için aynı diyafram değerine sahip lensler kullanılmalı. Yani siz çıkar kit lens ile çektiğiniz bir fotoğrafı bir iPhone 11 ile çekilen fotoğraflar ile kıyaslarsanız elbette fark yok gibi görürsünüz!
Örneğin bazı cep telefonları f/0,95'e kadar inebiliyor şu an. Alın bakalım siz de atıyorum bir f/1 Lens ve çekin fotoğrafları. Burada bile çıkıp da o fotonun ceple mi, fotoğraf makinesi ile mi çekildiğini anlayamayan pro ya pro mu denir, yoksa başka bir şey mi kararı kendiniz verin.

Yani sözün özü fotoğraf makinesi pahalı ve kaliteli bir tercihtir. Bu kaliteli tercihte bulunduğunuz da haliyle cebinizden hattı sayılır bir meblağ çıkacaktır.
Cep telefonu ile çekim ise ucuz ve hızlı bir tercihtir.
Şurada size katılırım ki yeni fotoğraf makinesi almış bir amatör için cep telefonu ile çekim tercih edilebilir.

Onun dışında şahsen ben bir iş verecek olsam, bu konudaki birikimimi de göz önüne alarak, cep telefonu ile gelen ciddiyetsiz çekim elemanına da, Pro fotoğraf makineleri ile gelip işin içine eden gerilere de kapıyı gösteririm. Pro iş için profesyoneller ile çalışırım.

Edit: düzenleme





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TR_001 -- 24 Temmuz 2020; 9:32:11 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

D
4 yıl
Teğmen

Merhaba arkadaşlar, Canon Sx-620hs çok uygun fiyatta. Sıfır diyor. Bende fotoğraf çekip göndermesini istedim. Halbuki aynısından biri daha satıyor ama 2 kat fiyatına. Ne düşünürsünüz?

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-canon-sx-620hs-bu-fiyata-yok-825850088/detay



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
4 yıl
Yarbay

x-t200 aldım ve 4 aydır kullanıyorum. Bu ay ise mi 10 note aldım. Telefonun kamerası fena. Yani neredeyse x-t200 ile yarışacak fakat düşününce telefon eskiyor ancak kamera eskimiyor. Daha bir çok şey daha var. Seçim sizin. Mi 10 note ile de gayet güzel çekim yaplıyor fakat kamera ile yarışması imkansız...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

kamera almadım iphone 11 ile devam ediyorum




Bu mesajda bahsedilenler: @Miyamoto Musashi
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.