Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
639
Cevap
29511
Tıklama
7
Öne Çıkarma
Cevap: RESIDENT EVIL 3 NEMESIS REMAKE [PS5 / PS4 ANA KONU] (2. sayfa)
S
4 yıl
Yarbay

Aslında diğer yönden bakınca bir yandan da remake olması yeni birşey üretemediklerini gösteriyor. Resident evil 7 p.t nin çakmasıydı re2 re3 kült oyunlar olduğu için her zaman alıcısı olacaktır ama ellerinde yeni bir re projesi yok eskiyi ısıt ısıt sat mantık bu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Tfn123
T
4 yıl
Binbaşı

Isıt ısıt sat diye bir şey söz konusu değil. İnsanlar bu türe açtı.Serinin gidişatından kimse memnun değildi. Resident Evil 7 ile birlikte köklerine dönüldü. Resident Evil 7 P.T çakması denemekte çok yanlış. Neresi PT çakmasıydı? Resident Evil 7, 2014'ten beri yapım aşamasında olan bir yapımdı. Baştan zaten bu teziniz yok oluyor.

Ayrıca yapılan Remake, son yılların en kaliteli yapımıydı. 2019 yılında Metacritic'te en çok puan ortalamasına sahip olan Resident Evil 2 Remake'dir. RE 2 çıktığında anlık oynayan kişi sayısı 75k idi. ilk Resident Evil oyunu olarak tarihe geçti. Hele ki böyle rekabetçi oyunların çoğaldığı dönemde sadece single player odaklı bir korku oyunun bu rakamlara ulaşması inanılmaz bir olay. Demek ki, ısıtıp ısıtıp yapılmıyormuş. Sadece serinin hayranları değil, bütün oyunseverler 'kaliteli'' bir Resident Evil oyunu oldukça satın alır ve oynar.

Ayrıca Resident Evil 8, Resident Evil 3 Remake ile birlikte geliştirilme aşamasında. Capcom her sene üstüne koymaya devam ediyor. Ve böyle de devam edecektir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tfn123 -- 6 Aralık 2019; 22:52:15 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @snakefatih
S
4 yıl
Yarbay

Hatırladığım kadarıyla pt 2014 te duyuruldu re7 2016 da duyuruldu resident evil zaten berbat durumdaydı bana göre 5 özellikle 6. Oyun faciaydı. İnsanlar eskiyi özlemişti o kesin ama benim söylediğim yeni birşey üretmedikleri remake güzel mi güzel ama yeni hikaye yeni oyın adına bişey yok iyi iş çıkarmışlar re7 ye gelince tamamen p.t özentisi bir oyun baktılar p.t tuttu o tarz bir oyun çıkardılar bana göre remake remastered bunlar birşey üretememenin sonuçları var olan bir kitle var yeni grafklerle yeniden satıyorlar bunlar resident evil 1 remake de yaparlar böyle gider.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Tfn123
T
4 yıl
Binbaşı

Hocam Agustos 2014'te duyuruldu PT. RE7 2016'da duyuruldu ama 2014'ün başından beri yapım aşamasındaydı onu demek istiyorum. :)

Hadi öyle olmasa bile Re 7 PT çakması nasıl oluyor onu anlamadım. :) Oyunun FPS olması mı? Hadi öyle diyelim, oyunda silah kullanıyorsun, bulmacaları var, RE atmosferi var. Demo'dan bahsediyorsanız, o da Kitchen 2013 zamanında zaten bu mekanikleri oyunculara VR olarak sunmuştu. Yani PT çakması diye ilk defa sizden duydum bu zamana kadar. :))

Ben Remake yapımlara hiç karşı değilim. Neden mi çünkü, eski hayranların anılarını çok farklı deneyimle yeniden canlandırmak, oyunu çıktığı dönemde deneyim edemeyen için yeni bir başlangıç gibi çok önemli detaylar var. Nitekim meyvesini de verdi CAPCOM. İnanın, RE 2 Remake'den sonra RE 3 Remake daha çok bekleniyor. Ve belki de daha çok satacak.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tfn123 -- 6 Aralık 2019; 23:36:53 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @snakefatih
K
4 yıl
Yarbay

Resident Evil 8 mutlaka yapım aşamasındadır. Böyle hikayeli büyük işler kısa sürede yapılamıyor özellikle de yeni oynanış ya da mekanikler getireceklerse. Ayrıca RE8 diye beklenen şeyin de re 5 - 6 gibi bir oyun çıkmayacağını kimse garanti edemez. RE7 mesela oyunun bir kısmı güzel bir kısmı ortalamaydı ama 5-6'dan sonra ilaç gibiydi.

Remake yapımlara ben varolan oyunu geliştirdikleri ve yeni içerikler sundukları zaman sıcak bakıyorum. RE1 Remake o yönden orjinal ilk oyunu unutturacak kadar iyiydi.

3'üncü oyunu 2'den daha çok seviyorum. Daha gergin bir atmosferi, daha ilginç mekanları var. Ayrıca bir sürü düşman tipi de bulunuyor.

3'ten sonra 8 ve ondan sonra da büyük olasılıkla Code Veronica'yı görürüz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kennnn -- 7 Aralık 2019; 14:36:15 >

A
4 yıl
Yarbay

Her eski RE oyununu yeniden yapsınlar yine oynarım.

6 hariç ama, senaryo karman çormandı.



M
4 yıl
Yarbay

RE7'nin ilk hali RE6 gibiydi, sonra 2015'de RE7'nin VR oyunu olmasına karar verildi, ne büyük tesadüf ki 2014'de de P.T. duyuruldu ve demosu yayınlandı. Capcom da "KI7CHEN" ismine sahip bir tanıtım demosu yayınlandı. Kitchen'daki T harfini de 7 olarak gösterip, aslında ipucu verdiler. 2016'da ise RE7 şu anki halini aldı. RE7, çok bariz bir şekilde VR ve o dönem ortaya çıkan P.T.'nin etkisinde kalarak şekillenmiş bir oyun, bunu inkar etmeye gerek yok.

Konu ile ilgili olarak, evet RE2 remake şahane bir yapımdı, RE3 de öyle olacak gibi gözüküyor. Ancak bence de bu durum Capcom'un yeni fikirler bulamayan bir yapımcıya dönüştüğü gerçeğini değiştirmiyor. Eski yapımlara sığınmak çok net çaresizlik.

Videoyu izlemek için tıklayınız



T
4 yıl
Binbaşı

Hala şunu anlayamıyorsunuz arkadaşlar. Eskiye dönmek çaresizlik değil. 2002 yılında neden o zaman Resident Evil 1'in Remake'i yapıldı? O dönem neden bir daha eskiye dönüldü? Resident Evil 1 Remake tüm zamanların en iyi survival horror türü olarak gösterilir hala.



Resident Evil 2 konusunda da ciddi yanılgılarınız var. Resident Evil fan kitlesi yıllardır Capcom'a yalvardı 2 ve 3. oyunlarının Remake yapılması için. Düzinelerce mailler, yıllar süren imza kampanyalarıyla sürekli Capcom'a istek yapıldı. Ve adamlar sonra 2015 Ağustos ayında yayınladıkları video ile WE DO IT diyerek, Resident Evil 2'nin Remake'i ortaya çıkardı. Fanların sesini dinlediler ve ne kadar başarılı bir yapım ortaya çıktığını görüyorsunuz.

Resident Evil 2 Remake kadar kaliteli kaç Remake var piyasa da? Onu da geçtim kaç tane TPS olarak Survival Horror türünde oyun var? The Evil Within serisinin standardı zaten belli.

Vallah dediğiniz gibi acizlik ise o zaman bayılırım böyle acizliğe, yeter ki Capcom eski günlere bizi götürsün, oyuncuların sesini dinlesin. Nitekim de öyle olacak. Hem satış rakamları hem de oyun hakkındaki yorumlar da bunu gösteriyor.

Atladığınız nokta arkadaşlar, Resident Evil 7 2014'ten beri yapım aşamasındaydı. 2013'te de fikri ortaya atıldı. Youtube'da Making of Resident Evil 7 isimli birkaç video var bakmanızı tavsiye ederim. Capcom gibi bir firma, PT gibi bir oyundan etkilenmesi çok zor. Hadi etkilendi diyelim, Resident Evil 7'nin PT ile ne kadar benzerliği var? Hala ben buradayım. Demosu dediğim gibi PT duyurulmadan önce zaten fikri ortaya atılmıştı 1 sene öncesinden. Normal RE 7'se kendine has oynanış dinamikleri vardı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Yarbay

RE1'in remake versiyonu bambaşka bir konu, şu anki durumla benzer bir tarafı yok. Mevcut remake oyunlar Capcom'un başka bir başlık üretemediğinden dolayı, tam tabiri ile fanları tatmin etme aracı olarak kullandığı oyunlar. RE1 remake ise, Gamecube, PS2'den güçlü bir konsol olduğu için Mikami'nin 96 yapımı oyunu o konsola çıkarmak istememesi yüzünden zorunluluktan yapılmıştır. Çünkü o dönem Gamecube, mocap, aydınlatma, üç boyutlu modeller gibi birçok konuda yeni fırsatlar sunuyordu.

RE7'nin ise ne zamandan beri yapım aşamasında olduğu önemli değil, yazdığım şeyi bana tekrar yazdırıyorsun. RE7, şu anki halini P.T. duyurusundan sonra, yani 2015 ve 2016 yıllarında elde etti, bundan önceki hali RE6 gibi bir aksiyon oyunu olması yönündeydi. Ayrıca olay benzerlik değil, ilham alma fakat Capcom'u gözünde o kadar büyütmüşsün ki, anlaşılan her yaptığını özgün sanıyorsun. Resident Evil markası da tamamen Alone in the Dark'dan esinlenilerek ortaya çıkmış bir yapımdır.


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Tfn123
T
4 yıl
Binbaşı

''RE 7'nin ne zamandan beri yapım aşamasında olduğu önemli değil'' demek ne demek hocam? PT çakması dendiği zaman altını doldurmak gerekiyor. Ben de diyorum ki, adamlar 2013'ten beri bu fikri benimsemiş. PT gibi çıkmayan bi oyunun, o dönem fikirlerin daha önce ortaya atan Capcom için RE 7'ye PT çakması demek aşırı saçma. O zaman PT çakması demeyeceksiniz yani. Ben onca yorum okudum, PT ile Resident Evil 7'yi benzeştirenleri ilk defa burada görüyorum ve o yüzden bir şeyler yazma gereksinimi duyuyorum. :)

Alone in the Dark'a kadar gideceksek, o zaman ooooo. Alone in the Dark her ne kadar Survival Horror türünü ortaya atan ilk oyun olsa da başarısızdı. Ve Resident Evil markası bu türe daha fazla ''yenilik'' getiren ve ismini duyuran bir oyundu. Şimdi The New Nightmare dışında bir tane güzel AITD oyunu yok zaten. Çıkan her RE oyunu (6. oyunu saymıyorum) dönemine göre farklı bir şeyler yapmaya çalışan seri değil miydi? RE 0 örneğin... RE 4 zamanının ötesinde bir oyun değil miydi mesela? TPS oyunlarının bakış açısını değiştiren kendine özgün bir oyun değil miydi? Her ne kadar fanlar tarafından eleştiriler alsa bile?

Remake konusunda da, adamlar yeni nesil de özellikle ''rekabetçi multiplayer'' dönemine girdiğimiz şu zamanda birçok firmanın giremeyeceği topa girerek RE 2'ye Remake yaparak harika işe imza attılar. Bir Remake oyununu değerlendirirken, önce oyun kalitesi ve Remake kalitesi olarak değerlendirmek lazım. Yani, oyunu eski fanları da ayıla bayıla oynadı, yeni nesilde keza öyle. İşte bu kadr.

O yüzden acizlik demek, Capcom'un yaptığı emeklerini çöpe atmak demek bunu demek istiyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @melkor23
V
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Katılmadığım kısımlar var. Resident Evil 2 dünyanın en iyi oyunları arasında ilk 10’a, hatta ilk 5’e bile girebilir. O kadar iz bırakmıştır. Efsanedir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @melkor23
M
4 yıl
Yarbay

Hangi kısma katılmadın tam olarak, çünkü ben RE2'nin kötü bir oyun olduğuna dair bir şey yazmadım.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Venomstr
V
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Yok hocam o şekilde değil. Resident Evil için "Alone in the Dark'dan esinlenmiş" ve "Capcom'u gözünde o kadar büyütmüşsün" sözlerinize istinaden dedim. Esinlense bile ortaya bir efsane çıkarmışlar. Özgün olması, olmaması, remake olması meseleleri.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @melkor23
S
4 yıl
Yarbay

Bir tabuya usul usul mu sokulduk onu anlayamadım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @melkor23
M
4 yıl
Yarbay

O ifadenin altında kötüleme yok zaten, diğer arkadaşın RE7'nin P.T.'den ilham aldığını kabul etmemesi, Capcom böyle bir şeye tenezzül etmez demeye getirmesi üzerine söyledim, zira markanın kendisi direk başka bir markadan ilham alınarak ortaya çıktı, bunu da yadırgamaya gerek yok. Ki ek olarak Capcom'un RE üzerinde bir etkisi de yok, her şey Mikami'nin eseri ve o ayrıldıktan sonra Capcom eskiye dönüşe tutundu, böyle de bir gerçek daha var. Project Resistance oyununu Capcom yapıyor işte, hali ortada.

Yapılan remake oyunlardan gayet mutluyum bu arada, bunlar tam anlamıyla fan servis oyunlar mutlu olmamak mümkün değil. Ancak Capcom, hala Mikami'den yararlanıyor. O adamın oyunlarını remake yapmak yerine, RE4 gibi sektöre yön verecek bir oyun yaparsa asıl takdiri kazanır, bunu yapmadığı sürece istediği kadar başarılı remake yapımlar ortaya çıkarsın, en başta söylediğim gibi Capcom'un yeni fikirler bulamayan bir yapımcıya dönüştüğü gerçeği değişmeyecek.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Venomstr
V
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

RE 7, P.T'den esinlendi fakat güzel oyundu. Genel manada beğendim diyebilirim. RE serisi olumsuza gidiyor kısmına bu açıdan katılmıyorum.

Project Resistance ise yan oyun Spin-Off kısmına giriyor. Resident Evil'ın yan oyunları çoğunlukla kötüydü, hiçbir zaman iyi olmadı. Survivor, Outbreak, Dead Aim, Operation Raccoon City vs... Hatta Umbrella Corps'a oyun bile diyemem. O kadar kötü :)

RE Revelations 1-2; bu oyun ana seri ile yan oyun arasında kalmış diyebiliriz. İlk oyun 3DS'de çok beğenilmişti. İkinci oyun ise orta şeker.

Bir de çoğu kişinin bilmediği ve oynamadığı Code Veronica var ki onu ayıca yorumlamak lazım. Oyun çok iyi ve başarılı fakat nedense RE 2 ve RE 3'deki ruh tam olarak yok. Belki de adada geçtiği için olabilir. Benim şahsi fikrim RE'nin tüm serideki en korkunç oyunu Code Veronica. Bazı kısımlar hem zor, hem de tek başınıza kaldığınız için baya korkutucuydu.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @melkor23
M
4 yıl
Yarbay

Bu iyi, kötü sınıflandırması da kişiden kişiye değişir. Dead Aim, berbat bir nişan alma sistemine sahipti ama oyunun atmosferi bence müthişti, o konuda gerçek bir RE deneyimi sunduğunu düşünüyorum. Ancak Dead Aim, RE serisi için çok önemli bir oyundur, çünkü omuz üstü kameranın gerçek manada ilk kullanıldığı oyun oldu ve RE4'ün temellerini attılar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Venomstr
V
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bana aslında Resident Evil 2 Remake'in çıkması bile rüya gibi geliyor. Hem çok başarılı iş çıkardılar, hem de böyle bir oyunun çıkmış olduğuna hala inanamıyorum. "Hep olmasını isteriz, ama asla olmaz" diyeceğimiz şeylerden. Fakat bu sefer gerçekten oldu Değişik bir his.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @melkor23
T
4 yıl
Yarbay

Resident Evil Outbreak serisi gayet güzeldi günlerimiz geçti başında.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Venomstr