Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
335
Cevap
45679
Tıklama
489
Öne Çıkarma
Cevap: Türkiye'de Doğduğum Güne Lanet Olsun. (4. sayfa)
K
4 yıl
Yarbay

Avrupa'da doğdum. Cihangir'de dünyaya geldim. Şiir gibiyim

Kuzen, zavallı, Bostancı'da dünyaya geldi. Eminönü'nde yardım toplayıp gönderiyorum bazen.




Türkiye dünyaya gelmek için şanslı bir yer bence. Burada doğduktan sonra her şeyi olabilir, her yere gidebilir, hemen hemen her insanı anlayabilirsiniz. Coğrafya da kader falan değil. Ağaçlar için, evet, coğrafya kader. Ama Türkiye, insan için ekstra şanslı bir yer bence.

Temanın klasik filmi: Midnight Cowboy. ABD yapımı, 1969.



J
4 yıl
Yüzbaşı

herkesin atladığı bir nokta var , tek tek okudum , bu tarz konularda hep şu atlanıyor ,

beğenmiyorsan git ağlanma

ben oradayım böyle birşey yok

android ve ios tayfası gibi ölümüne kapışır. Ben ikisine de hak veriyorum. Ama atlanılan nokta şu , özellikle belirtmek isterim ki ;

Arkadaşlar ülkemiz çok güzel evet , doğası vs. bizim olayımız şu , hakettiğini elde edemiyorsun , alamıyorsun , adam 70 yaşına gelmiş hala yönetici koltuğunda oturuyor , ölene kadar çalışıyor. Eş , dost , akraba , amca enişte olmadan olmuyor bu ülkede, liyakat dediğimiz olay yok.

note 4 çıktığı gün 2bin küsür tl'ye almışım , faturasını buldum geçen gün , şimdi neredeyse 11000 tl , peki ürünün fiyatı 5 katına çıkarken benim gelirim 5 katına gelmiş mi? hayır. Peki elektrik , su , doğalgaz , internet azalmış mı ? hayır. Peki ben yurtdışına yazılım satmak istesem paypal ülkemde var mı? hayır.


Kafatası milliyetçisi olmayı bırakın. Adamlar iphone 499 dolarken 699 oldu diye dünya tepki gösterdiler , bizim 5 katına çıkmış diyorum tepki yok.

Araba fiyatları 4 katına çıkmış , 5-6 tl'ye içtiğimiz türk kahvesi 11-12 tl olmuş , vergiler çatır çatır artıyor tamam ama e hani bize gelir ? hani bizim kazandığımız paradaki artış?

En kral spor ayakkabı goretex adidas serisi 400 tl civarıydı , bu para verilir mi diyordum , goretexler 1000tl olmuş onun yaninda şimdi stan smith denen düz model 400 tl olmuş.

Sizin dilinizden sizin özelinizden anlatmaya çalıştım , bakın turkcell 2015 macbook pro sanırım 24 taksitle 3500 mü 4000 e mi ne veriyordu , şimdi aynı macbook pro 10000 dolaylarında , 2015 macbook pro ikinci eli 4000

sizcede bir yanlışlık yok mu gerçekten?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
4 yıl
Çavuş

her gün mü doğuyorsun?



W
4 yıl
Yüzbaşı

Üniversite mezunuyum, sicilim temiz, toplum, trafik vs. bütün kurallara uyan biriyim. Neden kendim gibi insanlarla aynı toplumda yaşamıyorum?

Ekonomik şartlar çok kötü onu geçtim yine Türkiye'de yaşanmaz. Sokaklar potansiyel katil, tecavüzcü, hırsız kaynıyor.

20 senede iyi eğitimli bir jenerasyonla ve gelişen bir ekonomiyle bunlar düzeltilebilirdi ama yönetenler tam tersini uyguladı. Tipik bir ortadoğu ülkesi olarak kalmamız onların işine geliyordu.

Mesela Somali'nin en zengini olucaksın ama orda yaşayacaksın deseler kim kabul eder? Hah işte öyle tiksinç bir ülke olmaya doğru ilerliyoruz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WonderCx -- 3 Aralık 2019; 15:29:29 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

G
4 yıl
Çavuş

sanki bütün avrupa yaşanılabilir biryerde :D



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

G
4 yıl
Binbaşı

Avrupa yüksek refah düzeyine Afrika ve Orta Doğu halklarının doğal zenginliklerini gasp ederek, çalarak ulaşmış bir"medeniyettir." Medeniyet kelimesini bilerek tırnak içine aldım. Bunlar öyle bir medeniyettir ki Amerika kıtasında kızıl derilileri soy kırıma uğratmış.,Afrika'yı köleleştirmiş, Orta Doğunun petrolünü çalmış, buralarda mezhep çatışmaları çıkarmıştır. Kendisine ait olmayan petrolü ve değerli madenleri çalmış. Çalınan bu doğal zenginlikler ile sanayisini geliştirmiştir. Yoksa Avrupa'da doğal gaz yok, petrol yok. Nereden geliyor bu saadet. Petrol zengini ülkeler fakirlik içinde. Petrol fakiri Avrupa refah içinde, zenginlik içinde. Dikkat ederseniz Avrupa'nın nüfusu azdır. Az nüfus, çok üretim yüksek refah getirir. Adamlar çok fazla mülteci bile almıyorlar. Dengeleri bozmamak için. Aldıkları mültecileri de Avrupalıların çalışmak istemedikleri pis ve tehlikeli işlerde çalıştırıyorlar. Yarın bir gün yapay zekalı robot teknolojisi gelişse. Onlara da ihtiyaç kalmayacak. Avrupa'da kendilerine ayrıcalıklı, elit bir bölge kurmuşlar. İstemedikleri kimseyi içeriye almıyorlar. Zenginliklerini ve refahlarını mazlum halklardan çaldıkları petrol ve doğal zenginliklere borçlular. İşte böyle iki yüzlü, namert tek dişi kalmış bir canavardır Avrupa. Avrupalılara güven olmaz. Oralara giderseniz, büyük ihtimalle hor görülürsünüz, ayrımcılığa uğrarsınız. Faşist akımlar yükselişte. Avrupalılar ve Abdliler kendilerini dünyanın sahibi sanıyorlar. Sanki onlara göre dünya Avrupa kıtası ve Kuzey Amerika'dan ibaret. Diğer yerler doğal zenginlikleri sömürülecek, insanları köle olarak çalıştırılacak yerler olarak görürler. Avrupa masalına inanmayın. Dünya gözünü açtıkça. Ülkelerinin başına batı ile ittifak kuran diktatörleri getirmedikçe. Doğal kaynaklarını hırsızlara kaptırmadıkça, Avrupa medeniyeti yok olacaktır. Refah tekrardan doğuya geçecektir. Bu dönemseldir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Start Again

AB ülkelerinin toplam nüfusu 512 milyon. Dünya nüfusu ise 7.7 milyar. AB'de yaşama ayrıcalığına dünya nüfusunun sadece %6.6 sahip. Sen ise geri kalan %93,4 içindesin. Kısacası geri kalanlardan çok da farkın yok. Sen batıyorsan biz de batıyoruz. Sen açsan biz de açız. Sen Avrupalı değilsen biz de değiliz.
Yazınızı şöyle revize ederseniz durum daha mantıklı olur. Avrupa değil de en yaşanabilir ülkeler diye belirlediğiniz de o zaman durum daha farklı olacaktır. Avrupa gibi olan bir sürü ülke var.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
4 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: thebiqboss

dostum bir yandan haklısın ama dediklerin eskidendi. artık 2020'ye giriyoruz insanlar internetten her yerden teknoloji sayesinde her şeyi araştırıyor ataştırıp müslüman olmam için önce o ülkelerden birinde müslüman tanıdıkların olmalı varsa onlarla iletişim kurup İslam hakkında bilgi alıp araştırıp olurdum. ama eğer hiç tanıdığım müslüman yoksa belki olamazdım. ve buna Allah'ın vesile olması lazım. belki en ufak bir ezan sesinde etkilenip aceba bu ne diye araştırır olurdum. biliyorsun ezandan bile etkilenip müslüman olanlar var.

Alıntıları Göster



G
4 yıl
Binbaşı

Her gün doğamazsın ki. Daha cümle kuramıyorsun, yönetenler yüzünden ülkeyi kötülüyorsun.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 3 Aralık 2019; 16:8:20 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

W
4 yıl
Binbaşı

Ülkede işler iyi gitmiyor, haklısın. Hepimiz iliklerimize kadar zamları ve enflasyonu hissediyoruz. Ama ağlamak çözüm değil, ya imkanına göre yaşayacaksın ya da imkanını artırmak için çabalayacaksın. Öyle ağlamakla çözüm olmuyor. Avrupa'yı ve yaşam tarzını seviyorsanız kendinizi ona göre geliştirip oralara gidin.

Ben yıllarca okudum, çabaladım ve şu an istediğim yerdeyim. 15 yaşından bu yana da kendi paramı kazanırım. Asgari ücretle de çalıştım, daha altına da çalıştım yani zoru bilirim. Şu an şükür durumum iyi, ama hala çok pahalı giyimlere karşıyım. Özetle ağlamak yerine çabalayın, çabalamayan insan her zaman sürünür, Dünyanın neresinde olursa olsun.

Not: 2 adet montun var, ikisi de LCW. 1'i 10 yıllık, diğeri 7 yıllık. 1 adette parkam var De Facto marka 12 yıllık. Ayağımdaki ayakkabı Kinetix outdoor 4 yıllık, yırtıldı ve tamir ettirdim. İstesem en pahalısını alırım ama ne gerek var? Sizin ve neslinizin en büyük şansızlığı yokluk dönemini(80'ler ve 90'lar) görmemeniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
4 yıl
Binbaşı

Yerden göğe kadar haklısın. Ancak yönetenler yüzünden niye vatanı kötülüyor bu eleman? Türkiye Cumhuriyeti'nin ne suçu var?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @JeamBeam
E
4 yıl
Binbaşı

bir kere doğdun



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

K
4 yıl
Yarbay

Amin



C
4 yıl
Binbaşı

"Türkiye'de Doğduğum Her Güne Lanet Olsun."

doğum tarihiniz kaç hocam, kaç kez doğduğunuzu merak ettim. yıl x gün = çok sayıda doğmuş olmanız zorluk yapmıştır tabi.

şaka bir yana, bir hastam gemiciklerden bazılarının ruhsatı üstüne devredilen yandaşlardan biriydi. Biz zorluk çekiyoruz siz iyisiniz dedim. "Yok hocam bir veriyorlar bin istiyorlar dedi." Ama üstündeki kıyafetler benim bir aylık kazancım bedelinde, cayenne kullanıyor. eşinde de c coupe var.

tabi sizinki de zor dedim. neden dedim, niye dedim, kime dedim, saçma bi yanıt oldu ama ne denebilirdi ki.



J
4 yıl
Yüzbaşı

biraz talihsiz yorumlar olmuş, 34 yaşındayım , ben normalde 300 tl'ye alabileceğim birşeyi 1000 tl'ye almak zorunda değilim , 2500tl'ye aldığım amiral gemisi telefonu 10000tl'ye almak zorunda değilim.

Kanaatkar değil talepkar olmak gerekiyor. Benim söylediklerimi çok dar açıdan değerlendirdiğini düşünüyorum.

Darlık yokluk zamanı değildi onlar , rakamlar veriler ve enflasyon gerçek değerleriydi , 2008 yılında dolar 1,20 miş. şimdi 6 diyelim (düz hesap)

yani o gün elinde 1200000 tl olsa sen tl'ye güveniyorum desen ve tl'de kalsan , bende desem ki ben dolara geçiyorum 1000000 dolar alsam

bugün ben paramı bozdurduğumda 6000000 tl sahibi oluyorum (doları 6 aldığımızı varsayıyorum kolaylık olarak) . sende hala 1200000 tl. 12/60 = 1/5 yani %80 fakirleşmişsin. 3 üniversiteye gittim , ikisini bitirdim bir tanesini bıraktım , bir kere öğrenim kredisi almadım. Yani birtek siz yapmıyorsunuz bunları. 80ler 90lar yokluk dönemi demişsiniz , yokluk değil lokal marketler vardı , uluslararası oyuncular yoktu , taşıma vb durumlar pahalıydı dünya genelinde , globalleşme dediğimiz olay tam olarak bu zaten.

1200 dolar asgari ücret olan ülkede son teknolojik cihaz 700 dolarsa ve maaşının %60'ıyla birşeyleri alıyorsan , 7 yıllık mont 10 yıllık mont giymenin övünülecek bir yani yok. Resmen kuru kalabalık bir halde kaos içinde yaşıyoruz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @westberlin
H
4 yıl
Binbaşı

Kanada black friday mağaza girişi der giderim



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

K
4 yıl
Binbaşı

hadi lan ordan. bilincaltiniza neler islemis ya. daha avrupaya atim atmamissindir hayatinda eminim. bati mantiginda halk devlet veya hukumet icin kole olmaz. devlet halk icin saglayabildigi en iyi imkani saglar her zaman. devlet halka hizmet eder halk da karsiligini verir vergisini oder ulkede calisir. turkiyede sizin gibi halk devlete kole, mal olmali mantigiyla yasayan yalaka sozde milliyetcilerden dolayi bu durumdayiz. 1000 TL'ye tamah edip boyun egip haksizliga ses cikarmadiginizdan dolayi. Simdi boyle cukka cukka goturuyorlar mallari oh iyi oluyor.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @emrz
Z
4 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar tamam sıkıntınız var da kendinize göre bir şeyler alın. Yani ben yeri geldi 50 TL ya ayakkabı aldım yeri geldi kışın sadece tişört giydim üstüne de incbir mont. Yani herkes ister iyi giyinmek ama biraz gerçekçi olalım. LCW bile 300 TL mont satıyor biliyorum ama siz de gidin sokak arasındaki bir mağazadan alın. Bunları düşünüp niye moral bozuyorsunuz cidden? Yani geçen gittim 110 TL ya markasız bir kışlık ayakkabı aldım. Bir adidas alamıyorum diye kendimi mi keseyim nedir yani? Kendinize çeki düzen verin bence. Ağlayıp ızlayacağınıza nasıl mutlu olabilirim diye düşünün. Kimse müke mel yaşamıyor. Elimde eniştemden aldığım Turkcell t70 telefonu var bir kere bile düşünmedim ki iphone olsun. Yapacak bir şey yok. Mutlu olmaya bakalım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
4 yıl
Çavuş

Aynen benim bilincaltima islemis ama sen superzeka arkadas herseyi çözmüşsün. Seni bu yüksek iq ile kendi kendine birakiyorum ve bir blokla ugurluyorum



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Kelise