Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
344
Cevap
24252
Tıklama
53
Öne Çıkarma
Cevap: Asgari ücret konusunda çıldırmışlar. Sizce ne kadar olur yeni yılda (3. sayfa)
P
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ghostweb

asgari ücreti arttırsınlar üniv mezunlarının maaşını düşürsünler. en iyi çözüm bu
Birileri okumamış



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
4 yıl
Binbaşı

Konu işverenler ile tuzu kuruların ağlama konusu olmuş.
Her ne kadar asgari ücrete yapılan aşırı zam dediğiniz gibi her şeyin fiyatını tetiklesede ülkede herşeyin aşırı zamlanmış olmasını sanıyorum ki görmüyorsunuz.Tüm çalışan kişiler olarak enflasyon karşısında inim inim inler duruma geldik.

Belirlenen açlık sınırının altında da asgari ücret olmaz bu konuda hem fikir olalım ayrıca yasal çalışma saatini hiç bir işverenin tınladığı yok millet en az haftada 50-55 saat çalışıyor mesai veren yok.Haliyle asgari ücret herşey dahil ücrete dönüyor.Bugün İzmir için sadece işe gelip gitmek bile 182 lira.Bunun birde yemesi içmesi var.

Bir arkadaş da asgari ücretli rahat araba alıyor demiş herhalde araba fiyatlarından haberi yok yada Almanya'da falan yaşayan bir gurbetçi

Ben asgari ücretin saatlik olarak belirlenmesinden yanayım böylece aç gözlü elemanı fazlaca çalıştırayım diyen işveren müsveddeleri bunu yapamıyacak insanlar hem rahat iş yapıcak hemde ek iş yapmalarının önü daha çok açılacak ve aylık kazançlarını daha fazla arttırabilecekler.

Zaten ülke asgari ücretli + memur kesiminin ödediği vergilerler maaşından haksız yere kesilen sgk primleri ile dönüyor.5 kuruş vergi vermeyen vergi kaçıran işverenler buraya gelmiş ağlıyor.

Bir diğer taraftada devletin üst kademelerine verilen faiş ücretler onları da asgari ücret seviyesine çekseniz ne güzel olur nasılsa bir cbaşkanın bir belediye başkanının maaşa ihtiyacımı var devletin malınıda parasınıda istediği gibi kullanıyor en azından maaş düşük verilsin.Ülke parası ülkenin hazinesinde kalsın.



B
4 yıl
Binbaşı

Aynı oranla piyasa artıyor maalesef. 3000 tl bir ekran kartı 4500 tl olacak



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
4 yıl
Yüzbaşı

2250 ye yakın bir rakam olur az aşası az yukarısı. Asıl zam değil firmaların çakallığı. %10 zam geliyor bunu bahane edip ürünlere çok çok üzerinde zam yapıyorlar. Buda alım gücünü azaltıyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
4 yıl
Yarbay

Geçen sene peynirin kilosu 18tl idi , bu sene 35tl hatta 40tl , bu hesaba göre asgari ücrete de iki katı zam olması lazım

Bazı ak troll çomarlar gelip devlet mi önemli peynir mi diyebilir , yapamıyorsan bırakıp gideceksin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
4 yıl
Teğmen

asgari ücret arttıkça, orta segment örneğin 2000 tl iken 3000-4000 skalasında maaş alan personeller özel sektörde mağdur oluyor. çünkü asla aynı oranda zam alamadıkları için enflasyona yeniliyorlar. orta direk gittikçe fakirleşiyor.
ayrıca tek başıma yaşadığım, sadece akşam gittiğim evime 147 tl elektrik faturası gelmiş, kullanım 50-60 tl, asgari ücret artsa ne olur, maaş artsa ne olur?



D
4 yıl
Teğmen

bekarım, asgari ücretten 1500 tl fazla alıyorum, bana nasıl otomobil alabileceğimi anlat bakalım? hadi otomobili geçtim, kira elektrik, su yeme içme tek , sosyallik tek kişi asgari ücretli insanın nasıl geçinebileceğini anlatsana? bir de evli kişi ev geçindiriyor demiş, 2000 tl ile ev geçindiren varsa, onun da yöntemini anlatsana bana.




Bu mesajda bahsedilenler: @vonderplanitz
G
4 yıl
Yarbay

noldu işine gelmedi mi


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @patatessiz patso
B
4 yıl
Yarbay

İki ucu boklu değnek açıkcası. İnsanlara hakettiği zammı verseler enflasyon uçacak piyasa fazla ısınıcak yine aynı orana gelecek fiyatlar. Enflasyonu düşük tutmak adına ufak bir zam yapsalar kıt kanaat geçinen gariban nasıl atlaacak bu seneyi. Asgari ücrete %10 zam gelirken elektrik doğalgaz su gıda %30dan aşağı almıyor. Freni patlamış otobüs gibi yokuş aşağı gidiyoruz şöför uyuyor muavin de hala cigulilik peşinde.



Y
4 yıl
Yüzbaşı

şuandan alalım ozaman ekran kartini



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Bat-Man
A
4 yıl
Çavuş

İşçi veya işveren boyutundan değil, çalışan ücret skalası ve eğitim/kıdem/ücret boyutundan baktığınızda artık şöyle bir sorun çıkmaya başladı.
Eğitimli ve kalifiye kadronun maaşı asgari ücretle aynı oranda artmıyor, vasıfsız bir işçiyle onun başındaki mühendisin ücreti arasındaki makas kısaldıkça da başka bir sosyal adaletsizlik çıkıyor.

Çalışan kesim arasında artık en iyisi "vasıfsız olmak" diyenler var. Siz uzmanlığını yaptığınız işi bulana kadar akla karayı seçiyorsunuz, acayip bir rekabet, maaş dersen 5 lira, sorumluluklar, mobbing altında eziliyorsunuz. Sonrasında bakıyorsunuz ki, çaycı sizin maaşın yarısını alıyor.
Öbür taraftan taşıdığın ünvana göre duruş sergilemen gerektiği için de giderlerin yine çaycıya göre çok daha fazla oluyor.

Şimdi benim çaycıyla alıp veremediğim ne derseniz. Benim derdim çaycıyla değil. Çaycı 6.000 TL kazansın, refah içinde yaşasın tabi ki isterim.
Sıkıntı açık bir şekilde şu: çaycı 6.000 TL alırken, mühendis olarak siz 20.000 TL alabilecek misiniz?

İstanbul için söylüyorum. Kendi çalıştığım sektörde ücretli kesim kan ağlıyor. Herkes okuduğu okula, seçtiği mesleğe saydırıp duruyor. Yazıktır, günahtır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 yıl
Çavuş

R
4 yıl
Yüzbaşı

Asgari ücretle çalışmayanlar ( tuzu kurular ) bir bir sallamış yine konuda. Asgari ücrete zam yapmasınlar , yapılan zamları geri çeksinler o zaman . Asgari ücrete gayet yeterli diyenler anasının , babasının yanında yaşam sürdürenler. Asgari ücretlinin tek başına ev geçindirmesi imkasınsız. Eşi çalışsa çocuk yapamazlar çocuk yapsalar geçinemezler. Burda gelip atıp tutmak kolay. Kimseyi hakir görmemek lazım asgari ücretle çalışanın yaşama hakkı yoktur tavrınızdan da vazgeçin. Emekçi emeğinin karşılığını almalı. Tam zamanla çalışan herkişi geçim derdini unutmalı , nasıl geçinirim dememeli.

Kirada oturanlar zaten 100 - 150 lira zam yedi bile . Birde asgari ücret artmasın diyenler var .

NOT : Asgari ücret ile çalışmıyorum fakat çalışanları çok iyi anlıyorum....





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravalond -- 29 Kasım 2019; 10:16:30 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
4 yıl
Teğmen

2500 olsa ne olacak, 4500 olsa ne olacak?

kuruş birikim yapamıyorum, sadece karnımı doyurup kendimi döndürmeye yetiyor maaşım.
sayenizde 25'imde hayalim kalmadı!



M
4 yıl
Yüzbaşı

2222 liraya alışmak lazım.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

P
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ghostweb

noldu işine gelmedi mi
Evet işime gelmez. Ben 4 yıl boyunca sefalet içinde kafa çürütüp, okumamış adamla aynı maaşı mı alacaktım? Devlet herkese imkan sağlıyor okumak isteyene. Ama tabii bu da senin işine gelmez


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
4 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: Kütahyalı 77

Kardeş yeni yılda geçerli asgari ücrete zam en fazla mevcut asgari ücretin (2020 TL)'nin %10'u olan (202 TL) olur oda (2222 TL) olur AGİ'yede 50 TL'lik zam geleceğini varsayalım toplam alacağımız para (2.500 TL) olur
Asgari ücret 1829TL dir. 191TL de standart asgari geçim indirimi vardır. 2020TL asgari ücret+agi
%10 zam gelirse 2011TL+agi yapar 230-250TL olsa max tutardan hesaplarsak 2260TL %10 zamlı fiyatı olur.



T
4 yıl
Yarbay

İş verenden önce asgari ücret den fazla maaş alanlar isyan etmiş, işte bunlar vatanı ilk satacak insanlar arasında yer alırlar.İlk taşı aranızdan en günahsız olan atsın.



B
4 yıl
Yarbay

Vay be işveren olsam gözlerim yaşarırdı. herkes artmasın gerek yok demiş. Asgari maaşla para biriktirip araba alınabiliyor yazan arkadaş heralde metro durağında yaşayıp fotosentezle besleniyor. 2000 lirayla ev kirası, fatura, mutfak harcamalarını halledip üstüne para biriktirip araba alıp onun benzinini vergisini sigortasını falan karlşılayabiliyorsa yarın ekonomi bakanı olsun 2 seneye süpergüç oluruz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
4 yıl
Teğmen

2250 olur



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >