Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
2476
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Çözülemeyen sorun: Macbook sistemi kapat deyince ekranda beliren tuhaf renk dalgaları
C
4 yıl
Er
Konu Sahibi

merhaba arkadaşlar 2 ay önce vatan bilgisayardan macbook pro 2019 touchbar aldım çok fazla kullanmaya ve incelemeye fırsatım olmadı iş yoğunluğundan dolayı, 4-5 kez bilgisayarı ya açtım ya açmadım en sonki güncelleme haberini duyunca hemen bilgisayarı güncelledim ve daha sonra bilgisayarı kapatırken ekrandab bir hata farkettim ekran dalgalı bir şekilde kapanıyordu e doğal olarak kafama takıldı bu sorun kapanırken ekranda sanki şimşek çarpıyordu "shut down" yapınca yani.

https://streamable.com/lkl43
video kaydı

hemen apple supporttan destek talebi oluşturdum beni aradılar ve türlü türlü düzeltme işlemleri yaptırdılar format atmaya kadar yaptık macbooku sıfırdan kurduk vs düzelmedi. teknik servise gitmesi gerektiğini olayın yazılımsal değil donanımsal olabileceğini söylediler.
kahramanmaraşta bayisi olduğunu söyledikleri bir yere yönlendirdiler beni kutusuyla beraber götürüp teslim ettim kutu sıfır bilgisayar çiziksiz hatasız tertemiz daha kokusu bile üzerinde duruyor cihazın kutusundan doğru düzgün çıkarmamıştım bile. teknik servise durumu anlattım detaylıca format attığımızıda söyledim. ürünü servise verdim burdan istanbula yollamışlar 1 hafta kadar sonra aradılar ve ürünün hazır olduğunu format attıklarını kullanıma hazır olduğunu söylediler ürünün kutusu her yerinden darbe almıştı sorunca ufak bir gülümseme ile beraber kargo ile alakalı bir durum beyefendi dedi ve konuyu kapattı ya sabır neyse dedim ürün çalışsın yeterli. ürünü ofise götürdüm bir açtım olduğu gibi duruyor hata ve ürünün epey kirlenmiş vaziyette geldi içindeki jelatin vs hepsi zedelenmiş geldi yani ürün hem tamir edilmemiş hemde genel anlamı ile yıpranmış geldi daha sonra tekrar apple servisini aradım ve yaklaşık 5 kıdemli arkadaş ile görüştüm hiçbirisi yardımcı olamadı birisi dediki bi daha servise gönder neymiş bakalım derdi neden ürüne sağlam diyorlarmış o arkadaşa geri ulaşamadım başka birisi açtı doyasınıza ben bakıcam dedi birisi log kaydı istiyor her aramamda bir önceki arkadaşa ulaşamadım ve hep yeni birilerine derdimi anlattım en sonra log kayıtlarını istediler 48 saat içerisinde sonuç alırız dediler bunu diyeli 2 gün oldu fakat hala ne yanıt var ne başka bir şey bir türlü soruna çözüm bulamadığım için kendim arama yollarına koyuldum internette araştırdığımda da düzgün bir şey bulamadım belki burada yardımcı olabilecek birileri çıkar diye konu açayım dedim.
cihazı nereden baksanız 10.000 tlye aldım.

Apple destekten en son gelen yanıt şu: donanımsal sorun yok bu şekilde kullanın o kadar. Değişim veya iade talep ettim kabulde etmiyorlar amerikadaki yazılımcılarına yollamışlar bu ekran görüntüsünü öyle diyorlar onlarda çözmek için uğraşacakmış maillerime cevap vermiyorlar doğru düzgün telefonlarıma bile bakmıyor apple destek son iki görüşmemdede çok ters davrandılar bana



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
4 yıl
Binbaşı

Adaptörden beslenirken kapatılması ile pilden beslenirken kapatılması arasında bir fark oluyor mu?



G
4 yıl
Yarbay

Birebir aynı sorun benim MBP 2019 13'' cihazımda da var hocam. Bende cihazı ABD'den aldım, bunun bir sorun dahi olduğunu bile bilmiyordum sadece kafama takılıyordu, konunu gördüm, çözüm bulabildin mi? bugün 10.15.3 çıktı belki yazılımsal bir sorunsa düzelir, diğer Macbooklar da deneme şansın oldu mu hiç? Aynı mı yoksa bizim cihazlara has bir problem mi diye dedim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
4 yıl
Yarbay

Bende de ayni sorun. MacBook Pro 2019

Ben bir problem oldugunu düşünmüyorum ancak has gözükmüyor gercekten



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Dexter61
B
4 yıl
Er

Tıpatıp aynı sorun bende de var 2018 512GB 13inc ayrıca yazılım güncellemesi yaparkende ekranda garip beyaz çzgiler vs beliriyordu. Neyseki günlük kullanımda bu tür şeyler çıkmıyor sadece kapatırken ve yazılım güncellerken gördüm ben tahminimce ekrana giden güçle alakalı bir durum gücü kesince anlık olarak garip bşr bozulmaya sebep oluyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Çavuş

merhaba sorun devam ediyor güncelleme ile düzeleceğini söylediler ama düzelmedi 20 kez kıdemli departman ile görüşme yaptım önce donanım sorunu dediler servise gitti geldi yazılım sorunu dediler en son güncellemeler ile düzelir dediler hala düzelmedi




Bu mesajda bahsedilenler: @berkecanakyuz
S
4 yıl
Er

Aynı problem bende var 10.15.5 Catalina yüklü bugün için randevu aldım ve teknik servis'e götüreceğim. Ben ayıplı mal olarak değişim talebinde bulunacaktım ama senin yazdıklarından sonra boş yere bekleyebileceğimi düşünmeye başladım. Fakat bu bir sorundur ve düzeltilmesi gerekmektedir. konu ile ilgili dönüş yaparım.



S
4 yıl
Er

Bugün cihazı teknik servise verdim media market müşteri temsilcisi ile de görüştüm media market ariza tespit formu çıkarılmasını istedi. Servise onarım değil sadece kullanıcı kaynaklı olmayan donanım kaynaklı hata için arıza tespit formu çıkarılmasını bekliyorum. Buna göre media market ürün için değişim kararı veriyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
4 yıl
Yüzbaşı

Merhaba gelişme var mı?




Bu mesajda bahsedilenler: @sacikel
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.