Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
189
Cevap
29587
Tıklama
135
Öne Çıkarma
Cevap: İşsizlik iyice patlayacak (4. sayfa)
E
4 yıl
Yarbay

Emekli olunca da ssksiz başka bir işte çalışıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Bekirin
G
4 yıl
Yüzbaşı

Eyt li emekli olmak ister emekliligi gelen hala calisir istihdami daraltir,bu ironi sadece bu ulkede var!
Yani isin özü kesinlikle kotu yönetilen ekonomi ve hukumet ile ilgli bu issizlik ve istihdam olayi..Cunku ozune bakarsan Tr nin her yeri cennet altin derler bor madenleri var tarim topragina uygun ama ne madeni y.disina pazarliyoruz nede ciftciyi doyurabiliyoruz ve en onemlisi markamiz yok markamiz..Bi samsung gibi markan olsa hadi o kadar bile olmasin bi italya gibi makaranini dunyaya reklam yapsan ki Türk mutfagi dunyaya pazarlanicak cok cesit yemekler var yani diyecegim o ki marka olsak dunyaya o markayi satmak yetistirmek icin dunya kadar isci calisacak ve sanayi olusacak ama bunu yapacak babayigit devlet hukumet yok.Hal boyle olunca ne cennet ulkenin madeni pazarlaniyor ve tarimda dunya pazarinda yerimiz var nede Tr markali dunya pazarinda ürününüz var o yuzden issizlik ve yetersiz sanayu oluşumu akp iktidari ile bagladir.Bi akp li kilcik biri cikipta ne alakasi var demesin bakınız ww fabrikayi savas olayina kurmaktan vazgeciyor 5000 istihdam elden kayip gidiyor bu durumu benmi yaptim hukumet stratejileri dogru belirlemedi o yuzden akp ye oy verenler bizi bu hale siz getirdiniz.
Isin en kotusu bu daha iyi gunlerimiz..ulke bitiyor okeye donuyorr maalesef😡





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7E2A7C465 -- 8 Kasım 2019; 8:26:14 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ÖzgünK

İş bulabildin mi?

Alıntıları Göster
Inşaat Mühendisliğini okurken 2.Stajımda staj yaptığım yer teklif etmişti,şehir dışında okuduğum için kabul edemedim,proje müdürümüz yurtdışına çıkıcaktı,şirketin ufak bir şantiyesini ziyarete olduğum şantiyedeki şefi kendi yerine çekti 2 ay şantiye şefinin yerine ben bakıcaktım.Şimdi elektrik okuyorum.Yani daha iş aramadım.Bu sene dahil 2 sene sonra hatırlarsan sorarsın o zaman yazarım veya ben konu açarım,ordan görürsün



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
4 yıl
Teğmen

Elden ayaktan düşünce bakımını kim üstlenecek sanıyorsun?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @huguli
S
4 yıl
Teğmen

Bu kadar adam nasıl iş bulacak diyecegine bence bu ülke cok kalabalık nüfusun daha fazla artmaması yada azalması gerektiğini vurgulasan daha dogru olurdu ben öyle düşünüyorum.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

V
4 yıl
Binbaşı

Bu patlamamış hali ise işimiz var.



G
4 yıl
Binbaşı

Yazılanları okudum şu an yaşım 20 ve maddi imkanım olsa dakika durmam yurtdışına giderdim.
Yaşı küçük olan arkadaşlarda gelecek planını buna göre tasarlasın.İnternet elinizin altında sosyal medyayı onu bunu bırakın.
Gidecek bir ülke planlayın.O ülkenin yabancı dilini ve ingilizceyi iyi derecede öğrenmeye çalışın.O ülkede hangi meslek daha avantajlı , hangi işe yatkınlığınız var hayaliniz ne bunu güzelce saptayıp ona göre hareket edin.Ünv'de iseniz muhakkak erasmus ile yabancı bir ülke görün.O yönde kendinizi geliştirip ona göre hareket edin...

Yada tatil yörelerinde çalışıp dilide iyi bir şekilde öğrenip yabancı bir hatun tavlayıp evlenin buda kısa yoldan vatandaşlık alma yöntemi.

Çevremde çok gördüğüm diğer bir yöntemde ailede bulgar göçmeni varsa gidip Bulgaristan vatandaşlığı almak sanırım çok zorda değil göçmen kim var etrafımda hepsi vatandaşlık almış durumda vize derdi yok mis gibi...

Dediğim gibi ne yapın ne edin gidin hocam.Bu ülkede her şey ateş pahası en dandik araba olmuş 100 bin en dandik peynir 25-30 et desen 40-50 lira çayın kilosu olmuş 25 lira.En dandik evin kirası bin lira...
Herşeyin fiyatı aynı hızla artmaya devam ediyor.Baştakiler desen şark kurnazı enflasyonu düşük gösterip maaşlara az zam yapıyorlar.Paralarımız pul olup gidiyor.

Hiç olmazsa Almanya için konuşayım 900 euroya güzel bir ikinci el araba alırsın.Peynir desen 4-5 euro et desen aynı çay desen oda 5 euro.Kira biraz şehir dışına çıkınca 500 euro üstelik bahçeli sıcak kiralı ev.Yakıt desen zaten ucuz 1,5 euro.Alacağın en kötü 2,000 euro ama insani şartlarda haftada 40 kusür saat çalışarak alacağın para bu kazancını arttırmak istersen ek işte çalışabilecek fazla fazla vaktin olucaktır.İnsan gibi muamele göreceğin çalışma şartları içerisinde.

O yurtdışını kötüleyen tayfayı da dikkate almayın onların derdi sizinde gelip kalabalık yapmamanız onların refahına erişmenizi istememeleridir.

Türkiye'de İki işyeri sahibi bir yakınım Almanya vatandaşlığı var çalışma oturum her şeyi var eskiden orada çalışmış evlenince Türkiye'ye yerleşmiş.Eşiyle birlikte işlerini yürütüyorlar.Adamın ikide çocuğu var aylık kazançları gayette yerinde.
Ta ki bu yıla kadar baktı işler kötü gidiyor bastı gitti adam çalışmaya Almanya'ya iki tane çocuğunu eşini bırakıp gitti üstelik.
Çok iyi maaşada bir iş buldu ailesini yanına aldırmak içinde işlemlere başladı.Sanırım işyerlerini de devredip basıp gidecekler.

Ev sahibim Hollanda'da adamın Türkiye'deki mülkünün haddi hesabı yok.Hollanda'da inşaat işi ile meşgul.Yaklaşık 10 a yakın apartmanı var evlerin adedinin fiyatı ortalama 350-450 bin toplam rakamı varın siz hesap edin.Kim yapabilir bu ülkede çalışarak bu kadar serveti.



Dediğim gibi ülkeyi kötü günler bekliyor imkanı olan kaçsın kendisini ailesini kurtarsın.Gurbette biraz ezilirsiniz ama yaz tatilinde ülkede euroları ezerken son model arabayla gezerken o çektiğiniz sıkıntıları çok güzel unutursunuz.İlerde dönmek isterseniz biriktirdiğiniz eurolarla burda rahat bir yaşam sürersiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Yüzbaşı

ben iş buluyorum fena işlerde degil fakat bu 1500-2000 dışında bir teklif almadım. adam suratıma bakıp 1500 lira verebilirim 2000 lira çok para dedi yalan değil bu



E
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

ingilizce ve almanca bilen bu ülkeden kaçsın.

2000 usd maaş alsanız, turkiyeden daha iyi yaşarsînız.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Pek öyle değil. Harvard beden eğitimi mezunu olduğunu düşün; ne fark edecek ?

Fakat Harvard Computer Science mezunu olsan bile onlar arasında da düzey farklılıkları var.

Google'ı kuran 2 kişi, Stanford mezunu ve onlarla birlikte 200 kişi mezun oldu. 198'i Google 'ın binde 1'i kadar iş yapabildi mi. Hayır.
İlla google'ı kurmanıza gerek emin olun kalan 198 kişide iyi pozsiyonlarda işe başlayıp, iyi yerlere gelmiştir.

Özellikle Türkiye gibi 100 üniversitenin sadece 3-5 tanesinin kendini kanıtlamış olduğu bir ülkede, etiket bir üniversite'de en kötü bölümden bile mezun olursanız işsiz kalmazsınız. İşsiz kalmayı bırak, bölümünüzle alakalı olmayan top seviye işlere başvurup geri dönüş alma şansınız yüksektir. Çoğu firma başvuruları filtrelerken koç, sabancı, boğaziçi, odtü yazar geçer. Hatta bir ara yanında çalıştığım bir müşteri temsilcisinin, mülakattan çıkıp yanımıza geldiğinde, bana sadece koç ve sabancı'dan adam gönderin dememiş miydim diye IK'yı arayıp fırçaladığını biliyorum. Orta seviye üniversite mezunların ülkemizde iyi denebilecek bir pozisyondan işe başlama ihtimali maalesef 2 şeye bağlı. Torpil ve şans. Anadolu ünilerinden mezun bile istediği kadar staj yapsın, 2-3 tane sertifika alsın, dil sınavların iyi puanlar alsın etiket üniversite'den mezun olmuş adaylar karşısında duramaz. Türkiye'de para parayı çeker. İnsanların senelik 100.000k verdikleri okullardan karşılığını alamadığı düşünmüyorsunuzdur umarım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanHollandali -- 8 Kasım 2019; 10:4:44 >

B
4 yıl
Yarbay

ahh keşke aileniz bu hataya düşmeseydi de kullansaydı sizinle muhatap olmak zorunda kalmazdık




Bu mesajda bahsedilenler: @HIGHER
G
4 yıl
Yüzbaşı

yasin 20 ise,bu yasta bu muhtesem ve dogru tespitler.. ayakta alkışlıyorum seni 👏



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @genelkurmay89
G
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7E2A7C465

yasin 20 ise,bu yasta bu muhtesem ve dogru tespitler.. ayakta alkışlıyorum seni 👏
''Yaşım 20 olsa ve maddi imkanım yeterli olsa''

yaşım 20 değil 30 ama bugünün şartları 20 yaşımda olsaydı bu yolu inanın düşünürdüm...



C
4 yıl
Teğmen

Evlattan bahsetmiyorum, başkalarının evlatlarından faydalanmaktan söz ediyorum. Gittiğin huzurevinde, hastanede çalışan gençlerden.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @HellShot
A
4 yıl
Onbaşı

Dün benzer bir konuya daha yazmıştım. Milyonlarca üniversite öğrencisi var. Ne gerek var buna. Gençlere üniversiteye gitme diyemezsin, çare üniversite kapatmak.

200'den fazla üniversite varmış Türkiye'de. Düşür 60'a. Aktar bütün kaynağı bu 60 üniversiteye. Akademisyenini, lab. imkanlarını birleştir adam gibi öğretim ver. Bakıyorsun çoğu myo'nun akademik kadrosu yok. Bir Yard.Doç. bölüm başkanı olmuş, 2-3 tane de asistan vermişler al sana bölüm. Yazık orada yıllarını harcayan öğrenciye.



A
4 yıl
Binbaşı

Şu gidin sanayide çalışın diyen adamlardan kaç tanesi kalkıp sanayide çalıştı ve çalışıyor merak ediyorum. Şu forumda herkes oturmuş gluteus maximusunun üzerine millete tavsiye veriyor. Siz kimsiniz ne oldunuz ne yapıyorsunuz da millete sanayide çalışın diye tavsiye veriyorsunuz. İki tuşa basıp yazmak ne kadar kolay...



S
4 yıl
Yarbay

Konusunu açıp yazınca millet troll yapıyoruz zannediyor ama işin aslı öyle değil işte. Nüfus çok kalabalık ve insanlara sunulacak iş sahası da çok az. Bazen işim düşünce falan AVM'de dikkat ediyorum, 30 yaş grubu insanlar var ve ellerinde de en az 2 çocuk...

İnsan düşünüyor haliyle, şu zamanda bile işsizlik fazlayken gelecekte teknolojinin daha da gelişmesiyle insana duyulan ihtiyaç azalırken, bugünün çocukları ne yapacak diye... Avrupa falan bunun farkına vardığı için nüfusu arttırmak istemiyor. Zaten hayatın her alanında geçerli olan bir kural var; niceliğin arttığı yerde nitelik kalmıyor. Halkın ifadesiyle söylemek gerekirse, "Nerede çokluk orada b*kluk" hesabı...



P
4 yıl
Yarbay

İşsizlik yok, iş beğenmemek var.
Standartlar değişti ülkemizde. Beğenmediği işte çalışmıyorlar ve bu onların hakkı.