Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
477
Cevap
69903
Tıklama
110
Öne Çıkarma
Cevap: Londra’da yaşıyorum sorularınızı alabilirim (4. sayfa)
P
5 yıl
Çavuş

imkansız.
50bin pound savings şart.
üstüne bir işte çalışıyorum diyceksin.
ve oraya gidince tuvaletini nereye yapacağına kadar anlatacaksın, geri de dönücem çünkü annem beni bekler falan diyceksin.
o durumda belki 6 ay turist vizesini alabilirsin.
yoksa görmeye bile gidemezsin adamların ülkesine.




Bu mesajda bahsedilenler: @Lemansky
G
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: pakaji

birçok simkart var. 20pound'a güzel bişey alırsın. internetten bakabilirsin. vodafone, three, lycamobile, EE vs birçok var. EE iyi.
ben hiç uk gitmedim bu arada.
Malta'da bu sanırsam daha ucuz.
Merak ettiğim şey Vodafone TR'deki iletişim pass Malta'da geçer mi. Eğer geçerse Whatsapp'ı istediğim kadar kullanabilirim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
5 yıl
Çavuş

20poundluk paket güzel unlimited minutes 20GB data vs.
tr deki vodafone, tr yi çıktığın an roaming moduna yani haşırt diye geçirme moduna geçer. onu unut.
10pound'a ortalama bişey alabilirsin.zaten uk de otomatlar var makineler. ordan parayı atıp simkartı alıyorsun. o kolay iş. önemli olan stokta paran var mı ve vizeyi alabilecek misin. adamlar avrupalıları istemiyor hele türkleri hiç istemiyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Gunpower-storm
G
5 yıl
Yarbay

Malta adasına gideceğim, UK şu anda zor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @pakaji
K
5 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: kumandan hüsamettin

Geçen market videosunu izledim moralim bozuldu bedava aq.
Gençler Türkiye üzerine plan yapmıyor artık Türkiye'nin gelecek planı yok



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
5 yıl
Teğmen

Amerika'dayim ve burada da "ogretmenlik" yapmaya gelen Turkler gordum, duydum, anladigim kadariyla senin de durum onlardan farkli degil ve burada bosa atip tutuyorsun insanlara bos umutlar vererek. Seninle benzer konumda gelip "Turkiye'de devletten maasimi alip rahat rahat yasiyordum, burada aile bile kuramam." diye geri donen adam gordum ben burada.

Anlatmadigin sey aldigin maasla tek kisi dahi hayati kisitli yasiyorsun, aile kurman zaten imkansiz.
Ayda kac kere gece eglenmeye cikabiliyorsun? Bos zamaninda yapabildigin aktiviteler ne? Zevkine ayda ne kadar ayirabiliyorsun? Bunlari anlatmadan "Tavuk su kadar, ev kiram bu kadar." diye insanlari yalanlarla doldurmak dogru mu sence?

Evlenirsen ne olacak peki? Eger Turkle evlenmezsen zaten karin da %95 calisacak ama buna ragmen cocuklu bir aile icin yetersiz bir gelir. Cocuk dogdugunda karin dogum izni alsa zaten durum cok daha vahim ki ORTALAMA bir Turk kadiniyla evlenirsen 365 gun fasulye yersin evde parasizliktan.

Amacim kimseyi asagilamak falan degil, burada o kadar insana yalan umutlar asilamak sacma yalnizca. Turkiye'den gelipte ogrenmenlik yaparak falan hayat donduremezsiniz, ya mesleginizi birakip baska bir ise yonelmeniz lazim ya da kendi isinizi yapmak istiyorsaniz yaninda ek is bulmaniz lazim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi made off hit her -- 11 Eylül 2019; 20:24:0 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
5 yıl
Yarbay

Burda öğretmenliği bırakıp, hayatını yurtdışında parya olarak devam eden adamın aklı başında değil heral



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

C
5 yıl
Onbaşı

450Pound kira azmış.Oda mı kiraladın.Çünkü Londra'da kiray haftalık, aylık en düşük kira 1000 pound diye hatırlıyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cola Contains Caffeine -- 11 Eylül 2019; 21:1:20 >

G
5 yıl
Yarbay

Hocam ben pdr mezunuyum b-c-d planları kafamda bir sürü şey var bunlardan biri de atanıp para biriktirmek ve sonrasında yurt dışına gitmek, öğretmenler doğum veya askerlik gibi sebepler hariç 20 günden fazla ücretsiz izin alamıyorlar bildiğim kadarıyla... izin işini nasıl hallettiniz ne kadar süre aldınız ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ginga Eiyuu -- 11 Eylül 2019; 21:3:9 >


Bu mesajda bahsedilenler: @kayıpjoker
K
5 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Evet dünyayı İngilizlerin yönettiğini düşünürsek buraya gelmek sıradan bir olay olmuyor. En az 6 aylık turist vizesi veriyorlar. Tabi altı ay kalamıyorsun, kalsam bile bir daha ki sefere vize vermiyorlar. İş olacağı çok iyi hatta her yer işçi arıyor. Ve emeğinin karşılığını veriyorlar. Sana ilginç bir örnek vereyim insanlar burda yıllardır markette yada restoranda çalışıp kendilerde hem burdan ev alıyorlar hem Türkiye’den yazlık alıyorlar hemde memleketlerinde bilmem kaçar tane daireler var. Asgari ücret 1600£ civarında.

Şöyle bir durum var devlet varda vatandaşına ev veriyor kirasına yardım ediyor. İşin yoksa sana maaş bağlıyor kiranı bile devlet ödüyor. Ondan dolayı insanlar sadece vatandaşlık alma derdinde.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kreat
K
5 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Dediğinde haklısın ilk defa konu açtım idare edin. Ama dediğini yapacağım önümüzdeki saatlerde.
Sorunu soran da olmadı farzet😊 2000£ civarı aylık kazancım var. Ama burası para ödemeler konusunda haftalık işliyor. Yani ya haftalık kazancınız sorulur ya da yıllık. Mesela ben haftalık 470-550£ arası para alıyorum.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Why Shy
O
5 yıl
Yarbay

quote:


Kiraya aylık 450£ ödüyorum. 1+1 gayet ferah bir evim var. Lira konusu değişik biraz. Bazı yerlerde sadece oda kirası 450£ olabiliyor aylık.


Hangi bölge bu kadar ucuz hemde studio flat ta degil 1+1 450 aylik.
Fena sallamissin londrayi gectim londra cevre illerinde bile böyle fiyatlar yok



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
5 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Evet AA( Ankara Antlaşması) gerçekten zorlaştırılmış. Herkes en gereksiz alanda bile başvuru yapınca İngiltere ayıkmış “ ulan bunlar kılıfına uyduruyor” diye olayı gerçekten ihtiyaç duyulan alanlarda vize vermeye başlamış.
6 yıl burda yaşayınca life in uk sınavı zorlamıyor insanları. Çok çok bir kaç ay kursa gidip geçiyorlar. Tabi kulaklık takıp sahtekarlık yapanlarda varmış diye duydum.
Evet vergi veriyorum ama hayat giderleri olunca masrafları düşüp cüzii bir vergi veriyorsun. Elinde para kalınca o vergi gözüne gelmiyor.

Para konusunda biraz yanılıyor olabilirsin ben 5k £ ile geldim buraya. Benim iş için 1k £ sermaye yetiyordu çünkü ben öğrenci evine gidip ders veriyorum. Ofis yok sigortalı işçi çalıştırmam gerekmiyor vesaire.

Aslında ben Türkiye’ye dönmeyi düşünmüyorum. Eğer Bir gün evlenirsem eşim ve çocuklarım ile burda daha huzurlu olacağıma inanıyorum. En önemlisi çocuklarım burda hayata bilmem kaç sıfır daha ilerde başlayacaklar. Hem dünya vatandaşı olacaklar hemde çok iyi eğitim alacaklar.
Aslında IELTS diye bir sınav var iyi bir derece alırsam Kanada hükümeti gelen bana oturum ve çalışma izni veriyor. Belki biliyorsun Kanada göçmen alıyor. Özel eğitim alanı da dünyanın her yerinde önemli bir alan.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @pakaji
G
5 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: kayıpjoker

1.Öğrenci değilim. Türkiye’de özel eğitim öğretmeni olarak devlette çalışıyordum. İzin aldım burda aynı işi yapıyorum.

2. Turist olarak başvurdum. Dünyanın en zor vize berem ülkesi İngiltere’dir. Şansım yürüdü aldım. Sonra burda öğretmenlik yapabileceğimi gördüm. Avukat be muhasebeci ile öğretmenlik vizesine başvurdum.

3. Sürekli kapalı hava yok ama Türkiye gibi sürekli güneşte yok. Karadeniz gibi düşün. Her taraf sürekli yeşil. Yazları hep güneşli olur. Yağmur genelde yapar hafif hafif. Ben çok sevdim havasını.

4.hayır asla ırkçılık yok. Öyle binde bir olurdaysa o da haberlere çıkar infial yaratır. Dünyanın her yerinden insan var nasıl ırkçılık yapılacak ki. Develer dairelerinde çok sabırlı ve Güleryüzle yardımcı oluyorlar. Polisler çok saygılı ve yardımsever.

5. Özel eğitim öğretmeni olarak başvuru yaptım be Türk öğrencilere Türkçe matematik dersi vereceğim diye başvuru yaptım. Kazanç çok iyi çünkü kazandığınızın çok azını yiyeceğe ve kiraya veriyorsunuz. Şöyle düşünün 4£ da karnınızı iyice doyurabilirsiniz. Örneğin Burger yada McDonaldsda da daha uyguna menü alabilirsiniz

6.Önce turist vizesi almanız lazım. İltica da edebilirsiniz geldikten sonra. Önemli olan bu topraklara adım atabilmek bunun içinde vize önemli. Eğer Türkiye’de düzenli gelir ve sigortası olan bir işte çalışıyorsunuz vize almamız sonra burda kalmanız daha kolay olur.

7. Evet kesinlikle yaşam kalitem değişti. Bir kere ulaşamayacağınız bir durum yok. Sokakta çok güvendesiniz. Otobüse binerken size günaydın diyen bir şöför hayal edin. Yabancı olduğunuzu hiç hissetmiyorsunuz. Herkes kurallara uyuyor. Trafikte korna çalan yok. Bir aylık maaşım ilearaba alabiliyorum hemde gayet iyi bir araba örneğin 2010 Audi a3 alabiliyorum.

8. Markette bir haftalık 3 kişinin mutfak masrafların fazla 30£ tutacaktır. Her şey 1-2£ civarı. Örneğin tavuk göğsü kemiksiz 4£, kuzu kuşbaşı 5£ kg, 1.5 kg beyaz peynir 1.50£.
Kiraya aylık 450£ ödüyorum. 1+1 gayet ferah bir evim var. Lira konusu değişik biraz. Bazı yerlerde sadece oda kirası 450£ olabiliyor aylık.

9. Türkiye’de Hatay ,Mardin ve Antep gibi turist sayısının fazla olduğu yerlerde gönüllü olarak turist ağırlıyordum. Onlarla İngilizce konuşmaya çalışıyordum. Lisede de süper lise okumuştum. Bir faydası olmasa bile kulağım biraz aşina olmuştu. Sonra kendim çalıştım. Zaten seviyordum yabancı dil ile uğraşmayı. Burda da hiç dil bilmeyen insanlar bile yaşıyor. Adamlar telefon uygulamaları ile iletişim kuruyor. İlk geldiğim de İngilizce seviyem ortanın altı gibi bir şeydi.

Biraz uzun oldu kusura bakma
off sus sus



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
5 yıl
Er

Güzelmiş. Güleryüzlü insan olayını çok kıskandım. Kaldığım şehir (İstanbul) açık hava tımarhanesi. Başka hiçbir şey denemez buraya.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

A
5 yıl
Teğmen

Öncelikle merhaba hocam . Soruma geçeyim . Ben üniveristeyi yurtdışında okumak istiyorum , ingilterede üniversiteler uygunmudur ? Masraflar nasıldır ? Ayrıca yurtdışında üniveriste okumak için neler , hangi kriterler gerekmekte ? Hocam bu arada okumayı planladığım bölümler : Makine - Elektrik elektronik mühendisliği veya Tarih . Kaliteli bir eğitim görerek kendime birseyler katmak istiyorum , türkiyede sadece okumuş olmak için okumak istemiyorum .



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

K
5 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Evet evler çok eski ama sıfır deprem riski olduğu için sıkıntı olmuyor. Buraya gelmek için vize konusunu iyi araştırmak lazım. Öncelikle son 6 aydın sigortalı bir işte çalışıyor olmanız lazım. Diyelim turist vizesine başvurdunuz . Buradaki masrafları karşılamak için 3-4K £ sermaye göstermeniz lazım. Ama o sermayenin uzun süredir hesabınızda olması lazım yoksa pat diye hesaba toplu para girince “ ha bu adam bizi kekleyip ülkeye giriş yapmak istiyor” diyorlar ve red veriyorlar. Yani işin aslı Türkiye’de düzeni olan adamı rahat alıyor çünkü bu adamın düzeni var Türkiye’de ger dönecektir diyorlar. Tabi ben dönmedim o ayrı mesele😊
Buraya gelince burada Türkiye’den gelen öğretmenlerle bağ kurmaya başladım. Onların saatlik ücreti ucuz diye gitmediği öğrencilere ben gitmeye başladım. Kartvizit bastırdım onları ailelere verdim. Çocuğu engelli olan aileler birbirilerini okulda yada belediye rehabilitasyon merkezlerinde tanıyorlar görüyorlar. Böyle böyle ağ oluşuyor.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @DelirteJackson
K
5 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Evet hatlar her yerde satılıyor 1£. Ben 27.5£ a aylık 35gb internet ve sınırsız konuşma mesaj. Malta’da durumu bilmiyorum ama. İnternet hızlı ve ucuz.
Bu benim hattımın tarifeler daha ucuz olanda var pahalı olanda.
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Gunpower-storm
K
5 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Evet doğrudur. Hatlar 1£ yükleme yapmak için kod satın alıyorsun artık hangi Tarifeyi istersen



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @pakaji
K
5 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Ben artık sıkıldım ülkedeki gelişmelerden. Her gün birleri ölüyor. Savaş olacak mı diye tedirgin insanlar. Yoksulluk almış başını gidiyor. Kadın cinayetleri her gün işleniyor. Umudumu yitirirsin ve buraya geldim



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @KRALTRİCKY