Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
84
Cevap
9880
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Heavy Rain (2019) [PC ANA KONU] (5. sayfa)
D
4 yıl
Er

Directx sistem dosyaları bozulmuş gibi gözüküyor. Önce bunu tekrar kur derim. Eğer sorununu çözemezse onu kullanan ekran kartı driver'ında sorun olabilir. Nvidia ya da Amd 'nin sitesinden uygun driver'ın güncel versiyonunu kurman gerekebilir.




Bu mesajda bahsedilenler: @Profeson
S
4 yıl
Yarbay

Spoiler içerir buton bozuk..




Yıllar geçse de kalitesi eskimeyen bir şahaser. Bir de bilgisayar da bitireyim dedim. Zaten unutmuşum ilk defa oynuyor gibiydim. O yağmurlu atmosfer, o harika müzikler, ekranın ikiye bölünmesi, aksiyon sahnelerinde tuşlara basarken o anı çok iyi hissettirmesi. Bir tuş kaçırıp darbe almak bile fena bozuyor bir hamle bile çok önemli. Ana göre giren müziklerin değişmesi müzikler enfes. Oyunun tek kusuru Scott'ın katil çıkması cidden çok saçma aslında katilin kim olduğu pekte önemli değil önemli olan oyunun o ana kadar oyuncuya her bölümü yaşatması ama katil başka biri olsaymış çok daha iyi olurmuş. Yukarı da yazan arkadaşa katılıyorum Manfred'i Scott'ın öldürmesinin imkanı yok. Grafikler şu zamanda bile sırıtmıyor geçen yıllar Madison bacımızın taşlığından bir şey alıp götürmemiş ilik gibiydi maşallah.



T
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: dertsahibi

Fahrenheit'a bayılmıştım, Heavy rain için ise bu zamana kadar spoilfree bir şekilde 10 yıl bekledim. Nihayet Resident Evil 4 gibi bu da düştü fakat o kadar büyük bir hayal kırıklığı yaşadım ki keşke bu kadar sabretmeseydim dedim kendimce. Nedenlerini sıralayayım.





Bence mantıklı bir twist ending için önce bir A yolu gösterirsin, izleyici/oyuncu der ki %90 bu. Sonra bir B kişisi çıkarırsın bu sefer ya o ya bu ya takılırsın. Aradan da küçük bir C kişisi gösterirsin, bir soruya cevap veremez, ya da bunun burada ne işi var diye düşündürtür insana ama A ve B varken dikkat etmezsin. Sonuçta C çıkar ve çarklar yerine oturur vay be diyebilirsin.

Ama bunları gösterirken sonda şak diye D diye bir yol çizersen bence bu twist ending olmaz , zorlama bir hikaye olur.

1) Scott Shelby ile oynarken Malfred'i bekliyoruz,sonra ne yapıyor bu diye içeri giriyoruz adam ölmüş, polis aranmış, cam açık. Adamın nabzına bakıyoruz, şaşırıyoruz, nabzını kontrol ediyoruz filan, üstelik Lauren'de yanımızda değil. Kendi kendimize rol kesiyoruz saçma bir şekilde. Meğersem biz öldürmüşüz.
Bu hakikaten oyuncunun aklıyla dalga geçmek.

2) Olayın en önemli noktası Ethan'ın kendinden geçmesi(Blackout diye geçiyor tam türkçesini bilmiyorum). Bak origami killer'la hiç bir bağı yok. Dışardan ruhsal, ilaç ile şu bu ile bir müdahale yok(ki ilkini kendi evinde yaşıyor) adam şak diye gözünü origami kiler'ın kardeşinin öldüğü yerde elinde kardeşinin en sevdiği origami ile(köpek) ile uyanıyor ve oyun boyunca bu konu ile ilgili hiç bir açıklama yok! Çocuk da bu blackout olduğu için kaçırıldı, polis de bu yüzden peşinde(eşi blackoutları vardı tanıyamıyordum diye polise şikayet etti, psikologu da blackout yaşıyordu diye şikayet etmişti) Ama neden ve nasıl böyle bir şey oluyor kimse bir şey bilmiyor. Yani üst maddede belirttiğim A yolunu bile çizemiyor oyun.

3) Bir süre sonra tüm karakterler aynı kişiymiş, ya da kırk yıllık kankalarmış gibi davranıyoruz. Madison, Ann Shepard'dan çocuğunun adını öğrendiği zaman ki eski adını söylemesi lazım(Scott Shepard), Madison şok oluyor hızla odadan uzaklaşıyor. Ulan Scott Shelby'i ömrün boyunca görmedin, kim olduğunu bilmiyorsun niye şaşırıyorsun? Dışarı çıkıp Jayden'ı arıyorsun ki bu adamı bir kere seni Blake ile kovalarken gördün, telefonunu nerden biliyorsun?

4) Final sahnesinde Ethan tüm gerekliliklerini yerine getirdi(adam zehir bile içti) ve çocuğunu kurtarmaya geldi. Scott'ın amacı bunu yapabilecek birini görmekti,bunun uğruna 8-9 kişi öldürdü. Sonunda buna layık birini gördü. Niye öldürmeye çalışıyorsun adamı? Yüzümü gördü diye öldüreceksen niye böyle bir amaç güderek bir paradoks yaşıyorsun?



Oyunu bitirmiş iseniz yukarıda yazdıklarımı bir okuyun.
Oyun bir paradoksdan ibaret zaten.



R
4 yıl
Teğmen

Heavy Rain pc de oynuyorum gamepad ile sorunsuz ama kayıt özelliği çalışmıyor.Oyunu kapattıktan sonra eski kayıttan başlamıyor.
Edit: save dosyası bulup bitirdim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reklam80 -- 3 Ocak 2020; 14:3:39 >

R
4 yıl
Yarbay

X
4 yıl
Yarbay

TPS bölümüne taşındı. 2 gün sonra Steam versiyonu çıkıyor. (18 haziran)



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

P
4 yıl
Yarbay

Ana bacı sovecem bu yapımcılara. Epıcstore da 18gb guncelleme gelmıs.. Naptılar oyunu bastan remasted mı ettıler????



C
4 yıl
Yarbay

hafta sonu oynamaya başlarım, içimde ukte kalan oyunlardan biriydi.



C
4 yıl
Yarbay

güzel ve özgün bir yapım ama o kadar ağır işliyor ki uykumu getirdi. umarım çok uzun sürmüyordur. teknik açıdan pc kısmı iyi bence film grain effekti gereksiz fazla.

oynamaya devam



H
4 yıl
Yüzbaşı

Oyun açılmıyor.Başlangıç ekranında origami işareti yanıp sönütor.Bunun çözümünü bilen bir arkadaş var mı?



B
3 yıl
Binbaşı

Tr yama çalışmıyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
3 yıl
Yüzbaşı

Kötü sonla bitirip üzülmüştüm.



C
geçen yıl
Yarbay

Bu oyuna neden bu kadar geç şans verdim diye kendime kızıyorum. Yıllar önce bu türe Beyond Two Souls ile giriş yapmıştım ve ağzım açık oynamıştım (ya da izlemiştim). Daha sonra wolf among us, walking dead derken arada kaynayıp gitti ama bir gün oynarım spoiler almayayım diye hiçbir şekilde video izlemedim.

Oyunun nedense başları sıkıcı geldi 2-3 kere şans vermeyi deneyip 3. Bölümde falan sildim oyunu. Başladım sildim, başladım sildim. Beyond ile kıyasladım ister istemez ama Beyond’un başlarında aldığım tadı bunda alamadım Beyond daha ilk bölümden ekrana kitlemişti beni. Tabi oynanışı Beyond’dan çok daha kütük belki onun da etkisi vardır. Hele Detroit’ten sonra Quantic Dream oyunlarını geriye doğru oynamak zulüm oluyor.

İyi ki kendimi zorlayıp bitirmişim oyunu sanırım olabilecek en iyi hikayeyle bitirdim. Hikayesi, atmosferi, karakterleri vs.. hepsi ayrı ayrı müthiş. Verilen kararlar Beyond two souls a göre daha çok etki ediyor oyuna. Yanlış bir karar verdiğinde bunun sonucu çok pişman edici oluyor gerçekten. Oynadığın karakterin senin verdiğin kararlar ya da beceriksizliğin yüzünden ölmesi üzüyor baya.

Büyük spoiler geliyor dikkat;

Bu arada Ethan karakterinin neden “blackout” geçirdiğini anlamayan arkadaşlar;


Oyunda aslında Jason araba çarpıp öldüğünde katil Shelby de orada ve ethan ile aralarında bir çeşit telekinezik bağ gelişiyor. Shelby her çocuk öldürdüğünde Ethan nöbet geçiriyor ve elinde origami ile uyanıyor. Yapımcılar doğa üstü şeyler katmayalım diye bu sahneleri oyundan çıkarmışlar ancak Ethan’ın nöbetleri alakasız bir şekilde oyunda kalmış. Sanırım sırf oyuncu Ethan’ı katil sansın diye bıraktılar bu nöbet olayını ama alakasız yani bir yere bağlanmıyor bu şekilde.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

J
geçen yıl
Yarbay

orijinal oyunda türkçe yama çalışmıyor ya ama korsanda açılıyor. güncellemeden ötürü sanırım

korsan ile oynayacağım sanırım, orijinal alıp da korsan oynamak garip olacak



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.