Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
47
Cevap
3213
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Cevap: ANİME/MANGA BÖLÜMÜNÜ CANLANDIRMAK HAKKINDA (3. sayfa)
T
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: serkahan

quote:

Orijinalden alıntı: DeathWing

2005~2007 arası uzun uğraşlar sonucu bu bölümü açtırabildik yönetime(imza kampanyaları falan).
Hatta öncelikle "Diğer Sanatlar" kategorisi altında "Anime Cafe" konusu olarak başladık ilk başlarda. Yanlış hatırlamıyorsam 1500+ sayfalık konu idi (uçurulmadan önce).

Belli bir süre aramızdan olan bir Anime Fan DH yöneticisinin "Anime Bölüm Yöneticiliği"ne geçmesi üzere devam ettik istikrarlı şekilde. Kişisel sebeplerden mi yoksa yönetim sorunlarındanmıdır bilemiyorum, birkaç yıl sonra bölüm yöneticiliğinden ayrıldı. İşte tam da bu noktada başladı ANİME bölümünün yozlaşması ve çöküşü.

Başımıza, daha öncesinde bizim ortamda bulunmamış ve bizi tanımayan, verdiğimiz emekleri ve mücadeleyi bilmeyen biri getirildi(son yöneticiden bahsetmekteyim isim vermeyeceğim).
Tamam, isim olarak saygı duyduğum ve geçmişte benden daha çok olarak AGT'de emek vermiş biri olmasından ötürü saygıyla karşıladım(diğer arkadaşlarda benimle aynı fikirdeydiler başlangıçta).
Dedik oh, başımıza yönetici geldi yine. Ama ne bilelim egomanyağının teki olduğunu. İlk yaptığı iş, bölümün kurulmasına/açılmasına yardımcı olmuş en büyük destekçileri saf dışı bırakmak oldu tartışarak zıtlaşarak ve katı kararlar alarak. Sonrasında, bizim açtığımı sabitlenmiş konuları teker teker uçurmaya başladı, yerine kendisi aynı içerikte aynı kelimelerle konular açtı(şaka gibi).
Aynı, karambole olarak iktidara gelen bir diktatör gibi. Tüm eski isimleri kaldırtıp, sildirtip yerine kendi adını kazıdı. Tam bu süreçte "Anime Cafe" başlığı da nasibini aldı.

Bu bölümün omurgası sayılan belli başlı üyelerimiz vardı, ki zaten burayı neşelendiren renklendiren ve aktif halde tutup daha çok insanın aramıza katılmasını sağlayan da onlar idi. Onların bazılarını uzaklaştırdı, bazıları ile sert münakaşalara girip DH'nin vermiş olduğu demir yumruğun gücünü kullandı, kimi zaman da onları bu bölüme küstürdü.
Farkına varmadan bu bölümü öldürüyordu aslında, bir zaman sonra yöneteceği kimse kalmadı... Ölüler diyarına döndü burası. Ardından kendisi de yok oldu gitti.

Suç peki ondamıydı? Bence, hayır.
Suç, DH'nin insan ve toplum psikolojisinden anlayamamasındaydı bence.
Bir gün, hiç tanımadığınız, anlaşamadığınız, aynı mücadele de ter dökmemiş birinin gelip sizin davanızın başına oturtulduğunu düşünün. Hatta sizinle iletişim kurmaktan dahi kaçınıyor düşünün. O kadar kutsal görüyor ki kendisini, onunla iletişim kurmak için çaba harcarken boynunuz tutuluyor yukarı bakmaktan. En sonunda da "eeeh yeter bea, midemi bulandırıyor yaptıkları" deyip çekip gidiyorsunuz bölümden.

Umarım, yeni bir yönetici gelirse bu geçmişte yapılan hataları gözardı etmez ve herkesi kucaklar. Ki bölüm tekrar eski haline dönebilsin.

Bu bölüme emek vermiş tüm eski dostlara selam olsun, sizleri daima hatırlayacağım.
Kage/GirayHan.

selam olsun güzel insan.

Alıntıları Göster
Bugün hala sosyal platformlarda birbirimiz de ekli kalacak kadar samimi bir ortam vardı. Şaka maka 10 seneyi geçmiş. Güzel zamanlardı :)



S
5 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Final Getsuga Tenshou

Her yeni sayı/bölüm çıktığında sayfalarca tartışır yazılar yazardık zamanında. Şimdi bakıyorum da üst üste ana konulara bölüm yorumu yazdığım oluyor. Herkesin eskisi kadar vakti olmayabilir. Bende eskisi kadar uzun uzun yazmıyorum iyiydi diyor geçiyorum artık. Yani demem o ki artık herkesin eskisi gibi vakti olmayabilir. Dolayısıyla ortada bir problem olmayabilir.

Fakat farklı sewbeplerden bırakanlar olduysa, onları geri getirmek adına yararlı olacaktır diye düşünüyorum.
Bunun sebebi zaman bulamamanın aksine "zamanımı buna harcayamam" hakkındaki yanlış algı malesef.

İnsanların birbirlerine tahammülleri kalmadığı için (size hitaben söylemiyorum yanlış anlamayın) forumlarda eskiden olduğu gibi muhabbet edilemiyor malesef. Herkes bir acelenin içinde niyeyse. Bilgiyi birbiriyle paylaşmaktansa "aman ya ne yazcam şimdi, zaten yazsam da anlamicaklar" durumuna giriyo. Bunu ben de yapıyorum çoğunlukla malesef. Yapmamamız gerekiyor aslında.

Alıntıyı yazımda size hitap ettiğim için değil de, sizden yola çıkarak yazmaya başladığım için yaptım. Hani ne oldu da böyle yazıyor denmesin diye.

Ben anime forumunda eskiden yoktum. Burası nasıldı pek bilmiyorum. Ama bir çok forumda, gerek bu internet sitesi gerek başka bir sitede, bir çok farklı konuda yazdım ama forumların geneli artık eskisi gibi değil malesef.

Herkes ya "internet jargonu" kelimeleri yapıştırıyor konuların altına, ya birbirine kapak yapmaya çalışıyor, ya gif/caps koyuyor. Kimse düşüncelerini paylaşmıyor. Paylaştığı zaman alacağı tepkiden korkanı da var (haklı olarak), aman bunlara desem ne olur zaten diye düşüneni de var(haklı olarak), "trollemek" adı altında yapılan saçma eylem ile saçma sapan konular açanı da var. Var oğlu var yani. Bunun yanında bi de yeni dönemde herkesin aşina olduğu "zaman yetiştirememe" durumu var. Zaman yetiştirememe tamamen bir yanılgıdır. Bunu insanlar ne zaman farkedecekler veya farkedecekler mi bilmiyorum ama bu tamamen insanın temel değer yargılarından oluşan bir yanılgı. Değer veriyorsan oraya o zamanı harcarsın. Çoğumuz (ben de dahil) artık eskisi kadar değer vermediğimiz veya veremediğimiz için yazmıyoruz forumlarda öyle uzun uzun. Değer vermiyoruz çünkü alabileceğimiz yorumları düşünüyoruz, Değer vermiyoruz çünkü insanların birşeyleri anlamasını öğrenmesini umursamıyoruz falan filan neyse çok uzattım ben de farkındayım. Özür dilerim rahatsız olan olduysa. Ama söylemem gerekiyordu.

Herneyse, ben de aranıza yeni katıldım. Daha doğrusu yıllardır bu forumdayım, üyeliğimi açmadan önce de sürekli takipçisiydim fakat anime bölümüne girmek yeni aklıma geldi. Umarım istediğiniz eski günlerine kavuşur forum. Ama yukarıda da belirttiğim gibi insanların değer vermesi sağlanması lazım önce. :)



A
5 yıl
Yarbay

Taş gelmiş, alındığımdan değil, polemik yapmak istediğimden değil, sadece cevap hakkı kullanmak istediğimden yazıyorum:

1- Anime Cafe başlığını kapatan ben değildim. Yönetime geldiğimde zibilton tane başlık zaten gümlemişti. İnsanlar belli bir tarihten ilerisinden bir başlığa tıklasalar bile hata alıyorlardı. Klişe bir tabir olacak ama tam da o ara at izi it izine karışmıştı, bir günde en az 10 kişi "çöyle anime var mı?é diye zaten sorusu sorulmuş konuyu off topic olarak yeniden sorar, bir günde en az 2-3 kişi sadece altyazı sormak için geliyor, en az 2-3 kişi konu ile alakasız, o konuyla uzaktan yakından alakası olmayan şeyler yazardı. O dönemde aktif çalışan bir moderasyon da olmadığımdan enkaz devralacağımı bile bile yönetime aday oldum ve girdim.

2- Off topic konular en öncelikli sorundu. İlk iş olarak iş gören (yani purge sırasında patlamamış) tanıtımlı olarak, yani tek cümle ile açılmamış, o konu hakkındaki bu tür en eski açılmış başlıkları öne çekip halihazırda zaten o konu için açılmış tek konu olmayan, hatta 2-3 farklı klonu olan diğer başlıkları bloklayıp açılmış en eski konuları yaygınlaştırmaya çalıştım. Bu uygulamada kesinlikle bir narsizm söz konusu değildi, ben değil başkası yazmışsa da öne çıkarttım. Yani bana bu yüzden kırgınsanız anlayabilirim ama insanlara bu şekilde anlatmak gerçekleri kötü niyetli olarak saptırmaktan başka birşey değil. Ama tartışmayacağım, olmuş bitmiş birşey.

3- Benzer şekilde yönetimi devraldığımdan önceki tartışmalar forum tarihinin en seviyesiz noktalarından birisiydi. Bilgilendirme amacı ortadan kalkmış, laf döşeme amaçlı kavgaların biri bitmeden diğeri başlıyordu. O dönemde pek çok kez moderasyon hakkımı kullandığım doğrudur. Fakat forumdan süreli uzaklaştırdığım kişilerin tamamı arkadaşım olmayan yada aramda husumet olanlar değil, sadece ve sadece forumu sabote etmeye çalışan ve göreve geldiğim an koyduğum sıralı kurallar listesine sonradan sanki dank etmiş gibi mukavemet edesi gelenlerdi. Dediğim gibi o dönemde yaptıklarımdan şikayetçi iseniz anlayabilirim, ama o dönemde kullandığım tüm moderasyonlar göreve geldiğim gün koyduğum kurallara sadık olmak ve kimseye istisna yapmamak için son ana dek geri adım atmayan kişiliğimden kaynaklandı. Ben değil herhangi biri seçilse benim yaptıklarımı yapmadan forum gün yüzüne çıkabilecek noktaya gelemezdi.

4- Moderasyonu bırakma sebebim bir iş kazası geçirmem ve 3-4 ay kadar 3 yerinden parçalanan sol kolumu kullanamayışımdı. Döndüğümde ilk gördüğüm başlık "Atatürk hala yaşıyor olsa hangi Anime'yi izlerdi?" idi ve o an "Bu mudur, bu noktaya kadar mı seviye yükseldi?" diye kendime sorup cevap alamadığımda görevden kendi kendime ayrılmamın zamanının geldiğine hükmedip sessizce bıraktım. Tüm bu yazdıklarımdan sonra hala da "Akuma_Blade forumu çok kötü yönetti, keşke vermeseydik moderasyonu ona" diyen varsa, saygım sonsuz.

Konu çok dağılmasın, başlığın canlanmasını ben de can-ı gönülden arzu ederim, destekliyorum. Moderatör arkadaşlara kolaylıklar. Kendi çapımda arada bir girip birşeyler çiziktirmeye çalışırım, çalışıyorum.



A
5 yıl
Yarbay

Ayrı başlık açmak istemedim ama bölümün moderatörlüğü için yeniden başvurmayı düşünüyorum. Desteğinizi tek cümlelik de olsa ifade ederseniz sevinirim.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
M
5 yıl
Yarbay

Geri dönmeni isterim, moderator olmak için gerekli yeterliliğe sahipsin.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Akuma_Blade
X
5 yıl
Yarbay

Gidişinizden sonra epey dağıldı buralar (üstte bahsettiğiniz gibi Atatürk yaşasa hangi animeyi izlerdi falan ). Aramıza moderatör olarak geri dönüş yapmanız güzel olur. Her ne kadar bu bölümün tekrar canlanacağına pek inanmasam da... varolan seviyesizliğin önüne geçilmiş, açılan konular da derli toplu olur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xLordRealx -- 25 Mart 2019; 14:46:32 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Akuma_Blade
R
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Akuma_Blade

Ayrı başlık açmak istemedim ama bölümün moderatörlüğü için yeniden başvurmayı düşünüyorum. Desteğinizi tek cümlelik de olsa ifade ederseniz sevinirim.
5 ya da 6 yıl öncesinden yazmıştım bu mesajı. Ben destekliyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >



P
2 yıl
Binbaşı

Bölüm bitmiş



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.