Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
386
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Neden Java?
K
5 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Örneğin Minecraft, en iyi bilgisayarlarda bile kasabiliyor. Ve bununla birlikte singleplayer'da lag tarzı şeyler oluyor. Nedeni Java'dan değil mi? Peki neden Java'yla oyun yapılıyor? Gerçekten merak ediyorum.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

L
5 yıl
Yüzbaşı

Tabi lagsız oyun olmaz her oyunda lag olur da neden Java'yla oyun yapılıyor bilmiyorum



C
5 yıl
Teğmen

Sanırım Minecraft'ın ilk yapımcısı oyunu java üzerinden kodluyor ve güncelliyor, oyunun yapısını değiştirmiyorlar, ki kolay bir şey de değil, sonradan böyle kalıyor. Microsoft satın alınca sadece Windows 10 kullanıcıları için Java'dan yoksun bir oyun çıkartıyor.



B
5 yıl
Çavuş

Çok uzun zamandır minecraft oynamıyorum ve şunu merk ediyorum, şu kasmalar droplar falan Xbox One'da da oluyor mu yoksa PC'ye özgü birşey mi ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
5 yıl
Yarbay

Java ile alakası olduğunu sanmıyorum. Sınırsız bir oyun dünyası var ve sadece gözünüzün gördüğü yüzeyler değil, yer altına doğru da küp küp işlendiği ve "Prosedürel" olarak oluşturulduğu için, anlık işlenen veri çok fazla olduğu için sisteme çok yük bindiriyor olabilir.
Mesela Rigs of Rods diye bir oyun vardı, 2005 yapımı kağıt gibi grafikleriyle şu anki i7 işlemcili laptopumu soba olarak kullanabileceğim kadar ısıtıyor. Java ile alakası yok ama tüm fizik olaylarını anlık olarak sürekli hesapladığı için işlemciyi çok kullanıyor.



P
5 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: BloodHounder

Çok uzun zamandır minecraft oynamıyorum ve şunu merk ediyorum, şu kasmalar droplar falan Xbox One'da da oluyor mu yoksa PC'ye özgü birşey mi ?
Java sürümünde kasmalar mevcutken Windows 10 sürümünde yağ gibi çalışıyor. Mağazadan deneme sürümünü indirip test edebilirsiniz. Orjinal key gittigidiyorda 10 TL. https://urun.gittigidiyor.com/video-oyun-konsol/pc-minecraft-windows-10-edition-cd-key-433961314
Windows 10 edition sürümü ile xbox/ps4/mobil sürüm aynı. Mobil ve xbox kullanıcılarıyla beraber multiplayer oynanabiliniyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PixCave -- 14 Nisan 2019; 17:45:8 >

D
4 yıl
Yüzbaşı

Benim gibi patates PC kullanıyorsanız Bedrock tavsiye ederim. Farmlarda biraz sıkıntı oluşturuyor sadece



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.