Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
17
Cevap
1685
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yavaş yavaş bitirilen bir oyun.Karşınızda AİON
D
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Oyuna ilk 2.7 patchinde başlamıştım.Oynadığım server Nexustu.Oynadığım class rangerdi.İlk gold packimi oyunda kastığım paralarla almıştım.7m ye almıştım çok iyi hatırlıyorum.O zamanlar pvp itemi yapmak çok çok zordu.Ap medal kasıp yapıyorduk, ya da arenaya girip madalyon alıp onlarla item kasıyorduk.Sonra öyle oynadık arena savaş filan yaptık durduk. 3.0 geldi yeni haritalar yeni itemler.Özellikle Tiamaranta eye haritası çok çok güzeldi.Ne zergler dönerdi.>Bi biz onları kovalardık ya da onlar bizi kovalardı.Bu patchte de item yapması çok zordu , ilk pvp setim 2 kondisyonlu arena setiydi.Baya da güzeldi, ranger da çok hoş classtı jump shot filanda vardı.Oyun gerçekten zevkliydi.Ap ve medal zor kasılıyordu, turuncu takılarımı aldım ama turuncu armor alacak ap ve medalim yoktu.Bende sarı ap seti almıştım, ilk 6 manastone slotlu itemlerimdi.Pve anlamında da oyun çok iyiydi.Kahrun sembol kasıp binek olsun kanat olsun silah olsun herşeyi alabiliyorduk.O zaman siel seti gelmişti yapması çok zordu, üşenmeyip o seti de yapmıştım.2.7 zamanında da miragent yapmıştım title için :) Oyun dolu doluydu, dredler de pvp yapmak çok keyifliydi.Dredgionun ortasında şişko anahtarcının olduğu yerde dredgion bitene kadar pvp yaptığımız zamanlar olurdu.Ölen tp olur pvpye devam ederdi.Zevk için oynardık oyunu.
Videoyu izlemek için tıklayınız

Videoyu izlemek için tıklayınız



Devamı gelecek.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deníz -- 17 Ağustos 2019; 23:5:11 >

Y
5 yıl
Binbaşı

Open beta dan itibaren neredeyse 11 yıl oldu Aion çıkalı. Ben kore yada çin sunucusunda oynamıştım ilk 2008 yılında. O zamanlar oyunun versiyonu 1.3 ve level sınırı 45 ti. Çok uzun bir zaman geçmiş fakat 45 level yüzlerce oyuncunun abyss 50 level kalelere dalıp saniyeler içinde öldüğümüzü dün gibi hatırlıyorum. Avrupa ve Amerika'ya 1.5 sürümü, level sınırı 50 ile gelmişti. Bence en iyi sürümü buydu. Oyunun en hardcore zamanı v 1.5 zamanlarıydı. 50 level ap seti bırak 40 levelini bile yapmak aylar sürüyordu. O zamanlarda oynayan varsa hoarfrost pvplerini çok iyi hatırlar. Spatalos da başlamıştım, sonra bir süreliğine gorgos da tnt guildinde asmo oynamıştım. Gladıma bakarma spear düşürmek için bakarmanın kapısında aylarca yatmıştım ama çıkmamıştı. Bakarmayı her kesişimzinde hissettiğim heyecanı hiç bir oyunda hissetmedim sanırım ve her kesişimizden sonra bakarma spear çıkmadığını görünce sinirlen delirirdim. Oyundan en çok zevk aldığım zamanlar, 1.5 versiyonu ve zubaba sunucusu açıkken oynadığım zamanlar sanırım.

Aion güzel oyun fakat şu eski haritaları silme huylarını hiç sevmedim. Önce katalam ve tiamaranta gitti, sonrada tutup elthen ve verteronu sildiler. Sırf eskiyi yad etmek için arada sırada girip elthen ve vertoranda gezinirdim şimdi onu da yapamıyorum.

Adettendir bir tane de ben video koyayım. Şöyle pvp yapmayı özledim.


Videoyu izlemek için tıklayınız



T
5 yıl
Yarbay

Oyun güzel de bi sürü sorunu var çözmüyorlar hilesi bugları bitmiyor
eu serverına has saçmalıklar var birde
Piyasadaki en zor mmorpg lerden birisi diyebilirim
Zubaba zamanı iyiydi ama elle oynayan bayağı aZdı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
5 yıl
Yüzbaşı

Webzen gameforge cogu oyunu bitirdi bunlar paragoz itler her oyunu p2w yaptilar



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

G
5 yıl
Teğmen

Ben bırakamadığım için zevkine oynuyorum ama şu an serverlar ölü kimse yok sunucuların birleşiceği yerde hala yeni server açma peşindeler
Deyla 31%/47%
uk Hellion 22%/32%
uk Antriksha 10%/20%
uk Nergal 6%/15%
eu Union 1 18%/49%
eu Union 2 12%/57%
Server name Current/Daily online
fr Urtem 12%/20%
fr Hyperion 13%/20%
pl Barus 13%/24%
de Thor 14%/27%
de Loki 13%/29%
de Ereshkigal 0%/0%
Bügün serverların durumu
Deyla hariç çoğu server çok kötü oyuncu yok oyunu bitirdiler ama zevkine oynuyorum bırakamadım bir türlü



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

I
5 yıl
Yüzbaşı

Bende betadan başladım çok güzel ve zevkli bir oyundu, ne savaşlar yaptık, alman serverında komutanlık yaptım devamlı, almanca bile öğrendik valla 😂 sonra yunanlılarla oynamaya başladım hakkaten pvpsi çok zevkli oyundu, taki updateler gelene kadar 😑 çok sene oldu bıraktım ,





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ItalianJakaBo -- 6 Mart 2019; 18:15:2 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
5 yıl
Teğmen

Hocam zaten oyun ölü durumda belki aion 2 eğer çıkartırlarsa güzel bir şeyler olabilir ama umudum hiç yok artık eskisi kadar mmorpg oynayanda yok zaten kimse vakit ayıramıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ItalianJakaBo
B
5 yıl
Yarbay

Hocam küçüktük büyüdük,vakit olmuyor,yeni nesilde çok hıza meraklı aceleci , mmorpg bu yüzden ölüyor



D
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

K
4 yıl
Yarbay

MMORPG lerin genel sorunu bu. Artık yeni nesil mmorpg ye zaman harcamayı boş zaman kaybı olarak görüyor. Pvp istiyorsan mmorpg ye gerek yok. MOBA sana pvp hazını fazlasıyla tattırıyor bu nedenle mmorpg severlerin bir çoğu moba oynuyor artık. PVP için mmorpg oynamak isteyen sayısı çok az aslında. Şuan en çok oynanan WOW'un istatistiklerine bakıldığında çoğu kişinin wow'u sırf pve için oynadığını görebiliyoruz. Aynı şekilde GW2 nin pvp si iyi olduğu halde oyuncuların çoğu pve takılıyor. Yine en çok oynanan Final Fantasy'nin nerdeyse pvp içeriği bile yok. Oyuncuların talepleri genel olarak bu şekilde. Pvp sevenler moba oynuyor. pve sevenler ise wow, gw2, eso veya final fantasy oynuyor.

Aion pvp si iyi bir oyun hatta en iyilerinden biri. Pvp iyi olduğu için parası ile başkalarını ezmeye çalışma içgüsü ile dolup taşan insanlar gameforge için iyi bir ekmek kapısı. sadece gold pack satarak bu kadar para kazanamazlar. zaten pvp için mmorpg oynayan çok az bir kesim var. Bu az kesim firmanın karnını doyurmaz. bu nedenle oyunu p2w yaparak kendilerine ekmek çıkartıyorlar. Çünkü istatistikler ortada. GW2 pvp si iyi ve p2w değil. Görüyoruz ki gw2 gibi bir popüler oyunda bile pvp yapan sayısı çok az. Keza wow'da öyle. serverların %90 ı pve oynuyor. durum bu iken.. p2w olmayan bir mmorpg oyunu istemek sadece hayal etmek olur.

PVP seviyorsanız sizde MOBA'yı sevmek için kendinizi zorlayın. Yada sizde bir PVE ci olun artık. Zaten pvp için mmorpg oynamak isteyen insanlar hep yaşını almış kişiler. Ben hiç yaşı 20-25 arası olupda pvp için mmorpg oyun oynamak isteyen biri ile pek karşılaşmıyorum. Genelde bu tarzda talebi olanların yaşları 25-40 arası. Çünkü bu talep artık eskide kaldı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuwobe -- 14 Ekim 2019; 10:24:30 >

A
4 yıl
Binbaşı

valla 2000 li nesil böyle mmo sevmez temiz oynamayı sevmez


en kolayı item kasmadan direk gir pvp diyorsun bu 2000 liler onu bile yapamıyor

6 tuşla oynanan oyunda bile hile ile oynuyor

en temiz oyunlar bile artık temiz değil 3.partlar havada uçuşuyor kimse bana aion u p2w bitirdi demesin noanimasyon hileyle 2 salisede ölünce adamlar niye oynıyayım dedi bıraktı benim tanıdığım oyunu birakan 100 kişiden 99 u bundan bıraktı kimse p2w diye bırakmadı

ve en önemlisi butun firmalar mobile yönlendi artık para mobilde çıkar mobile mmo doldur cebi



A
4 yıl
Teğmen

Aiona başlamak istiyorum ama oynayanı fazla yok sanırım? :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
4 yıl
Teğmen

Oyuncu sayısı yeterli bence ama oyun uzun soluklu ve bol bol tek yemeyi seviyorsan oynanır ne kadar p2w kalmadı densede bana göre hala p2w kendisi 4 yıl aralıksız oynadım ama artık sarmıyor çünkü bende bol bol tek yiyorum ve zevk alamıyorum





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A92D21C4E -- 18 Ekim 2019; 14:1:11 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @animalmtr
B
4 yıl
Yarbay

Eski harddiskimi buldum, içerisinde 2008 tarihli Kore closed betadan fotoğraflar... 2009-2010 tarihli gorgos ve sonradan perento server'ından, daha sonrasında 2012 tarihli gorgos server'ından ve en son zubaba server'ından fotoğraflar çıktı karşıma. Pek çok online oyun oynadım ancak Aion kadar keyifle oynadığım başka mmorpg yoktur herhalde. Nitekim bu oyunların devri de biteli çok oluyor. Ben de yaşlanmışım tabi tüm bu geçen yıllarda. Eski fotoğraflara bakınca "ulan ne çok vakit ve enerji harcamışım" dedim bol bol.

En son da bu forum geldi, bir bakayım canlı mı diye dedim ama buralar da ölmüş. 1.5 Sürümde abyss core'da fenris/miragent set için boiler farm'ı yapan tüm eskilere selamlar, yenilere de keyifli oyunlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batu -- 20 Mayıs 2020; 17:38:12 >

Y
4 yıl
Binbaşı

Aion güzel oyundu fakat deneme tahtasına çevirdiler oyunu. Bir yamada gelen içerik tutmayınca bir sonraki yamada kaldırılıyor. Oyundan silinen içerikle Aion gibi 2 tane oyun yapılır. Level 65 ten sonra gelen yamalarla oyunun en temel dinamikleri defalarca değiştirildi. Sevmedim ben bu yeni halini.



T
4 yıl
Yarbay

Oyunu basitleştirmeye çalışmışlar aslında ama çorba etmişler. Pvp set yapmak isteyen adamın ne işi var craftla. Craft malzemeleri desen çok astronomik miktarlar lazım. Farmlanacak gibi değil durum böyle olunca da bot sahiplerini zengin ediyorsun istemsiz olarak. Birde p2winnerlar var adam hiç bir classı beceremediği için her classa denemelik aynı seti dizmek istiyor. Alım gücü gibi bir sıkıntısı olmadığından 1 günde craft malzemelerinin tümünü brokerdan çekiyor fiyatı çıkıyor 3-4 katına. Paran olsa bile almak istemiyorsun.
Pve desen millet tek başına Makarna yapıyor Beritra kesiyor. Yeni dungeonlar zaten eski dungeonlar gibi tat vermiyor. Beni en çok şaşırtan SWB gibi yerleri kaldırmaları oldu gene iyiydi. İnsanlar bir araya geliyordu iyi kötü birbirini tanıyordu vs.. Orada göz aşinalığı oluyor battleground pvp alanlarına yada runadium , katalamize gibi yerlere adam alırken tanıdık simalardan seçiyordun fail olma oranın azalıyordu. Şimdi adama item soruyorsun ayrı trip atıyor, detay aç diyorsun küsüp çıkıyor.
Rankı kıstas alıyım desen, her rankı olan adam da end game item olmaz oyunda senelerdir öyle bir yanlış algı var. Kimisinde sadece pvp set olur herşeyi onunla yapar kimisinde pve set olur sadece savaşlarda moblara ve bossa fazla dps çıkarmaya yaradığı için. Bir kısmı satın alınma karakter olur. Özellikle ilk 100 dekiler de.
Her oyunun EU serverı problemli tek sorun GF'nin uyguladığı yaptırımlar değil aslında, herkes kendisiyle aynı dili konuşan insanlarla oynamak istiyor. EU serverında bu yalan oluyor çünkü aşırı geniş bi coğrafya ya hitap ediyor. Rusya , Avrupa ülkeleri , Arap yarımadası , Kuzey Afrika , Balkan ülkeleri , Türkiye ve Ortadoğu. Durum böyle olunca kimse geçinemiyor sen ingilizce bilsen öteki adam bilmiyor. Bazıları da bilmesine rağmen inatla kendi diliyle cevap veriyor. Oyunun oynanabilirliğini bok eden unsurlar hep.
Belki Aion 2 çıkar daha düzgün daha az buglı atmosferi güzel bir oyunla karşılaşırız



L
4 yıl
Yüzbaşı

GF nin elinde herkese nasip olmayacak çok para harcayan ve kemikleşmiş, çok harcamayan ama yine de iyi harcayan oyuncu kitlesi var. Bazen bir tarafın, bazen diğer tarafın taleplerini dinliyor.
Oyun eski ama sürekli yenilenen içeriği ile sıkmıyor. Git gide ölen bu sektörde sınıfında hala en iyisi. Bir iyi, bir kötü bu böyle gider.



B
4 yıl
Yarbay

AION zamanında en keyif aldığım 2. mmorpg oldu 1. Ultima online idi

Benim bırakma sebebim işlemci mı oyun için değiştirip oyuna bir daha girmemek oyun başlata tıklayınca çıkan yerde PC donuyor sorunu yaşayan olmuş hatta birine bu şekilde yardım etmiştim ama bende olmadı asla

Yani oyuna daha modern launcher getiremeyen adamlardan hayır gelmez , grafik olarakta motoru sorunlu bu yüzden AION 2 çıkarsa oynarım modern grafikler motoru ve launcher ile

Tiamat eye pvp leri müthişti Nexus serverinde



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.