Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
88
Cevap
16681
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: ***HONOR 8X ANA KONU*** (3. sayfa)
A
5 yıl
Er

Yaklaşık bir ay önce elime geçen Honor 8x ile ilgili tecrübelerimi sizlere aktarmaya çalışacağım. Sözü fazla uzatmadan yazıya geçeyim lakin biraz uzunca bir deneyim oldu.

Tasarım

Öncelikle tasarım konusunun öznel bir konu olduğunu belirterek, ne kadar tarafsız olarak incelemeye çalışsam da tasarım konusunda kendi düşüncelerimin de bulunduğunu hatırlatmak isterim. Honor 8x daha kutudan çıkar çıkmaz tasarımıyla dikkat çeken bir cihaz olduğunu görüyoruz. 6.5 inçlik kavisli ekran oldukça canlı renkler ile gözlerinizi yormadan sizi içine çekiyor. Üst kısımda bulunan kamera ahize ve çeşitli sensörlerin aynı ölçüde yuvarlak tasarımı ve küçük denilebilecek bir çentiğin içine sığdırılmış olması göze hoş görünüyor. Yanlarda kavis kısımlarında çok ince bir çerçeve yer alırken, alt kısımda ise nispeten yanlara göre biraz daha geniş bir çerçeve yer alıyor.

Honor 8x, yan yüzeylerinin oval tasarımı sayesinde ele tam olarak oturuyor. Elde tutuşu kolaylaştıran bu tasarım aynı zamanda uzun süre elinizde tutsanız dahi elinizin yorulmamasını sağlıyor. Arka kısımda ise cam olarak lanse edilen parlak bir yüzeye sahip. Kamera kısmından aşağı doğru inen nispeten daha koyu bir renk kullanılan alanla çift tonlu bir tasarım detayıyla cihaz arka yüzeyde de şıklığını koruyor. Yine kavisli hatlara sahip arka yüzeyde kapağın yan çerçevelerin üzerine binen bir yapıya sahip olmasından kaynaklandığını düşündüğüm bir nedenle, cam kapak ara sıra elde hissedilerek rahatsız edebiliyor.

Cam yüzey kılıfsız kullanımda fazlasıyla parmak izi tutuyor ve görüntü kirliliği nedeniyle temizlenmesi gerekebiliyor. Neredeyse 2 haftadır kılıfsız olarak kullandığım cihazda kılcal bir çizilme dahi oluşmamış olması da benim dikkatimi çeken bir diğer unsur oldu. (Not: Bize teslim edilen cihazın ekranında ekran çerçevelerine kadar kaplayan bir nano koruyucu bulunmaktaydı.) Genel olarak tasarım konusunda, girdiğim hemen her ortamda insanların dikkatini çeken bir cihaz olduğunu söyleyebilirim.

Ekran

6.5 inçlik fazlasıyla büyük bir ekrana sahip Honor 8x buna rağmen neredeyse çerçevesiz tasarımı sayesinde elde kullanımda çok fazla zorluğa neden olmuyor. Arayüze eklenen tek elde kullanım özellikleri de kullanımı kolaylaştıran diğer unsurlar olmuş. Ekranın alt köşelerinden yapılan çapraz kaydırma hareketiyle veya sanal gezinti tuşu üzerindeki sağa veya sola kaydırma hareketiyle ekran küçülüp tek elle kullanıma hazır hale geliyor.

Bunun dışında oldukça geniş ekran oyun, video izleme ve kamera kullanımlarında olduğu gibi sosyal medya ve e-kitap gibi uzun metinler bulunduran ortamlarda fazlasıyla kullanımı kolaylaştırıyor. Ancak burada eklememiz gereken bir nokta var ki her ne kadar geniş ekranlı mobil cihazlar yaygınlaşmış olsa da online ortamlarda 18:9 veya 19.5:9 gibi en/boy oranlarına sahip videolar bulmak oldukça zor durumda. Bu nedenle çoğu ortamda oynatıcı üzerinde görüntü kenarlarında boşluklar kalıyor. Varsa oynatıcı üzerinden görüntüyü genişletmek zorunda kalınabiliyor. Bu da ne yazık ki üst ve alt kenarlarda kırpma yapılmasına veya görüntünün bozulmasına neden oluyor.

Ekranın dar çerçevelere sahip olması aynı zamanda elde tutarken istemeden de olsa ekrana elin temas etmesine neden olabiliyor. Özellikle oyun oynarken bu temaslar kontrol kayıplarına neden olabiliyor. Popüler oyunlardan Pubg Mobile ve Fifa 19 gibi fazlasıyla hareketli olunması gereken oyunlarda bu durumla fazlasıyla karşılaştığımı söyleyebilirim.

Ekranda bahsetmem gereken bir diğer unsur ise ekran canlılığı ve parlaklığıyla ilgili. Ekran birçok ortamda canlılığıyla sizi içine çektiğinden bahsetmiştim. Görüntü oldukça canlı. Ekran çözünürlüğünü HD+ ‘a düşürseniz dahi ekran canlılığını fazla kaybetmiyor. Görüntülerin fazlasıyla net olduğunu görebiliyorsunuz. Parlaklık yönünde ise birçok cihazda ben geceleri göz konforu modunu aktif ederken Honor 8x’te bu özelliği hiç açmadım ve gözlerimi ekran ışığı hiç rahatsız etmedi. Güneş ışığı altında ise ekranı görmekte hiç zorlanmadığımı da belirtebilirim.

İşlemci – RAM – Depolama

Huawei’nin yeni orta segment çipseti Kirin 710 ile piyasaya sunulan cihaz, performans anlamında beni tatmin eden ilk orta segment cihaz oldu. Kirin henüz orta segmentte lider bir yonga seti üretememiş olsa da Kirin 710’un orta segment kullanıcılarını üzmeyecek bir işlemci ve grafik birimi barındırdığını söyleyebilirim. Kirin 710, selefi modeline göre hem işlem hızı, hem grafik, hem de optimizasyon yönünden çok daha başarılı.

Günlük kullanımda çok iyi işler çıkaran cihaz, yoğun işlem gücü ve grafik barındıran oyunlarda dahi oldukça iyi sonuçlar ortaya çıkarıyor. Denemelerimde oynadığım Fifa 19, NBA 2K19, Asphalt 9 Legends gibi oyunlarda yüksek grafiklerde fazlasıyla stabil bir performans ortaya koyarken PUBG Mobile de ise HD çözünürlük ve yüksek diğer grafik ayarlarında oldukça akıcı bir performans ortaya koydu. Hemen her online oyunda Mobil veride oynarken ilk 15 dakikadan itibaren bir miktar ısınmaya başlayan cihazda oyunların devamında daha fazla ısınmaması ve performans kaybına neden olmaması da mobil oyun oynayanlar için sevindirici bir unsur olacaktır.

64GB dahili depolama alanıyla gelen cihazda çift sim ile beraber kullanılabilen sd kart yuvası ile hafızanın daha fazla genişletilebilmesi de cihazı sevdiren bie diğer unsur oldu. Bu yönüyle Honor 8x, daha fazla depolama alanına ihtiyaç duyanlar ve cihazında aynı zamanda çift sim kullanmak isteyenler için ideal bir cihaz olacaktır.

Kamera

Teknik bilgilere fazla girmeden cihazın kamerası hakkında tecrübelerimden bahsetmek istiyorum. EMUI 8.2 arayüzünde bulunan Huawei kamera uygulamasıyla gelen cihazda kamera arayüzünü kullanmak oldukça kolay. Birçok işlevi elinizin altında kullanıma koyan arayüzde ayrıca ayarlar ile cihazın ses tuşları ve parmak izi tarayıcısına işlevler eklenerek kullanım daha da kolaylaştırılabiliyor.

AI Fotoğraf (Yakın çekim)

https://i.hizliresim.com/5akD65.jpg

Gündüz 20mp ile oldukça net fotoğraflar çeken Honor 8x yapay zeka destekli fotoğraf moduyla renklerle oldukça güzel oynayarak çoğu zaman güzel sonuçlar ortaya çıkarabiliyor. Çoğu zaman dedim çünkü yapay zeka nadiren de olsa nesneleri karıştırabiliyor bu da bazen renklerle yeterinden fazla veya az değişiklik yapmasına neden olabiliyor.

AI Fotoğraf

https://i.hizliresim.com/mMz2y8.jpg

Günümüzde birçok cihaz gün ışığında oldukça güzel sonuçlar veriyor ancak belirleyici olarak cihazların gece ve yetersiz ışık bulunan ortamlardaki performanslarına dikkat etmek gerekebiliyor. Honor 8x bu ortamlarda da eski nesle göre fazlasıyla öne çıkıyor. F/1.8 diyafram aralığı sayesinde yetersiz ışıklı ortamlarda gayet güzel sonuçlar veren cihaz Gece Modunda Huawei P20 serisinde ilk olarak kullanılan “Tripod kullanmadan Elde sabit pozlama” özelliğini barındırmasıyla dikkat çekici fotoğraflar çekebilmenize olanak sağlıyor.

Elde Gece Modu (Uzun Pozlama)

https://i.hizliresim.com/v6Lj7v.jpg

Gece Yapay Zekalı çekim

https://i.hizliresim.com/QLlV0Z.jpg

Tamamen otomatik şekilde ortam ışığına göre pozlama süresi ve ISO değerini ayarlayan cihaz bir süre sabit kalarak elde oluşan titreşimlerin fotoğrafa yansımasını önlüyor ve gayet net fotoğraflar elde etmenizi sağlıyor. Burada bir noktaya değinmek gerekiyor ki o da gece çekimlerinde çözünürlüğün 8 mp’e düşmesi ve uzak nesne çekimlerinde fotoğrafta netlik kaybına neden olması. Yakın çekimlerde çok sorun olmazken manzara çekimlerinde netlik kaybı kendini fazlasıyla hissettirebiliyor.

Bokeh efektli çekim

https://i.hizliresim.com/V9LrGZ.jpg

Ön kamera – Portre

https://i.hizliresim.com/WqZ7P8.jpg

Ana kamera – Portre

https://i.hizliresim.com/grAOg5.jpg

Video çekimi konusunda ise cihazda EIS ve OIS gibi herhangi bir görüntü sabitleyici bulunmamasının etkisi hissedilebiliyor. Hareketli çekim yapılırken ön kamerada biraz daha fazla olmak üzere her iki kamerada da sarsıntı hissedilebiliyor. Arka kamerada fazla olmasa da cihazın video kaydı yapanlara yönelik olmadığını söyleyebiliriz. Ara sıra eğlence amaçlı kullananlar bu konuda çok fazla üzülmeyeceklerdir.

Video örnekleri:

Ana Kamera

https://youtu.be/LhGzSGyRcpA

Ön kamera

https://youtu.be/rjkPFvgSkmo

Batarya

< Resime gitmek için tıklayın >
Sosyal medya kamera online video şeklinde normal kullanım

3750 mAh değerinde büyük bir bataryadan güç alan cihaz batarya konusunda gerek günlük kullanımda gerekse yoğun kullanımda kullanıcılarını memnun edecek bir cihaz. Sabah şarjdan alıp gün boyu yoğun bir şekilde kullandıktan sonra akşam eve döndüğünüzde %50’nin üzerinde bir şarjla karşılaşabilirsiniz.

< Resime gitmek için tıklayın >
Oyun online video sosyal medya kamera şeklinde yoğun kullanım

Sürekli oyun oynanan bir kullanımda da cihaz 7 saat ile 15 saate kadar kullanım ömrü sunabiliyor. Ekran açık kalma süresini merak edenler için ise 7 saat ile 10 saate kadar cihazdan ekran açık kalma süresi alınabiliyor. Ayrıca 5V-2A’den 9V-2A’e kadar hızlı şarj ile şarj olabilen cihaz 75 - 90 dakika arasında tam şarj olabiliyor.

Sonuç

Deneyimlediğimiz kadarıyla Honor 8x fiyat segmentinde alınabilecek cihazlar içerisinde gerek tasarımıyla gerekse donanımıyla öne çıkan bir model olarak dikkat çekiyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alidrm42 -- 17 Aralık 2018; 14:23:19 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
5 yıl
Yüzbaşı

Çok güzel bir. İnceleme olmuş emeğinize sağlık hocam. İki haftadır bu telefona sahibim iPhone 6s den geçtim ve oldukça memnunum. Kullanıcısının neden bu kadar az olduğunu anlamış değilim. Bu fiyata alınabilecek en iyi telefonlardan bence. A101de 2099 dan sanırım yeniden satışa çıkıyormuş. Yazılım konusunda Huawei üvey evlat muamelesi yapmazsa bu telefon bizleri uzun zaman götürür



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TatarAli42
O
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: mateach

Çok güzel bir. İnceleme olmuş emeğinize sağlık hocam. İki haftadır bu telefona sahibim iPhone 6s den geçtim ve oldukça memnunum. Kullanıcısının neden bu kadar az olduğunu anlamış değilim. Bu fiyata alınabilecek en iyi telefonlardan bence. A101de 2099 dan sanırım yeniden satışa çıkıyormuş. Yazılım konusunda Huawei üvey evlat muamelesi yapmazsa bu telefon bizleri uzun zaman götürür
Az satılmasının ilk sebebi fiyatının biraz yüksek olması. Kupon, kulaklik vs vermek yerine direk 2000 tl olsa çok satar. Birde markanın bilinirligi meselesi var. Telefonu elimde gören bayılıyor ama honor deyince bilmediği için yüz çeviriyor. Huawei olduğunu anlatmak gerekiyor ama o da pek anlaşılmıyor.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

H
5 yıl
Er

Merhaba,

Honor 8X'i 10 gündür kullanıyorum. Aşağıda linkini bıraktığım video'da izlenimlerimi ve kamera örneklerini gösterdim. İzlerseniz ve kendimi geliştirebilmem adına yorumda bulunursanız çok sevinirim. (Normalde GM 9 Pro kullanıcısıyım.)

https://www.youtube.com/watch?v=JztA_yCM6e4&t=152s

Bilgilerinize.

Saygılarımla,



A
5 yıl
Er

Çok teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim. Umarım yararlı olur. Huawei ile Honor cihazlara yazılım konusunda iki ayrı marka şeklinde bakılıyor Emui tarafında... Yani huawei cihazlar için ayrı honor için ayrı geliştirme sözkonusu. Huawei orta ve alt segment modellerine biraz üvey evlat muamelesi yapıyor ama Honor hemen her modeline güncelleme desteğini daha hızlı veriyor. 8x için de Android /EMUI 9'un beta olarak testlerinin yapıldığı söyleniyor. 2019un ilk aylarında güncelleme verilecektir muhtemelen.

Ayrıca yaygınlık konusunda da Ordan Geçenbay kardeşime katılıyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @mateach @Ordan Geçenbay
S
5 yıl
Binbaşı

Bende yaklasik iki haftadir kullaniyorum ve cok memnunum.

Bu telefona google camera yuklenebilirmi?



K
5 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: Ordan Geçenbay

Yok yaptırmadım. 7 ayim daha var çift sim olduğu için..

Telefondan çok memnunum şahsen.
İmei işi yeterki çözülmüş olsun önemli olan o. Çözüldüğünu öğrendim sadece fiyat düşmesinin bekliyorum.

Alıntıları Göster
hocam yaptırdınız mı acaba ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: khankral678

hocam yaptırdınız mı acaba ?

Alıntıları Göster
Hala yaptırmadım. Enteresan bir şekilde 1. Sim son ay olmasına rağmen yılbaşında kendini sıfırladı ve 120 gün içinde diye yine mesaj geldi 4 ay daha ekstra kazandım.
Normalde şu anda 1. Sim son ayı olması lazımken 3 ay daha var. 2.sim 4 ay daha olunca acele etmedim. Dogubankin oraya yolum düşünce soracağım yapan varsa yaptıracağım yoksa biriyle ortak olup, masrafı yarı yarıya paylaşıp, pasaport kaydı yaptıracağım. 310 TL ye falan geliyor ortak olunca .





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ordan Geçenbay -- 4 Mart 2019; 17:31:20 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

G
5 yıl
Teğmen

Arkadaşlar bende de Huawei Honor 8x 4gb/128gb kirin 710 Android 9 pie çift hatlı modeli var. Ancak yurtdışı faturasız olduğu için çift hat kullanımında 4+4 aylık hat kullanımı var. TEK SORUN 8 AYIN BİTİMİNDE İMEİ ATMA. 8 AYIN SONUNDA İMEİ ATAMAZ İSEM HATLARIN KAPANMA RİSKİ VAR. İMEİ ATMA KONUSUNDA UZMAN ARKADAŞLARDAN YARDIM BEKLİYORUM. Şimdilik kullanımı gayet güzel. 6.5" ekranıyla harika. Batarya süresi 1.5 gün gittiği oluyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: gizemli77

Arkadaşlar bende de Huawei Honor 8x 4gb/128gb kirin 710 Android 9 pie çift hatlı modeli var. Ancak yurtdışı faturasız olduğu için çift hat kullanımında 4+4 aylık hat kullanımı var. TEK SORUN 8 AYIN BİTİMİNDE İMEİ ATMA. 8 AYIN SONUNDA İMEİ ATAMAZ İSEM HATLARIN KAPANMA RİSKİ VAR. İMEİ ATMA KONUSUNDA UZMAN ARKADAŞLARDAN YARDIM BEKLİYORUM. Şimdilik kullanımı gayet güzel. 6.5" ekranıyla harika. Batarya süresi 1.5 gün gittiği oluyor.
Imei için çözüm bulundumu bilmiyorum. Benim telefonda kayıtsız 4 aydan biraz fazla sürem var. Bu arada imei çözümü olmazsa biriyle ortak şekilde pasaport kaydı yaptırıp maliyeti yarı fiyatına düşüreceğim.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

C
5 yıl
Yüzbaşı

S7 edgeden sonra 128gb Honor 8x ile aranizdayım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: classmanxx

S7 edgeden sonra 128gb Honor 8x ile aranizdayım
Hayırlı olsun.
Kullandıkça görüşlerinizi yazarsınız.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

C
5 yıl
Yüzbaşı

arkadaşlar sizlere güncelleme geldimi bu gece başladı dağıtım android pi



N
5 yıl
Çavuş

arkadaşlar merhabalar bi güncelleme var yaklaşık 3 gb boyutunda yalnız android 9 değil, sakın yüklemeyin onu, telefonum berbat hale şu anda, telefonun stabilitesi bitti tamamen, instagram hariç çoğu uygulamada 3-4 saniye duramıyor, direk kapatıyor bilginiz olsun, nasıl geri dönerim onuda bilmiyorum..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
5 yıl
Binbaşı

Android 9 oluyor. Eskisi gibi stabil calisiyor. Bence simdilik sorun yok eskisinden daha iyi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nnexium
N
5 yıl
Çavuş

hocam sen bu 3gb lık güncellemeden sonra mı yaptın android 9'u ben kontrol ediyorumda daha gelmedi android 9, mecbur onu bekliyorum




Bu mesajda bahsedilenler: @serta2
C
5 yıl
Yüzbaşı

Bana da halen gelmedi guncelleme



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: classmanxx

Bana da halen gelmedi guncelleme
Benim ki yurt dışı banada gelmedi güncelleme. Gerçi şu anki sürümden çok memnunum değiştirecek bir fark yoksa yapmayacağım.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
5 yıl
Yüzbaşı

Aynen şu an ki hali ile mükemmel. Siz adım sayarı kapatmayı biliyormusunuz onu kapatamadım. kilit ekranında sürekli adım sayıyor. Birde arka plan tamamen siyah resim çekebiliyormusunuz.Cihazı yeni aldım bende Samsungdan geçtim alşmaya çalışıyorum :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ordan Geçenbay
O
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: classmanxx

Aynen şu an ki hali ile mükemmel. Siz adım sayarı kapatmayı biliyormusunuz onu kapatamadım. kilit ekranında sürekli adım sayıyor. Birde arka plan tamamen siyah resim çekebiliyormusunuz.Cihazı yeni aldım bende Samsungdan geçtim alşmaya çalışıyorum :)
Arka planı ek uygulama ile yapabilirsiniz diye biliyorum.
Adım sayar sorunu bende yok. Kullanmadigim birçok uygulmayi arka planda çalışmayacak şekilde ayarladım o uygulamalardan biri galiba o yüzden sorun yaşamıyorum.
Telefon yoneticisinden kullanmadığınız uygulamaları otomatik başlatma ve arka plan çalışmasın diye ayarlarsaniz telefon çok daha hızlı ve batarya daha uzun süreli oluyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ordan Geçenbay -- 13 Nisan 2019; 23:41:2 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.