Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
303
Cevap
56677
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Cevap: TurkTelekom TpLink C5v Fiber Modem Kullananlar (16. sayfa)
M
2 ay
Yarbay

Hangi Telekom'a muhatapsanız halt etmişler. Ellerinde sizin tarifenizi kaldıracak modem (=HGW) yok ki işi yokuşa sürüyoprlar. Ancak biliniz ki ne ZTE H298A ne de TP Link Archer c5V W,i-Fi 'de 500 Mbps'yi desteklmemiyor. Ben 200'den 500'e dönüşüm yaptığımda anında Zyxel'in Wi-Fi6 HGW'sini getirdiler. (İstanbul-Etiler Sanratlından hizmet alıyorum...)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SwpnX
S
2 ay
Yüzbaşı

2 aydır kayit olusturuyorum degisim icin ilk geldiginde elimizde yok 1 ay sonrada 1000mbit altina vermiyorlar dedi gelen eleman.Dün de Twitterdan desteğe yazinca biz ucretsiz degistirmiyoruz 1000mbit altina bayiden parayla alin cevabi gelince sigortam atti.Beni en cok cileden cikaran bugun yeni musteriler ve taahut yenileyeceklere uygulanacak karari gecmise yönelik isletmeleri e bu ahlaksizligada yuh denir yani.

Wifi kısmını gectim asıl LAN tarafi önemli benim için zira PC ethernetle bağlı malum bu Vestel denilen garabet 100mbit veriyor en fazla.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SwpnX -- 20 Şubat 2024; 23:11:24 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mafaky
M
2 ay
Yarbay

O Telekom elemanı ya aptal, ya bilgisiz ya da kötü niyetli. T.Telrekom'un FTTH/G-PON abonelrerine verdiği hangi modem (=HGW) dışarıya da bir Telekom bayisinde satılmaktaymış? Bildiğim kadarıyla Telekom'un kendi sitesinde dahi bunların satışı yok!...

Ancak bu konuyu yazmak çizmekle, bir yerlere şikayet etmekle pek çözemezsiniz.

Nerede otıurduğunuzu bilmiyorum ama her nerede iseniz hizmet aldığınız Telekom Müdürlüğüne gidin. Gerekiyoırsa biraz da cazgırlık edin ve bizzatTelekom'un Müdürü ya da yardımcısı ile görüşün. Onlar, zora girince paşa paşa bu işi halledeceklerdir!!!

Bu şekilde uğraşmaya vaktim olanağım yok derseniz,"Telekom'a lanet olsun!" deyip o zaman piyasadan eli yüzü düzgün (ancak fiyatlı da olacak) WAN girişi olan Wi-Fi 6 versiyon, Gigabit portlu bir Router alın (eğer sabit telefon kullanmıyorsanız; zira alabileceğiniz routerda sabit telefon için RJ-11 tipi bağlantılar olmayacaktır...)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SwpnX
D
2 ay
Yarbay

100 Mbps, 500 Mbps gibi düşük hızlara wifi 6 cihazları artık vermiyorlarmış, iyi ki zamanında değiştirdik. Kiralama zorunluluğu ortadan kalksa da herkes istediği cihazı kullanıp bu çöp cihazlara kira ücreti ödemese.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mafaky
S
2 ay
Yüzbaşı

Wifi 6 konusu gri bir konu.Teoride 500mbit abonesi tek bir cihazdan wifi 5 te sorunsuz tüm hızı alabilir.Hadi oradan bahaneleri var da 500mbit abonesine 100mbit ethernet portlu cihaz verip BTK dan bu cevabı yazmak nedir ?

"X hizmet numaralı internet hattınız için talebinize istinaden teknik ekiplerimizce yapılan kontroller neticesinde; internet hizmetinin taahhüt edilen sınırlar içerisinde sorunsuz olarak verilebildiği, altyapı üzerinde uzun süreli veri transferi yapılabildiği tespit edilmiştir."

Eh yarın telekom müdürlüğünde cümbüş var...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SwpnX -- 21 Şubat 2024; 20:13:33 >

M
2 ay
Yarbay

Eğer bu Türkiye çapında genel ve yeni bir uyguılama ise demektir ki WiFi6 cihazların stokları tükenmeye yüz tutmuş ve bunların yeni partilerinin temininde problem var. Bütün mesele: bu problem geçici mi (diyelim 2-3 aylığına) yoksa daha uzun süre için kalıcı mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Drahmizm
D
2 ay
Yarbay

Mutlaka geçici bir süredir ama ne kadar geçici, 3 yıl mı 10 yıl mı




Bu mesajda bahsedilenler: @mafaky
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.